Eurovízió 2015: Boggie második próbája

Magyarország. (c) Andres Putting
Magyarország. (c) Andres Putting

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

“A háttérben futó vizuálnak van egy dramaturgiája. Készítettünk egy illusztrációs tervet amit elküldtünk az ORF-nek, és ezek alapján megalkották nekünk a háttérgrafikát. Egy kedves szimbólumot is láthatunk az animációban. Az elején fegyverek látszódnak, és ahogy növekszenek, minden egyetlen nagy fává alakul. Ez az élet szimbóluma”, így magyarázta Boggie a magyar ledfal történetét.”

Boggie dala, a Wars For Nothing nagyon minimalista és csendes. Nem érzed furcsának előadni ezt a dalt pontosan a nagy őrület közepén? “Nagyon jól érzem magam. Az elmúlt két hétben flashmob turnén voltam, felléptem Eurovízió-koncerten Amszterdamban és Londonban is, így már belekóstolhattam egy kicsit az Eurovízióba. Most egyáltalán nem vagyok meglepődve, jól és vidáman érzem magam, fekszik nekem a színpad, minden tökéletes számomra”, kommentálta Boggie.

Lassan érkeznek a nemzetközi sajtó kommentjei is.

wiwibloggs.com


eurovision.tv

 

escdaily.com

Eurovision Ireland

17:01

Kezdjük a rajongói oldalak Erős Pistájával: oikotimes.com.
Magyarország második próbája: a semmi a megfelelő szó

Kelj fel! Kelj fel! Magyarország van a színpadon. Nos lehet elálmosodsz attól a ténytől, hogy Boggie küzd a “legunalmasabb fellépés” díjért. Legyünk udvariasak és nevezzük ezt egy altatódalnak. Még a háttérénekesek is unottnak tűnnek. A színpadra állítás viszont egyáltalán nem rossz az óriási Földgolyóval és a fával, egészen jól illik egy ilyen himnuszhoz. Őszintén szólva ez eddig a legjobb megjelenés, ahogy fekete-fehérből átfordul minden színesre, ahogy közeledünk a végéhez, de ez megmenti majd a dalt a kieséstől? Könnyen megtörténhet!

Lássuk egy másik szemszögből, a wiwibloggs.com-tól.
Magyarország ismét érzelmes produkciót hozott erre a próbára

Az arénában állva, és nézve ezt a produkciót, őszintén szólva elérzékenyültem. Miután megnéztem az első két elődöntő próbáit, ennek a produkciónak van a legfeltűnőbb háttere. Boggie hangja rendkívül erőteljes, és a háttérvokálosok csak fokozzák a mély érzelmeket. Nagyon egyszerű produkció, de pont ettől működik.

 

18 Comments

“Készítettünk egy illusztrációs tervet amit elküldtünk az ORF-nek, és ezek alapján megalkották nekünk a háttérgrafikát.”

Tényleg nem véletlen, hogy ennyire hasonlít a fánk az örményekére. Gondolom, ugyanabból a sablonból dolgoztak az osztrákok.
Egyébként szépen sikerült a próba.

Én pontosan abban bízom, amit a wiwiblogs.com írója érzett. Azt, hogy hatással lesz az élő produkció, a vetítéssel, Bogi lényével együtt az emberekre! Én ebben hiszek és nagyon szorítok a mi kis küldöttünkért!!! Hajrá Bogi!

Fantasztikus a színpadkép! Ahogy a monstrum fegyverarzenál átalakul fává, majd megszínesedve élettelivé válik az egész, gyönyörű! Örülök, hogy vannak akik már megérezték a dal és az előadók által közvetített “borzongós” hatást. Csak ebben bízhatunk és a zsűriben. Ha mégsem jutnánk be a döntőbe, én akkor is büszke leszek, mert ilyen igényes, minőségi zenét, látványt talán még nem is láthattunk az eurovízión. Köszönet Boggienak és a zenésztársainak!

A cikk mellé csatolt kép baromi jó, ahogy Bogiék énekelnek a biztonsági őr pedig nyakát nem kímélve szemléli a produkciót! 🙂 Nagyon jó!

FIGYELEM!

Akinek van kedve hozzá, értékelné a mai próbákat? Minden dalt 1-től 10-ig kell értékelni. A pontokat ide küldjétek: [email protected]. Az eredményeket meg majd összesítem és kiírom ide. Köszönöm! 🙂

Nem leszek túl népszerű a véleményemmel, de szerintem a dalos színpadkép jobb volt… Kicsit mesélősebb háttérre számítottam, plusz nekem nagyon hiányzik a zárókép, ami A Dalban is volt (kialaszanak a fények, az utolsó sor látszódik csak a háttérben).

Egy értékelést esetleg nem tudnál küldeni az előbbi kommentemben levő e-mail címre? Jó lenne minél több ember véleményét tudni. 🙂

Nem néztem meg az össze próbát, hogy tartogassak megeleptéseket a versenyre is, így nem tudnék rendesen pontozni.

Annál hatásosabb hátteret, minthogy AK47-es fegyverek keringjenek, hogy aztán összefonódva egy fát alkossanak az életet jelképezve… Szerintem sokkal jobb, mint olvasgatni a hátteret. Ahhoz megnyitom a BBC-t és végignyálazom a borzalmas híreket.

Nem ezt írtam… A félperces próbáról tetszett nekem is a fa, ezért vártam, hogy milyen lesz az egész vetítés. Több hasonló képre számítottam, de összességében nekem kevés.A szöveget annó én is feleslegesnek tartottam, egyedül a zárókép tetszett.

Holnap délelőtt fogom csak összesíteni az értékelések pontjait, úgyhogy holnap 10:00-ig még értékelhettek.

Egy értékelést esetleg tudnál küldeni a próbákról? Feljebb megtalálod az e-mail címet és az értékelés módját.

Nekem is tetszett a mai proba, szerintem nagyon jol sikerult.
Ha mar szoba kerult a Dal-os szinpadkep nekem onnan csak a fust hianyzik, de az nagyon. Viszont valoszinuleg a padlon is lesz valamifele vetites, ezert nincs fust…. Legalabbis en csak erre tudok gondolni. Ugy gondolom, hogy a zsurinel 3-6. helyen fogunk vegezni, a dontobe jutasunk igy a nezokon all vagy bukik.

Comments are closed.