Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Ausztria a nyertes!

TH00014Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ausztria és Conchita Wurst a „Rise Like a Phoenix” című dallal megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált. Kállay-Saunders András a „Running” című dal az 5. lett. Gratulálunk a győztesnek!

A végeredmény

Helyezés Ország Előadó Dal
1  Ausztria Conchita Wurst Rise Like a Phoenix
2  Hollandia The Common Linnets Calm After the Storm
3  Svédország Sanna Nielsen Undo
4  Örményország Aram MP3 Not Alone
5  Magyarország Kállay-Saunders András Running
6  Ukrajna Mariya Yaremchuk Tick-Tock
7  Oroszország Tolmachevy Sisters Shine
8  Norvégia Carl Espen Silent Storm
9  Dánia Basim Cliche Love Song
10  Spanyolország Ruth Lorenzo Dancing in the Rain
11  Románia Paula Seling & OVI Miracle
11  Finnország Softengine Something Better
13  Svájc Sebalter Hunter of Stars
14  Lengyelország Donatan & Cleo My Słowianie – We Are Slavic
15  Izland Pollapönk No Prejudice
16  Fehéroroszország Teo Cheesecake
17  Egyesült Királyság Molly Children of the Universe
18  Németország Elaiza Is It Right
19  Montenegró Sergej Ćetković Moj svijet
20  Görögország Freaky Fortune feat. RiskyKidd Rise Up
21  Olaszország Emma La mia città
22  Azerbajdzsán Dilara Kazimova Start a Fire
23  Málta Firelight Coming Home
24  San Marino Valentina Monetta Maybe
25  Szlovénia Tinkara Kovač Round and Round
26  Franciaország TWIN TWIN Moustache

 

265 hozzászólás Eurovízió 2014: Ausztria a nyertes!

  • eschungary93

    Hali ! nektek is megváltozott az oldal ,sokmindent nem látok ,hogy ki mihez ír ,meg a kommentek is furán vannak … 🙂

  • eschungary93

    jah már látom a túrterheltség miatt van oksa ,semmi gond 😀

  • Emdogh

    Először a pozitív: szívből gratulálok Andrásnak, és az egész magyar stábnak, nagyon megérdemelt 5. hely ez! Ha így haladunk, lassan el is fogják fogadni, hogy bizony évről-évre helyet parancsolunk magunknak a legjobbak között! 😀
    Ami viszont a transzfesztivált magát illeti. Szerintem 1998-ban is több jobb dal volt, mint az izraeli. De jött és tarolt. Ma pedig ezzel tudott Ausztria kitűnni. Nem mondok töltelékszavakat, mert azokat már sokan bő lére eresztették, ahogy olvasok mindenféle reakciókat szerte a világon. És akkor ezek szerint még én vagyok a toleránsabbik fajta. Fel lehet készülni, jön a melegek világa, ahol a népesség 3%-a bármit el tud érni. Ezt csak az ókori keresztény katakombákhoz tudom hasonlítani, annyira siralmas szekta-szagú ez az egész. Azt hiszem, minden fair és jóhiszemű (volt) rajongónak most kell megnyomni a „Pause”-gombot, és várni, 2015-ben hány ország fog ennyire „liberálisan” gondolkodni a transzfesztivállal kapcsolatban…
    Mert ha egy is, akkor részemről ennyi volt.

  • Szerdán kb 14000, ma délutánig kb 26000 látogatónál járunk. A nagy forgalom miatt egyelőre minimális szolgáltatást nyújtunk. Köszönjük a türelmet!

  • borso

    Szerintem sem érdemelte meg Conchita a győzelmet. Úgyhogy ez a tábor most már jó nagy.
    HUNMATEOt miért tiltottátok el a kommentektől? Körülöttem nagyon sokan úgy gondolják, ahogy ő, még a legbékésebb emberekben is kiverte a biztosítékot a tegnapi eredmény. Ez a srác végigkövette és kommentelte az egész versenyt, nagy rajongó és ti most kitiltottátok innen. Kicsit túllőtt a célon, de ő így érez, kiábrándult… Szerencsére azért nem vagyunk a középkorban. 🙂 Aki MÁS, az is próbálja megérteni az egyszerű halandót, mert így nagyon nem lesz jó.
    Én elfogadtam az eredményt, márcsak azért is mert Ausztria 12 pontot adott Örményországnak. Az örményeket meg inkább hagyjuk, hogy hogyan pontoztak… Szóval az osztrákok nagyot nőttek a szememben.
    Örülök nagyon az 5. helynek! 🙂 Mi voltunk a legjobbak tegnap!!!!
    IZA remélem nem vagy szomorú a görögök miatt! Mollynak nem jött össze, de ebben biztos voltam.

    • Szia! A nemtetszést is ki lehet fejezni normális keretek között. Sokszor szemet hunyok az ilyewn kirohanások előtt, de ezt sorozatosan csinálni szerintem nem elegáns. Oké, szólásszabadság is van, sokan erre hivatkoznak, de az én felelősségem hogy mi jelenik meg az eschungary.hu-n és mi nem. Ismétlésképpen bemásolom a mindenki számára elérhető irányelveinket. A nagyon fröcsögők miatt pedig csak annyi, hogy nehezen fogjuk elérni a hőn áhított fejlett nyugat színvonalát, magunkban keressük a hibát, ne másban 🙁

      Hozzászólásokkal kapcsolatos alapelvek
      Kedves kommentelők! Szeretném felhívni a figyelmeteket a hozzászólások néhány alapvető szabályára, mivel moderáljuk a beszélgetéseket. Tudom, sokszor kemény viták szoktak zajlani a verseny dalairól, de amíg nem fordul a vita személyeskedés, gyűlöletkeltés vagy rasszizmus irányába, addig nincs semmi baj. Nagyon sok ellenszolgáltatás nélküli munka van az eschungary.hu-ban, így szeretnénk védeni a többi önkéntessel együtt azokat, akik értelmes párbeszédet szeretnének folytatni a többi rajongóval, vagy a verseny után érdeklődő olvasónkkal. Rengeteg moderáció nélküli fórum létezik a neten, aki feltétlenül ki akarja adni magából a dühét, az biztos fog találni egy arra alkalmas fórumot. Tartsuk tiszteletben mások gondolatait. Köszi!

  • Rita

    Gratulálok Andráséknak, fantasztikus teljesítményt nyújtottak, minden elismerésem. Kicsit én is bedőltem a mézesmadzagnak, de így is szép eredmény, borzasztóan büszke vagyok. Ami fáj, hogy a televotingon nagyon elhasaltunk, épphogy benn voltunk a 10-ben, és Aram több mint 100 ponttal kapott többet, mint mi. A nép nem szeretett minket annyira, mint reméltem, és emiatt nagyon szomorú vagyok.

