Eurovízió 2015: A második elődöntősök második próbája a hatodik napon

Románia. (c) Tho,as Hanses
Románia. (c) Thomas Hanses

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma a második elődöntő résztvevői próbálhattak, produkciónként húsz percig.

Comments

29 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2015: A második elődöntősök második próbája a hatodik napon” bejegyzéshez

 1. Dani avatar
  Dani

  Akkor már ide is kiírom, hátha többen észreveszik:

  Bárki, aki szeretne részt venni a dalok értékelésében (minden dalt 1-től 10-ig kell értékelni), az a pontjait ide küldje: dani00014@freemail.hu. Ne felejtsétek el az itteni fórumos neveteket odaírni! Holnap 10:00-ig lehet értékelni. Köszönöm!

 2. kecske14 avatar
  kecske14

  eddig a stúdióverziók alapján ez volt a „kedvenc” elődöntőm.
  De egyáltalán nem tetszenek az előadások (tisztelet a kivételnek).

  17. Portugália
  16. Ciprus
  15. Litvánia
  14. San Marino
  13. Málta
  12. Lengyelország
  11. Norvégia
  10. Írország
  9. Lettország
  8. Izland
  7. Svájc
  6. Svédország
  5. Izrael
  ——————-
  óriási szakadék
  ——————-
  4. Szlovénia
  3. Montenegró
  2. Csehország
  1. AZERBAJDZSÁN (Elnur a döntőben tuti kap tőlem szavazatot!)

 3. Iza avatar
  Iza

  Litvánia – nagyon nem az én stílusom ez a tingli-tangli, egymás kezét fogva rohanunk és éneklünk a szerelemről dolog, ezt még Vaidas sem menti meg, sajnálom.

  Írország – a háttér szép, de a dal ettől függetlenül borzalmas és unalmas. Azt meg pláne nem értem, hogy ha nem lehet élőben zenélni, minek oda az a kamuzenekar…

  San Marino – szörnyen tenyérbemászó az a két gyerek. Ugyanaz, mint Litvániánál, ezt már nem veszi be a gyomrom.

  Montenegró – na, csak piros lett 🙂 Tulajdonképpen tetszik, bár azt nem értem, hogy az instrumental alatt Knez miért forog körbe és körbe, de mindegy, elengedtem. 🙂 Biztosan döntős, már csak a dal műfaja miatt is.

  Málta – a dallal igazából nem is lenne bajom, a háttér is szép, de nem tudom megérteni, hogy engedhetik szegényt énekelni. Siralmas…

  Norvégia – amit írni fogok, azt nem azért teszem, mert nő vagyok. Esküszöm. 🙂 Szóval kezdem úgy érezni, hogy a hamis hangjaival, meg az ‘érzelmeket nem mutató’ lényével Debrah csak ront ezen az egészen. Ha Mørland egyedül énekelné a dalt, minden bizonnyal a top3-amban lenne, de így nem. Összességében jobban tetszik, mint a 30 mp alapján, de elég zavaró, hogy néha konkrétan semmi nem történik a színpadon.

  Portugália – a finneket leszámítva, eddig a legrosszabb. Semmit nem tudnék kiemelni, amit nem tartok borzalmasnak.

  Csehország – te jó Ég!! Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni erről az egészről, mert egyszerűen fantasztikus! Jó, oké, tudom hogy Marta is ott van a színpadon, de egy olyan hang mellett, mint Václavé, egyszerűen nem tudok másra figyelni. Istenien énekel! A dal önmagában is remek, ehhez társul egy jó háttér (optikailag nagyobbítja a színpadot, ami jó), ott kell lenniük a döntőben. Fantasztikus, le a kalappal!

  Izrael – húzd már ki magad, fiam…értem én hogy nagyon laza, meg minden, de rossz nézni… Annak azért örülök, hogy nem írtam le a 30 mp után, mert egyben az egész tetszik, jó hangulatú produkció, remélem döntős lesz. A cipőjét viszont máglyán égetném el!

