Eurovízió 2015: Az automatikus döntősök próbája és hivatalos megnyitó a hetedik napon

Franciaország. (c) Elena VolotovaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este lesz az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos megnyitója a bécsi Városháza téren. Az eseményt 17:50-től közvetíti az eurovision.tv és a youtube.com. (Conchita Wurst kezdi a menetet, a bevonulás sorrendjének közepe pedig: 16 Ausztrália, 17 Svájc, 18 Ausztria, 19 Szlovénia, 20 Spanyolország, 21 Svédország, 22 Csehország, 23 Franciaország, 24 Magyarország. A teljes lista itt!


De még mielőtt ez elkezdődne, lássuk hogy hogyan próbáltak az automatikus döntősök!

39 Comments

Guyra nem mondhatni, hogy a zene mozgatja a testét 🙂
A franciáknál ez a dobostömeg jól néz ki.
Britek jól énekelnek, de mindenkinél, aki ilyenben utazik, kötelező elem az aranyszín?
Osztrákoknál valami csalafintaság lehet a dologban, mert a háttérvetítés egyáltalán nem látszik.
Ann Sophie-nál sajnálom, hogy lecserélte az NF-es outfitjét, az a fehér kabátka tök jól állt neki.
A spanyolokat nem tudtam értelmezni.
Olaszok – tejóég, ezt a giccses hátteret. Ráadásul lelopták az oroszlánjainkat a Lánchídról! 🙂

Az automatikus döntős országok közül szurkolok Olaszország-nak, Spanyolország-nak és az Egyesült Királyságnak.
Előbbi 2-t a Top 10-be várom.

A reszletek alapjan nehez barmit is megallapitani, de Franciaorszag nagyon jonak tunik! A hatter zsenialis.
Az olaszoknal is gyonyoru a hatter, nagyon tetszik. A hangok nem voltak tokeletesek, foleg Piero szenvedett. Azt olvastam, hogy nagyon ideges volt, ezert nem ment neki az enekles.
Nagy-Britannia nagy csalodas.
Az ausztraloktol is sokkal tobbet vartam, de meg barmi megtortenhet.
Spanyolorszag, Nemetorszag ugy tunik jo lesz.
Az osztrakok nem nagyon hatottak meg.

Egyedül az olaszokét néztem meg még kora délután, jajj de borzalmas. A hangjukkal semmi baj, de az előadás és a backdrop iszonyat klisé, ha Európa ennek bedől, akkor 2006 és 2011 után ismét egy béna győztest avatunk…

Nagy-Britannia – borzalmas, ezen a Jóisten sem segít…

Franciaország – a dal továbbra sem a kedvencem, de a háttér valami csodálatos és gyönyörű.

Olaszország – oké, elfogult vagyok, de ez nekem akkor is a ‘libabőr’ kategória volt. Ilyen hangok mellett nem tud érdekelni, ha néha hamiskás, mert egyszerűen fantasztikus, amit ezek a srácok tudnak. A dalt amúgy is imádom, a háttér pedig gyönyörű.

Németország – erős, Taken by a stranger utánérzetem van a színpadképet illetően. Amúgy sem szeretem a dalt, Ann Sophie hangját meg pláne nem (a refrénnél konkrétan kiabál), úgyhogy nálam ez nem jött be…

Ausztria – a hangok nagyon rendben vannak, én semmi különöset nem vártam a színpadra, de jó ez így. Nem fogja megváltani a világot, de egy igényes produkció a házigazdáktól.

Ausztrália – csalódás. A dalt szívesen hallgatom, de a színpadkép katasztrófa. A top10 biztos, se remélem, nem nyer.

Spanyolország – hogy én mennyire utálom ezt a dalt… Edurne a refrénnél olyan hamis, hogy azt tanítani kéne, a kapucnis táncost nem tudtam értelmezni, a ruha (lepel?) meg igencsak Valentina Monettás. (2013) Nagyon remélem, hogy a spanyolok buknak idén, és végre félreteszik majd a díváikat, mert már nagyon unalmas.

ITA: a hangok szerintem ott vannak. Nagyon jó a hangszínük. Habár 30 mp-ből nehéz ítélni, a háttér eléggé statikusnak tűnik, szerintem jobb lenne lecserélni.
ESP: szerintem idén a spanyolokra illik a jelző hogy “overrated”. Iszonyatosan irritáló Edurne hangja, a többiről jobb inkább nem is beszélni.
GER: nagyon szerettem eddig a stúdióverziót, de nem tudja azt színpadra vinni, egyre inkább távolodik el tőlem. Mondjuk a háttérrel engem megvettek.
AUT: semmi. A hangja brutális, de ennyi. Maga a dal nem tetszik. Azzal másokkal egyetérte, hogy tisztességesen helyt fognak állni odahaza.
GBR: emlékszem eleinte mennyire szerettem ezt a számot. Egyre inkább süllyedt lefelé a listán. Sajnos/vagy nem, de az élő produkció elavult és unalmasnak tűnik. (amikor összevissza “üvölt” az énekes, attól a falra mászom).
FRA: elejétől fogva nem volt sosem favorit, de a háttérrel sokat dobott az összképen. A hangok rendben voltak, azokkal nem hiszem, hogy a döntőre gondot okozna az énekesnőnek.
AUS: nem tudom mennyire lehet meghatározni, hogy mennyire kompatibilis az eurovisionra, de attól függetlenül, hogy nem kedvelem a számot, top10-et jósolok.