    Conchita nyert, pont. Nem állt meg a Föld, ma is felkelt a nap. Nem vagyok boldog, ugyanakkor naiv sem, és ekkora publicitás és népszerűség mellett az lett volna a csoda, ha valaki legyűri őt. A győzelem körüli műhisztéria volt nekem a legellenszenvesebb, milliószor rosszabb volt, mint a szakáll. Jó előadó, csodálatos színpadkép és kameramunka, abszolút győztes produkció, de nem győztes dal. A XXI. században már nem lehet elválasztani egymástól a dalt és a körítést, és nekünk ebben még fejlődnünk kell, bár az irány, amelyen haladunk, tetszik.

    Egy biztos, én jövőre is követni fogom, és ha a Jóisten is úgy akarja, személyesen, Bécsben.

  • Mona42209

    Először is gratulálok Andráséknak, megcsinálták, amit még eddig senki sem és egy nagyon összerakott jó produkciót csináltak! Azt mondom a végére nagyon jó döntőnk volt én attól féltem a végén még a top 10 sem lesz meg annyira jól sikerült számok voltak. Örültem, hogy rengeteg országtól kaptunk magas pontokat, bebizonyítva, hogy nem az ország számít.

    Ami Contchitát illeti, már az ED során világossá vált, hogy nagyon nyomják és éreztem ebből győzelem lesz. Hozzáteszem nekem maga a szám tetszett és nagyon profin volt megcsinálva. Sajnos itt tudomásul kell venni, hogy a kinézetére szavaztak és nem a számra. Ez van el kell fogadni, hogy nem jó irányba megyünk és bízni benne, hogy megfordul ez az irány. Nekünk tényleg a pozitívum, hogy itt lesz közel és el tudunk menni szurkolni remélhetőleg ismét a döntőre. Nagyon irigyeltem a közönséget láthatóan fantasztikus volt a hangulat, amikor Conchita énekelt együtt énekelte vele a közönség.

    Természetesen jövőre is követni fogom az eurovíziót, bár még azért emésztenem kell ezt a végeredményt.

    Aki meglepetés volt pozitív irányba az Hollandia, nagyon klassz kis dal volt, de azért ez sem egy győztes dal. Bár a vége felé már azt mondtam inkább ő nyerjen!

    Úgyhogy kedves fórum társak találkozzunk Bécsben!

  • Fox

    Nosss…
    Először is olyat fogok tenni , amit többet soha nem fogtok látni : Gratulálok CONTCHITÁNAK .
    Másodszor meg … Azért azt el kell mindenkinek ismernie , hogy voltak nála jobb dalok , és annak köszönhető az első hely , hogy -hogy néz ki . Számomra Hollandia a nyertes . Amit az elődöntőn elértek , ahogy egy kis dalból egy óriásit csináltak !
    Hozzá kell tegyem , hogy kettős érzések vannak bennem : első reakcióm az volt , hogy szennyet csináltak , az úgy sem túl népszerű műsorból , és azt kérdeztem magamtól : Miért így kell lezárni egy nagyszerű szériát ? (itt az 50-es Eurovízióra gondolok)
    Most már letisztultabban látom a helyzetet , és köszönöm az ESC , hogy ilyen csodálatos műsorokat láthattam , és ami a legfontosabb , hogy nagyszerű énekeseket/nőket/Contchitákat/ ismertem meg , akikből még párat most is követek … Sőt valamilyen szinten példaképemmé váltak .

    2010-től nézem a műsort , most 14. éves vagyok . Meglehetősen korán kezdtem el a műsor iránti érdeklődésemet …

    Most jön egy hatalmas űr , és utána megint elkezdődnek a válogatók … Egyáltalán ha lesz ország ki idén válogasson …

  • Vivi

    Nyilván azon kevesek közé tartozok, akiket nem zavar Conchita győzelme, a dal jó volt, az ének jó volt, az előadás jó volt, mi kell? Én igenis örültem, hogy ilyen sok szavazatot kapott, ugyanis tartottam tőle, hogy a kinézete miatt nem fogják értékelni.
    Egyébként érdekes, hogy vannak akik szerint a mássága miatt nyert és hogy ez milyen már, hát két éve az orosz nagyik másodikok lettek szimplán a cukiság faktorral, akkor az nem volt gond? A cuki mamikák végezhetnek az élen, de egy másságát vállaló ember nem? Na mindegy.
    Remélem jövőre Bécsben lesz az esc, komolyan spórolok rá, hogy elmenjek, mert ennél közelebb nem valószínű hogy rendezni fogják a közeljövőben.

    Ja és nagyon örülök Svédország és Hollandia dobogós eredményének is, ők is simán nyerhettek volna, akkor is boldog lennék 🙂

    Andrásnak pedig köszi a legjobb férfi esc szereplésünket 🙂

  • Hádész

    Eléggé megoszlanak a vélemények, ami egészen érthető. Nekem személy szerint nincs semmi bajom sem Conchitával, sem azzal, hogy ő milyen, az viszont nem tetszik, hogy elsősorban éppen azért győzött, amilyen. Bár egy rossz dallal/előadással nem lett volna diadal. Nem vagyok fölháborodva, nem örülök túlzottan az eredménynek, de ez van, el kell fogadni. Számomra Izrael 14. helyzése az elődöntőben nagyobb tragédia. Végülis az előadás hibátlan volt, és a dal is elég jó. Azt viszont remélem, hogy a nagyon győzni akaró országok nem veszik Conchita személyiségét garanciának a győzelemre/kiemelkedő eredményre…
    Ami Andrást illeti nagy gratuláció neki, nagyon szép hely az 5., még akkor is, ha jobbat érdemelt volna. Az Egyesült KIrályságot sajnálom, hogy nem lett legalább top10, a hollandoknak viszont örülök, nagyon jól színpadra tudták vinni a „nem tipikus Eurovíziós” dalt. Montenegrónak is nagyon örülök, különösen azért is, mert (ha jól emlékszem) tőlük jött a 12pont. 🙂

  • Euphoria

    Számítottam rá, hogy Ausztria fog nyerni, de nem gondoltam, hogy tényleg így lesz. Nagyon sajnálom Molly-t, nekem ő volt idén a kedvencem és csak 17 lett felfoghatatlan. 🙁 Izland meg 15. hihetetlen! Annyira jó volt az elején amikor mi vezettünk. Kár, hogy később vissza csúsztunk, de az 5. helyezés is szép. 🙂 Talán majd jövőre! 🙂

