Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Ausztria a nyertes!

TH00014Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ausztria és Conchita Wurst a „Rise Like a Phoenix” című dallal megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált. Kállay-Saunders András a „Running” című dal az 5. lett. Gratulálunk a győztesnek!

A végeredmény

Helyezés Ország Előadó Dal
1  Ausztria Conchita Wurst Rise Like a Phoenix
2  Hollandia The Common Linnets Calm After the Storm
3  Svédország Sanna Nielsen Undo
4  Örményország Aram MP3 Not Alone
5  Magyarország Kállay-Saunders András Running
6  Ukrajna Mariya Yaremchuk Tick-Tock
7  Oroszország Tolmachevy Sisters Shine
8  Norvégia Carl Espen Silent Storm
9  Dánia Basim Cliche Love Song
10  Spanyolország Ruth Lorenzo Dancing in the Rain
11  Románia Paula Seling & OVI Miracle
11  Finnország Softengine Something Better
13  Svájc Sebalter Hunter of Stars
14  Lengyelország Donatan & Cleo My Słowianie – We Are Slavic
15  Izland Pollapönk No Prejudice
16  Fehéroroszország Teo Cheesecake
17  Egyesült Királyság Molly Children of the Universe
18  Németország Elaiza Is It Right
19  Montenegró Sergej Ćetković Moj svijet
20  Görögország Freaky Fortune feat. RiskyKidd Rise Up
21  Olaszország Emma La mia città
22  Azerbajdzsán Dilara Kazimova Start a Fire
23  Málta Firelight Coming Home
24  San Marino Valentina Monetta Maybe
25  Szlovénia Tinkara Kovač Round and Round
26  Franciaország TWIN TWIN Moustache

 

265 hozzászólás Eurovízió 2014: Ausztria a nyertes!

 • betoven

  Gratulálok Conchita!!! Nálam is te voltál az első!!!

 • Pitbull

  Abszolút megérdemelt győzelemnek tartom, Thomas hibátlanul énekelt, a dalt is szeretem, a színpadkép tökéletes volt (legjobb az összes közül), és rohadtul nem érdekel az előadó külseje, sem a nemi identitása. Perfekt!

  András eredménye megsüvegelendő, Ő is hibátlanul énekelt, a dal tetszik (csak nem András előadásában), a színpadkép itt is elsőrangú volt, jobb helyezést érdemelt volna, Örményország produkciójánál legalább is minden szempontból jobb volt.

 • Fantasztikus győzelem volt, amit nem a zsűrinek köszönhet, a televoting juttatta hozzá a trófához, és ez a legszebb az egészben.
  Gratulálok Conchita, Ausztria! 🙂

 • Csabaa

  Valaki belinkelné a televoting eredményeit?

 • braddy025

  Örülök,hogy nyert:)
  Bár nem hittem volna.
  Szerintem butaság lenne azt hinni,hogy csak a külseje miatt nyert.Nekem a szám is nagyon tetszett és az egyik legjobb hang volt,szinte alig volt különbség a stúdiófelvétel és az élő között.
  Annak kifejezetten örülök,hogy a kelet-európaiak is rá szavaztak:)

 • Zolecs

  Ez volt a 9. év hogy figyelemmel követtem a versenyt, ennek a fórumnak pedig 5 éve voltam lelkes tagja. Egészen idáig.
  Tegnap meggyalázták ezt az egész versenyt, képtelen leszek fellépni ide úgy hogy ne hányjam el magam ha majd meglátom a fejlécben azt a szőrös gusztustalanságot.

  Komolyan, ez az etalon? Milyen példamutatás ez?
  S hogy miért utálják a melegeket? Pontosan ezért!
  Mert feltűnősködnek, és megbotránkoztatják az embereket!
  Ki gondolja hogy majd ettől toleránsabbak lesznek?
  Pont az ellenkezője fog történni..Annyira fontos az az olaj a tűzre..

  Ha kérdezik, le is tagadom hogy én ezt a versenyt valaha is néztem. Ez már rég nem a dalokról szól…Igen, én ilyen kis naiv voltam.Ha egy normális nő énekli el ezt a dalt, még 10-be sem végez.

