Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Három érdekes, a többi elmegy vagy ijesztő

hungary_scarfSzerző: Klész Imre

Emberek, le a kalappal! Rendkívül szép és látványos színpadot csináltak az Eurovízió 2015-ös kiadásához, óriási élmény élőben látni! Az első elődöntő első főpróbájára nem árultak jegyet, de így is teltházzal ment a buli. Persze a színpad előtt a sajtó képviselői dolgoztak, ott nem volt akkora tömörülés. A próba alatt három produkció tetszett nekem igazán, a többi elmegy, és van pár rémisztő is.

Nem engedem bő lére, de akiket kiemelnék, rajtsorrendben:
02 Örményország. Nekem ez a dal az elkapcsolási faktor. Valahogy nagyon vonyítósra és idegesítőre sikerült megkomponálni ezt a dalt. Persze ott van még benne az összetartozás kedves gondolata keverve a nacionalizmussal, szépen énekelnek valóban, de a közönség úgyis okosabb lesz mint én.

03 Belgium. Ijesztő egy kicsit ez a még nem mutált fiú. De rettentő profi produkciót csinált, le a kalappal! Élvezetes volt!

04 Hollandia. Nagy röhögés az elején. Az énekesnőt totál közelről veszik az elején hosszú másodpercekig, és csak a szemeit. Mintha egy fordított Conchita paródiája lenne, orrig érő fekete fátyolon keresztül csillogó szemek, és csupasz áll. Szegény Hollandia, én nagyon kidolgozatlannak találtam az egészet.

05 Finnország. Ijesztőek voltak. Egy rendkívül kedves kisfilm ahogy mókáznak a villamoson, mintha a helyi közlekedési vállalat dolgozói lennének, mindenki mosolyog, utána pedig jön ez a mogorva punkzene. Hidegzuhany.

09 Szerbia. Az este egyik fénypontja. Nagyon szépen építkezik a dal, a gyors részre mindenki tapsol ütemre. 9 dalt kellett várni hogy elinduljon a buli. Nagyszerű volt!

10 Magyarország. Félve mondom ki, de ez a produkció volt számomra az est másik fénypontja. A mellettem ülőnél már az elejétől, nekem a közepétől jött a libabőr. Szép tiszta ének, jó körítés a ledfalon, méltóságteljes, komoly és hiteles. Gratulálok!

15 Az est harmadik fénypontja Románia. Leszámítva a fekete pontot az angol rész miatt (végig románul kellett volna) ők is nagyon hitelesen és szépen, méltóságosan adták elő a produkciójukat. Bőröndökkel van tele a színpad, remélem holnap este nekik nem kell csomagolniuk.

12 Oké, nagyon szépen énekel az orosz lány, minden klappol a színpadképpel, nekem az előadás kicsit műnek hatott. De neki is tovább kell jutnia, mint az összes többinek, akit felsoroltam.

07 Na jó, a harmatgyengén éneklő észtek is jussanak tovább, mert az az árnyékos színpadi grafika nagyon ötletes volt. Utána itt is közelről mutatják az énekesnőt, utána a gitárost, majd vissza, hát… fura volt, de 10-nek kell tovább jutni.

Este a sajtóközpontból újranéző lesz, lehet hogy változik valamit a véleményem, de sajnos nem nagyon volt időm megtanulni mindenki dalát, pláne a színpadképeket, csak kevés sejtésem volt. Ezek alapján ilyen benyomásaim születtek.

esc2015sf1dressreh1

87 hozzászólás Blog: Három érdekes, a többi elmegy vagy ijesztő

  • Grúzia. Mai szóvicc hmm nem is tudom kitől. Mindenesetre két varjúból jött ki a warrior. Ez az énekesnő rémes, egy tollas kabátban éneklő boszorkány, aki most szórja az átkait a villámokon állva. Nagyon jól meg van csinálva, a grafikák nagyon támogatják Nina jelmezét. Lesznek meglepetések holnap este.

  • Na lementek a versenydalok. Délelőtt ujjongani kellett egy ausztrál stábnak és magyarul kellett üdvözölni az ottani nézőket. Utána átmentek az izraeliekhez. Ausztrália is szavaz holnap.