  • Tilla77

    Amióta bemutatták az osztrák dalt, azóta tudom, hogy Conchita nyerni fog. Az itteni szavazáson elkaszáltátok. Érdekes volt. És érdekes olvasni ezeket a hozzászólásokat. Lehet, hogy én vagyok túlságosan liberális, vagy olyan, aki elfogadja a másikat, úgy ahogy van, és túlságosan európai gondolkodású, de szerintem itt páran azért túlzásba esnek. Nyert egy dal, nyert egy ország és nyert egy ember, aki kitűnt a külsejével, a mondanivalójával, aki megmutatta, hogy milyen az, amikor az lehet, aki és ezt elfogadják. A keleti blokk is 12-vel pontozta. Itt szerintem egy egység nyert. Nem azt kell nézni, hogy homoszexuális és traveszti, hanem azt, amit és ahogy csinálja. Megmutattam a kolléganőimnek, volt, aki fújolt, volt aki azt mondta, hogy hihetetlen szép nő…lehetne. A szakáll eszköz, pont azért, amiért. Megérdemelt győzelem. Szerintem a holland-osztrák-magyar hármas tűnt ki a mezőnyből, szegény Sahna Nielsen semmi volt, jó dal, de ennyi, az örmény 4.hely pedig a jó kommunikáció és marketing eredménye volt. Lehet ám ebből tanulni. Évek óta figyelem a sorozatot, úgy 15, de Friderikánál kezdődött. Sokat változott minden, de minden évben lehet tanulni, mi is folyamatosan fejlődünk, és a Dal cimű válogató is most már elmondhatjuk eredményes, de még van hova fejlődni. Én Ausztriába készülök dolgozni, és amikor meghallottam Conchita számát, azt mondtam, jövőre ott leszek. És igen, remélem, ott leszek. Zolecs gondold végig, amit írtál és gondold végig, hogy miért. Ha így állsz hozzá az emberekhez, akkor sok bajod lesz még. Ő ilyen, te olyan, ő meg amolyan. Nem kell mindenkit kedvelni, de irtózni se. Azt hol olvastad, hogy utálják a melegeket? Lehet, hogy a szomszédod is az, vagy aki a buszon melletted áll. Több meleg van, mint hinnéd. Ettől a helyzetük nem lett se jobb, se rosszabb, max kinyílt az emberek szeme, hogy jé van ilyen és még beszél is és még intelligens is, a külső másodlagos. Ne tagadj le semmit, mert akkor magad tagadod le. Hajrá mindenkinek.

  • Aki azt mondja, hogy a külseje miatt nyert csak, nézze meg az Itunes-on hogy állnak az idei eurovíziós dalok a letöltési listán.
    Itt csak a zenét töltik le tehát a külső nem lényeges, mégis világ viszonylatban a 9. legletöltöttebb dal a Rise Like A Phoenix. 51 országban felkerült a letöltési listákra és olyan helyeken ELSŐ(!) mint pl. Fehéroroszország, Oroszország vagy Ukrajna. Itt vannak azok az országok, ahol a top 10-ben van.

    #1 Austria
    #1 Belarus
    #1 Finland
    #1 Greece
    #1 Luxembourg
    #1 Malta
    #1 Russia
    #1 Ukraine
    #2 Azerbaijan
    #2 Belgium
    #2 Denmark
    #2 Slovenia
    #2 Sweden
    #2 Switzerland
    #3 Cyprus
    #3 Germany
    #3 Israel
    #4 Lithuania
    #4 Netherlands
    #4 Norway
    #5 Kyrgyzstan
    #6 Estonia
    #7 Hungary
    #7 Italy
    #7 Spain
    #8 Ireland
    #9 Armenia
    #9 France
    #9 Latvia
    #9 Poland

  • Léránt Lajos

    Végre feljutottam az oldalra. 🙂
    Andrásnak gratulálok. Nagyon szép eredmény. Minden évben hasonlót szeretnék.
    Ausztria győzelme kicsit meglepő lehet. De a dal szép volt. Jó előadással. Így megérdemelt a helyezés szerintem. S végre egy olyan év volt ez, hogy a győzelemre többeknek esélye volt. S mi is benne voltunk. Összességében szép év volt.

  • LoZo

    Végre én is feljutottam, és végig tudtam olvasni a kommenteket. Úgy látszik egyedüli vagyok, de nekem az osztrák dal (mint dal, mint zene) nagyon tetszik. Sokkal jobban tetszik, mint a holland. Nem tudok angolul, így még a szövege sem befolyásolt, csak a dallam. Szerintem jó szám (Y). Persze lehet fikázni, de akkor miért nyert a zsűrinél is? Azzal, hogy a zsűrinél is első lett, szerintem ki lehet zárni a mindenféle negatív megbélyegzést. El kellene ismerni, hogy a zsűri szerint is a legjobb szám.

    Viszont jövőre irány BÉCS!!!! Nincs messze, szállást még a magyar oldalon is lehet majd találni, szóval mindenképp ott a helyünk!!!!!

    • LoZo

      Jajj, azt még elfelejtettem hozzá tenni, hogy jó csaj a Sanna és a szám is remek (sokat éneklem magamban), de meg kell hagyni, hogy TV show révén a színpadi megjelenés mellett a TV látvány is nagyon-nagyon fontos. Lehet, hogy azért, mert szakmabeli vagyok, de szerintem egy TV műsorban nem elég beállítani egy előadót fekete háttérrel pár hidegfény reflektor gyűrűjébe. Ellenben Conchita látványterve (jól láthatóan) tudatosan lett felépítve. Azok a színek, azok a kameramozgások, a ráközelítések, a premier és totálképek folyamatos váltakozásai, a vetített háttér, majd a végén a felcsapó óriási lángnyelvek mind-mind a profizmusra vallanak. Ez bizony egy remekül kitalált és megkoreografált három perc lett. Nem volt háttértáncos, csak és kizárólag maga a dal, illetve a televíziós vizuális ráhatás. Szerintem ezt a produkciót sokkal jobb volt nézni TV-ben mint élőben. Hiába no, „this is the show business”.

    • eschungary93

      szégyen ami itt folyik komolyan mondom …

    • nosugar

      Kicsit nyugodjál le, nem érdemes agyvérzést kapnod! A versenynek vége, az élet megy tovább….Az, hogy te a kuruc infót linkelted be…háááát???? Most ezen is kezdjünk el vitatkozni és köpködni? 😀

  • LoZo

    Jajj már! nem kell ezt olyan véresre venni srácok. Sepsi-top? Hát hol jegyzik ezt az oldalt?

    Jövőre Bécs! ott a helyünk!