  Részemről ennyi, lehet utálni, kiszállok ebből a transzfesztiválból!

  • Sztbeni

   +1

   Szégyellem, hogy ezt a moslékot évekig méztem, és bánom az összes pecet, ami erre a moslékra pazaroltam. Számomra ennyi volt. És sokan vannak még így.

   • DinkaDanka

    Én is fel vagyok háborodva, mert szerintem nem volt olyan jó a szám, hogy nyerhessen!!!!!
    Egyszer kellett egy ilyen is.
    Én még azért jövöre is megnézem és ha megint ki játsza el a legjobban a másik nemet verseny lesz és nem dalverseny akkor én is otthagyom a Víziót!
    De szerintem minden vissza fog menni a rendes kerékvágásba!!!
    Legalábbis remélem!

  • mike88

   Szerintem nem kellett volna egy másik nőnek elénekelnie ahhoz, hogy ne első legyen ez a dal, elég lett volna Thomas-nak elénekelnie, azaz, ha egy elegáns férfiként lép színpadra ezzel a dallal, akkor sincs meg az első hely. Miért kell ezen meglepődni, mindenhol túlkompenzálják ezeket a helyzeteket? Önmagában a produkció tényleg megérdemelt egy előkelő helyet. A probléma ezzel az egésszel csak az, hogy ezzel nyitva hagyta ezt a kérdést, fogást hagyott önmagán, amit viszont senki sem fog kihasználni, mert az ellene menne a toleranciának. Engem speciel gyötörne ez, hogy valóban én nyertem meg a versenyt vagy csak „megsajnáltak”. Neki eszébe sem jut ez, az szinte biztos s nem is baj, mert ránézésre elég labilis személyiség. Ha férfiként énekelte volna, akkor 2-3. helyre tettem volna a produkciót, szóval na… azér’ jó volt ez, nem lehet azt mondani, hogy nem.
   Fogjuk föl úgy, hogy részben nekünk is köszönhető a dal, hisz mi csináltuk, nálunk vették föl a zenei alapot, ami azért nagyban hozzájárult a produkció sikerességéhez. Ez persze téged gondolom még jobban felzaklat. 😀
   Én jobban kivagyok akadva azon, hogy az örmény előttünk végzett, egy az elején uncsi majd agresszív dal (egy agresszív néptől) előrébb van egy velős, vaskos dalnál.
   Ezt tartom a tegnap este legnagyobb igazságtalanságának, a többi úgy ahogy rendben volt, külön köszönet Európának, hogy a franciáknak szinte senki sem adott pontot. Egy bugyuta szövegű dal, francia nyelven, ránézésre is idiótáktól. Amikor meg nem ismerték fel a saját „kedvenc” éttermüket, majd betolták a kis kínait levessel az én pofám égett helyettük, eljátszották, hogy „oh, man” aztán egyébként nekik Ő 26. senki.

  • Zolecs! Jaj ne legyél már ilyen, ez csak egy játék, egy verseny 😉 Nem nyerhet mindig a te kedvenced 😉 Én is nagyon csalódott voltam amikor Dima Bilan első lett Belgrádban, nagyon le voltam törve a csalódottság miatt. Mérges is voltam de – ez a rész nem rád vonatkozik – nem kell földig alázni egyetlen előadót sem nekünk kommentekkel. Na de visszatérve rád, ne legyél ennyire drasztikus, na! Annak idején sokan voltak akik Dana International győzelme után is azt hitték hogy ezután tömeges nemi erőszak áldozata lesz mindenki a rákövetkező évben. És tényleg, abban a mezőnyben ő volt a legjobb – a többség szerint. És ha még ilyen bizonytalan nemű is valaki, nem jelenti azt hogy automatikusan jó helyezése lesz. Őt is túléltük, a szlovén Sestre-t is, és Conchitát is túléljük. Tudod jól hogy a dalversenynek nevezett fesztivál a produkciók versenye. És ez a produkció volt a legvonzóbb a többségnek. Annak idején a bajuszos ovónénimtől én is féltem de nagyon kedves néni volt, segitőkész és jól tudott mesélni, szerettem és elfogadtam a másságát 😉 Oké, az elején fura volt, na 🙂 Gondold át lécci, ne menj!

