Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Ausztria a nyertes!

TH00014Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ausztria és Conchita Wurst a „Rise Like a Phoenix” című dallal megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált. Kállay-Saunders András a „Running” című dal az 5. lett. Gratulálunk a győztesnek!

A végeredmény

Helyezés Ország Előadó Dal
1  Ausztria Conchita Wurst Rise Like a Phoenix
2  Hollandia The Common Linnets Calm After the Storm
3  Svédország Sanna Nielsen Undo
4  Örményország Aram MP3 Not Alone
5  Magyarország Kállay-Saunders András Running
6  Ukrajna Mariya Yaremchuk Tick-Tock
7  Oroszország Tolmachevy Sisters Shine
8  Norvégia Carl Espen Silent Storm
9  Dánia Basim Cliche Love Song
10  Spanyolország Ruth Lorenzo Dancing in the Rain
11  Románia Paula Seling & OVI Miracle
11  Finnország Softengine Something Better
13  Svájc Sebalter Hunter of Stars
14  Lengyelország Donatan & Cleo My Słowianie – We Are Slavic
15  Izland Pollapönk No Prejudice
16  Fehéroroszország Teo Cheesecake
17  Egyesült Királyság Molly Children of the Universe
18  Németország Elaiza Is It Right
19  Montenegró Sergej Ćetković Moj svijet
20  Görögország Freaky Fortune feat. RiskyKidd Rise Up
21  Olaszország Emma La mia città
22  Azerbajdzsán Dilara Kazimova Start a Fire
23  Málta Firelight Coming Home
24  San Marino Valentina Monetta Maybe
25  Szlovénia Tinkara Kovač Round and Round
26  Franciaország TWIN TWIN Moustache

 

265 hozzászólás Eurovízió 2014: Ausztria a nyertes!

 • Erzsi

  Köszönöm istenem, hogy vannak még normális emberek, normális reakciókkal. Olyanok, akik szerint mégis csak az elért 5. helynek kéne örülnünk, ami mögött egy jó dal, jó énekes, jó színpadi produkció áll, sőt, valamiféle általános támogatottság. Akik szerint az osztrák győzelem legnagyobb hozadéka, hogy jövőre nagyobb esélyünk lesz nézőként ott lenni a versenyen, mintha Stockholm vagy Jereván lenne a helyszín. Olyanok akik 9 órakor lefektetik a gyereküket, sőt azon a szellemi nívón vannak, hogy értelmes választ tudnak adni egy óvodás válaszára. (Úgy látom, ez nem mindenkinek menne.)

  Már azt hittem, többségbe kerültek ezen az oldalon azok, akik szerint „ez betegség”, amiből „ki kéne gyógyítani az embereket”, mert az a „normális, ahogy mi élünk és minden ettől eltérő deviáns, antiszociális, nem normális”. Akik szemérmetlenül buzizhatnak, köcsögözhetnek, nyíltan rasszista, intoleráns véleményet fogalmazhatnak meg megengedhetetlen minősítésekkel, megfellebbezhetetlen kategorikussággal. Akik szégyentelen módon kurucinfo bejegyzéseket linkelhetnek be saját álláspontjuk megtámogatására.

  Mégis csak dereng valami fény az alagút végén …

  • Emil

   Miért szerinted Kedves Erzsi normális az amit láttál szombaton este a 11. szám alatt? Az szép? Ő jól gondolkodik? Szerinted az nem betegség(nem fizikai, hanem szellemi). Mondhattok bármit, de nem lesz lelkiismeret furdalásom, mert helyes a gondolkodásom és az állás pontom ezen a téren. Bocsánat ha esetleg megsértettem valakit, nem volt szándékomban, de ha ti mind kinyilvánítottátok a véleményeteket, akkor ezt nekem is meg kellett tennem. Semmi képpen nem az erőszak a megoldás erre. Az ilyennek szellemi segítség kell(vallási, pszihológus). Szép napot!!!

   • Erzsi

    Az a baj veletek, hogy a fejetekben kis átjárhatatlan kreclik vannak: helyes – nem helyes, normális – beteg. A világ ennél sokkal árnyaltabb. Amit láttam szombaton az szerintem nem normális, de nem is beteg. Inkább szokatlan. És főleg: részemről tolerálható. Ha lenne egy kis humorotok már régen napirendre lehetett volna térni felette. De persze, aki mélyen meg van győződve, hogy az ő gondolkodása és álláspontja az egyedül helyes …

   • Emil

    Ha humorról lenne szó, akkor vissze kell menni 2007-re amikor Ukrajnát Verka Serduchka képviselte, na ő biztos, hogy a show és a humor kedvéért csinálja azt amit. Jelen esetben pedig nem beszélhetünk humorról. Itt egy videó, igy biztos nem nyert volna: https://www.youtube.com/watch?v=-ZIr49Hp2LM#t=98

   • Léránt Lajos

    Erzsi engedd meg, hogy csatlakozzam véleményedhez. Páran leragadtak a középkorban. de lehet ókor? Valóban nem beteges, hanem látványos és szokatlan volt a megjelenés.Látszik van még fejlődni. Jah és ő csinálta jól. Felvállalta magát nem mint…. Ha ezt egy hölgy csinálta volna csak ” kamu” szakállal, akkor meg se botránkozott volna senki? A lengyel lányoknál engem személy szerint felháborított a „vajköpüléses” jelenet. Azt már 18as karikával néztem volna. Olyan volt mintha egy erotikus filmet néztem volna.

  • Sztbeni

   A melegség nem normális. A melegség betegség. Ez tény. És ezzel nem azt mondom, hogy bántani kell őket. Csak helyén kell kezelni a dolgot.

   • Emil

    Végre egy ember, aki helyesen gondolkodik.

   • Azt ugye vágod, hogy egy tanulatlan húsz éves álláspontján osztozol? 🙂 Ez aranyos, zsák a foltját.

   • Pitbull

    Tusán, ezen kommentednek azt a részét, ami a tanulatlanságra utal, kikérem magamnak azon emberek nevében, akik ilyen-olyan okból alacsony iskolázottságúak, de egyébként megbecsülésre érdemes tagjai társadalmunknak.

   • Te aztán dramatizálsz.

   • Pitbull

    Te pedig degradálsz.

   • hidapeta

    Tusán!Az iskolai végzettség nincs egyenes arányban az intelligenciaszinttel,ezt tapasztalatból mondom.Helyesen inkább úgy kellett volna fogalmaznod:”tapasztalatlan húszéves”így igazabb és kevésbé sértő lett volna a megjegyzésed.Beni is fel fog nőni egyszer,és biztos vagyok benne hogy később az élettapasztalata alapján sok mindent másképp fog látni,mint most……… 🙂

   • Tilla77

    A középkorban így tekintettek. Szerintem olvass utána, vagy kérdezz meg pár meleget, hátha megmondják mennyire egészségesek, pláne lelkileg…

   • betoven

    Basszuskulcs!
    1. Nem a középkorban vagyunk.
    2. Nem a melegek megvitatása a cikk címe.
    3. Nem tudjátok megemészteni Conchita 1. helyezését, – szerintem ez a legnagyobb bajotok, ezért alpári módon próbáljátok alázni a személyét, direkt belerúgva.
    4. Akinek nem tetszett a dal: Ok, nem kell hallgatnia, nem kell néznie, nem kell írni róla, pláne nem olyant, ami már rég nem az Euroviziós Dalversenyről szól.
    5. Ha jól tudom, több mint 2x annyi pontot kapott, mint KSA, – a videóját pedig többszörösen a köbön (szép matematikai kifejezéssel élve) töltötték le.
    6. Sokan fikázzák a dalt, hogy középszerű: aki tud énekelni, próbálja meg elénekelni, – majd rájön, hogy milyen nehéz dal előadás szempontjából. Tingli-tangli 1-2-hangos énekesek meg se tudnák szólaltatni, akármennyire is sztárolják őket.
    6. Nem volt célom senkinek a megbántása, de már rohadt unalmas, hogy csak melegekkel meg a középszerű nóta-jelzővel tudtok előjönni.

   • Bongi

    a melegség nem betegség, de nagyon buta …. ahhh, a buták klubját kellene megkeresnetek … Jézusom, hát itt mi van engem felháborít, tudjátok egy dolog világ életemben zavart a tudatlanság, a gyűlölet és ennek következményei …. De jó, hogy nem ismerlek titeket, de nem is szeretnélek megismerni! Tolnay Klári szavai jutnak eszembe: „Ha a butaság fájna, rég morfinista lennél!!!”

   • Pitbull

    Bongi, bakker! Tegyél már fel egy másik lemezt, légy szíves, mert ezt a nyüves Tolnay Klári idézetet már legalább harmadszor rittyentetted ide és a „buta” kifejezés használatában Guinness Rekordot döntöttél itt fél óra alatt!
    Köszi!