  • il tenore100

    A győztes szám kiváló volt , tipikus fesztivál-szám , dallamos , nagyívű , ragyogóan hangszerelt jól felépített , kiteljesedő….mindössze egy gond van , hogy az ilyen jellegű dalokat évek óta tendenciózusan kidobálták , mert ” korszerűtlen „….ergo : KIZÁRÓLAG A FIGURA MIATT NYERT…ha ezt egy átlagos versenyző énekli , valahol a 20. hely körül végez…

  • rocknish

    Nem is tudom, hogy mit írjak. Tegnap még kész novellával készültem, amiben le akartam írni minden gondolatomat a győztesről, a körülményekről, a kialakult hisztiről. Utána olvasgattam cikkeket a dologról, jó néhány megközelítést olvastam, megosztóbb a dolog, mint gondoltam. Azt hittem, hogy majd közelebb kerülök a megoldáshoz, de nem. A nap végére egyetlen érzés maradt meg bennem, de az sem a győztesnek szól. Mérhetetlen szomorúsággal töltött el, hogy ennyire meg tud bomlasztani egy közösséget egy nem kedvelt győzelem. Komolyan, oszlopos tagoktól olvastam megdöbbentő dolgokat, azt hittem, hogy kiskanállal kell összeszedni a végén. Én tökre megszerettem ezt a társaságot és van még egy csomó aktív tag, akikkel nem is találkoztam, de szeretnék. Sokan nagyon messze laknak, szinte ez az egyetlen fórum, ahol érintkezhetünk, de azzal, hogy elfordulunk a versenytől egy győztes miatt, az egész közösségnek fordítunk hátat. Gyerekek, ne csináljuk már…

    • Nyugi Rocknish, nem ettől a győzelemtől függ a rezsicsökkentés, vagy egy újabb gazdasági válság 😉 Nem is értem hogy miért kell ekkora indokolatlanul nagy hisztit csapni azért mert egy nőimitátor nyert. Szakálla volt kender, na bumm… Azt sem értem hogy aki meglátja az idei győztest, miért támadnak súlyosan perverz gondolatai, és egyben miért gondol olyanokat, amik meg sem történtek a színpadon. Le fognak csillapodni a kedélyek, sajnos a döntő után a fanyalgók tábora mindig megnő. Szegény ByeAlex volt az, akire záporoztak legutoljára a minősíthetetlen jelzők hetekig, KSA valahogy nagyjából megúszta. Én nem akarok meggyőzni senkit arról hogy igaza van-e vagy sem, csak azt hogy vegyen egy mély levegőt és gondolkozzon. Mert nem a dallal van a gond, és még nem is az előadóval. Hát a szakállal, mi mással :DDD

      • rocknish

        Nyilván ilyenkor a negatív hang az erősebb, ami ebben az esetben párosul azzal, hogy a többség az orránál tovább nem lát, ez egy dolog. Előkerülnek a középkori állapotok (te jó ég, hol tartunk még mindig), aminek van köze a nyerteshez, de nem ez az alfája és omegája a dolgoknak. Csak az csapott arcon, hogy 1,5 vagy akár 30 évnyi rajongásnak hátat akarnak fordítani emberek egy győztes miatt. Sokaknál többről van szó, mint rajongás, vannak olyanok akik ebbe a dologba időt, energiát és esetenként pénzt fektetettek bele, ezért volt számomra felfoghatatlan a pálfordulás.

      • lozo

        Szívemből szóltál Imre.

  • Sztbeni

    Akkor kicsit bővebben is kifejteném erről az egészről a véleményem:

    Nem nézem régóta az Eurovíziót, csupán 2012 óta. De azt hittem, hogy ez egy olyan műsor, amire megéri egész évben várni. A 2012-es és 2013-as verseny zseniális volt, öröm volt nézni. Jó volt látni, ahogy a legtöbb európai ország békésben lépett fel. Úgy éreztem, hogy ez tényleg a dalokról szól. Osztottam le jópár embert azért, mert azt mondták, hogy az Eurovízió bunda. Úgy terveztem, hogy jövőre kimegyek a műsorra, akárhol is lesz.
    Idén viszont a verseny meg lett gyalázva. Az első dolog, ami nem tetszett, hogy szinte mindenki angolul énekel. De ezen túltettem még magam. Az osztrák versenyzőt nagyon nehéz volt tolerálnom. És nem azért mert meleg. Hanem mert undorító. Két dolgot tudok elképzelni: egyik, hogy ez provokáció, a másik, meg hogy egy beteg ember. Akármelyik is igaz, nem lenne szabad fellépnie. Ha provokál, akkor azért nem szabad engedni fellépni, ha meg beteg, akkor orvosi kezelésre szorul.
    A másik pedig, hogy gusztustalan úgy ahogy van. Ilyet főműsoridőben nem lenne szabad egy olyan műsorban leadni, amit gyerekek is néznek.
    Tudtam, hogy lesz pár idióta, aki rá fog szavazni. És nem azokra gondolok, akik a dala miatt szavaztak rá. De szerintem többen szavaztak rá a kinézete miatt. Mert lássuk be, a dala közel se olyan jó, hogy megnyerje vele a műsort. A döntőt még megértettem, de ott 15-ön kívül kellett volna reálisan végeznie. Elég csak a youtube-on pár top 37 videót megnézni. Tavaly legtöbben a dán szám vezetett, meg is nyerte. Idén viszont egy videót se láttam, ahol az osztrák szám az elején lett volna. Top10-be is csak ritkán került be. Mégis megnyerte. Hogy miért? Mert sok idióta rászavazott, azért mert aberrált! Hol végzett volna, ha normális emberként lép fel? Sehol! Miért szavaztak rá? Mert olyan, amilyen. Mindenki aki emiatt szavazott rá mélységesen szégyellje magát! Ez egy dalverseny, nem melegfelvonulás! Ezt hívják pozitív diszkriminációnak, ami sokkal károsabb, mint a sima diszkrimináció. Miért jutottunk el oda, hogy aki más, az már meg is tud vele nyerni egy versenyt? Miért jobb a más, mint a normális? Ha kancsita három percig állt volna a színpadon, akkor is megnyerte volna. Ha Kállay beöltözik nőnek, akkor meg Budapesten lenne a jövő évi verseny.
    Ami másik, amin talán még jobban kiakadtam, az az oroszok kifütyülése volt. Ezek azt mondják, hogy az Eurovízió nem politika. Ez rohadtul az volt! Az a két csaj mi a faszomat tehet a politikai helyzetről? A másik, hogy igazuk sincs a fütyülőknek. De ez a nyugat, agymosott idióták azt teszik, amit hallanak. Most a média azt nyomja beléjük, hogy az oroszok gonoszok. De 99%-uk azt se tudja, hogy mi is történik valójában. Mondjuk a nyugati idiótáktól nem is várom el az önálló gondolkodást.