  Lettország – ez valami csodálatos! Aminata fantasztikusan énekel, a dalt imádom, a háttér és a ruhája gyönyörű, egyedül a vokál ami zavar, szerintem gyenge, de olyan hang mellett, mint Aminatáé, elhanyagolható. Lettország, üdv a döntőben!

  Azerbajdzsán – a színpadkép profi, de az azeriektől nem is vártam mást. Elnur viszont…valószínüleg nem létezik ilyen kifejezés, de ahogy hallgattam, az jutott eszembe, hogy az éneklése egyszerűen ‘szájbarágós’…nekem túl sok a gesztikulálás, a magas hangoknál látszik, hogy sikítana, mint 2008-ban (hál’Istennek nem teszi), szétesett az egész..csalódás a studióverzió után. Ettől függetlenül a döntő 100%.

  Izland – jaj ne! Rémes! Amberrel együtt bezárnám őket valahová, hogy soha többet ne énekeljenek. Remélem kiesik…

  Svédország – nem értem, miért baj, hogy ugyanaz maradt a koncepció, mint a Melfesten volt. Hülyék lettek volna lecserélni a svédek azt, ami egyszer már bejött, és egyébként meg zseniális. A dalt imádom, megingathatatlanul (huhh :D) első a listámon, Måns vérprofi, top 10-ben a helye. Top5. Top3. Top1. 🙂

  Svájc – itt meg azt nem értem, hogy a 30 mp után miért szólták le annyian. Szerintem teljesen rendben van, nekem tetszik. Az énekhangok rendben vannak, tetszik a színpad sötétsége, misztikussága. Ettől függetlenül sajnos kiesőnek érzem.

  Ciprus – hűűűűha! Ezért a fiúért meg a daláért eddig is megvesztem, de amit ma láttam, felülmúlta minden várakozásomat. Egyszerű és gyönyörű! Ha akarnék se tudnék belekötni, minden a helyén volt, a hangok tökéletesek, a háttér gyönyörű, a dalt imádom, a srác meg annyira, annyira, annyira cuki…. 🙂 Döntőben a helye!

  Szlovénia – semmi extra, nem vártam mást. Az első olyan produkció eddig ami semmo érzelmet nem váltott ki belőlem, nem borzalmas, de nem is tetszik különösebben. Egy valami szörnyű, a hegedűimitátor. Nem vagyok agresszív tipus, de páros lábbal rúgnám le a színpadról. 😀

  Lengyelország – szépen elénekelte az egyébként szörnyen átlagos statisztadalát. És ennyi. A kerekesszék ‘közszemlére tevése’ nagyon unszimpatikus húzás volt a lengyelektől, remélem, csak emiatt nem jut döntőbe. Mert a dal önmagában nem érdemelné meg.

  Összességében idén is sokkal jobban tetszik a 2. elődöntő, itt van szinte az összes kedvencem.

  1. Iza avatar
   Iza

   Basszus, ha ezt valaki elolvassa 😀

   1. Gergő avatar
    Gergő

    elolvastam 🙂

  2. Czigel avatar
   Czigel

   Norvégia miatt hatalmas +1, nekem is pontosan ez volt a véleményem, Mørland nagyon korrekten és profin előadja az első másfél percet, majd jön Debrah aki lerombolja az egészet. Pedig az egyik kedvencem a dal de így nem fog nyerni…

   Én egyébként egyre inkább érzek egy svéd győzelmet bár még holnap az olasz és az ausztrál próbát látnom kell hogy mindez biztossá váljon. 🙂

 4. Carioca avatar
  Carioca

  Végigolvastam!;) Tudod, Iza, Én holnap három dolgot várok: az olasz produkciót, az olasz belli ragazzi-kat, illetve egy jó ízes Iza-féle kritikáját a show-juknak 😀

  1. Iza avatar
   Iza

   Meglesz. 😉

 5. János avatar
  János

  Lenne két kérdésem, bocsi a zöldfülűségemért, de nem néztem bele a videókba a varázs megőrzéséért.
  Nem lehet élőben zenélni?
  Valaki megfejtette már,hogy mit keres Maraayan az a fejhallgató? Nagyon távolságtartónak érzem őt, hogy úgy próbál közvetíteni, hogy a fején lóg egy fülvédő.