   • Bongi

    Ugyan biza, fáj az igazság? Nyüves Tolnay Klári idézet? Kérlek szépen az értelmi szinted olyan magas, mint a hangya függőleges állásban! 😀

   • Pitbull

    OK!
    :elnéző mosoly:

  • Sztbeni

   És itt a nagy tolerancia közepette, mi a véleményed Oroszország kifütyüléséről?

   • Emil

    Nem tehetnek a lányok Putyin politikájáról, nem volt szép tőlük, hogy ezt tették, pedig egy nagyon jó dalról és produkcióról van szó. Ez az mutatja, és egyre inkább erősíti azt, hogy nem a dalra figyeltek az emberek, hanem az ország hátterére, meg a figyelem felkeltésre.

   • Sztbeni

    Egyetértek. Majd a nagy toleránsok véleményére is kíváncsi leszek

   • Szia Sztbeni, nézergettem a hozzászólásaidat, állításaidat, tévedéseidet. Sorozatosan megsértetted az irányelveinket, eddig tartott a türelem. Feketelista. Sajnálom 428 komment után :/

   • Pitbull

    Terminátorosan: Visszatérek!
    Volt már ilyen, Imre! Emlékszel? 😀 😀 😀

   • Bull, azóta is bánom :/ de akkor elvetettük a sulykot és Sulyok Mária lett belőle 🙂

   • Egyáltalán nem volt helyes dolog kifütyülni a lányokat, ez teljesen egyértelmű. Nem tehetnek róla hogy szerencsétlenek pont oroszországból jöttek. Sokan mondják hogy nem kellett volna elvállalniuk, de ez is hülyeség mert ez valószínűlég életük egyik legnagyobb élménye volt még a közönség reakciója ellenére is.
    (azért azt hozzátenném, hogy pont azok kérik számon azt hogy a lányokat miért hurrogták le, akik a legundorítóbb stílusban ócsárolják a nyertest már 2 napja…)

   • nosugar

    Conchita, melegség, kuruc infó ügyben nem azonos a véleményünk….DE, ebben igazad van! Ha a másságot tolerálják és elfogadják, akkor legyen már annyi tisztelet bennük, hogy nem két szerencsétlen kislányt fütyülnek ki. Ha valami bajuk van Oroszországgal, akkor menjenek a nagykövetség elé és ott tüntessenek!

   • Erzsi

    Oroszország kifütyüléséről? Persze, én is jobban szeretném, ha a versenyen kívül maradna a politika, de azt is megértem, hogy a közönség is hallja a híreket és kifejezi a véleményét. Bárki, aki ebben az évben Oroszország képviseletében színpadra lépett, annak tisztában kellett lennie azzal, hogy egy ilyen vélemény nyilvánítás benne van a pakliban. Ha eszük van, nem veszik magukra. Meggyőződésem, hogy a végső elszámolásnál nagyon jól jöttek ki a dologból: kaptak kétszer három percet főműsoridőben, a fél világ látta őket. Az a kis fütyülés megérte. És még az is inkább rokonszenvet ébreszett feléjük.

    Összefoglalva: nem volt szép gesztus, de nem is ejtek értük egy könnycseppet sem. Műbalhé.

 • Akkor most én.
  Ilyen elégedetlen/csalódott a győztessel kapcsolatban utoljára 2011-ben (előtte 2008-ban) voltam. A versenyig pont sikerült „megbarátkoznom” Conchita külsejével, de szerintem nem volt megérdemelt. Ha ezt a dalt (ami szerintem középszerű) egy sima énekes/énekesnő (akiről eldönthető a neme) adta volna elő, akkor is ilyen sikeres lett volna? Nem. A színpadkép miatt talán top 10, de nem több. Ha meg csak a dalt nézzük, ennyi erővel San Marino is nyerhetett volna. Szóval ez most a szakállon múlt. És ez a nagyon kiábrándító az egészben.
  És ezzel az a nagy probléma, hogy az Eurovíziót így is leírják (minőség nélküli, giccsparádé, nem a dal számít, meleg esemény, stb.), és Ausztria győzelme csak ront ezen. Valahol nem fog változni emiatt a verseny megítélése (pl. Svédországban), de máshol… itt az utóbbi 3 évben sikerült felépíteni valamit, hogy a különböző előadók képviselni akarják Magyarországot, remélem, Conchita győzelme ezt nem rombolja le. Én eddig egyébként szembeszálltam a versenyt fikázó emberekkel, de azt hiszem, most már nem lenne értelme. Nincs jó ellenérv.

  Persze lehet a tolerancia zászlóját lobogtatni Conchita győzelmével kapcsolatban, de egy olyan eseményen, ahol valakit kifütyülnek, csak mert nem tetszik az őket delegáló ország politikája, szerintem nem jogos a toleranciát emlegetni. Pedig az elfogadó közeg volt az egyik dolog, amit az Eurovízió nagy pozitívumának gondoltam, de ebben most csalódnom kellett. Egyenlőek vagyunk, de valaki még egyenlőbb.

  Ha pozitívumot kell írnom: Bécs közel van. 😀

  • Jekatyerina

   Kedves Csengettyű, teljesen egyetértek, 100%-ig elfogulatlan, és az enyémmel tökéletesen megegyező vélemény 😀 Végre valaki normálisan is tud írni 😀 A tagoknak írom, hogy jövőre Bécsben remélem, találkozunk! Apropó, a közös nézésen volt valaki közületek szombat este?

   • Pitbull

    Voltunk ott néhányan. A teljesség igénye nélkül, jelen volt: Erzsi, Rita, Mara, Csengettyű, Robek, Klész Imre, tacom, rocknish, Tusán, Zoli, jómagam és még vagy 30-40 másik ember, elnézést, hogy nem mindenkit említettem név (nicknév) szerint!

 • Szolnok

  Én azt gonolom, hogy András 5. helye remek eredmény a teljesítménye szuper volt. A szakálas borzalom gőzelmének két oka lehet,mivel maga a dal nem különösebben jó, de az első 10 be talán belefér: 1/ a szavazók túl tolerálták / az igazi toleráció az volt , hogy ilyen külsővel elindulhatott a versenyen/ volt máskor is transzvesztita énekes az eurovizión szakáll nélkül és azthiszem nyert is. / 2/ a meleg-vagy beteg identitású társadalmi réteg jobban összefog egy egy ilyen alkalomkor mint a „normál identitású emberek” akik java, valljuk be csak kritizál de nem biztos, hogy a telefont is megfogja , hogy szavazzon.
  Ami viszont egyáltalán nem fér a fejembe, az a Euroviziós előírások: nevezetesen 16 év alatti nem szerepelhet, a maci nem szerepelhet, gyerekeket ábrázoló klipp nem lejátszható de szakállas nőimitátor igen. ????????????????? fura. Nekem szörnyű volt látni a külselyét a túlságosan megjátszott nőbb vagyok a nőknél, hiszem egy normál nő nem is viselkedik úgy mint ezek. Majd elhánytam magam mikor a „művésznőt feltámogatták ” az eredmény hírdetés után a szinpadra. / nem tehetek róla de szörnyű volt látni is.
  Ám azthiszem minden csoda három napig tart és „Csitát” hamarosan ejti a világ és szépen eltűnik a süllyesztőben, ellentétben a többi sikeres énekessel. Biztos vagyok benne, hogy Kállay Saunders András neve fog még sokáig és egyre fényesebben csillogni a könnyűzeni világ egén és úgylegyen. !!