    Összességében én hatalmasat csalódtam Európában! Meggyalázták ezt a szerencsétlen műsort. Nem az egyenlőség és a politikamentességről kéne ennek szólnia? Pont ezt a két elvet köpte szembe az, aki kifütyülte az oroszokat, és az is, aki Ausztriára szavazott. Ami történt, azzal csak nőni fog az ellentét melegek/normálisak, toleránsak/nem toleránsak és kelet/nyugat közt. Nekem is sokkal nehezebb lesz ezek után a liberálisokat és a melegeket tolerálnom. Ne csodálkozzon senki, ha jövőre kevesebben nézek majd a műsort, és több ország visszalép. Én se fogom nézni. Nem mondom, hogy soha többet, de jövőre a bécsi buzibulit kihagyom. Pedig itt van nem messze, még szállás se kéne. De nem.
    Amilyen szép műsort láttunk az elmúlt években, olyan gyalázatot kellett eltűrni idén. Nem gondoltam volna, hogy Európa ilyen szinten beteg. A liberalizmus egy rákos daganat, ami egyre jobban felemészti Európát.
    Ez lesz a példa a gyerekek számára? Egy beteg, identitászavarral küzdő szakállas valami? Nagyon szomorú.

    Hosszú lett, de ezt le kellett írnom.

    • Vivi

      Én tényleg nem értem, de most tényleg attól kell tartani, hogy mától kezdve Európában minden kisgyerek, de leginkább a fiúk nőnek öltözve és szakállt felragasztva mennek iskolába/óvodába? Tényleg kint az életben, vagy úgy a tévében nem találkozik olyannal, ami rossz hatással lehetne rá?
      Fogadni mernék, hogy a gyerekek sokkal inkább toleránsak lehetnek a mássággal szemben, mert ők még előítélet mentesen jönnek a világra, csak a kedves szüleik terelik a saját nézetükkel afelé, hogy jaj ez milyen fúj, meg undorító.
      Én inkább azt találom szomorúnak, hogy a lengyel előadással kapcsolatban nem merül fel a szegény ártatlan gyerekek lelkivilága és erkölcse, mert ezek szerint az teljesen oké, ahogy a lengyel hölgy próbálta imitálni a vajköpülést illetve a mosást, hát engem 30 évesen egy kissé zavarba. hozott

      • Sztbeni

        Istenem… Az egy teljesen természetes dolog. De a szakállas nő nem. Ide jutottunk, hogy egy ilyen genetikai hulladék nem zavarja az embereket, de egy mell igen?

      • Vivi

        Ki beszél itt a mellekről? Az lett volna a legkevesebb probléma…
        De a mozdulatsor, hát… nekem ne magyarázza be senki, hogy itt azon lett volna a hangsúly, hogy dédanyáink anno hogy készítették a vajat és hogy mostak…. mert szerintem nem így 🙂
        Nem, nem vagyok prűd, na de ez olyan szinten volt tele szexuális többlettel ráadásul az olcsóbbik fajtából, hogy ez már nem erotikus volt, hanem mérhetetlenül közönséges. De úgy látszik az nem baj, ha a gyerek ilyen fapados pornót néz, csak a szereplők nézzenek ki „normálisan” 🙂

      • Sztbeni

        Inkább lássa ezt gyerek, mint az a hulladékot. Ez természetes dolog. Ilyet úgyis látni fog előbb-utóbb, ez az élet része. De a szakállas állat nem.

      • Bongi

        ## a hozzászólás annak tartalma miatt törölve lett ##

      • Sztbeni

        Amúgy nekem érdekes módon fel se tűnt. Csak amikor direkt erre figyelte visszanézéskor. De szerintem ez még a normális kategóriába sorolható

      • Vivi

        Hm, lehet nekem azért tűnt fel, mert maga a lengyel produkció olyan borzalmas volt, mind előadásban, mind dalban és énekben, hogy ez azért szemet szúrt, viszont az osztrák előadás olyan jó volt, az ének is nagyszerű volt a dal is, hogy igazából nem volt időm leállni hőbörögni azon, hogy „ez meg hogy néz már ki?”, hanem egyszerűen élveztem azt a 3 percet, a látványt, a showt, a dalt… 🙂

        Egyébként nyilván nem vagyunk egyformák, de én azért jobban örülnék ha olyan gyerekem lenne, aki toleráns a mássággal szemben és nem olyan, aki szerint teljesen normális ha egy nő a ribanc figurát hozza. 🙂

    • angelo

      Egyetértek, ami nem tetszett nekem se az a pozitiv diszkrimináció, és a dal maga reálisan valahol az 8-4-es intervallumban kellett volna végezzen.

    • Zoli

      Sztbenivel értek egyet, pár gondolattal kibővíteném mondjuk, de a lényeg ugyanaz és lusta vagyok leírni. Az egyetlen rész, amit nem tudtam értelmezni, az a pozitív diszkriminációs cucc. o.O

  • fairygirl

    Még a szakállas fazont (nőt?) meg is tudom emészteni, nyitott ember vagyok a furcsaságokra, na de a mellüket a kamerába dugó, a fa… vajat több tízmillió ember előtt kiverő lengyel ribiket már nem. És nem azért mondom, mert nő vagyok. A párom szintén meg volt botránkozva. Ma már bármit meg lehet engedni? Máskor egy ilyen produkció minimum 12-es karikát érdemel. A dalt direkt meghallgattam csukott szemmel: egy nagy nulla. Döntőbe se kellett volna jutnia. És Európa tényleg bekajálta ezt az olcsó trükköt? Szánalmas.

    • Sztbeni

      Neeee…. Szerintem ez teljesen normális volt még. Ha pucéran táncoltak volna, az más. Azt az embert nem értem, akit koncsíta nem zavarja, de a mellek igen. Mert ha valakit mindkettő, azt még meg tudom érteni.

      • Pitbull

        Azt az embert nem értem akit zavar Conchita, és azt az embert nem értem akit zavar a mell. A mell egy (két) jó dolog, Conchita meg szimplán nem érdekel! Probléma megoldva! 🙂

      • fairygirl

        Hosszan tudnám neked ecsetelni a véleményemet és a miérteket, de ma már megtettem ezt mással, és semmi kedvem még egyszer hosszú perceket szánni rá.