   • LoZo

    Én, mint öreg ESC-es, maximálisan egyet értek Imrével Zolecs. nem kell elmenned. Tuti vagyok benne, hogy az osztrákok jövőre valami nagyon macsó számmal fognak előrukkolni 🙂

    Bevallom, én nagyon örülök az osztrák nyerésnek, mert így jövőre Bécsben lesz megrendezve a verseny, és végre, hosszú idők után eltudok menni majd és élőben nézni a dalfesztivált :).

    Jövőre együtt bulizunk majd Imrével 😀

 • Gyuri123456

  Jöhetnek a pocskondiázó kommentek, akkor is megérdemelten győzött Ausztria!! 🙂 Az 5. hely meg fantasztikus! 🙂

 • StanB

  Én is azok oldalán állok hogy Conchita NEM megérdemeltem győzött. Az szép dolog hogy toleránsak vagyunk meg ilyenek, de azért az első hely sok(k). Ha egy 5-7.hely körül végzett volna még azt mondtam volna hogy reális, mivel nem rossz a dal és hangilag is jó, de ez dalverseny (lehet hogy volt) és mások jobban megérdemelték volna a győzelmet.
  Andrásra én is büszke vagyok, de kicsit vérzik a szívem mert olyan jó érzés volt az elején hogy vagy 5 országon át vezettünk és utána szomorú voltam hogy visszaestünk.

 • eschungary93

  már korábban leírtam : az hogy énekelt egyet jót meg szép produkciója volt – ugyanúgy mint a spanyolé teszem hozzá – nem lett volna elég egy győzelemhez ez 100 % , Conchita személyisége adott némi pluszt arra ,hogy rá szavazzanak . Ez meg is történt , így lett egy 11.-es sorszámú dal (rekordnak számít mostanában !!!) a győztes dal.

 • eschungary93

  már korábban leírtam : az hogy énekelt egy jót, meg szép produkciója volt – ugyanúgy mint a spanyolé teszem hozzá – nem lett volna elég egy győzelemhez ez 100 % , Conchita személyisége adott némi pluszt arra ,hogy rá szavazzanak . Ez meg is történt , így lett egy 11.-es sorszámú dal (rekordnak számít mostanában !!!) a győztes dal.

 • schanc

  A hivatalos oldalra feltett pontok alapján összeszámoltam az első elődöntőt zsűri és televoting vonatkozásában. Ha nagyon nem néztem félre semmit (ami ugye a tegnap este után nem kizárt), akkor a következő jött ki a zsűrinél:
  1. Hollandia 130p
  2. Svédország 125p
  3. Magyarország 122p
  4. Örményország 104p
  5. Azerbajdzsán 94p
  6. Ukrajna 88p
  7. Montenegró 74p
  8. Izland 68p
  9. Albánia 64p
  10. Észtország 61p
  11. Oroszország 57p
  12. Lettország 27p
  13. San Marino 25p
  14. Belgium 24p
  15. Moldova 24p
  16. Portugália 17p

  Televotingnál Albánia, Moldova, Montenegró és San Marino nem produkált érvényes eredményt, nélkülük a helyzet a következő:
  1. Hollandia 130p
  2. Magyarország 103p
  3. Svédország 98p
  4. Örményország 96p
  5. Ukrajna 96p
  6. Portugália 65p
  7. Oroszország 57p
  8. San Marino 49p
  9. Izland 43p
  10. Lettország 38p
  11. Belgium 31p
  12. Montenegró 26p
  13. Azerbajdzsán 15p (ebből 8 az oroszoktól és 6 az ukránoktól)
  14. Észtország 13p (10 a lettektől)
  15. Albánia 6p
  16. Moldova 4p

  Szóval Portugáliát kinyírta a zsűri, a televotingon pedig elképesztő gyengén szerepelt Azerbajdzsán, San Marino viszont kitűnően.
  Érdemes megnézni egyébként az örmény és az azeri zsűri szavazást. Ebből látszik, hogy a szakmai zsűri is csak ember. (Egyébként András az örmény televotingon 4. lett!)

