Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A zene számomra attól zene, hogy megoszthatom a közönséggel

melanie_rene_press_2Tudósító: Mádi Sándor

Svájc már a legelső évben, 1956-ban is részt vett az Eurovízión, sőt meg is nyerte. Ezt követően 32 évet kellett várniuk az újabb győzelemre, melyet Céline Dion hozott el. Az utóbbi években nem sikerült jó eredményeket elérniük, a 2008-as két elődöntős rendszer bevezetése óta 7 alkalomból mindössze kétszer jutottak a döntőbe. Idén Mélanie René képviseli Svájcot, dalának címe Time to shine, azaz Itt a ragyogás ideje. Mélanievel a karrierje kezdetéről, terveiről beszélgettünk. Fogadjátok sok szeretettel az interjút!

Mi volt az első lépés a zenei karrieredben?
Egy zenész családból származom, ahol mindenki játszik valamilyen hangszeren vagy énekel, így elég hamar a zene rabjává váltam.7 évesen álltam először színpadon, egy jótékonysági koncerten, és ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy élvezem, ha közönség előtt énekelhetek. Óriási örömmel tölt el, hogy a szüleim mindig bátorítottak, hogy kövessem az álmaimat.

Idén te képviseled Svájcot az Eurovíziós Dalversenyen. Mit jelent ez neked?
Gyerekként mindig néztünk anyukámmal az Eurovíziót, és emlékszem mindig az járt a fejemben, hogy milyen jó is lenne azon a színpadon énekelni. Nem gondoltam volna azonban, hogy az álmom tényleg valóra válik.
Sokat jelent nekem, hogy ennyi ember támogat. A szívem mélyéről szeretném megköszönni nekik. Tudom, hogy a verseny kemény lesz, hiszen annyi tehetséges énekes van közöttük. Azt megígérem, hogy a tőlem telhető legtöbbet meg fogom tenni az országomért és reménykedem benne, hogy megtalálom a közös hangot a közönséggel, és megoszthatom a dalomat, a történetemet velük.
Szeretném, hogy az országom minél jobb helyezést érjen el a versenyen, de tudom, hogy ez egy hatalmas lehetőség egy debütáló énekesnek, és nem veszem éppen emiatt természetesnek. Minden pillanatát ki akarom élvezni azokkal az emberekkel akikkel együtt dolgozom.

Kik a kedvenc énekeseid?
Úgy nőttem fel, hogy leginkább a szüleim által hallgatott zenéket kedveltem meg: sega (tipikus mauritiusi zene), francia dalok, country, gospel, soul, funk, reggae és sok más stílus. Nekik köszönhetően nagyon sokféle zenével ismerkedhettem meg, a zenei paletta minden részét megismerhettem mind stílus mind nyelv tekintetében.
A nagy Eurovíziós kedvencem egyértelműen a „Ne partez pas sans moi”, amit Céline Dion énekelt 1988-ban. Az első album, amit megvásároltam életemben, az Lââm illetve Britney Spears albuma, de hatalmas Céline Dion rajongó voltam. Megtanultam, hogyan énekeljem vele a dalait, próbáltam lemásolni a hangját, tehát mondhatom, hogy nagy befolyással volt a hangi képzettségemre.

Idén 40 ország képviselteti magát a versenyen. Vannak kedvenceid?
Sokukat meghallgattam már, de nem tudok kiválasztani kedvencet! Mindegyiknek megvan a maga stílusa, a saját világa, és én úgy hiszem, hogy ez az, ami igazán érdekessé teszi az Eurovíziós Dalversenyt.

Mit szeretnél elérni a versenyen?
A célom, hogy az emberek emlékezzenek a dalom üzenetére és azokra az érzelmekre, amiket átélhetnek velem közösen. A zene számomra attól zene, hogy megoszthatom a közönséggel. Ha ezt sikerül elérnem, boldog leszek.

Mi inspirál téged?
A dalomra leginkább Jessie J. Alive című albuma volt nagy hatással. Nagyon félénk és zárkózott voltam, véltem az emberek elítélésétől. Amikor Angliában zenei tanulmányokat folytattam, megtanultam, hogy értékeljem azt, aki igazán vagyok, és ez szabaddá tesz. Jessie J albumának hallgatása közben jött az ötlet, hogy ezt egy dal formájában szeretném megmutatni.
Tudom, hogy az emberek jelentős része hasonlóan érez, de szeretném bebizonyítani nekik, hogy nem szabad, hogy bármi is közéjük és az álmaik közé álljon. A határ a csillagos ég. (Részlet a dalból)
A „Time to shine” arról szól, hogy fogadd el magad annak amilyen vagy és ne félj kiállni, azért amiben hiszel.

Szeretnél üzenni valamit a magyar ESCHungary olvasóinak?
Szeretném megköszönni minden egyes embernek a támogatást és a bátorítást, mindazt a pozitívumot, amit már a kezdetektől kapok tőlük. Ti vagytok azok, akik miatt motivált vagyok és szenvedéllyel csinálom azt, amit. Srácok, egyszerűen csodálatosak vagytok! <3

Köszönjük az interjút Mélanie Renének, és külön köszönet Basil Lichtsteinernek, aki segített a szervezésben.
Az ESCHungary csapata Sok Sikert kíván Bécsben!

1 comment to A zene számomra attól zene, hogy megoszthatom a közönséggel

  • Pitbull

    Végre egy előadó, aki az interjúban nem korlátozódik négy-öt szavas mondatokra a válaszaiban. A Céline Dion-os rész picit megmosolyogtató. Szép, hogy tőle vette az inspirációt a hangi fejlődéséhez, de azt be kell látnia, hogy van még mit tanulnia a kanadai énekesnőtől.