  • Emil

    Kedves Sztbeni, én teljes mértékben egyetértek veled, az nyer aki a figyelmet a megjelenéssel magára tereli. Fel voltam háborodva amikor -ben az orosz bábuskák a . helyen végeztek, de ez a Cunchita(Koncsenna) első lett, ez már azért betegség. Nem tolárálni kellene a hasonlókat, hanem kigyógyítani abból amibe szenvednek, nem elfogadni és hanem ráébreszteni, hogy haver a baj veled van és nem velünk, mert szerintük, meg sok más „toleráns” ember azt gondolja, hogy a baj velünk, természetes szexuális beálítottságuakkal,van a baj. Amikor a TV-ben mutogatják, értékelik őket, arra nem gondolva, hogy gyermekeink természetesnek gondolják majd azt, ami természet ellenes és majd ők is igy akarnak élni.
    Kedves Vivi, megnézném a képed, ha majd a gyereked azt mondaná neked egy napon, hogy meleg, hogy állna a szád? A szülők nem a saját véleményüket erőltetik a gyermekikre, hanem csupán arra akarják tanítani ami helyes, ami elfogadott Isten előtt is meg ami természetes. Azzal, hogy elfogadjuk őket attól még nem lesz jobb a világ, nekik és nem nekünk kell vátoztatni, mi járunk a helyes úton és nem ők. A lengyeleknél meg volt már rosszabb és szemérmetlenebb is, igaz, hogy ez is kicsit magamutogató volt, na de legalább természetes. Erről ennyit, az oroszok meg tényleg nem érdemelték meg, hogy kifütyülték, sokkal inkább Conchitát(Koncsennát) kellet volna ki fütyülni.

    • Rita

      Ha már idekeverjük Istent, a paráználkodás ugyanolyan bűn, sőt, az még a tízparancsolatba is belekerült, tehát a legnagyobb bűnök közé is beemelték. Isten, lehet, hogy mindkét produkcióra ferde szemmel nézett? Én végtelenül szomorú lennék, ha a magyar induló és produkció úgy állítana be engem mint magyar nőt, hogy arra használom a charming beauty-mat, hogy kéjesen mossak a patakparton.

      A gyerekek reakciója Conchitára kb. ennyi lehetett: nézd már, a néninek szakálla van! Pont, ennyi. Nem fognak megállni a növésben, ha kibírják a mindennapos erőszakot, amit az arcukba tol a média és a játékipar, Conchitát és a melegeket is túlélik.

      • Emil

        Kedves Rita, nem a túlélésről van szó, hanem a gondolkodásról meg, hogy hol állunk. Azért én arra tanítom a gyerekemet, hogy minden embert tiszteljen, még Conchitát is, de viszont arra is, hogy ahogy ezek az emberek élnek és viselkednek az nem helyes. Ne hogy már ő változzon. Igen, most még annyi a reakciójuk, hogy ahogy te mondod, de már később nem lesz az, és ha minél több ilyet látnak, akkor természetes lesz számukra. Nem vagyok gonosz ember meg nem ítélek meg senkit a kinézete szerint, mert nem az én dolgom, de ami természet ellenes az természet ellenes és ezért már bocsánat, nem én vagyok a hibás. Ő is ember az biztos.

      • Emil, te nem tiszteletre tanítod a gyerekedet, hanem arra, hogy ha lehet, akkor játssza meg a tiszteletet. Nagy különbség.

      • fairygirl

        Teljesen igazad van.

    • Vivi

      Kedves Emil, ha a gyerekem meleg lesz, hát legyen. Mégis mit reagálhatnék rá? Max. annyit, hogy nagyon vigyázzon magára ezek után, jól gondolja meg, hol vállalja fel ezt, tudva, hogy Mo. hogy viszonyul a mássághoz…. Ennyi. Továbbra is az én gyerekem lenne és szeretném!!!! Ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnek a gyerekkel! Inkább legyen meleg vagy transznemű vagy bánom is én, minthogy végső stádiumú rákban szenvedjen fiatalon, vagy megerőszakolják. Mert nem a másság a legnagyobb tragédia ami történhet egy emberrel. Én így gondolom. Te esetleg kitagadnád a saját gyerekedet, mert nem a te elveidet vallaná és követné? Őszintén remélem hogy nem.
      Vallási vitába pedig nem akarok belemenni, Isten nevét meg nem akarom azért a számra venni, hogy vele igazoljak bármit is, amiről én úgy gondolom, hogy csak az a helyes.

      • Emil

        Nem tagadnám ki az biztos. Tévedsz, én nem azért használtam Istent, hogy igazoljam a nézetemet, ami igaz, mert az is, hanem azért, mert Ő is elitéli a homoszexualitást. Én csupán beleszóltam a beszélgetésbe és meg védtem azokat az embereket, akik még helyesen gondolkodnak a szexuális beálítotságról. És tenyleg nem ez a legnegyobb probléma a világon, de itt most csak erről a témáról beszéltünk, pedig az ESC-ről kellene. És ne hogy már egyész Magyarország rossz, csak pont a melegek a jók. Erről ennyit, persze vélemény száz és ezer lehet.

      • Vivi

        Nos, én még nem beszélgettem személyesen Istennel, így nem tudom miről mi az álláspontja. De legyen is bármi, nekem is van sajátom.

      • Emil

        Noss ezzel mindent elárultál magadról kedves Vivi, én sem beszéltem Istennel, de az ami nekem van neked is van. És a kommented végével, te jobban bántottad az Istent mint én azzal, hogy megemlítettem a nevét.

      • Vivi

        Te meg miről beszélsz? Én bántottam Istent? O.0 Mégis mivel? Mert merek másképp gondolkodni? Sőt,már magával azzal a ténnyel is hogy gondolkodom? Nos, az az Isten, akiről én valószínűsítem hogy létezik, nem hiszem hogy megharagudna rám, vagy bárki másra mert nem értünk mindenben egyet. Vagy szerinted ezzel ugyanolyan bűnt követek el, mintha gyilkolnék? De mindegy, ne is válaszolj, hagyjuk az egymással való társalgást, főleg mert ez az oldal egyáltalán nem arra lett kitalálva hogy vallási kérdéseket vitassunk meg, és amúgy se áll szándékomban a hitemről eszmét cserélni.

        A többi fórum olvasótól pedig elnézést kérek, amiért így elszakadtam/tunk a témától. Részemről a beszélgetés ezen iránya lezárva.

      • Bongi

        hát azért sok meleg okosabban gondolkodik, mint ezernyi heteró … Sokkalta kedvesebbek vagyunk, figyelünk az idősekre, a heteró gyerekek megverik az időseket, lopnak, hazudnak, erőszakolnak…. na jó, tudod mit Emil, hallgatnál inkább, mert a hallgatás arany. Szia!!!

      • fairygirl

        Furcsa számomra a homoszexualitás elutasítása, hiszen köztudott, hogy a történelem során több olyan korszak is volt, mikor ez egy elfogadott dolognak minősült. Nyilván lesz is még olyan korszak, amikor ez normálisnak fog számítani. Szóval ki mondja meg azt, hogy mi a helyes és mi a helytelen?