  • schanc

   Ha valakit érdekel a 2. elődöntő és a döntő is, az szóljon, ha meg sokatokat, akkor kiteszem. Bár a döntőt nem biztos, hogy ma összeszámolom 🙂

   • Jekatyerina

    Shanc, leírnád kérlek?:D Engem nagyon érdekel!

   • schanc

    2. elődöntő – zsűri

    1. Ausztria 138p
    2. Finnország 117p
    3. Málta 113p
    4. Norvégia 100p
    5. Románia 99p
    6. Fehéroroszország 71p
    7. Macedónia 70p
    8. Szlovénia 60p
    9. Görögország 52p
    10. Svájc 51p
    11. Litvánia 41p
    12. Lengyelország 34p
    13. Grúzia 33p
    14. Írország 33p
    15. Izrael 32p

    Televoting – itt Grúzia és Macedónia nem tudott eredményes szavazást produkálni, a többiek szavazatai:
    1. Ausztria 149p
    2. Lengyelország 113p
    3. Románia 112p
    4. Svájc 97p
    5. Görögország 88p
    6. Fehéroroszország 72p
    7. Finnország 52p
    8. Norvégia 46p
    9. Szlovénia 44p
    10. Írország 40p
    11. Litvánia 37p (ebből 12 Norvégia, 10 Nagy-Britanni és 10 Írország)
    12. Macedónia 26p (12 Szlovénia, 10 Svájc és 4 Olaszo.)
    13. Izrael 21p
    14. Málta 16p
    15. Grúzia 15p (8 Litvánia és 7 Görögország)

    Itt a lengyeleket a közönség tolta erősen, a máltaiakat pedig a zsűri. Mei egyik rangsorban sem végzett a tízben.

   • eschungary93

    úristen … Izrael utolsó a zsűrinél , elképesztő ,hogy még Grúzia is jobb helyen áll …

   • Sztbeni

    Én se értem. Szerintem kifejezetten jó volt. Főleg az elmúlt évek borzalmai után

   • LoZo

    Ezen én is kiakadtam. Azt hittem nyerő lesz a szám. :O

  • DinkaDanka

   Én ezeket Excelben is elkezdtem megcsinálni, ahol külön meg lehet nézni melyik ország zsűrije és televotingja melyiknek adta a pontjait és így nem kell nézegetni orákon át az eurovision.tv oldalt mert egyben megvan, ugyhogy akit érdekel és szeretné ha elküldeném neki az írjon egy e-mailt a ddanka.c@gmail.com címre.

 • force

  Én egy percig nem sajnálom tőle a győzelmet, akit meg zavar, nézze a jó oldalát, legalább közel lesz jövőre az EV. 😀
  Aki meg csak f*káznia tudja, annak tényleg semmi keresnivalója ezen az oldalon, ezen a fórumon és mint EV fan is menjen a búsba, erre csak ennyit tudok mondani…

 • HunMateo

  Azt kijelenthetjük, hogy nagyon kevés szaavazat gyűlt össze az egész versenyen, és ezért nyert Koncsita, mert a szavazók többsége meleg és liberális volt ( mint ezen az oldalon sokak is), mert normális ember nem szavaz ilyenre. Szegény eurovízióvsl is mi történt az évek folyamán, 2015ben már átnevezhetnék gayvisionra, mert elbuzult az egész verseny, a nézőtéren már több szivárványos zászló volt, mint normális…
  Ha Koncsita igazi nő lenne, top 10be se került volna be, merr a dala nem volt kiemelkedő, de a melegek képviselőjükre szavaztak, a zsűrire meg rászoltak, hogy legyen már kicsit toleráns.
  A lényeg: Akinek Koncsita tetszett a legjobban, az meleg, bolond, vagy csak viccből szavazott rá! Én Fehéroroszországban pozitívan csalódtam, náluk még van elkölcs! És tegyenek a műsor alá egy 16os karikát! Törökország és a többi se fog visszatérni, ne is várjátok!

