Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Három érdekes, a többi elmegy vagy ijesztő

hungary_scarfSzerző: Klész Imre

Emberek, le a kalappal! Rendkívül szép és látványos színpadot csináltak az Eurovízió 2015-ös kiadásához, óriási élmény élőben látni! Az első elődöntő első főpróbájára nem árultak jegyet, de így is teltházzal ment a buli. Persze a színpad előtt a sajtó képviselői dolgoztak, ott nem volt akkora tömörülés. A próba alatt három produkció tetszett nekem igazán, a többi elmegy, és van pár rémisztő is.

Nem engedem bő lére, de akiket kiemelnék, rajtsorrendben:
02 Örményország. Nekem ez a dal az elkapcsolási faktor. Valahogy nagyon vonyítósra és idegesítőre sikerült megkomponálni ezt a dalt. Persze ott van még benne az összetartozás kedves gondolata keverve a nacionalizmussal, szépen énekelnek valóban, de a közönség úgyis okosabb lesz mint én.

03 Belgium. Ijesztő egy kicsit ez a még nem mutált fiú. De rettentő profi produkciót csinált, le a kalappal! Élvezetes volt!

04 Hollandia. Nagy röhögés az elején. Az énekesnőt totál közelről veszik az elején hosszú másodpercekig, és csak a szemeit. Mintha egy fordított Conchita paródiája lenne, orrig érő fekete fátyolon keresztül csillogó szemek, és csupasz áll. Szegény Hollandia, én nagyon kidolgozatlannak találtam az egészet.

05 Finnország. Ijesztőek voltak. Egy rendkívül kedves kisfilm ahogy mókáznak a villamoson, mintha a helyi közlekedési vállalat dolgozói lennének, mindenki mosolyog, utána pedig jön ez a mogorva punkzene. Hidegzuhany.

09 Szerbia. Az este egyik fénypontja. Nagyon szépen építkezik a dal, a gyors részre mindenki tapsol ütemre. 9 dalt kellett várni hogy elinduljon a buli. Nagyszerű volt!

10 Magyarország. Félve mondom ki, de ez a produkció volt számomra az est másik fénypontja. A mellettem ülőnél már az elejétől, nekem a közepétől jött a libabőr. Szép tiszta ének, jó körítés a ledfalon, méltóságteljes, komoly és hiteles. Gratulálok!

15 Az est harmadik fénypontja Románia. Leszámítva a fekete pontot az angol rész miatt (végig románul kellett volna) ők is nagyon hitelesen és szépen, méltóságosan adták elő a produkciójukat. Bőröndökkel van tele a színpad, remélem holnap este nekik nem kell csomagolniuk.

12 Oké, nagyon szépen énekel az orosz lány, minden klappol a színpadképpel, nekem az előadás kicsit műnek hatott. De neki is tovább kell jutnia, mint az összes többinek, akit felsoroltam.

07 Na jó, a harmatgyengén éneklő észtek is jussanak tovább, mert az az árnyékos színpadi grafika nagyon ötletes volt. Utána itt is közelről mutatják az énekesnőt, utána a gitárost, majd vissza, hát… fura volt, de 10-nek kell tovább jutni.

Este a sajtóközpontból újranéző lesz, lehet hogy változik valamit a véleményem, de sajnos nem nagyon volt időm megtanulni mindenki dalát, pláne a színpadképeket, csak kevés sejtésem volt. Ezek alapján ilyen benyomásaim születtek.

esc2015sf1dressreh1

87 hozzászólás Blog: Három érdekes, a többi elmegy vagy ijesztő

 • Mona Lisa

  Koszi az elmenybeszamolokat es erezzetek jol magatokat! 🙂

  En ugy gondolom, hogy Albania, Dania, Macedonia, Finnorszag, Moldova es Hollandia fog kiesni es nagy valoszinuseggel Oroszorszag fogja megnyerni ezt az ED-t.

  Nemsokara kezdodik a zsuris foproba! Hajra Boggie! 🙂

 • Nemsokára kezdődik, a sajtóközpontból nézem. Bár tudok pár emberről, akinek van jegye 🙂

 • schanc

  Jó élményeket Nektek ott kinn!
  Az indexen töltöttek fel egy fényképet a sajtósok szavazatainak jelenlegi állásáról, és ott Boggie sajnos kiesőhelyen van viszont ami meglepő is, hogy a finnek 15.-ek a macedónok előtt, és Albániát is kiesőnek látják az ottaniak.
  Bízom benne, hogy holnap este lesz meglepetés ehhez képest, például hogy mi továbbjutunk.