  • porcukor90

   Egy nem ESC-fan a környezetemben azt mondta Conchitáról, hogy tulajdonképpen „nem zavarja a kinézete, csak nem érti, hogy most férfi vagy nő szeretne-e lenni, mit akar ezzel kifejezni, valamint, hogy András volt a legjobb.” 😀 (igazán nem akar elfogult lenni, de szerinte így van)

 • És miután a győztesről alkotott véleményem megvolt, jöjjön a többi:
  Ötödik heeeeely! Nagyon büszke vagyok Andrásra, meg mindenkire, akire részt vett a produkcióban (olyan jó, hogy normális színpadképünk volt!). Eurovízió-ügyileg mi kifejezetten jó irányba haladunk, ez idén különösen látszott. Az meg külön öröm, hogy közösen szurkolhattuk végig a műsort, nagyon jól éreztem magam. 🙂

  És akkor már a többi eredményt is:
  Nem örültem Svédország jó helyének. Nem hittem volna, hogy ezt Európa sokadjára is megkajálja… pedig de. Ellenben Hollandia második helye abszolút pozitív meglepetés, az az érzésem volt előzetesen, hogy ezt a dalt nem fogják nagyra értékelni, de szerencsére nem lett igazam. 🙂
  Örményország az egyik előzetesen esélyesnek mondott ország volt, és én nagyon örültem volna egy örmény győzelemnek, mivel egyik kedvenc dalom a mezőnyből. Szerintem korrekt a helyezése.
  Ukrajna és Dánia jó helye meglepő, bár előbbinél az előadás nagyon rendben volt. Oroszország szokás szerint semmilyen dallal top10-ben, de tőlük megszoktam.
  Örülök, hogy Románia nem szerepelt végül olyan jól, ahogy jósolták. (A dal sose tetszett, a látvány meg az „értelmetlen giccs” kategória.)
  Svájc. 2011-től folyamatosan jó dalokat hoznak, úgyhogy az utóbbi két kiesés után nagyon jó a 13. helyen látni őket. És tegnap óta valamiért azt a dalt hallgatom egyfolytában.
  Izlandot szeretném még kiemelni. Én már az elejétől nagyon szerettem a dalt (bár az izlandi változatot jobban), a színpadkép is jó volt, szórakoztattak… nem hittem volna, hogy döntőznek egyáltalán, szóval annál jobban örülök az eredménynek.
  Az Egyesült Királyságot én a ponttáblázat első felében tudtam elképzelni, de ez van. A látvány nem segített rajtuk. Kicsit Németország dalát is alulértékeltnek érzem.
  Montenegrót szintén előrébb tettem volna, de már az is kisebb csoda, hogy döntőztek idén, érjük be ennyivel. 😀
  Görögország… a dal ellen voltam sokáig, szombaton mégis szavaztam rájuk. Hangulatkeltésből naaaagy pirospont!
  Azt tudom, hogy kb. ketten vagyunk, akik bírják a francia dalt, és tudtam, hogy nem fog jól szerepelni, de… két pont? Ennél azért többet ért szerintem. Szlovénia 25. helyével meg főleg nem tudok kibékülni, sokkal jobb eredményt érdemelt volna.

  • Rita

   Szinte mindennel egyetértek, különösen a Szlovéniát érintő pár sorral. Nagyon szomorú, hogy egy ennyire minőségi dal ennyire hátul végzett, de hát nem tetszhet minden Európának.

 • porcukor90

  Ahogy olvasgatom az újabb véleményeket, rájöttem mit felejtettem ki az előző hozzászólásomból: az oroszok kifütyülését…ez egyáltalán nem volt tiszteletreméltó. Meglehet ez nem is igazán a két lánynak, hanem Oroszországnak (és a politikájának), mint olyannak szólt és ez sajnos rajtuk csapódott le. Igazán nem tehetnek semmiről, csak énekesek akik képviselték az országukat egy dalversenyen.

 • dorofc

  Na, akkor ez úton én is szeretnék véleményt nyilvánítani…
  Avval kezdeném, hogy én már 14. éve követem ezt a dalfesztivált, és annak ellenére, hogy minden évben vannak olyan produkciók, amik túl/alul vannak értékelve, úgy érzem, hogy idén szemebe köpték az ESC funokat! Ausztria győzelme mellett még Lengyelország helyezését nem tudom feldolgozni, egyszerűen egy értékelhetetlen produkció volt! Nekem nagy csalódás volt Írország kiesése, én amikor először meghallottam az ír zenére jellemző hangzást, hegedűt, és ehhez egy jó hangú énekesnő is társult, azt mondtam, hogy top5-ben kell lennie, erre mit kaptam… még csak a döntőbe sem került be!
  Kérdezem én mi lesz ebből a fesztiválból, amikor már most hány ország nem indult: Ciprus, Törökország, Szerbia, Szlovákia, Horvátország, Bosznia és Hercegovina! Olyan érzésem van, hogy széthullik az egész műsor, és vele együtt annak a varázsa, és sajnos ennek megváltoztatásában nem fog segíteni az idei győztes személye! Úgy veszem észre, hogy mostanában az a menő, meg azok a produkciók viszik sokra, akik valamilyen értelemben mást mutatnak, mint a megszokott! Példának okáért ott voltak az orosz nagyik, akik másodikok lettek, de valljuk be őszintén, azon kívül, hogy őszinték voltak, semmi volt a produkció, akkor ott van még a pár évvel ezelőtt ukrán Verka Serduchka produkció, ami felért egy cirkuszi előadással, mégis majdnem megelőzték az akkori győztes Marija Serifovicot, aki egy igen szép, és minőséges számmal indult, és megérdemelten nyert! Egy szóban, nekem túl sok volt idén a csalódás, és amennyire vártam, akkora pofont kaptam a műsortól!

  • Tilla77

   És ugye Marija Serifovic másságát azóta sem kritizálta senki, pedig igencsak meghatározó volt az üzenet…
   Azt hiszem ehhez a versenyhez is fel kell nőni az embereknek és a korlátok mellől el kell jönni, a szemeket ki kell nyitni, látni kell és elfogadni, hogy a másik nem olyan, mint mi. Ha ez megvan, akkor nem olvasunk ennyi sületlenséget, mint most. És az osztrákok pontosan, jól felépítve jöttek ide, tessék, tanulhatunk ám. Fura, de sokszor látom, hogy a magyar gondolkodás felszínes, kissé elmaradott. És ezért tartunk itt, ahol tartunk.

   • dorofc

    Azért szerintem ég és föld a kettő! Ő nem botránkoztatta meg a közönséget egy olyan megjelenéssel, amit Conchita Wurst produkált! Meg már ez a névválasztás is mi, mintha egy komédia műsorban lennénk! A másik meg, hogy ő nem hirdette a másságát, nem kiabálta ki, hogy leszbikus!

   • Erzsi

    Nem lehet, hogy csak te nem értetted az utalásokat? Senkinek nem volt kétsége a nemi identitása felől.

   • dorofc

    Én csak annyit mondok, hogy bolond aki hozzá hasonlítja az osztrák versenyzőt, mert amit ő csinált az már provokáció, az meg elég szomorú, hogy ti egy lapon említitek Marijaval!
    Conchita meg ha már annyira nőnek tartja magát, hogy parókát húzzon fel, kifesse magát, női ruhába öltözzön, akkor már meg is borotválkozhatott volna, akkor talán még nem is szóltam volna semmit, de pont ezért mondom, hogy ez egy óriási nagy provokáció volt a részéről!

 • Endhre

  Aki egyébként a legjobban kijabál a másság ellen abban tutira ott bujkálhat a kisördög….. 🙂

  • dorofc

   Persze, gondolom erre valami felmérés útján jöttél rá! 😀

  • dorofc

   Ami meg a nagy tolerancia propagandát illeti, nálam ott elbukott az egész, amikor kifütyülték a két orosz lányt, akik semmit sem tehetnek arról, hogy az országuk milyen politikát művel! De semmi gond, fő, hogy Conchita Wurst, vagy ha már magyar oldalon vagyunk, mondhatnám úgy, hogy Conchita Virsli megnyerte a versenyt! 🙂

   • Vivi

    Te ugye tényleg nem tudod, hogy mit takar a Wurst a nevében? 🙂

   • dorofc

    Hogyne tudnám, csak arra akartam ezzel utalni, hogy már a neve is botrányos, ilyen erővel lehetett volna Conchita Homosexual is! 🙂

   • Bongi

    Conchita Wurst magyarul annyit tenne: Pina Kolbász …. (Conchita = a női nemi szervre utal, a Wurst = kolbász ). Na de szeretjük a hangzatos nevét: Conchita Wurst.

 • hoffmann14

  Most mit vannak egyesek kiakadva???? Ő ilyen el kell fogadni!! Arról bezzeg senki nem dumál hogy a lengyel lányok milyen pornót nyomtak le a színpadon!!!!!

 • Iza

  Ajj, ne veszekedjetek mar!! 🙁 Mar unalmas ez a Conchita-tema, ma minden ismerosomnek az volt az elso kerdese : „Izaa, mit szoltal a szakallas nohoz??”
  Baromira unalmas mar. Nyert es kesz, ezen nem lehet valtoztatni. Azzal kene inkabb foglalkozni, hogy gyonyoru eredmenyt ertunk el, nem azzal, hogyan es miert nyert valaki mas….eleg szomoru, hogy mar a Bors cimlapjan is Conchita mosolygott ram, es nem Andras…

 • Zoli

  Ausztriáról én már nem írok egy szót se, már végigolvasni sem bírtam némelyik magasröptű érvelést, de muszáj, hogy hozzászóljak a lengyel lányok védelmében.