  • HunMateo

   Én lehet, hogy durva leszek, de ilyeneket, mint Koncsita, 100 évvel ezelőtt elmegyógyintézetbe zárták volna, a középkorban pedig máglyán elégették volna… Befejeztem!

   ## a hozzászólás sorozatosan megsértette kommentelési irányelveinket, ezért feketelistára került ##

   • Sztbeni

    Azt érdemelné! Jövőre Oroszországtól és Fehéroroszországtól el lehet búcsuzni. Törökország, Szerbia és Bosznia se fog visszatérni. De Azerbajdzsán, Örményország és Ukrajna visszalépését is esélyesnek tartom. De örülnék Magyarország visszalépésének ia.

   • cdvd

    Hát pedig a wikin azt írják, hogy Fehéroroszország szívesen részt venne jövőre is csak még nem erősítette meg a részvételt…

    Ukrajna meg nem hiszem, hogy visszalép, ha nem tetszik(tetszene) nekik, hogy Ausztria nyert akkor miért adtak nekik 8 pontot?

 • porcukor90

  Elég vegyesek a vélemények, ami érthető.
  Nekem nincs bajom Conchitával, számomra az interjúk alapján egy szimpatikus, humoros ember benyomását kelti, hangja is nagyon jó valamint a dal is tetszik. Nem fog el hányinger, ha ránézek (sokan vannak, akik nem tudják megemészteni, azért tartom fontosnak ezt leírni). Az viszont tény, hogy elsősorban a külseje/személyisége miatt kapta a 12 pontokat, és csak utána a hangja és a dal miatt.
  Gratulálok Andráséknak is, remek munkát végeztek és nagyon jó nekünk az az 5. hely. Kis ország vagyunk, ez nagyon szép eredmény. 🙂

 • BeN

  Üdv Mindenkinek! Először is szeretnék gratulálni Kállay-Saunders Andrásnak és magyar produkciónak! Profizmus, amit tegnap este láttam. A tavalyi 10. hely után egy 5. helyezés, 143 ponttal, eddigi legtöbb pontszám, amit valaha Magyarország kapott! GRATULÁLOK! Romániában a televotingon Magyarország nyert, (egy kicsit sajnálom, hogy nem lett ott is meg a 12 pont, nem sokon múlt)! Ahogy Gundi mondta, talán végre megtanultuk, hogy is kell ezt csinálni. A tegnapi este magyar helyezés megmutatta, hogy igen is Magyarország tud(na) nyerni Eurovíziót. Ezt egyébként Ausztria győzelme is mutatja, egy olyan ország nyert, aki nem éppen a legsikeresebb volt az elmúlt években, akinek nincs szavazótábora. Hollandia második helyezése is ezt bizonyítja. Ettől függetlenül én nem adtam volna nekik a győzelmet, és döbbenten állok Európa döntése előtt. Számomra az igazi nyertese a tegnap estének Magyarország és Hollandia. Sajnálom, hogy nem kerültünk fel a képzeletbeli dobogóra, de így is nagyon büszke vagyok Magyarországra! Szép volt András, és Mindenki aki hozzájárult ehhez a produkcióhoz.