      • Bongi

        Pontosan, kedves fairygirl. Furcsa, de amióta emberekkel foglalkozom, kezdek rájönni mi is a bajuk sok embernek. Tudod hosszú lenne ecsetelni, de röviden és tömören: Érdekesebb mások bajával foglalkozni, a sajátjukat temetik és nem megoldják, de osszák a szomszéd baját … Irigység és a betokosodott szűk látókör, illetve a tudatlanság, a tudat hiányosság, az információ hiányosság, mind mind jelen van sok emberben. De nyilván van aki tudja ezt kezelni, valaki igyekszik kezelni és sokan vannak akik jól érzik magukat ebben az állapotban! Én személy szerint örülök, hogy egy állásponton vagyunk 🙂

    • Bongi

      szerintem téged kellene kigyógyítani a betegségedből, Tudod egyszer Tolnay Klári azt mondta egy filmszerepében: „Ha a butaság fájna, rég morfinista lennél!!!”. köszönöm 🙂

  • KBSCfan

    „A magyar zsűri sorrendje: Hollandia, Azerbajdzsán San Marino, Spanyolország, Montenegro (Ausztriát a 8. helyre tették). A magyar közönségszavazat sorrendje: Finnország, Ausztria, Hollandia, Svájc, Örményország.”

    egész korrekt!

  • KBSCfan

    Az én véleményem a döntőről…

    Nagy gratula Andrásnak az 5. helyért, kiváló eredmény! Az elején barátaimmal elhittük, hogy nyerhetünk is mikor még elől voltunk, de ígyis boldogok voltunk az eredménnyel. Nem örültünk Ausztria győzelmének, de ez van el kell fogadni. Annyi a pozitívum, hogy így jövőre talán én is részt vehetek a versenyen.
    Nekem a kedvenceim az este Spanyolország, Olaszország voltak elsősorban, Emmára szavaztam is. Sajnos Örményország hypeolása nagyon meglátszott az eredményen, nem értem mit kerestek ennyire elől, Hollandia kellemes meglepetés a svédek meg várható volt, hogy nem nyerik meg újra.
    Remélem sokakkal találkozhatok jövőre az ausztriai versenyen!

    Ja és még valami, az extra produkció Emmelievel király volt, sztem a tavaly dala idén is vitt volna mindent, és ahogy most kinézett a kislány, hát az valami eszméletlen volt! 🙂

    • Bongi

      Jövőre ne menj el, mert a homofóbok nincs mit ott keressenek!!!

      • Erzsi

        „Jövőre ne menj el, mert a homofóboknak nincs ott keresnivalójuk.” Így szólna a mondat helyesen. Akkor már csak az érdekelne, hogy ezt kinek írtad? Miből szűrted le, hogy KBSCfan homofób? Ismered a „homofób” szó jelentését?

  • Momo

    Hol is kezdjem? Talán azzal, ami engem a legjobban felháborít; András 5. helyéről alig van szó a médiában, mindenhol a győztessel foglalkoznak. EZ az ami nem természetes! Legalább nekünk legyen fontosabb a MI győztesünk, mint a szakállas nő bulvártéma…Akinek tetszett az osztrák produkció – nekem az „elmegy” kategória – az szavazott rá, aki meleg, az is, aki meg jó bulinak gondolta, hogy rá szavaz az is. Ettől győzött…és erről ennyi elég is!Sokkal fontosabb, hogy az elmúlt 2 év bizonyítja, ha jó produkciót, jó koreográfiával állítunk a színpadra, s ehhez egy jól éneklő/érdekes énekes társul, lehet sikerünk az Eurovízión! Nagyon örültem András 5. helyének, ha nincs ez a cirkusz az osztrák versenyző körül, még megcsíphettük volna a 4. helyet is. Büszke voltam/vagyok! Hajrá Kállay S. András, csak így tovább!

  • nosugar

    Anita Ábel
    Sokan írják a tegnapi nyertes Concsítá kapcsán: hogy mit mondjanak a gyereknek! Semmit! Az enyém este 9kor nem néz tévét! Lefekvés előtt nem engedem! Se dalversenyt, se mesét, inkább olvasok neki! Ha pedig az utcán találkozunk egy bácsival, aki szakállas és női ruhában van, és megkérdezi: ki ő?mi ő? Akkor azt mondom majd neki, ő így boldog, és így érzi jól magát! Te szoknyát veszel a nadrágra (ez a divat az óvodában), és neked tetszik, neki pedig ez tetszik: ő így boldog! Azt hiszem ennyi!

    • Emil

      Csak majd akkor te is legyél boldog, ha egy 10 vagy akár 15 év múlva ő is így fogja magát boldognak érezni. Meg majd amikor előtted azok akik ki nem állhatják az ilyeket megalazzák és rosszul fogja magát érezni, akkor te pedig azért érezd magad rosszul, mert nem magyaráztad meg neki, hogy a bácsi helyetelenül viselkedik, és hogy miért rossz az amit csinál. És ezzel te nem erőszakolod rá a véleményed, hanem csak megtanitod, hogy ne hogy még véletlenül is olyan legyen a gyermeked mint ő. A kutatók nagy része belátja, hogy azok az emberek lesznek melegek, akikkel a szüleik keveset foglalkoznak. Arra buzdítnak, hogy jó ha a gyermeküknek elmagyarázzuk, hogy mi az és miért helytelen. Erre az orvosság nem a tolerancia, hanem a megfelelő gondolkodás mód a helyzetről. Ha az én gyerekem ilyen lenne, Isten őrizzen meg tőle, akkor ott biztosan én lennék a hibás.

      • Vivi

        És szerinted az, aki megalázza a másikat a mássága miatt (vagy igazából tök mindegy hogy miért) az nem viselkedik helytelenül? Nem beállni a sorba az gáz, kirekeszteni olyanokat akik nem olyanok mint mi, az pedig okés? Te tényleg így gondolod?
        Nem inkább az elfogadásra kellene nevelni a népet és akkor nem kellene azon aggódni, hogy jaj vajon ki fogja bántani a gyerekemet mind szóban mind tettekkel, csak mert nem tetszik a képe? Nem azt mondom, hogy mindenkinek másnak kell lenni, legyenek az emberek melegek mert az „trendi” (gondolják sokan), hanem elfogadni, hogy több mint 7 milliárd emberből igenis vannak olyanok akik eltérnek tőlünk és nekik nem kell emiatt a hegyekbe bujdokolni és azt hinni magukról hogy nem normálisak.