  Nagyon nagyra értékelem mindig, ha van koncepció. Épp emiatt a zenetörténelemben a három kedvenc albumom Hobótól a Vadászat, a Sabatontól az Art of War és egy francia lemez, a Ballade cuntre lo anemi Francor, a Peste Noire együttestől. Mindkettőn egymásba folynak át szinte a dalok, zeneiségben, tartalomban, mindenhogy; egy téma köré épülnek, nagyszerű a megkomponálásuk (nem csak a zenéknek, hanem így szerkezetileg is). Számomra ezt a koncepciósságot hozza a lengyel dal, nagyon adta magát a fenti párhuzam. 😀 Miért? Itt is minden egy alapötlet köré épült: egységben volt a szöveg, a zene, a látvány. Ráadásul az egész teljesen egyedi, volt már itt Horehronie (bár ne lett volna, brrr – magánvélemény), Svetlana Loboda (ez nagyon adta!), de a kettő együtt nem emlékszem, hogy megjelent volna… Emiatt volt páratlan a produkció! És hogy még egyszer nyomatékosítsam: minden összhangban volt mindennel. Nem annyi volt az egész, hogy azt éneklem körbe-körbe és forognak a fények a LED-falon, vagy tikk-takk és akkor odavágok a színpad közepére egy mókuskereket, mert bár sok köze semmihez sincs, forog és jól néz ki… Itt minden mindennel pontosan illeszkedett, egyedi volt… Ezért vagyok nagyon mérges, ha azt olvasom, hogy ez egy rossz produkció volt. Dehogy volt rossz, csak néhányaknak nem tetszik. Természetes. Objektíven nézve viszont ezt nem lehet nem jónak elismerni. Szerintem.

  A mellek miatti aggodalmat kicsit megcsináltnak érzem. Szerintem ebben nem volt semmi korhatáros. Az egyik néni köpüli a vajat (még egy kis folklórismereti órának is jó :D), a másik mosogat, mint ahogy anya szokta – nincs gyerek, akinek az jut erről eszébe, hogy az egyik csaj masztizik, vagy ha igen, akkor már tök mindegy, mit lát. Semmi sem történt, amit ne lehetne megmagyarázni a kölyköknek. Dekoltázst meg látnak az utcán is, a strandon még talán monokinit is… A mozdulatsornak meg nyilván van többletjelentése, amit másodlagosnak (és ezért említésre méltatlannak) kell kezelni, ha éppen az ötéves gyerekeknek elemzitek a produkciót. Ezért gondolom, hogy mű ez a para. Mostak és köpültek. Ennyi. Amúgy miért kezdett el hirtelen mindenki a jövő nemzedékéért aggódni? Nem a tíz év alattiak a fő célcsoport. Nem azért nem lesz nyugdíjunk, mert az Eurovízió megállítja a fejlődésben a kövi generációt. Pff… Mást meg nagyon nem lehet felhozni ellenük. Felnőtt embert ez nem sért. Maximum nem tetszik valakinek. Gondolom ezzel ők is számoltak, hogy a nők ki fognak borulni, a kétharmaduk irigységből mindenképp, a maradék meg talál jobb indokot; de szerintem férfiember örüljön annak, hogy egy koreográfiát végre nekünk címeznek, nem hiszem, hogy bárki kihányta a vacsoráját ezeket a képsorokat látva. Nem kell az álszentség…

  • Balázs

   Megelőztél Zoli! Lehet jobb is, mert nagyon jól megfogalmaztad a lengyel produkció lényegét. Pontosan ez az, amiért nagyon megszerettem: van egy koncepció! Talán az a legzavaróbb, hogy míg Conchita megnyeri a versenyt toleranciából, addig az emberek orosz tizenéveseket lehurrognak -szerintük jogosan!- és lengyel lányokat tartanak ízléstelennek azért, mert megmutatják a szépségüket.

 • eschungary93

  a Kávézó részben én már állást foglaltam ,több hozzáfűznivalóm nincs s győztest illetően .
  Amúgy meg örülnék ha András többször is képviselhetné az országunkat a közeljövőben. Ő legalább helyt tudott állni egy ilyen mezőnyben. De ha nem is Andrist küldjük ki ,legalább jó döntést hozzunk 🙂 idén ez bevált ,reméljük jövőre is meg még vagy jó pár évig … Bizony isten nem kell 10 év nekünk és rendezni fogunk mi is egy Eurovíziót !!! Ezt most itt mindenki előtt fogadom. Ha 3 év alatt ilyen mértékű javulást tudtunk mutatni Európának Eurovíziós dalok terén ,akkor képesek leszünk arra ,hogy egyszer tényleg mi is megszerezzük azt a győztes trófeát. 🙂

  • schanc

   Valahogy az utóbbi két évben, amikor a közönség hozta ki A Dalban a végső győztest, mindig jól sült el a dolog. Ezen a jó szokásunkon (és a versenykiíráson) ne változtassunk, és akkor minden rendben lesz.
   Ha András még egyszer kimenne, az neki nagyon nagy feladat lenne, mert ennél feljebb jutni irgalmatlanul nehéz, ha meg elmarad ettől az 5. helytől, akkor aztán pláne hideget-meleget kapna. Meg van annyi tehetséges zenészünk még, mutassuk meg őket is Európának!

  • eschungary93

   ne vegyünk példát Paula és Ovi párostól – jó ez a daluk se rossz ,de a 2010-es jobb volt – , mert én szerintem András képes még a Running -hoz képest is egy jobb szám megírására és éneklésére. De igazad van abban is ,hogy adnunk kell másnak is esélyt ,hogy megmutathassa magát.

  • Pitbull

   Az, hogy mennyire javultak a versenydalaink az utóbbi években, eléggé relatív. A versenyen elért helyezést tekintve valóban javuló a tendencia, de az én személyes véleményem szerint Wolf Kati, és a Compact Disco dala sokkal jobb volt, mint KSA-é, ByeAlex bugyuta kis szösszenetéről nem beszélve.

   • Kylla

    Szerintem eddig Andris dala volt a legjobb, Wolf Katié valahogy nem váltotta ki belőlem azt a hatást, mint a Running. Ami pedig a Compact Discot illeti, a The Storm című számuk sokkal jobban bejön, mint a Sound of Hearts (persze az is tetszett). De tényleg, kinek mi 🙂

   • hidapeta

    Pitbull!Látod ez a jó a sokszínűségben!Az Én véleményem pont az ellenkezője a tiédnek.De azért nem hiszem hogy ez a tény kibékíthetetlen ellentéteket szítana köztünk 🙂

   • Pitbull

    Nem hát! Viszont, ha most megbocsátasz, meg kell keresnem a távcsöves puskámat, mert dolgom van vele. Egyben megkérnélek, hogy a következő néhány percben ne nagyon mozogj, mert azzal nagyon megnehezítenéd nekem a célzást! Köszike!

  • borso

   Igen. Sajnos Conchita a melegeket is paródiája is. Ez senkinek sem jó.
   Én elfogadtam, hogy győzött, de azért nézzétek meg, hogy itt pl. hányszor első ez a fantasztikus dal.
   https://www.youtube.com/watch?v=gWLhfQo2OGU
   Vagy ők talán nem rajongók? Itt a fórumon sem tippeltünk soha a győzelmére csak a legvégén. A környezetemben mindenki középszerű koppintásnak tartja a dalt egyébként. Többé nem hozom szóba ígérem. Még mindig jobb mint Molly vagy Spanyolország vagy Örményország győzelme az biztos. 🙂

  • Isi

   „Kedves” Emil!

   Elolvastam a kommentjeidet és, hát nem is tudom hol kezdjem. Először is leszögezném, hogy bár én ateista vagyok, semmi bajom a vallásos emberekkel (két legjobb barátom erősen vallásos), egyedül az olyan közép korban ragadt szűk látókörű fafejekkel van bajom mint Emil 🙂

   Először is az, hogy majd minden kisgyermek aki megnézte a dalverseny döntőjét majd szakállat növeszt és felveszi az estélyi ruhát, elég nagy hülyeség… Én vagyok rá a tökéletes példa, hogy ez a dolog nem így működik, ugyanis engem úgy neveltek, hogy a melegség egy szörnyű bűn, amit mindenkinek el kell kerülni, a szüleim foglalkoztak velem és lássanak csodát mégis az lettem 😀

   A másik amin fennakadtam, az az, hogy a melegséget ki lehet nevelni. Emil, azok az emberek akik meleg voltak, de Isten erejével „kinevelték” őket és most boldog házasságban élnek, valószínűleg keservesen élik életüket, mert nem lehetnek azok akik valójában (az ilyen emberek vagy depresszióban élik le az életüket, vagy előbb utóbb fellógatják magukat egy erős faágra). A másik lehetőség az, hogy amikor a feleségének azt mondja, hogy sörözni megy a haverokkal, igazából a legközelebbi meleg szaunába megy, hogy legalább pár órára önmaga lehessen…

   Remélem Emil, egyetlen gyereke sem lesz „ferde hajlamú”, mert senkinek sem kívánom azt amin nekik kellene keresztül menni 😀