  • Dani

   Ha továbbjutunk, akkor szerintem a szakmai zsűri tagjait istenekként kell tisztelnünk. 🙂 Mert a nézők szavazatai alapján még talán az utolsó hely is elképzelhető lenne.

  • Hát eddig egész nap csak rohanás meg keresés volt 🙂 Keresni kell mindig a kapukat ahol át lehet menni, körbejárkálni az épületet amíg megtanuljuk hogy mi merre van, most szerencsére nyugi van, bár egyedül ülök az asztalnál. szerintem 9-ig be fog telni minden hely. A sajtós szavazás is sokszor csalóka, azt gondolom hogy a sajtósok ízlése nem egyezik meg a közízléssel és a nemzeti zsűrik ízlésével pontosan. Annyi szent hogy hátulról a harmadikok voltunk legutóbb amikor láttam, de épp távolról láttam elsétálni a tábla előtt Gundit, nézte, nézte és csak legyintett. Persze mondott kommentárt is a kísérőjének, gondolom azt mondhatta, hogy ez sem a szentírásból való 🙂

 • Dani

  Hú, hogy megnézném az oikósok arcát, amikor meglátják a magyar zászlót és a HUNGARY feliratot a továbbjutók között! 😀 (Csak legyen ott a zászló és a felirat!)

 • force

  http://www.eurovision.tv/page/news?id=in_pictures_first_dress_rehearsal_sf1
  Nézzétek a képet! Remélem jó ómen, hogy a eurovision.tv a magyar próbáról készült képet vágta be. 🙂

 • Dani

  Hangsúlyozom: NEM ÉN nézem az Éjjel-Nappal Budapestet. De a gép közel van a TV-hez. És mit hallok? Ausztrália dalát.

 • Hááát… ez a nyítány brutál bénító. Annyira szép a színpad és ez a 3d fénysor ami hullámzik a közönség fölött…

 • na jó legyen. elsőnek voltak a moldávok. építettek a színpadra egy állványzatot és azon vonaglanak, bőrszerkóban. van női picsa seggrázás, a csávóról leveszik az épp valahogy a mellkasára ragasztott pólót

 • örményország lement, nem a kedvencem. a színpad talaján szép kerek örvénylő képek vannak, más izgalom nincs.

 • a belga csávónak a kisfilmje is tökjó, táncikál az utcán egy pár emberrel. a dala ura, a produkcióban a táncok is, fekve is énekel, nem rossz.

 • Hollandia. Why, why why why why veszi fel azt a szemellenzőt.. nagyon fura…nagy fekete zsákruha van rajta, a lába alatt kavarog egy zöld valami, hátul a ködös képet vetítő fal előtt négy énekes sziluettje a látvány és Trintje könyörgő szemei. Szerencse hogy csak három perc ez is.

 • A képeslapok azzal kezdődnek hogy minden előadónak kivisznek postán egy dobozt. Boggie ajándéka a képgyűjteményben van 🙂

 • Finnország nagyon mellbevágó. Kedvesen villamosoznak a népekkel, mosolyognak gyerekekkel, erre itt van ez a suta punkzene. Rémálom :s

 • Kajli25

  Bocsi az offert de egy kis gyakorlati kerdesem lenne (nem tudok nemetul es nincs segitseg a guglin kivul): ugye noi taskat es egy kb. 35 cm muanyag rudon levo zaszlot beengednek? Azt tudom hogy a hati tatyoz es az esernyot itthon kell hagynom holnap…

  • Amennyire tapasztalom, reptéri ellenőrzés van, az övet is le kell venni, órát, ilyenek… Szerintem zászlókat lehet bevinni, csak kinti folyadékot nem. Nem tudom hogy hátizsák és esernyő tiltólistán lenne-e, szerintem megröntgenezik a hátizsákot és ha gyanús valami, akkor jöhetnek a részletek.