 6. Isti avatar
  Isti

  A próbák alapján a listám (stúdió verzióban sok mindenben külömbözik):

  1. Litvánia: a dal kiváló, a háttér vidám, kicsit mozoghatnának többet. Monika nagyon jól néz ki. Mindkettőjüknek jó a hangja. A végén a vokál elnyomja az énekesek hangját.
  2. Montenegró: a legszebb hangszerelésű dal idén. Jó hang, élőben is jó, a háttér is tetszik és a színpadkép is.
  3. Írország: a háttér nagyon jó, a dal is, Molly élőben is csodálatos, hozzák a stúdió verziót, de a színpadkép az egyik leggyengébb. Miért az a sok hangszer?
  4. Izland:jó dal, de élőben Mariának gyenge a hangja és a színpadkép se valami jó, de a háttér tetszik.
  5. Lengyelország: Gyönyörű dal, de az énekesnő küszködik a magas hangokkal, bár a vokalistákra támaszkodva engem ez nem zavar. A háttér és a színpadkép elmegy, de jobb is lehetne.
  6. Svédország: Jó dal, de ne nyerjen, mert nincs meg benne az a plusz, ami miatt győztes lehetne. Élőben is jó, a színpadkép is jó, de nekem a régi manók jobban tetszettek. Mansnak nagyon jó hangja van, jól mozog a színpadon és szerintem nem nyálgép.
  7. Norvégia: stúdió verzióban sokkal fentebb van a listámon. Élőben nekem kicsit erőtlen és a szípadkép se tetszik. Élőben messze nem hat úgy, mint a klipben.
  8. Azerbajdzsán: a legtöbbet csúszott a listámon. Stúdió verzióban nálam nagyon sokáig első, majd harmadik volt, már kicsit meguntam. Élőben a legnagyobb csalódás volt nekem Azerbajdzsán. Nagyon gyenge a színpadon. Hamis. A végén amikor robbania kéne a dalnak, akkor nem robban, pedig az a kedvenc részem a dalban. A háttér nagyon jó, a tánc nekem nem tetszik.
  9. Csehország: jó a háttér, jó a hang, tetszik a színpadkép. A produkció leggyengébb része a dal. Nem rossz, de nem is túl jó. Azért remélem, hogy döntőzni fog.
  10. Portugália: Jó a színpadkép, jó dal. Szeretem, ennyi. Döntőbe Portugáliát.
  11. Lettország: kezdem megszeretni. Nagyon sajnálom, hogy nem került be a TOP10-embe. A refrén rohadt jó, a színpadkép is, jó a ruhája. Élőben is jól énekel a lány.
  12. Ciprus: ezt a dalt is kezdem megszeretni…
  13. San Marino: és ezt is, pedig eddig utáltam.
  14. Izrael: élőben gyenge, de nekem amúgy se nagyon tetszik a dal. A színpadkép se valami jó.
  15. Svájc: ezt is kezdem megszeretni. tetszik a színpadképis, de a vokál túl hangos, különösen a végén.
  16. Szlovénia: nem tudom megszeretni…
  17. Málta: nem rossz dal, a színpadkép rossz.

 7. Magam avatar
  Magam

  Litvánia: A show jó, kezdem megkedvelni a dalt,de….de nem tudom. Mindig mikor nézem a videót azt gondolom, hogy jó jó, de! Mindig ott van az a „de!”, mintha valami hiányozna a dalból. Azt viszont tudom, hogy mi az ami nem hiányzik, de nem is kell bele. Monika. Lehet, hogy nő létemre kicsit féltékeny vagyok rá, mert Vaidas, azért mégis csak Vaidas, de ha Vaidas egyedül indulna, a kisujjából kirázná az egész produkciót mindenféle színes csicsásítás nélkül.

  Írország: JUJ DE SZERETEM!!! Olyan…olyan…olyan varázslatos!!! A háttér és a dal egyszerűen tökéletesen passzolnak egymáshoz.