   Most egyenlőre ennyi ugrott be… Szóval Emil inkább foglalkozz a saját problémáiddal, ha pedig a te életed tökéletes mert már minden bűnödet meggyóntad akkor meg foglald el valami mással (ajánlom az Origamit, egy idő után nagyon bele tud merülni az ember)

 • Kylla

  Jó szokásomhoz híven ismét később mondok véleményt valamiről, jelen esetben a döntőről, vagy legalábbis a végeredményről 😀
  Először is a győztes. Láttam itt mindenféle kommentet, reálisat is, a két szélsőségből is, érdekes (és néha rossz) volt olvasni. Az én személyes véleményem az, hogy nem magával Conhitával, a külsejével, identitásával, meg fenetudjamijével van a gond. Akkor sokkolt, mikor hónapokkal ezelőtt bejelentették, hogy őt küldik az osztrákok az Eurovízióra, de nem álltam meg a fejlődésben, nem lett tőle hányingerem, és mára már teljesen meg is szoktam. Nem ítélem el, és nem gondolom, hogy kevesebb lenne bárkinél is, de az bánt, hogy pont a kinézete és az extremitása miatt kapott annyi szavazatot, amennyit. A Rise Like a Phoenix nem olyan kimagasló dal, hogy ekkora fölénnyel nyernie kellett volna. A hangja nagyon ott van, a színpadkép is tetszett, de amúgy egy középszerű szám és előadás volt. Most őszintén, egy Undo vagy egy Running nem érdemelte volna meg jobban? Ezt az egészet nem tudom hova tenni, nem vagyok elégedett a nyertessel, de nem fogok sírva kirohanni a világból. Én is azt az egy hatalmas nagy pozitívumot helyezem előtérbe, amit ti is, vagyis, hogy jövőre nem kell sokat utazni az ESC-ig. Bár kevés esélyt látok arra, hogy eljussak, de hátha… 🙂
  Részemről ennyi Koncsiról, ami sokkal fontosabb, az Andris ötödik helyezése! Elképesztő teljesítmény, gratulálok a fantasztikus magyar csapatnak, olyan büszke vagyok rájuk. Igaz, hogy némi csalódottság volt bennem szombat éjjel, mert nem tagadom, hogy elhittem, idén meglehet legalább a dobogó. Ebben a produkcióban annyi lehetőség volt, még soha nem álltunk ilyen közel a lehetetlenhez. Budapest 2015 elmarad, ez még várat magára, de ez az eredmény így is csodálatos, nincs okunk panaszkodni. Egész Európa láthatta és hallhatta ezt a remek előadást, megismerhette ezt a tehetséges, intelligens és szerény fiút, aki szívét-lelkét kitéve képviselte az országunkat, ez a lényeg. Nagy valószínűséggel ti ennek nem fogtok annyira örülni, mint én a 14 éves fejemmel, azért meg kell osztanom veletek, hogy Harry Styles (One Direction) édesanyja a twitteren elég egyértelműen kinyilvánította, hogy szereti a magyar dalt. Lehet, hogy még ki is röhögtök, viszont nekem ez sokat jelentett, és mégis csak egy világsztár hozzátartozója írta azokat a sorokat. Ez is bizonyítja, hogy mennyi emberhez eljutott a dal üzenete, milyen sokan szeretik! Igaz, a televoting elsülhetett volna jobban is az előzetes vélemények alapján, de teljesen mindegy már.
  A döntő (vagyis a pontok kihirdetése alatt) egyébként rengeteg kérdés merült fel bennem, mint pl. mit keres az első helyeken Ausztria és Hollandia? Miért van előttünk Aram? Hol van Molly?, etc. Szóval elég sok (sajnos jórészt negatív) meglepetés ért, izgalmas volt.

  • Kylla

   Egy kis kiegészítés. Mielőtt félreértené valaki, Hollandiával semmi bajom sem volt, csupán megdöbbentett, hogy valóban ennyire imádják. Nagyon jó dal a Calm After the Storm, de néztem ki belőle ezt a második helyet. Azt pedig nem bánom, hogy Molly nincs az élmezőnyben, de ez is meglepő volt.

   • eschungary93

    A holland dal tényleg jó , az jó helyen van ,de a többi helyezést illetően én is annyi kérdést tudnék feltenni ??? … de úgyis megmaradnak az utókornak ezek a megválaszolatlan kérdések ,további fejtörést okozva nekik. Ez már egy ilyen világ ,ahol a szabad gondolkodás és a saját vélemény , gondolat értéke megnő ezen kérdéseknek a megválaszolására.

 • hidapeta

  Erre a cikkre most találtam rá és az én véleményemmel teljesen egyezőnek érzem.Szerintem így lehet sárdobálálás nélkül és kultúráltan véleményt nyilvánitani!Elismerésem Vujity Tvrtko!
  http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/8419/vujity_tvrtko_tollabol_szubjektiv_velemeny_az_eurovizios_dalfesz/

  • Jekatyerina

   Eschungary93, imádom a képeket amiket linkelsz, tényleg, most már kezdek tőlük magamhoz térni és Conchitát magasról letojni, mert végül is a pozitívum, hogy ANDRÁS 5. LETT, és közel lesz a következő Vízió 😀

   • lozo

    Így van!!! Így kell felfogni! Jövőre irány Bécs!!!

   • Erzsi

    A ma reggeli metro újságban olvastam, hogy több osztrák város is verseng a rendezés jogáért. Remélem nem viszik el Nyugat-Ausztria-alsóra a műsort. Azt hittem az a legnagyob nyeresége a győzelmüknek, hogy itt a szomszédos Bécsben lesz. Valaki elmegy a a döntőre, megnézi és a saját ágyában aludhat utána.

   • eschungary93

    tudjátok én már beletörődtem ebbe a helyzetbe ,de azt nem hagyom ki ,hogy ilyeneket ne tegyek ki ,mert ezek a kis humorbonbonok tesznek engem még boldogabbá András győzelme mellett 😀

   • Vivi

    Nos, akkor gondolom az elkövetkező egy évben az lesz a programod, hogy reggel felkelés utána gyorsan megkeresed a guglin a legújabb conchita meme-eket 🙂 Áh, tudom, minden csoda csak három napig tart, de jelen esetben adok neki úgy egy hetet kb. 🙂

 • may

  Az a legnagyobb baj, hogy ez most nem a zenéről szólt. Szép férfiak és nők léptek fel szombaton gyönyörű hanggal, de ez úgy tűnik ma már kevés. Lassan kifordított embereket fogunk a szinpadon látni, mert megtennék már holnap, ha lehetne csakhogy valamivel kitűnjenek. Aki azt mondja, hogy ez normális és el kell fogadni az nagyon befolyásolható ember és elhiszi azt a sok túlliberalizált baromságot amit a mai „modern” társadalom vetít. Lassan a pedofil is normális lesz számotokra? Mert ugye a nagyon liberális svédországban megengedik, hogy pedofilok fogadjanak örókbe gyereket.A rabok pedig panaszkodnak mert nincs meg a legújabb play station játékuk..könyörgöm. Mindennek van határa. De az egyik most átszakadt. Nem jó irányt vett ez a világ.

 • Bongi

  Buták klubja megnyíló félben, a klub mottója: Tolnay Klári „Ha a butaság fájna, rég morfinista lennél!!!”

 • libre83

  Az érdekes, hogy a lengyeleket a zsűrik ennyire leszavazták, holott a televotingokban sorra elől végeztek. Ebből látszik, hogy a szakmai zsűri mennyire más szemmel nézi az egészet, mint a TV nézők. Csak az a kérdés számomra, hogy melyik is kellene a fontosabb legyen. Pont a lengyeleknél tűnt ki, hogy a TV nézők akárhogy is szavazhatnak, ha a szakmai zsűri előtte lehúzta a dalt.

  • Pitbull

   Nem vagyok zenei szakértő, úgyhogy csak egyéni vélemény, de szerintem a lengyel dal zeneileg finoman szólva sem kiemelkedő, és énektechnikailag sem tűnik komoly kihívást jelentőnek az előadó számára, ez vélhetően hozzájárult ahhoz, hogy a szakmai zsűri lepontozza, mint ahogy a színpadra állítás is vitás megítélésű lehet, az eléggé direkt szexuális utalások tobzódása miatt. Nyilván számos zsűritagnak nem jött be annyira a látvány, mint a nézőknek (itt főképpen a férfi nézőkre gondolok), talán nagyobb arányban voltak női tagok a nemzeti zsűrikben, bár úgy tudom, hogy a nemek arányára odafigyeltek az ítészek csoportjainak összeállításánál. Az viszont érdekes lehet, hogy a televoting során a lengyel dal esetében, milyen volt ez az arány?