  • még hátra van az eredményhirdetés 🙂

  • a finnek épp kiitták az összes pezsgőspoharat. Finn, szerb, román, Magyarország és az utolsó

  • Észtország a 10. de ez csak próba volt 😉

    • Dani

      Hogy nézett ki a továbbjutók prezentálásának designja? Hogy jelentek meg a zászlók és hogy jelölték a továbbjutó országokat?

  • nem figyeltem meg annyira, csak egy ponttáblázat szerű grafika volt fent, azt hiszem megnőtt a kisorsolt név és utána mutatták az ünneplő delegációt. inkább arra figyeltem hogy beírjam ide az épp bejelentett neveket

  • folyamatosan vízjel szerűen kint van a képernyőn hogy tilos megosztani bármilyen formában az itt látottakat. plusz tilos maszek wifi hálózatot csinálni, mert az eszközt elkobozzák. ez csak ilyen érdekességként írtam le. már két szatyorni papír, katalógus, füzet, könyv és ajándék van. nem sok cs és dvd van köztük amúgy. de van pl kerékpárra szerelhető mobiltelefontartó… meg kolbászos pralin, Conchita nyakba akasztós pendrive…

  • A zászlóra visszatérve nagyrészt kicsi zászlókat láttam, de votl egy kameraállás, ami Boggie-ék produkciójában pár zászló belelengett, annak biztos hosszú rúdja volt.

  • most kaptam a hírt, hogy hátizsákot nem lehet bevinni…

  • na! hátizsák lehet de parfüm, folyadék, spré ne legyen benne. Zászlót kötelező vinni 🙂

  • zigbor

    Ez az eredményhirdetés, amit leírtál az nem a zsűri által felállított sorrend, igaz?

  • Orsolya333

    Először is minden jót kívánok Bécsbe, másodszor pedig épp az előbb láttam egy interjút Conchitával Wursttal, ahol megkérdezték, hogy mit szól a magyar dalhoz, és Ő nem tudott válaszolni, mondván még nem sok dalt hallgatott meg, mert nagyon elfoglalt…ez vigasztal, ugyanis Boggien kívül még én sem hallottam senkit, és épp úgy, mint Conchita, ezért is elmondhatatlanul várom a ma estét!
    Egyébkét a családom és én tippeltünk, vajon Conchita mibe lesz ma este, a többség szerint valami pinket vesz fel, de szerintem biztos, hogy feketébe lesz, de a zöld sem kizárt, majd meglátjuk…:)

    Amúgy én úgy gondolom, nem kell aggódni, mindenünk meg van a döntőbe jutáshoz, végül is a dal jó, Boggie profi és magabiztos, a színpadkép sem rossz, a sorszámunk is szerencsés, a téma is aktuális, mi kell még? (persze, remélem nem csak én gondolom így)
    Sok sikert estére!

  • Mona42209

    Imre, nagyon köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk. Kicsit mi is ott voltunk a próbán. Nagy élmény volt a hozzászólásod és a fényképek is 🙂

    Én a csütörtöki elődöntőre megyek ki a családommal a városházához az eurovíziós faluba. Nem tudod le lehet ott ülni a kivetítő elé, láttad-e hogy vannak székek kirakva vagy vinnünk kellene valami párnát/széket stb.?

    Csak egy suta kérdés szerintetek lehet parkolni az elődöntő előtt már valahol a közelben, mondjuk valamilyen lakótelep parkolójába? Az ED. 9-kor kezdődik és 8 körül akarunk odaérni, akkor már remélem nem kell fizetni parkolási díjat. Szóval van infótok hova parkoljunk ingyen?

    Boggiehoz hozzáfűzve, én is úgy gondolom el kell fogadni bármi lesz – persze reménykedem a döntőbe jutásban – de tényleg egy igényes produkciót sikerült összerakniuk, amire büszkék lehetünk. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan eljött az ezévi ESC is. Nagyon nagy hiányérzet lesz utána hónapokig.

    Hajrá Boggie!

  • Fox

    Egy viszonylag fontos kérdésem lenne: a műsorvezető hölgyek hogyan teljesítettek ?