  San Marino: Mindenki azt mondja, hogy a litván dal a gagyi meg mézes-mázas, de szerintem ez van bevonna egy jó vastag mézes-mázas cukorréteggel. Szerintem ezzel mindent elmondtam róla.

  Montenegró: Jó. Imádom a színpadot, a dalt, mindent. Gyönyörű.

  Málta: Tavalyhoz képest ez egy hatalmas mélyrepülés. Málta nálam tavaly 2. volt. Idén is, csak hátulról. Jelenleg kb. 2% esély van arra, hogy megkedveljem a dalt, de a színpadkép jó.

  Norvégia: Egyik legnagyobb csalódás. Jó persze Debrah az 1. próba óta javult,de a közös részeknél még mindig csak Morlandet lehet hallani.

  Portugália: Ezzel a véleménnyel valószínűleg egyedül leszek, de tetszik. A színpad káprázatos, Leonor hangjában van valami, ami feldobja az egészet.

  Csehország: Ez a másik „JUJ DE SZERTEM!” dal. Bár inkább már a „JUJ DE IMÁDOM!” kategória. Elképesztően mesteri produkció. Húúúú. Imádom. Ha nem jutnak be a döntőbe szerintem megyek Bécsbe tüntetni, hogy számolják újra a szavazatokat.

  Izrael: Igen és igeeen!!!! HARLEM SHAKE!!!! Csak ezért vártam a próbát. A dal jó, igaz a srác a végére elengedi magát és egy kicsit hamiskás lesz. A tánc jó, de az egyikre (a fekete foltos fehér pólósra) azt hittem, hogy Samir kiszabadult Svédországból és ha már a Melodifestivalen nem jött össze neki, háttértáncosként próbálkozik. XD

  Lettország: Még mindig nem szeretem a dalt de a színpadkép jó.

  Azerbajdzsán: Tegnap Albániát raktam ki a top 10-emből, ma Azerbajdzsánt és beraktam helyére Portugáliát. Elnur hangilag viszonylag gyenge. A tánc elvonja a figyelmet.

  Izland: Erről nem igazán akarok véleményt írni, mert nem akarom felidézni azt a 3 perc horrort. Maradjunk annyiban, hogy hangilag gyenge, színpadképe unalmas és semmilyen. Azt hiszem a legjobb szó a produkcióra a „gagyi”. Kieső. Ezt még Hera Björk sem tudja megmenteni.

  Svédország: A dal elmegy, de eddig egy előadó irányába sem éreztem annyi unszimpátiát, mint amennyit a svéd úriember irányába érzek. A kisugárzása meg a kinézete is egyszerűen idegesítő, antipatikus, és rendkívül arrogáns.

  Svájc: Az első próbán a háttérénekesek hangjától konkrétan frászt kaptam. Most szerencsére javult, szóval a produkció kezd kijönni a rémes kategóriából. Van benne valami ami megfogja az embert.

  Ciprus: Albánia, és Azerbajdzsán után Olaszországot is kiraktam a top 10-emből és helyére Ciprus került. Kellemes, tiszta, egyszerű dal. Élőben pedig egyszerűen FANTASZTIKUS. Bár lehet, hogy azért imádom ennyire, mert egy ici-picit talán közrejátszik az, hogy ez anyukám kedvence.

  Szlovénia: Fülbemászó, aranyos. Tetszik. És a léghegedűs sem rontja le szerintem a produkciót.

  Lengyelország: Utolsó dal. Viszonylag erős hang, közepes produkció, jó rajtszám. Nekem ez a háttér tetszik a legjobban. A rajtszám miatt talán meg lehet a döntő.

