Napi Eurovízió 2015: Szlovénia

(c) Tanja Zrinski
(c) Tanja Zrinski

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Itt a vége, fuss el véle. Véget ért ma a Napi Eurovízió 2015 40 napos sorozata, ami a szlovén Maraaya formáció bemutatásával zárul. Marjetka és Raay nevének összevonásából jött létre a csapat neve tavaly, amikor kiadták az első, Lovin’ Me című dalukat. Ez nagy siker volt Szlovéniában és néhány külföldi slágerlistára is felkerült.

Marjetka a Ljubljanai Zeneakadémián diplomázott, jelenleg kezdő szólistákat tanít zenei műhelyekben. Raay az egyik legtermékenyebb szlovén zenei producer, és külföldön is nagyon aktív. Az ő szerzeményei szerepelnek legtöbbször a szlovén játszási listákon. A Maraaya zenei stílusának kitalálása, az “indie pop” is az ő ötlete volt.

És mi van a fejhallgatóval? Ez a leggyakrabban feltett kérdés, amit kap a Maraaya, vagyis inkább Marjetka teszi fel a fejére. Marjetka azóta hordja a fején ezt a stúdiós fejhallgatót, amióta rájött, hogy vissza tudja így kapni azt az élményt, amit átérez a stúdióban egy új dal felvételekor. A fejhallgató így a védjegyévé vált.

Amikor nagyon-nagyon magad alatt vagy, és úgy érzed hogy nincs hová menni, akkor tudd hogy itt vagyok neked. Az életem része lettél amikor le voltam törve, felmelegítetted a szívem amikor az meg volt fagyva, és elkapott a hév minket, hát induljunk. Tudom minden fájdalmad, még ha nem is mutatod ki, sőt te is az enyéimet. Hadd hagyjam ezeket az ajtónál, majd megoldjuk, hiszen egy oldalon állunk.

15 Comments

Imádom… Listám 3. Helyét foglalja el. Marjetkanak nagyon különleges hangszíne van, es a dal is nagyon jó lett….megérdemelné a top5-öt.

Nagyon érdekes a dal, az énekesnő hangja pedig egészen különleges.
Egyedi hangulata van az egésznek.
A tavalyi dalukat is nagyon szerettem, de ez legalább olyan jó.
5/40

Az énekesnő hangja kifejezetten tetszik, de a dal nem fog meg. Az előadás meg egyáltalán nem jön be. Szerintem a döntőben sem lesz a TOP 10 közelében, hiába ekkora kedvenc…

Nálam: 8/17; 16/27
Tippem: 5/17; 15/27

Nahát, azt hittem, a Maraaya a Máriának egy változata 🙂
Nagyon szeretem a dalt, és az énekesnőnek nagyon jó hangszíne van. Olyan, mintha alapból egy retrófelvételt hallgatnék. Gyakorlatilag a rádió recsegése az egyetlen, ami nincs benne a hangszínében 🙂 És engem a léghegedűs sem zavar.

Megint ellentábor leszek, szokásos módon. Számomra iszonyúan irritáló az énekesnő hangja, a dal maga talán még nem is lenne olyan szörnyű (a jótól viszont nagyon messze van szerintem), viszont ez a hang a trágyával teszi egyenértékűvé az egészet. Bár a trágya kifejezetten hasznos bizonyos szempontból… Ehh… Úgy [email protected], ahogy van! 36. a listámon, csak három dal van a mezőnyben, amit még ennél is jobban utálok, 2 pont a tízből.
Ha belegondolok, hogy tavaly a szlovén dal volt az egyéni győztesem, elfog a sírhatnék…

Szlovénia:Egyik kedvenc országom,de idén nagy bajba hoztak engem.Első hallásra top 5 aztán 9. hely, 15.hely majd 22. hely,jelenleg csak a 30. helyen van nálam. Elsőre nagyon tetszett,majd második hallgatásra már inkább untam.Az énekes hangja és a szöveg együtt nagyon unalmas 2-3 hallgatás után(1 nap 1 dalt csak egyszer hallgatok meg maximum).
Az egyetlen dolog ami nem változott az a léghegedűs iránti rajongásom.Nagyon ötletes. Az énekesnő hangja szép de mint írtam nagyon unalmas is egyszerre.

Nekem abszolút kedvenc ez a dal.Az ènekesnő hangja különleges ès szèp,a lèghegedűssel sincs gondom ès szerintem nem unalmas ez a dal,többszöri meghallgatás után se.Nálam a 4. a listámon a 40-ből,egyèrtelmű döntős lesz emellett tuti TOP5!!!

Inkább essenek ki egy Verjamemmel,mint hogy az aktuális ízléseknek eleget téve a legrádióbarátabb dalt hozzák össze. Ugyanis előbbi különleges, utóbbi átlag alatti. A hölgy hangszíne pedig 99%-os magabiztossággal állítom, hogy bizonyos szavaknál teljesen eltorzított, amitől egyszerűen hallgathatatlanná válik.
Szóval fejhallgatót le, 2 kiló sminket le a szemről, és a hangot nem átalakítva tessék érzelmeket átadni akár egy ilyen dalban is!

Maga a dal nem tetszik. Az enekesno hangja irritalo. Szamomra az egyetlen ertekelheto pont a leghegedus. Nagyon tetszik amit csinal 🙂 1 pont

Most, hogy veget ert a Napi Eurovizio rovat nagy koszonet mindenkinek a forditasokert, foleg Robinak 🙂 Szep munka volt 🙂

Nálam : 2/17, 2/27, 2/40.
Imádom, szeretem ezt a dalt. 🙂
Hiányozni fog egy Ukrajnáról szóló rovat nagyon…

Nekem csak azért, hogy mert igy nem tudok szavazni Boggiera.
Már csak Ukrajna, még egy “automatikus döntős ország” hiányzott volna az elődöntőnkbe, így is nehéz dolgunk lesz az előrejelzések szerint. 😀

Comments are closed.