 • libre83

  Hát! Érdekes végeredmény született. Az bosszant csak az egészben, hogy ha nem lenne traveszti, 15-20 körül végzett volna, és akkor mehetnénk jövőre Hollandiába. 🙂 Félreértés ne essék, nem az a bajom Kolbász kisasszonnyal, hogy traveszti, hanem az, hogy számomra túl provokáló a megjelenése. A végén pedig a „we are unstoppable” kijelentése kifejezetten visszítetsző volt számomra.
  Az tűnt fel egyedül, hogy Andrásnak esélye sem volt jobban szerepelni, mivel nézve a hivatalos oldalakat, Andrást sok helyen meg sem említették a héten. Érdekes, hogy ennyire nem nyomták Andrást a hazaiak (mármint az MTVA-sok), mivel ebben a dobogó is benne lehetett volna, szerintem. Ettől függetlenül nagy GRATULÁCIÓ KSA-nak, mivel szerintem az idei dalos felhozatalból a legjobb dalt hozta és adta elő nagyon jól. Bogi jobban ismert Európában, azonban a We all nem lett volna 10-ben sem.
  A versenyről pedig még annyit, hogy óriási csalódás számomra Izrael kiesése. Nem is értem, hogy miért szerepelt ilyen rosszul tavaly és idén is. Simán versenyben kellett volna legyen velünk és Arammal! Nem tudom, mi igaz abból, amit olvastam, de több helyen olvastam, hogy aki Izraelre akart szavazni, a rendszer nem engedte nekik. Sajnos, el tudom képzelni, hogy szándékosság volt abban, hogy nem juthatott tovább.

 • nybalazs

  Először is, ami a legfontosabb, hogy András egy fantasztikus eredményt ért el. Csak gratuláció és dicséret illeti!!! Úgy érzem az Eurovízión ennél jobb helyezést nehéz lesz elérni bármikor is…
  És a győztesről egy pár szó: én 10 éve követem az Eurovíziót és ezután is fogom természetesen. Személy szerint én nem örülök annyira a győzelmének, mert úgy érzem, hogy ezen az Eurovízión is jópár dal volt jobb nála, legalább 5-öt elsőre tudnék mondani! És sajnos egyet kell értenem az egyik fenti kommentel. Ha ezt a dalt pl. egy „igazi” nő énekelte volna, vagy ha esetleg egy „igazi” férfi, akkor közel nem lett volna az 1. helyhez, tehát igenis nagy köze volt a külsőnek is, az extremitásnak is, hogy ők győztek!
  (még mielőtt bárki megkövetkezne azt elismerem, hogy jó hangja van és a dal sem annyira rossz, de a fentieket fenntartom!!!)

 • Bakancs

  Számomra a tegnap este végkimenetele hatalmas meglepetés volt, Ausztria győzelmére (főleg ilyen magas pontszámú győzelmére) és Hollandia második helyére sosem számítottam volna, de véleményem szerint mindkettő megérdemelt volt (mivel a hollandok a kezdetektől fogva a kedvenceim voltak, őket preferáltam volna, de ez van). András ötödik helyéhez pedig gratulálok. Annak is örültem, hogy most már valamelyest kevesebb volt a szomszédszavazás (nem sokkal, de számomra kevesebbnek tűnt).
  Azt én is igaznak tartom, hogy elsősorban azért nyert Ausztria, amit képvisel (bár a dal maga szerintem igenis jó, nekem a negyedik volt a listámon, a színpadi látvány pedig rendkívül profi), de az Eurovízión, sajnos, a külcsín gyakran többet számít, mint a belbecs. Valószínűleg népszerűtlen leszek most, de szerintem Loreen sem nyert volna csak a dala alapján (mivel az elektropop nem egy túlságosan bonyolult vagy egyedi műfaj), kellett ott az az ide-oda ugrálás is a sötétben. A Lordinál is inkább azok a jelmezek, Lenánál pedig a személyiség dominált, biztosan nem a dal.
  Attól én nem félek, hogy az Eurovízió transzfesztivállá fog átalakulni, sőt szerintem most már Koncsíta alaposan kijátszotta ezt a kártyát, így nem lesz túl sok esélye annak, aki a külsejével vagy nemi identitásával szeretne kitűnni – (lásd a „Loreen-koppintások” is sorra buktak el tavaly és idén is) – legalábbis egy ideig.