  Produkció alapján:
  1. Csehország
  2. Montenegró
  3. Ciprus
  4. Portugália
  5. Írország
  6. Szlovénia
  7. Izrael
  8. Azerbajdzsán
  9. Svájc
  10. Norvégia
  11. Svédország
  12. Lettország
  13. Litvánia
  14. Lengyelország
  15. Málta
  16. San Marino
  17. Izland

  A dalok alapján:
  1. Csehország
  2. Írország
  3. Szlovénia
  4. Portugália
  5. Ciprus
  6. Azerbajdzsán
  7. Montenegró
  8. Norvégia
  9. Izrael
  10. Svédország
  11. Svájc
  12. Litvánia
  13. Lengyelország
  14. Izland
  15. San Marino
  16. Lettország
  17. Málta

 8. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nagyon szurkolok Izrael-nek (a kedvenc Eurovíziós országom Írországgal együtt).
  Remélem idén bejutnak a döntőbe.
  Megérdemelnék az elmúlt évek kudarcai után.
  1-részt nem sok ilyen pörgős dal van az idei mezőnyben és ilyen dal kell a döntőbe 2-részt 1985 óta minden 5-össel végződő évben jól szerepelnek (Norvégiával együtt).
  Norvégia az idei dalverseny egyik esélye.
  Remélem ők nyerik idén meg a dalversenyt.
  Természetesen szurkolok Írország-nak is.
  Remélem ők is bejutnak a döntőbe.
  Egyébként idén van 50 éve hogy debütáltak.

 9. Dani avatar
  Dani

  Még lehet ám értékeléseket küldeni a tegnapi napról. 🙂 Egészen 10:00-ig. Eddig 11-en értékeltünk.

 10. Caitlin E. Alexander avatar

  Litvánia unalmas szirupdal színes háttérrel.

  Írország: szép héttér, unalmas dal.

  San Marino – még mindig Disney-féleségnek érzem.

  Montenegro – az élő produkció sokat javított a listabeli helyezésemen.

  Málta: kis változtatások, de még jó.

  Norvégia: valami értetetlen módon ellenszenvezek ezzel dallal a nemzeti döntő óta. Gyanítom azért, mert Debrah arcberendezése sem szimpatikus.

  Portugália: nos… rendben van. Nem tudok jókat, se rosszakat mondani róla, nem szeretem, nem utálom, nem vált ki belőlem szemernyi érzelmet sem.

  Izrael: a cipő gáz, tényleg nem húzza ki magát, de ez van, a tartása rossz és menő csávó. Egyelőre megbocsátható.

  Csehország: háhá! Már napot óta ez a diadalittas vigyor van gondolatban bennem, hiszen a cseh dal megjelenésével nálam egyértelmű első volt, még sokan értékelték alacsonyan. A próba óta azonban özönlenek a pozitív vélemények.

  Azerbajdzsán: ötletes színpadkép, de az ír lányhoz hasonlóan a problémám: a refrént kívéve tök lapos az előadás.

  Lettország: ezt a nyökögést még mindig nem preferálom, de a refrén nagyon jó. És a háttér is.

  Svédország: rendkívül túlértékelt, átlagos bulidal egy partyarc sráctól.

  Izland: fájdalmasan nincsenek rendben a hangok.

  Svájc: a 30 perchez képest sokkal jobb, színpadkép, ének, stimmel minden.

  Ciprus: uncsi, de még mindig el tudja énekelni.

  Lengyelország: mintha kicsit orrból énekelne, vagy nem tudom. Fura.

  Szlovénia: egyre lejjebb végzi a listámon, már annyira nem érdekel. Pedig az előadással nincs probléma.

 11. Dani avatar
  Dani

  12 értékelés alapján a 2. elődöntő:

  1. Csehország (108 pont)
  2. Lettország (85 pont)
  3. Szlovénia (84 pont)
  4. Izrael (84 pont)
  5. Montenegró (83 pont)
  6. Svédország (75 pont)
  7. Norvégia (74 pont)
  8. Lengyelország (71 pont)
  9. Írország (70 pont)
  10. Svájc (70 pont)
  ————————–
  11. Málta (70 pont)
  12. Izland (61 pont)
  13. Azerbajdzsán (58 pont)
  14. Ciprus (57 pont)
  15. San Marino (56 pont)
  16. Litvánia (51 pont)
  17. Portugália (46 pont)

  (A holtversenyeket itt is az ESC szabályai szerint oldottam fel.)