  • Mondjuk a brit televotingon elért első helyezésnek szerintem lehet köze az ott híresen magas lengyel diaszpórának is…

   • Rita

    A magyar diaszpóra is jelentős, mégsem végeztünk a 10-ben. Én ezért jobban szomorkodom, mint az egyéb problémákon, ami itt felmerült. Ha a külhoni, de nem határon túli magyarokat is meg tudnánk szólítani, több országtól jöhetne szavazat (annak ellenére, hogy nagyon ellenére vagyok a baráti szavazásnak, de ha másnak előnye származik belőle, nekünk miért ne?)

 • Zoli

  Csak ámulok és bámulok… Én is tudok néha alakítani, oké, majd nevelem magam; de mik ezek a kommentek? Magam is Koncsi ellenzőinek a táborát erősítem, nagyon is, de itt már annyira nem róla van szó… Hogy jöttek ide hirtelen a romák? Most mindenkit képen köpünk így virtuálisan, aki nem 185 cm magas, nem barnák a szemei és nem fehér a bőre? Eddig nem értettem, hogy hogy a pííbe szavazhatott minden ötödik ember a fasisztákra, de most már látom, hogy azért, mert ez a szint… Ebbe nehogy belekössetek, nem fogok vitatkozni, de hát ez jut az ember eszébe, ahogy így nagy dózisban belekukkant a kommentekbe. Koncsítáról sem érdemes tovább balhézni, nyert, oké, aki ennek örül, örüljön, aki szerint csapás (pl. én), az meg ne… Nem fogja az EBU hirtelen kettővel elosztani a 290 akárhány pontját. Aki szereti a dalt, hallgassa, aki hány tőle, az meg örüljön, hogy segíti a fogyókúráját és imádkozzon, nehogy véletlenül a maga alkalmatlanságával (amit bebizonyított a mű viselkedésével) műsorvezető legyen jövőre. Ennyire egyszerű; de most ezt kiterjeszteni bármilyen más diszkriminálható rétegre annyira fölösleges… Én nem is értem, embereket mi visz arra, hogy egy zenei fórumon cigányozzanak. Miért nem értékeli senki inkább a többi döntős teljesítményt? Hogy mi az oka a nagy buktáknak? A magyar zsűritagok pontjait? A következő eszmei magyar induló milyenségét? Annyi jobb téma lenne… Esetleg munka, tanulás, fűnyírás, edzés senkire sem vár? Túl sokan unatkoztok…

  • eschungary93

   Zoli kommentjén felbuzdulva ,hogy más dalokkal is foglalkozni kellene , nekem kitűnt Fehéroroszország jó helyezése … 🙂 Teo megelőzte Mollyt , megelőzte a görög fiúbandát is . A másik dal helyezése inkább elszomorító : Tinkara utolsó előtti lett. Nem értem miért alakultak ki ilyen fura helyezések – persze baráti szavazgatásokról lehet szó főleg Teo esetében. S az a fura ,hogy az idei dalok pontozási sorrendjét alapul véve ,inkább az első félidős dalok végeztek jobb helyen – Ausztria , Svédo., Örményo. , Ukrajna , Norvégia , Románia , Izland és korábban említett Fehéroroszország . 2014 az Eurovízió 2010-es éveinek egyik kakukktojása címet megérdemelné …

  • „… örüljön, hogy segíti a fogyókúráját” 😀

  • rocknish

   Szerintem ez csak szőrszálhasogatás. A hazatérésnél nem értem miért kellett volna megemlíteni Conchita nevét. Egy nappal korábban volt arról szó, hogy ő nyert, a dalából is bejátszottak egy részletet. Próbálják beállítani a közmédiát valami intoleráns intézmények, de ahh… Szubjektív vélemény volt természetesen 🙂

  • Vivi

   Húha, tiszta Harry Potter, csak nem ő lesz „Ő Akit Nem Nevezünk Nevén”? 😀 Erre csak Dumbledore egyik örök igazságát tudom mondani, aki fél a névtől, jobban fél magától a dologtól 🙂 Lehet a közmédia azt hiszi, ez egy ragályos betegség…..

  • Erzsi

   Nekünk magyaroknak minek lenne a legnagyobb hírértéke az idei eurovízió kapcsán? Kállay-Saunders András ötödik helyének. Az ő haza érkezésekor ő a sztár. Miért kellene tőle elvenni azt a csöppnyi reflektorfényt? Holnap már úgysem emlékszik rá senki a hardcore-okon kívül. Kapott Conchita elég publicitást. Valaki itt nagyon éleslátóan meg is jegyezte, hogy miért Conchitáról beszélünk annyit és nem az ötödik helyünkről. Igaza volt szerintem.

  • Helyes. Conchita kap épp elég figyelmet.

 • Zolitt

  Sziasztok. Nem is tudom, hogy hol kezdjem… vártam pár napot, hátha csillapodik bennem a düh és a csalódottság. A düh eltűnt helyette még nagyobb a csalódottság. Még ma sem tudom egyszerűen felfogni, hogy hogy történhetett ez meg.
  Én úgy éreztem (és még érzem is) magam, mint akit arcon köptek koncsíta (direkt így írom) győzelmével. Egyszerűen nem tudom megemészteni ezt az eredményt. Mindennel szembe megy, amit nekem ez a verseny jelentett. Ez abszolút nem a toleranciáról szólt… Toleranciának a hétköznapokban kellene automatikusan működnie, és nem képmutató módon a tv-ben, egy DALfesztiválon. Itt ezt nagykanállal nyomták le az emberek torkán. Ettől igaz hírértéke lett a dolognak, de hogy segíteni nem segített, az 100%. Sőt, a normális hétköznapi életet élő meleg embereket is egy kalap alá söprik ezzel. Amivel megint csak ártott ez a győzelem.
  De ha másik oldalról nézem: Én büszke voltam az elmúlt 3 évben az Eurovízióra, úgy éreztem teljesen jó irányba halad, meg tudtam védeni, ha valaki szidta, vagy politikázott, stb… De ez az idei eurovízió a legalja mindennek. Azaz nem az Eurovízió, hanem a végeredmény. Innentől én nem tudom, és nem is akarom megvédeni a sztereotípiák ellen.
  Megcsúfolja mind a 36 induló ország fáradozását, indulóját, produkcióját. Mikor hallgatom a dalokat sorra egymás után, egyre kívülállóbbnak érzem az osztrák dalt. Sokatokkal ellentétben nekem nagyon sok dal tetszett idénről, és látszik sok országon, hogy próbáltak MINŐSÉGRE menni, komolyan venni a dalküldést. Ezzel szemben nyer egy olyan, ami a külsőségekre és a felszínességre alapoz, beigazolva azokat a berögzült mondásokat, amit minden euvízó kedvelő próbál a maga módján cáfolni… Az meg, hogy tovább akar trollkodni jövőre műsorvezetőként, végleg betette a kaput.
  Én 2005 óta követem a versenyt, és 2009-től rendszeresen kommenteltem ide is, de most én is úgy érzem, hogy sajnos ennyi volt, és búcsúznom kell.
  Örülök, hogy sok kedves, jó fej embert megismertem. Talán majd valamikor újra „beszélünk”.

  (zárásnak egy Zolitt-os infó még: Kállay S. András fb oldalának 2014. május 5. 23:58-kor Összes kedvelése: 86.513. ma, 2014-05-13, 13:29-kor: Összes kedvelése : 111.465.)

  • Erzsi

   Zolitt, ne legyél már hülye!!!! Egy vacak kis táncdalversenyecske ez és nem a világ vége ami történt. Dana Internationalt is túléltük, meg a verseny is túlélte. Ezért képes lennél megszakítani velem (Imivel, Robival, Tamással stbstbstb.) a kapcsolatot? „Arcon köptek koncsita győzelmével”. Ne vízionáljuk már a nemzethalált, próbáljuk meg helyén kezelni a dolgokat. Hogy nem tesz jót a verseny megítélésének? Szerintem se, de akik nem szeretik, azoknál ez már nem húzza lejjebb a színvonalat. A lelked mélyén te is tudod, hogy egy gigantikus giccsparádé az egész, igazuk van az ellenzőknek. Mi meg akkor is szeretjük, mint szülő az ő kockafejű gyerekét.

   Hogy nem a toleranciáról szól? Persze hogy nem, de az az érzésem, hogy mindenki Conchitát teszi felelőssé a történtekért, meg az európai meleglobbit. Gyerekek, én nagyon szeretném hinni, hogy Európa olyan toleráns, hogy egy szakállas transzvesztitát hoz ki győztesnek, de azért ezt még sem hiszem. Csak a melegek és a meleglobbi szavazataival nem nyerte volna meg a versenyt. Az európai átlagpolgár szavazta be őt, aki ült a tévé előtt egyik kezében a sörösüveg, másikban a távirányító. „Anyukám, ezt nézd, szakálla van a nőnek! Hogy ez mekkora poén, vazze! Hát erre nyomok egy sms-t.” Szerintem ennyi történt és a sok brahiból elküldött sms-sel megnyerte a versenyt. Az emberek nem toleranciából szavaztak rá, hanem mert a többihez képest dilis, extrém produkció volt. Ő pont az a kategória, mint a nagyik, vagy Verka.