  Azt viszont megígértem magamnak, hogy az Eurovízió után már csak teljes mértékben vizsgákra készülök, szóval ezennel egy időre elbúcsúzom – aztán majd a következő eurovíziós szezon alkalmával ismét itt fogom rontani a levegőt. 🙂

 • Iza

  Elszomorito ESC volt.
  En nem sajnalom Conchitatol a gyozelmet, egyszeruen az zavar, hogy ennyivel meg lehet nyerni egy ilyen versenyt…facen olvastam, nagyon szellemes komment, mondvan : „Oltoztessuk be jovore ByeAlexet nonek, es megnyerjuk”. Szomoru, hogy idaig jutott ez a verseny…
  Andras es a finnek jo helyezesen kivul nem sok oromomet leltem a tegnap esteben…
  Remelem, jovore minden visszaall a normal kerekvagasba, szvsz ez nem eleg indok arra, hogy a keleti orszagok visszalepjenek or ne terjenek vissza, remelem, ez nem is fog megtortenni…

 • Balázs

  …és íme a túlzottan toleráns Európa győzelmet aratott. A pozitív diszkrimináció túl ment egy határon. Nem kell tagadni, a dal egy átlagos női énekestől a top 10-be talán éppen bekerült volna, de semmiképp nem dobogóra. Csalódtam a közönségben. Csak megjegyzem: a tolerancia nem ott kezdődik, hogy két 17 éves lányt kifütyülünk, és mellette megnyeretjük a versenyt egy „békéért és szabaságért harcoló énekessel”. Több hozzászólni valóm nincs, maximum annyit tennék hozzá, hogy teljesen megértem azokat, akik most elvesztették hitüket a versenyben! Közöttetek vagyok én is, bár a magyar, ukrán, orosz, svéd és lengyel jó helyezések kicsit nyugtatnak…

 • eschungary93

  https://www.youtube.com/watch?v=coujvtrxxzc

  még egyszer hatalmas gratuláció !!! 😀
  helyesen hozzááll a dolgokhoz ,így kell tenni !!!

 • hidapeta

  Én is osztom az előttem szólók véleményét hogy koncsíta dala nem egy győztes dal volt…..de sebaj!Annak azért örülök hogy jövőre sok magyar fog tudni kimenni szurkolni majd a versenyzőnknek,ez mindenképpen a tegnapi nap legnagyobb pozitívuma volt!!!!!Fogjátok fel így a dolgot és máris szebbnek tűnik majd a jövő! 🙂

 • hidapeta

  Szervezet Générale des Amatőrök de l’Eurovision (ismertebb nevén OGAE) egy nemzetközi szervezet, amely 1984-ben alakult a Savonlinna , Finnország Jari-Pekka Koikkalainen. [ 94 ] A szervezet áll a hálózat 40 Eurovíziós Dalfesztivál rajongói klubok Európa-szerte és azon túl, és a nem kormányzati , nem politikai , és a non-profit társaság. [ 95 ] Milyen lett egy éves hagyománya a OGAE rajongói klubok, szavazati szavazást nyitották így tagjai negyven klubok szavazni a kedvenc dalait a 2014-es verseny. Az alábbiakban az első öt átfogó eredmények, miután az összes szavazat el lett vetve. [ 96 ]

  Ország Dal Szereplő (k) Zeneszerző (ek) OGAE eredmény
  Svédország ” Undo ” Sanna Nielsen Fredrik Kempe , David Krüger , Hamed „K-One” Pirouzpanah 354
  Magyarország ” Running ” András Kállay-Saunders András Kállay-Saunders, Krisztián Szakos 262
  Izrael ” Ugyanaz a szív ” Mei Finegold Rami Talmid 233
  Ausztria ” emelkedik, mint a Phoenix ” Conchita Wurst Charley Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski, Julian Maas 221
  Egyesült Királyság ” Children of the Universe ” Molly Molly Smitten-Downes, Anders Hansson 162
  A nemzetközi adásokat és szavazás

 • eschungary93

  Jövőre a döntőt így kezdik : előző évben 37 ország , 37 versenyző , 26 döntős , de volt egy lány ( ??? vagy ide mit írnak majd ??? ) aki mindent megnyert …
  😀

 • hidapeta

  A fenti link az eurovízió hivatalos wikipédia oldaláról való,és számomra az „igazi”eredményt tükrözi.Egy ilyen sorrenddel értettem volna 100%-ig egyet,és szerintem reálisabb lett volna mint a hivatalos végeredmény.Ebből is látszik hogy koncsíta megjelenése és az örmények hájpolása meddig tudta őket repíteni és ez erősen érződött a végső pontszámokon is.Talán annyit hozzátennék még hogy a fenti eredmények közül nálam Molly helyén talán inkább a hollandok lettek volna,de azt hiszem ez már csak részletkérdés.