 12. Tita73 avatar
  Tita73

  Ki találta ki, hogy ennek a cseh lánynak ez a ruha pont jó lesz? Mert az sürgősen adja vissza a diplomáját! 🙂

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Ajajj! Holnaptól mindenhova pucéran kell járnom, ugyanis nincs diplomám, hogy kiválaszthassam magamnak a ruháimat…

   1. Tita73 avatar
    Tita73

    Én arra gondoltam, hogy egy ilyen volumenű eseményre valószínűleg diplomás, tapasztalt stylist-ok, diplomás tapasztalt ruhatervezők ruháiból válogatnak! Te járhatsz az utcán abban amiben szeretnél, csini leszel…gondolom…. 😀

 13. aronvi avatar
  aronvi

  Valaki meg tudja mondani, hogy iden miert nem latni tuzijatekokat meg fustgepeket es egyeb latvanyeffekteket? betiltottak vagy senki nem akart iden vagy mi tortent?:D

  1. Fox avatar
   Fox

   Fogalmam sincs,de számomra ez a legfontosabb dolog amiért azt mondom,hogy a tavalyi színpad fényévekkel jobb volt (a kockás bigyók ellenére is 🙂 )

   1. aronvi avatar
    aronvi

    Igen tavaly en is csak amultam, hogy miket birtak a szinpadon produkalni most meg semmi… mindenki all egyhelyben es enekel egy hatterrel. meg abban remenykedem, hogy az elso probakon meg nem vetik be a nagyobb effekteket:D

  2. Iza avatar
   Iza

   Ez nekem is feltűnt, írtam is korábban. Aztán megnéztem Aram 2. próbáját tavalyról, és ott sem volt tűz. Az élő adásnál meg igen. Úgyhogy remélem ez idén is így lesz, mert van, ahová igazán kéne. (Fehéroroszországnak ‘égnie’ kell! 😀 )

 14. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  A 2. ED finoman szolva sem a kedvencem, igy nem is fogom tul hosszan ertekelni a probakat. Rovid leszek es tomor 🙂

  Litvania: gagyi
  Irorszag: zzzzzZZZZZzzzz
  San Marino: cukifaktor 🙂 remelem dontobe jutnak, nekem nagyon tetszik.
  Montenegro: nem a legerosebb Balkan ballada, de elmegy…
  Malta: miert kellett lecserelni az eredeti verziot? 🙁
  Norvegia: Ezt inkabb hagyjuk.
  Portugalia: remenytelen… ez a rangatozas lesz a divat iden?
  Izrael: vegre valami igazan jo porgos dal! Szurkolok, hogy dontobe jusson.
  Csehorszag: muszaj bejutnia a dontobe, egyszeruen tokeletes 🙂
  Azerbajdzsan: sokkal jobb, mint gondoltam.
  Lettorszag: ezt csak lenemitva tudom vegignezni.
  Svedorszag: tulertekelt, de valoszinuleg gyoztes produkcio.
  Izland: zzzzzZZZZZzzzz
  Svajc: ez nagyszeru, imadom 🙂
  Ciprus: meglepetes dontos lehet.
  Lengyelorszag: gyonyoru uzenet, de a dal kicsit lapos.
  Szlovenia: sosem ertettem a hype-ot korulotte. Tulertekelt.

 15. Sebi avatar
  Sebi

  sziasztok

  Litvánia: nagyon irritáló, unalmas gagyi,végig se lehet hallgatni
  Írország: nagyon jó a dal a háttér és a hang, a lapos előadás és a sorszám sajnos ellene van
  San Marino: nem rossz de unalmas
  Montenegro: ahogy korábban is írtam: egészen borzalmas minden téren
  Málta: rendben van de uncsi ez is
  Norvégia: huhh nekem nagyon bejön az ének és a kinézetük is a közeli kamerákkal tuti lesz:)
  Portugália: továbbra is határozottan tetszik a ruha a sötét háttér miatt nem mutat olyan jól mint ahogy kinéz, nálam tuti döntős
  Izrael: ez a kis csávó idegesítő, a dal és az előadás elmegy
  Csehország: szuper 🙂 de a lány teljesen felesleges 🙂
  Azerbajdzsán: nem tudom nem tetszik annyira, csalódás
  Lettország: jó a dal a háttér az ének , tuti 🙂
  Svédország: jó dal, irritáló előadó, hatásvadász
  Izalnd: tömény unalom és a sarki fény, jajj ne máááár
  Svájc: egyre jobb, jó az ének , a háttér, hajráááá
  Cyprus: szép ének de dög unalom, már nem tetszik annyira mint elsőre
  Lengyelország: ez aztán a borzalom ,szánalmas ahogy a tolókocsira játszanak, végig se nézem
  Szlovénia: továbbra is teljesen ok, semmi extra nincs azt sajnálom