   Vagyis lehet haragudni az átlag tévénézőre, aki nem értette meg, hogy mi a feladat: a zenét megítélni. És aki, ennyire gyermeteg, az nem érdemli meg, hogy szavazzon. Váltsuk le a közönséget! (Nem mondom, nekem is megingatták mélyen megélt liberalizmusomat, de hogy ezért ne sirassam meg veled jövőre együtt a soros Laurát, ez eszembe sem jutott.)

   Igyál egy felest és aludj rá egyet!

   • schanc

    Szerintem is erős volt ez a hozzáállás, ami a sok szavazatot hozta. Kollégámmal szombat reggel beszéltünk a versenyről egy netes portálon megjelent cikk alapján, megnézte, és kijelentette, hogy Conchitára és az izlandiakra még akár szavazni is fog, mert ők végre elütnek a sablon résztvevőktől.

   • schanc

    Erzsi, alaposabban végigolvasva a kommentedet, rájöttem, hogy teljesen egyetértek vele az elejétől a végéig. Én is meglepődtem szombat éjjel, mert nem gondoltam volna, hogy ennyire befut Ausztria, de attól még ugyanúgy volt kenyér a boltban, ugyanúgy tudtam magamnak ebédet készíteni, ugyanúgy tudtam beszélni a barátaimmal, családommal stb. És ugyanúgy meg fogom nézni jövőre is ezt a giccsparádét (mert tényleg az), mert idén is találtam vagy nyolc olyan dalt, amit most is szívesen hallgatok.

    És azzal is egyetértek, hogy váltsuk le a közönséget 😀

   • Erzsi

    Köszönöm schanc, ez kedves volt. Nem állítom, hogy ilyen könnyedén tettem túl magam a dolgon szombat éjjel. De a közös nézés után a kocsmaajtóban állva a fiúkkal azért mégis csak sikerült megfogalmaznunk egy közös közleményt, mely szerint nem örülünk az osztrák győzelemnek, de nézzük a jó dolgokat:

    1. Kállay-Saunders András 5. lett.
    2. A holland dal második. (Ki hitte volna?)
    3. Jövőre közel lesz a verseny.

    Három pozitívum, egy negatívummal szemben. Lassan ideje lenne áttérnünk „a pohár félig üres”-álláspontról, a „pohár félig teli”-re.

 • specnaz1886

  Hihi, látom még mindig megy a sárdobálás oda vissza, melegek kontra !hidegek?! !

  Vasárnap még melegében írtam 1 kómentet 1 másik poszthoz, hogy mi az én problémám a győztessel, íme:

  „“Azt is láttam a nap alatt, hogy nem a gyorsak győznek a futásban, nem a hősök a harcban, nem a bölcseknek jut a kenyér, nem az értelmeseknek a gazdagság és nem a tudósoknak a jóindulat, mert mindezek az időtől és a körülményektől függnek.”
  Prédikátor könyve 9:11

  Azt hiszem ez itt a mélypont!

  Leszögezem, nem az a bajom, hogy ő nyert, hanem, hogy átestek a ló túloldalára ezzel a hű de nagy toleranciájukkal, agyon lett hájpolva, miközben fennhangon ugatnak a kirekesztésről ők a legkirekesztőbbek.

  Magát a tolerancia bajnokának kikiáltó művelt Európa, véleményt mondott! A mindent elsöprő harc közben -amit a másság elfogadtatása mellet ill. a kirekesztés ellen vívnak- nem veszik észre, hogy ugyanolyanná sőt rosszabbá váltak mint a nekik kreált ellenségkép. Eksztázisba, kivetkőzve önmagukból, szivárványszín lobogókat lengetve üvöltik a világnak, hogy íme nálunk bizony nincs kirekesztés, mi lehetne ennél egyértelműbb bizonyítéka ennek mint, hogy Conchita győzőt. Természetesen néhány perccel később szemrebbenés nélkül kifütyülik, lehurrogják az Orosz lányokat, akiknek annyi hibájuk van csupán, hogy oroszok és, hogy nem 1 gigantikus hímtagon libikókáztak félmeztelenül a fellépésük alatt!

  Ezt hívhatnánk akár etnikai alapú diszkriminációnak is, de nem tesszük, a diszkrimináció 1irányú ki-ki saját szemszögéből!
  Különben is a nagy és gonosz medvét nem kell félteni, csak épp nem veszik észre, h nem Putyin ált a színpadon 2 GRU osztaggal, hanem két 17éves lány akik könnyen lehet, mikor nekifogtak készülni az eurovízióra még Krimea Ukrajnához tartozott!

  A győztesről még annyit, volt még legalább 10 olyan vagy erősebb hang mint az övé, és színpadkép is minimum 5. Egyértelmű, hogy mi döntött. Persze lehet, hogy Európa szerint 1 nőnek jobban áll a szakáll mint például a fuvola vagy a esetleg a mell! Na mind1! Engem eddig sem hozott lázba ez a fesztivál és ezután sem fog.”

  Ezt most hideg fejjel is így gondolom! Meggyőződésem, hogy a kómmentelők 90%-nak nem a győztes szexuális irányultságával, hovatartozásával vagy hova-nem-tartozásával van problémája, hanem a pozitív diszkriminációval ami lépten-nyomon tetten-érhető volt az idei műsorban ergo amit üzenni akartak a dallal, az előadóval azt köpték szembe többször is!

 • istvansebok

  Én az alábbi módon magyaráztam el a 7,5 éves fiamnak és a 4 éves lányomnak:
  „A bácsi viccel, mert azt hiszi hogy néni.”
  A gyerekek megértették és több kérdés nem jött.
  A lengyel versenyzőt mosolyogva néztem ekkor tette fel a fiam az alábbi kérdést.”A néni miért köpüli a vajat a tévében?” Na és én erre nem tudtam válaszolni.
  Amúgy jó kis dal az osztrák sógoroké, és én csak annak szurkoltam, hogy nehogy a semmilyen holland dal nyerjen.
  Gratulálok Sanders-Bandersnek.
  Az elején még majdnem el is hittem, hogy nyerni fogunk.

 • eschungary93

  http://mno.hu/fricztamasblogja/ezert-kerlek-becsuld-meg-ot-a-ven-europat-a-gyonyoru-szakallas-not-1226025?fb_action_ids=715444021851086&fb_action_types=og.likes

  tanulságos cikk ,remélem más is rájön arra ,hogy Conchitának mi is az igazi célja ,amihez az Eurovízió csak egy eszköz volt .

  • Egy újabb cikk arról hogy Conchita győzelme Európa bukását jelenti tulajdonképpen. Ez olyan szinten túl van reagálva hogy el sem hiszem hogy egyes embereknek ideág eljut a gondolatmenetük.
   A győzelem annyit jelent, hogy sok meleg ember nézi az eurovíziót akik szavaztak rá, ez egyértelmű. Ezen kívül néhány ember még poénnak vette, és szavazott, végül pedig voltak olyanok akiknek ez a dal tetszett legjobban, és ők is szavaztak. Ennyi pedig bőven elég volt a győzelemhez. Ez nem azt jelenti hogy európa elzüllött, vagy hogy túlzottan liberális lenne, sőt. Az itteni és a facebookos kommentekből is lejön, hogy európa egy igen csak nagy része mennyire nem tud megbarátkozni Conchitával. Hozzáteszem nem is kell megbarátkozni vele, de nem kell halott erkölcsökről sem beszélni.
   Conchita nem hiszem hogy ördögi terveket szőne európa romba döntéséről, egész egyszerűen csak magamutogató alkat, és az eurovízióval remek platformra talált.

   Szerintem iszonyatosan túl van lihegve ez a győzelem, egyes emberek teljesen kifordultak magukból, pedig csak annyi történt, hogy egy szakállas férfi női ruhában megnyert egy olyan giccsparádét ahol minden féle magamutogatást értékel a közönség arra fogékony része.