   • Kajli25

    Igen, az etel ital sajnos tiltos pedig nekem jo lenne bevinni a speci dietak miatt de hat ez most elmarad… Koszonom az infokat! Mar nagyon varom a holnap delutant es remelem ott a csaladokkal is nagy buli lesz 😀

 • Na egy kis grínrúm. Conchita nagyon nyájasan (talán kicsit túl nyájasan) beszélget a két vendégével. Lemaradtam róla, de az egyik a belga csávó volt. Görögök jönnek.

 • Jaj tényleg, igen a végén volt nagy öröm hogy ki tudta mondani. Conchita majdnem könnyekig hatódott 🙂

 • A görögöknek van egy tűzkarikája, előtte a nőci addig énekel amíg ki nem fog a szuszból. Három padsorral előrébb az ausztrálok ujjongtak neki, de az oroszok is sokan vannak (mint az oroszok). Na jönnek az észtek.

 • Észtországnál a csávó kedves, a nőci meg olyan sértődötten néz. A grafikai megoldás, ahogy benyit az ajtón és ott van a nagy árnyék az előadó mögött, nagyon jópofa. a színpad orgonasípjait is bőven lehet látni oldalról, mintha egy templomban lenne felvéve a dolog. Jópofák, de nem ők a legjobbak 😉

 • Macedóniával nem tudok mit kezdeni. Ritmusa van, de ahogy Jenő mondaná, a húk belém akad de nem akar húzni. Tapsikolnak itt, de nyilván a „beépített emberek” 🙂

 • Bojana. Nos az elején amikor meglátod, tömény giccshez egy komoly művészi kezdet megy, Utána beindul a buli és mint egy atombomba, tarol. Szép!

  • StanB

   Az a baj, hogy már írtam valahol, hogy nem tetszik a ruha, se a színpadkép és kb. semmi. DE! Akkorát robban ez a dal, hogy már második napja 0-24-ben csak a szerb próbát nézem, mert zseniális !

 • Isti

  Egyébként holnap is kb ebben az időben fog kezdődni minden produkció, ahogyan most?

 • Robek

  Én a hotelben maradtam. Tv-t nézek. Az egy dolog, hogy a híradóban ESC, de reklámblokk sincs ESC nélkül.

 • Boggie angol német és magyar nyelven köszöni meg a végén. Szép és nyugis. A szerb tömény giccs után jó a kontraszt, nagyon élveztem. Nem gondoltam volna hogy ilyent fogok írni 🙂

 • Fehéroroszországot ki kell várni. Olyan a refrénje mintha egy vonaton ülnél, csak zakatol, zakatol, megáll vágányfelújítási munkák miatt, aztán egyszer csak mégis beér az állomásra. Talán itt van először a füstgép használva az est folyamán. A nyitányban volt egy kis tűzijáték, azóta semmi piró. Most jönnek a nemfehéroroszok 🙂

 • Dani

  ESCUnited-en ezt írták Boggie-ról:

  „Hungary: What a contrast from cheery Serbia to quiet Hungary. The running order definitely makes this song stand out and the backdrop is very effective. This is another potential jury star. Boggie never looked more beautiful. Also a very warm response in here for Hungary.”

 • Oroszország: hófehérke és a fiúk a kórházból. Mindenki fehérben. Polina ruhája olyasmi mint Csézyé volt, csak ez tökfehér, és nincs öve. Hát elmegy egynek, nem volt annyira nagy zám. Persze az orosz sajtósok nagyon hájpolnak 😛

 • Dániánál van két jó combos piros ruhás lyány. Olyan kis tinglitangli a dal, a fiúk nagyon beleadnak mindent, hát majd kisül belőle valami.

 • Albánia.. olyan semleges ez a dal. Szerintem hallgatni jobb mint nézni is. Az énekes ugye egyedül van, a ruhája vállban csillogós fekete, nem tetszik. A haja sem jó, mintha most száradna mosás után. Van egy kis szele a dalnak a vége felé.

 • Románia Magyarország mellett, akinek normális dala van. Nem vidám a téma, de talán elgondolkodhat az ember, hogy a sok giccses öltözéken és cicababákon túl nem árt gondolkodni értelmes és fontos témákon is. Tetszik. A dal viszi a románokat a hátán, ennyi elég is.