  Nálam a sorrend:
  1.Norvégia
  2.Lettország
  3.Csehország
  4.Írország
  5.Portugália
  6.Svájc
  7.Szlovénia
  8.Svédország
  9.Izrael
  10.Azerbajdzsán

  11.Málta
  12.San Marino
  13.Izland
  14.Ciprus
  15.Lengyelország
  16.Montenegro
  17.Litvánia

  Akik pedig valójában továbbjutnak: Swe,Lat,Isr,Aze,Pol,Mon,Slo,Nor,Isl,Cze

  sajnos az íreket és a portugálokat és svájcot elvesztem a lengyeleken és izlandon a rajtszám miatt benn lesz talán montenegro kiesik …és akkor talán a svájciak v írország

 16. Mettyú avatar
  Mettyú

  A próbák után a sorrendem.

  1. Svájc – számomra fantasztikus, egyben misztikus
  2. Izrael – hangi hibák vannak, de legalább ének a színpadon
  3. Csehország – profin énekesek, szép a színpad is
  4. Montenegró – tipikus balkáni színpadkép, engem megvett
  5. Lettország – az elődöntő nagy kérdése, szerintem csodás
  6. Norvégia – néha hiányérzetem van, de még így is jó lett
  7. Azerbajdzsán – sejtelmes, viszont a tánc nem elég kreatív
  8. Szlovénia – kicsit kevésnek és üresnek érzem, de jól a dal
  9. Írország – döntőbe tenném, egyszerű, igaz a hangja nem mindig jó, de van benne mégis valami.
  10. Portugália – valahol titkon remélem, hogy az ed. meglepetései lesznek, meg is érdemelnék. A dalt egészen szerethetővé tették, a hangszíne is érdekes.
  11. Svédország – a dalt sosem szerettem igazán, de nem rossz, de egyáltalán nem nyertes. Igazából évek óta az Esc-en is a melfestes színpadképet láthatjuk viszont. Igaz ami egyszer bevált azon nem érdemes változtatni.
  12. Litvánia – nem rossz, szerintem a döntő is meg lesz nekik 9-10. helyen
  13. Ciprus – kíváncsi leszek meddig jut, de szép, tiszta egyszerű, szerethető dal.
  14. Málta – kissé nehezen emészthető így összességében
  15. San Marino – ha nem lenne ennél jobb a másik három duett akkor simán döntős lenne nálam, de így szerintem ők lesznek a szenvedő fél. Hiányolom egyébként a több kontaktot az énekesek között, de Michele nagyon szépen énekel.
  16. Izland – hatalmas csalódás
  17. Lengyelország – én nem szerettem ezt a dalt, ezen az elő sem segített.

 17. zigbor avatar
  zigbor

  Eddig elkerülte a figyelmem a ciprusi dal.. de mióta pár napja meghallgattam… Zseniális szerzemény!

 18. Dani avatar
  Dani

  Véleményem a mai próbarészletekről:

  Olaszország – háttér kb. olyan jó, mint a macedón, hangok lehetnének kicsit jobbak, de összességében rosszabbra számítottam. Viszont nem szeretném, ha nyernének…de azért inkább ők mégis, mint a svédek vagy az ausztrálok.

  Ausztria – kiabálásnál a rekedt hang az egyetlen, amit negatívumként tekintek a produkcióban…a lángoló zongora is jó látványelem volt a válogatóban, reménykedem, hogy csak a részletben nem szerepelt, de az előadásban fog…az egyik kedvencem a védettek dalai közül.