   Ja és azt még hozzátenném hogy még mindig nem „normális” melegnek lenni, még mindig ez a kisebbség úgymond és az is marad, nem fognak az emberek melegek lenni azért mert egy szakállas nőt láttak a tv-ben.
   A cikk irójával ellentétben attól sem tartok hogy szakállas nők hada sétálna az utcákon pár héten belül. Abszurd az egész…

  • Fox

   ‘Megállíthatatlanok vagyunk !” Nálam ezzel a mondattal veszítette el Conhita azt a kevés szimpátiát is …

  • Írtam egy kicsit hosszabb választ de sajnos a rendszer moderációjára várakozik :S

  • Egy újabb cikk arról hogy Conchita győzelme Európa bukását jelenti tulajdonképpen. Ez olyan szinten túl van reagálva hogy el sem hiszem hogy egyes embereknek ideág eljut a gondolatmenetük.
   A győzelem annyit jelent, hogy sok meleg ember nézi az eurovíziót akik szavaztak rá, ez egyértelmű. Ezen kívül néhány ember még poénnak vette, és szavazott, végül pedig voltak olyanok akiknek ez a dal tetszett legjobban, és ők is szavaztak. Ennyi pedig bőven elég volt a győzelemhez. Ez nem azt jelenti hogy európa elzüllött, vagy hogy túlzottan liberális lenne, sőt. Az itteni és a facebookos kommentekből is lejön, hogy európa egy igen csak nagy része mennyire nem tud megbarátkozni Conchitával. Hozzáteszem nem is kell megbarátkozni vele, de nem kell halott erkölcsökről sem beszélni.
   Conchita nem hiszem hogy ördögi terveket szőne európa romba döntéséről, egész egyszerűen csak magamutogató alkat, és az eurovízióval remek platformra talált.

   Szerintem iszonyatosan túl van lihegve ez a győzelem, egyes emberek teljesen kifordultak magukból, pedig csak annyi történt, hogy egy szakállas férfi női ruhában megnyert egy olyan giccsparádét ahol minden féle magamutogatást értékel a közönség arra fogékony része.

   Ja és azt még hozzátenném hogy még mindig nem “normális” melegnek lenni, még mindig ez a kisebbség úgymond és az is marad, nem fognak az emberek melegek lenni azért mert egy szakállas nőt láttak a tv-ben.
   A cikk irójával ellentétben attól sem tartok hogy szakállas nők hada sétálna az utcákon pár héten belül. Abszurd az egész…

 • angelo

  Lehet itt napokig osztani a semmit a lényegen úgy sem lehet változtatni: egy szakállas, nőnek akarni látszó „férfi” indult és megnyerte az euroviziót „Pina Kolbász” név alatt. Ezek után énekelhet az a némber akárhogy is nincs miről beszélni, ez mindent elmond: vagyis kritikán aluli az egész. Remélem a többség egyetért velem!!!

 • LILLA

  Én direkt nem hallgattam meg egyik dalt sem előre,nem akartam csalódást okozni magamnak,mint a Dal előtt.Tehát én élőben előszőr a tv-ben hallgattam végig a számokat.
  Szerintem az Osztrák dal volt a legjobb,akárki akármit mond,gyönyörűen énekelt a pasi, nagyon szép a szám dallama,hangszerelése,a háttér zseniális,az egész látvány fantasztikus volt,kivév a fejet.De hát legyünk toleránsak,azt hiszem bárkivel előfordulhat hogy hasonló gyermeke születik,akkor is a miénk,nem tagadjuk ki,szeretjük ahogy van.Kimutatták már nálunk okosabbak hogy génhiba,nem tehet róla.Kicsit provokatív a szakállal,de hát ő művész,nézzük el neki.A legcukibb a 4 éves kisfiam volt,megkérdezte hogy neki lába van-e vagy uszonya?
  Úgy gondolom ha például Tóth Gabi énekelte volna,akkor is ez a szám lett volna a nyerő.

  • angelo

   „Kicsit provokatív” hát ez nagyon enyhe kifejezés, főleg azok után, hogy ilyen névvel ált ki a világ elé. De mint mondtam kár még nyomdafestéket is költeni erre a témára.

  • Nálunk anyum jegyzetelt és az osztrákokat is a jobbak közé sorolta. Fater meg csak annyit mondott hogy a „szakál-makál” nyert, és gondolja hogy én örülök most nagyon hogy közel lesz a verseny. Szóval az egyiknek tetszett, a másik meg inkább nem nyilvánított véleményt 🙂 Vicces hogy sokan elfeledkeznek arról hogy milyen jól adta elő ezt a dalt az énekes, nem volt hamis, a színpadi körítés, a kameramozgás, a füstök, a ledfal szuper volt, és mindenki ettől a fura és vacak szakálltól van kiakadva. Tóth Gabira visszatérve, amikor voltam a Nagyerdei Stadion avatóján, ez a Gabi lemosott mindenkit a pályáról. Iszonyatosan élveztem azt amit csinált, és azzal a gondolattal jöttem el a helyszínről hogy jelenleg ő Magyarország legjobb előadója. Szeretném látni az Eurovízión is egyszer. Csak találjanak neki egy jó dalt. A nem kell végszó című dala a vörös ruhás verzióban még mindig ütős 😉

   • Mona42209

    Igen Tóth Gabit én is el tudnám képzelni indulóként és egy jó számmal előkelő vagy akár nyertes helyen is lehetne. Egy olyan számmal mint a spanyoloknál Brequette indult most, vagy egy Loreen szerű különlegességgel. Azt mindenképp megtanultuk most, hogy a valamiben különleges illetve egyszerű és nagyszerű dalok a nyerők. Ez mindig beigazolódik évekre visszamenőleg is.

    Gabi ha olvasod várunk rád nagyon!

 • Mona42209

  Eddig én is csak olvasgattam a kommenteket, de nem szóltam hozzá fenti témához. Kicsit hosszú leszek, de néhány nap után megosztom én is a gondolataimat.

  Már legalább 10 éve figyelem az eurovíziót, olyan 3-4 éve az oldalon is rendszeresen részt veszek, ismerem és figyelem a dalokat, jó ide tartozni.

  Írta valaki korábban, hogy nem is figyeltünk fel az Osztrák számra, ez tényleg így van nekem is akkor került a figyelmem középpontjába, amikor egy élő előadást valaki belinkelt, nekem akkor nagyon meggyőző volt, bár először tényleg nem tudtam végignézni Koncsitát, aztán szépen megszoktam és egy idő után nem zavart. Az ED-ben szerintem nagyon jó volt, bár volt még legalább 3-4 szám ami tetszett, persze köztük András száma is. Sajnos én is azt éreztem nem maga a dal nyert, hanem a köré felépített felhajtás, de nekem összességében azért nem volt rossz. Az ED után nekem már világos volt, hogy meg fogja nyerni, akkora hájpot kapott, és amikor ez bekövetkezett nem volt nagy meglepetés. Aki meglepetés volt az Hollandia, nagyon örültem neki. Szerintem ebben a mezőnyben András is nagyon jól teljesített, rengeteg országtól kaptunk jó és magas pontokat, ami rácáfol arra, hogy nem szeretnek, nem jól adjuk el magunkat stb.

  Bár tudom hogy Koncsita főleg a külseje és a köré rakott körítés miatt nyert, én már túltettem magam rajta. Anno Dana International-nél is felháborodtunk, de aztán beletörődtünk és ment tovább az élet.

  A 10 éves lányom is helyén kezelte a dolgokat, én is azt mondtam neki Koncsita így érzi jól magát, megértette, felfogta, ettől a gyerekemnek még nem sérült a személyisége, a példát úgyis rólunk a szüleiről, szüleitől veszi. Elfogadta és kész, továbbra is nézzük és hallgatjuk az eurovíziós számokat.

  Kedves fórumtársak, emiatt nehogy ne nézzétek már a jövőben az ESC-t. Annyira jó volt olvasni a hasonló véleményeket és ellenvéleményeket, megvitatni a számokat, előadókat. Nehogy már a jövőben ez ne történjen meg!!!

  Jövőre, pedig ha az ég is úgy akarja megyünk Bécsbe, vagy Grazba remélem!

  • lozo

   Irány Bécs! Szerintem Imre már most kezdheti szervezni a fan buszt 🙂

  • lozo

   Egyébként teljesen igazat adok Mona. Bennem is megfogalmazódott, és valahol le is írtam (már nem tudom hol) hogy az osztrák dalt az elődöntő előtt még nem is várták sehova. Aztán jött az elődöntő és bizony a színpadi látvány, a kameramozgások, a fények, a lángok, stb. mind mind akkorát dobott rajta, hogy onnantól hozták döntős helyre a fogadóirodák.
   Hiába no, ennyit jelent a látvány.
   Szerintem a színpadi show-al nyerte meg a dalfesztivált Conchita és nem pedig a szakállával (ahogyan sokan gondolják).

 • Endhre

  Szerintem induljon ő. A hang is megvan hozzá..:)http://www.youtube.com/watch?v=BghKbwIg4_o

  • Pitbull

   Egy komment alatta:
   „The3N3RGIZ3R
   1 éve

   Esküszöm, egyszer felveszem hangfelvételre, hogy csattogtatom a fitymám, közben egy szakállas nő trombitál mögöttem, akinek a fején hulk hogan énekli a mizut. Nah kb. az lenne egy szinten ezzel a szarral…”

   Már megint jönnek a szakállas nővel…