Apropó, nyitóceremónia. Azt miért nem mutatták, amikor a magyar csapat bevonul(és a belarusz, de az engem nem érdekel)? Engem ez felháborított. Végig futottam háromszor a videón, sehol semmi, majd a sorrend megtalálása után jöttem rá, hogy “minket” nem mutatnak.

Igen, ezen en is nagyon fel voltam haborodva. En eloben neztem a nyitoceremoniat es egyszer csak azt vettem eszre, hogy Franciaorszag utan Malta kovetkezett. Minket es a feheroroszokat valamiert elfelejtettek mutatni. De az oroszok is hasonloan jartak ha jol emlekszem. No komment…

Hát én kisebb sokkot kaptam. Most volt a leghitelesebb Bogi. A dal himnikus volta miatt az összes többi eurovíziós dal eltörpül mellette.
Nem parti nóta az egyszer biztos! 🙂 Mindenesetre jó, hogy ott lesz az a fa a végén, mert azért ott van ebben a dalban a remény és az összetartozás.
Bármi is történjen nagyon büszke vagyok rájuk!

Jól tudom. 🙂 Csak mindig belekötnek az arcán megjelenő érzelmekbe. Most sikerült leküzdenie a feszültséget és jobban átélte a dalt mint a válogatón. Erre gondoltam.

Istenem…ez annyira gyönyörű, annyira ennek a dalnak kellene nyernie és erre még lehet a döntő se lesz meg… Ez szép Európa! Gratulálok!

Nem tudom, de nekem a lelkem mélyén van egy olyan érzésem, hogy végül ez lesz a győztes dal. Már A Dalban az első szereplésekor ezt gondoltam. Tudom, hogy ez most fúrán hangzik, mert ha reálisan nézünk, akkor lehetetlen, de ez van…

Hát ha megnyugtat én vagyok a másik naiv, aki így van ezzel…. (semmi esélyünk sajnos). Igazából azonban nem az számít, hogy milyen helyezést érünk el, hanem, hogy ezt a dalt küldtük ki.

Jöhetett volna ehhez a cikkhez Románia, Azerbajdzsán, Svédország, Oroszország és Görögország is. Ők is automatikusan döntősök. 😉

Meg Ukrajna is, ha idén is részt venne.

Most épp azon gondolkodom, vajon kinek adjuk a 8,10,12 pontunkat az elődöntőnkben és majd később a döntőben.

Szerintem az elődöntőben a TOP 3 a magyar szavazatokban: Észtország, Oroszország, Belgium vagy Grúzia lesz.
A döntőben meg Svédország, Azerbajdzsán, Olaszország vagy Észtország.

Szerintetek?

Az 1.Elődöntő Általam vízionált ( muszáj ezt az igét használnom 😀 ) magyar szavazatainak legfelsőbb helyezettjei szintén Belgium, Észtország, illetve Oroszország…
A döntőben fix, hogy odadobunk Itáliának egy igencsak magas pontszámot 😀

Force, Neked ki van a személyes listád élén?

Először is Boggie produkciója nagyon szép volt, én is úgy érzem most olyan felemelő hangulatú az egész. Remélem vissza tudja adni kedden is, de tényleg büszkék lehetünk – bármi lesz – hogy ilyen szép számot küldtünk. Hajrá Boggie!

Véleményem az automatikus döntősökről:

Olaszország – kicsit nyálas az egész produkció, de általában az olaszok ilyenek. Tetszik az olasz nyelv és jó a hangjuk, a háttér nekem gagyi. Inkább ne nyerjen a TOP10 reális lenne.

Spanyolország – Nekem Pastora óta csúszik lefelé Spo. Edurne a mélypont. Ellenszenves, nem találja a hangokat, katyvasz az egész. Nem tetszik!

Németo. – Nekem tetszett ez a szám, bár más kedvencem is volt a válogatón. Tényleg hajaz a Taken by a stranger-re. A vokál, pedig megmozdulhatna, nagyon rossz ez a statikusság.

Nagy Britannia – szörnyű az egész!

Ausztria – unalmas, nekem olyan semmilyen se nem jó se nem rossz.

Ausztrália – idegesít a szám remélem nem engedik nyerni.

Franciaország – nekem a legjobban tetszik az automatikusan döntősök közül, szép a szám, Lisa hangja gyönyörű, nagyon jó a háttér is. Igényes, szép szám!

Nekem is Pastora óta csúsznak vissza a spanyolok minden évben. Edurne szerintem jó eséllyel fogja megközelíteni Soraya 2009-es eredményét. Nem fér a fejembe, hogy ezt a dalt, miért övezi ekkora hype…

Én az ESDM-et is imádom, még most is szoktal hallgatni és Ruth dalát is. A két kedvenc dalom Spanyolországból.

Comments are closed.