  Spanyolország – nagyon jó…nálam jelenleg dobogó, ki tudja, mi lesz még belőle. Háttér itt is mestermű.

  Németország – sokkal jobban énekelt Ann Sophie, mint a válogatón. A háttérénekesek mozgathatnák a kezüket, mint a válogatón. Így nem olyan jó, hogy csak egy helyben állnak és semmit sem csinálnak.

  Egyesült Királyság – a stúdióverziót már-már kezdtem elfogadni, erre jött ez az élő előadás, ami borzalmas…a nőt hagynám csak színpadon, a hapsit páros lábbal rúgnám le onnan…ezek után azt mondom, hogy esélyesek arra, hogy a Jemini eredményét megismételjék.

  Franciaország – háttér itt is nagyon szép, Lisa nagyon jól énekelt. Van egy olyan érzésem, hogy Franciaország eléri a 2000 utáni történelmének legjobb eredményét idén.

  Ausztrália – Pitbullhoz hasonlóan én sem tekintem ezt a dalt igazi versenydalnak, Ausztráliát pedig igazi versenyzőnek (nem is azok, csak vendégek). A dal annyira sablon, hogy ha valaki megkérdezné most tőlem, hogy mi a sablon definíciója, rögtön rámondanám, hogy Guy Sebastiantól a Tonight Again. A színpadi előadás Pharrell – Happy 2.0, a dalból pedig egy sort idéznék: „This is one tough act to follow”. Nos, most idéznék a Daughtry No Surprise című dalából is: „Yeah you and I will be a tough act to follow”…úgy veszem észre, a szövegíró nagyon kedveli ezt a kifejezést. Nekem, akárhányszor meghallom a refrént, ez jut eszembe. Nagyon remélem, hogy nem nyernek. Ha Európa + Izrael nem hü1ye, akkor nem okoz káoszt azzal, hogy megnyereti velük a versenyt.

  1. Levi21 avatar
   Levi21

   Az osztrák dalhoz: Lángoló zongora szerencsére kipipálva: http://www.eurovision.tv/page/news?id=austrias_dodo_is_a_hat_guy (utolsó képek)

   Az én értékeléseim:
   Olaszország: A háttér tényleg jó, de még ez sem tudja megmenteni a szörnyű dalt a még szörnyűbb énekesekkel. Szerintem sokkal inkább a svédek (6. nálam) vagy az ausztrálok (Top 15-ben nálam) nyerjenek, mint ők (Top 30-on kívül).
   Ausztria: Bőven a legjobb az automatikus döntősök közül. Az egyetlen negatívum az, hogy az énekes hangja a hangos részeknél bereked, remélem, ezt szombatra kijavítja.
   Spanyolország: Csinálhatnak akármit a színpadon, én akkor is utálom ezt a dalt, ráadásul Edurne finoman szólva sem nevezhető a legjobb énekesnek. Elég idegesítő a dal és ő is (főleg a susurrós rész, attól falra tudnék mászni).
   Németország: A 3. legjobb automatikus döntős. A színpad jó, de Ann Sophie néha egy kicsit kiabál. Mindenesetre nagyon szégyellhetik magukat, hogy nem Alexa Fesert küldték.
   Egyesült Királyság: Ezt a dalt semmi nem tudja megmenteni. Molly dalát sem szerettem, de ez annál is rosszabb. Lassan visszasírom a Blue-t (na jó, csak nagyon lassan :D).
   Franciaország: Az elején tetszett, mára szörnyen unalmas lett. A többséggel ellenben nekem még a háttér sem tetszik. Kérem vissza Patricia Kaas-t!
   Ausztrália: Tény, hogy lehetett volna jobb is (szerintem tartalékolt Guy), de nagy hangulatot fog tudni csinálni szombaton. Nekem tetszett, nem bánnám, ha jó helyezést érne el, de azért ne nyerjen (csak ha jövőre megígérik, hogy Marlisát, Jessica Mauboyt vagy Dami Im-et küldik).