 • Hegedüs Zoltán

  Eurovision Politic Contest …

  A közönségtől nem vártam volna hogy képesek lehurrugni két 17 éves lányt azért amiről nem ők tehetnek. A közönségben sokann igazi állatok voltak.
  Ha azt is figyelembe vesszük hogy ha politika nélkül egy dal 10/12 pontot kapott volna, akkor a mostani 10/12 pontos csak 8/10 pontos lett volna, vagyis szavazónként 2 pontot levonunk, egyértelmű hogy akár nagy ragyogás is lehetett volna, így viszont egy csomó országtól nem is kaptak pontot, nálunk se volt ízlése se a zsűrinek, se a közönségnek. Én 1000 pontot is megadtam volna a „Ragyogás” című dalnak.

  2014-től úgylátszik már a felnőtteknél is jobb az utolsó dal mint a győztes, én 3. helyet adtam volna a „Moustache”-nak, nem 2 pontot.

  Nekem egyébként semmi bajom a marslakókkal, furcsák de nekem nem ártanak. A legjobb 10-ben talán benne lett volna a győztes dal nálam is.

 • Mettyú

  Hát a tegnap estéről pár szóban.

  Elsőként is gratulálok Andráséknak és a magyar csapatnak. Lenyűgözőek voltak, számomra tényleg nyertes produkció volt. Jó volt az elején izgulni, hogy vajon meddig vezetünk, de az 5. helyre is büszkék lehetünk.
  Nos Ausztria. Hát a dallal nekem nincs bajom, se nem jó se nem rossz, átlagos nekem, de azt el kell ismerni a körítés jó volt, gondolok itt színpadképre, jó volt a hangja és az extra megjelenésű előadóra. Valójában ennek köszönhetik a győzelmet, hogy nagyon kreatív megjelenésű előadó, akire emlékezni lehet. Nem mondom, hogy nem érdemelte volna meg a top5-öt de a győzelmet számomra nem. Nem akarom ezt sokáig taglalni, mert ez van, azt hogy ez milyen hatással lesz az euróvízió jövőjére majd kiderül, minden esetre érdekes lesz, hogy ha jövőre köré épül majd fel a verseny, valahogy nem örülnék neki, szóval remélem nem nagy túlzottan nagy szerepet a jövő évi showban. Azt már régebben kifejtettem, hogy az EBUnak jót tenne most egy közép-európai ország aki megrendezi a versenyt, hát ez most sikerült.

  A jövőt illetően bízom benne, hogy nem fogja nagyon beárnyékolni a fesztivált ez a dolog és jövőre az induló országok próbálnak minél értékelhetőbb előadókkal és dalokkal indulni, és ami a legfontosabb Magyarország ismét küldjön egy színvonalas produkciót, mert jó irányba indultunk el, tavaly 10. idén 5. jövőre akkor elsőnek kellene lenni! 🙂
  Szóval magyar dalszerzők előadók ha van jó dalotok szeptember 1 után jelentessétek meg vagy még később 😉

  És még utolsónak annyi, hogy a dánok nagyon jól megszervezték az egészet, egyedül a műsorvezetőkkel volt némi problémám, de maga a showt jó felépítették.

 • Hegedüs Zoltán

  Ja kifelejtettem: én ezt neveztem volna az oroszok helyében, persze más előadókkal:

  http://www.youtube.com/watch?v=5Fn2RRj_UsU
  De ez is jó:
  http://www.youtube.com/watch?v=SCebDtGhtZ0

  A hollandok helyében pedig más előadóval ezt:
  http://www.youtube.com/watch?v=FZus0BZpLfE

 • eschungary93

  https://www.youtube.com/watch?v=cWuSKDwtHLo

  egy kis baki a végén Sannától , Valentina megint hozta a formáját , Paulának meggyűlt a baja az angol nyelvvel 😀