      • Emil

        Kedves, itt szó sincs megalázásról, nem beszéltem arról, hogy meg kell alázni, vagy alá rugdosni vagy mit tudom én, hanem csak arról, hogy hogyan gondolkodjunk velük kapcsolatban. Nem őket, a viselkedésüket kell elitélni, és azt lelhet küzdeni, mert ez nem veleszületett dolog, hanem ferde gondolkodás, de ha toleránsak leszünk velük, akkor miért küzdjenek ellene, küzdjünk mi az ellen, hogy legyünk mi is olyanok, mi? Emberek a baj soha nem veletek van, nem ti vagytok a kakukk tojások hanem ők. Nekik kell küzdeni az ellen akik, mert így mi lesz az emberiségből erkölcsterén. És ne hozzátok fel az erőszakot meg a más problémát, mert most nem arről van szó, az külön téma. De az is elfogahatatlan az biztos.

      • Olyan szinten vagy tévúton hogy az valami elképesztő.
        Mégis hogy gondolhatod, hogy küzdjenek az emberek az ellen amik ők valójában??? Ha valaki meleg, az annak is született, nem pedig később lett az, és nem a szülők általi elhanyagolás miatt vált azzá. Ezért nem is lehet mit kezdeni ezzel a dologgal, ha valaki meleg azt el kell fogadni és nem megpróbálni megváltoztani. Ez valami egészen középkori gondolkodás, hogy mindenkit próbáljunk meg bármi áron (akár orvosi segítséggel) a magunk mintájára változtatni, mert az nem lehet, hogy több milliárd emberből bárki is másképp gondolkodjon mint én…

      • Emil

        Tudományosan nincs bebizonyítva, hogy az emberek melegen sületnek, ezek nem a génekben vannak, ez egy felvett stílus, érzés. Igen, legyőzheted magadat. Küzdened kell megad ellen, meg lehet csinálni, csak akarat és erőfeszítés kell hozzá.

      • Nevetséges vagy, erre csak ezt tudom mondani.

      • Emil

        Mondj csak amit akarsz, de nem változtatok a gondolkodásomon, mert csak ezen az oldalon mindenki meleg barát.

      • Pitbull

        Emil, mint írtad, nem változtatsz a gondolkodásodon, ez eddig oké! Ennek fényében viszont miért, milyen alapon várnád el, hogy másvalaki (mondjuk egy homoszexuális ember)változtasson a gondolkodásán? Logikai öngólt lőttél, de úgy, hogy kötényt adtál saját magadnak! Pont.

      • Hülyeségeket beszélsz. Még hogy nem veleszületett, és meg kell változtatni, meg küzdeni ellene…
        Barna szemmel születtem, de ha erősen koncentrálok, biztos kék lesz.

      • Emil

        Te hülye vagy, hogy jön a szemed színe meg a fizikai léted a szellemi gondolkodásodhoz. Nem gondoltam volna, hogy Magyarország ennyire meleg barát. És a végén a helyesen gondolkodó emberből lesz kakukk tojás. Ha ennyire toleránsak vagytok, akkor legyetek azok a cigányokkal szemben is. 😀 Ez már nem tetszik mi? He-he-he. Ez a baj veletek nyugatiakkal.

      • Ja, és még hülye is vagyok. Köszönöm. 🙂

      • Rita

        Ki mondta, hogy a cigánysággal szemben nem működik a toleranciánk? Tipikus érv azoktól az emberektől, akik nem tudják elfogadni, hogy az elfogadás mindenkivel szemben működhet, nemcsak ugyanolyan „hóbort”, mint melegnek lenni.

      • Bongi

        Kedves Emil, hallgass, mindenhol osztod az eszet, de a butaság folyik belőled, de nagyon …. Jajj, hát zárd már el a buta csapot !!! Atya – gatya, a cigányok és a melegek közt annyi a különbség, mint ég és föld között! A cigányoknak a mentalitásukkal baj van, na nehogy már azt mond nekem, hogy a általánosítva a cigányok szeretnek dolgozni, és tisztességesen élni? Mert egyiket sem ismerik, sose gyakorolták!!! A melegek legalább dolgoznak, tisztességesek és nem lopnak, verekednek és csak annyi, hogy a saját neműkhöz vonzódnak. Mint már említettem, Emil, folyik belőled a butaság… szánalmas vagy és sajnos ezt nem tudod magadról lemosni…

      • Erzsi

        Meggyőzni akarjuk, nem porig alázni. Óvatosabban a minősítésekkel.

      • Na jó, Emil magyarázd el hogy mi volt az a viselkedés amivel az osztrák előadót kritizálod? Miért agyalsz olyanokon amik meg sem történtek a színpadon?

      • Erzsi

        Súlyos ismeretbeli hiányosságaid vannak a homoszexualitás mibenlétéről. Ez nem választás kérdése és nem lehet róla lenevelni. Sem pozitív példával, sem egyéb eszközzel. Erre bizony egyetlen orvosság van: a tolerancia.

      • Emil

        Már megbocsáss, de kettőnk közzül neked van „ismertbeli hiányosságaid” És bizony erről le lehet nevelni, nem egy példát halottam már, aki az volt majd letett róla, ki igazította a gondolkodását, nem a környezetét kérte meg rá, hanem saját maga vette a fáradságot és szellemi(vallási) segítséget kért, és ma már boldog család fő.

      • Rita

        Lenevelődött? Tehát feladta önmagát, vagy nem is volt az, csak hóbortból úgy élt x ideig. Engem soha, senki nem kért meg arra, hogy toleráljam, hanem alapból így állok hozzá az emberekhez. Mindenki önmaga választ, ki vagyok én, hogy ítéletet mondjon felette? A szexualitás huszadrangú kvalitás, nekem sokkal fontosabb, hogyan gondolkodik, mit érez. Csak azért, mert a hasonló neműek közül keres párt valaki, még nem lesz aberrált, nem tiszta fejű, akinek a véleményére, gondolataira ne figyelnék oda.

      • nosugar

        ..ugye ezt nem gondolod komolyan??? Hééé ember, hanyadik században élünk??????????????

      • Emil

        21. de ez nem jelenti azt, hogy erkölcsileg sülyedjünk a lehető leg mélyebbre.

      • Erzsi

        Azért arra a „boldog családfő”-ségre ne vegyél mérget. De fogadást köthetünk, hogy mi következik be előbb: a család széthullása, vagy a boldog családfő összeomlása.

        A homoszexualitás nem az erkölcsi mélypont. Egészen középkori nézeteid vannak.

      • Szégyelld magad emil az itt tanúsított magatartásod miatt! Soha életemben nem találkoztam még itt (és az életben sem nagyon) ennyire szűk látókörű, hamis prekoncepciókkal teli, a világról teljes mértékben fogalmatlan emberrel. Nem irigylem a gyereked, mert neked aztán megfelelnie legalább annyira lehetetlen lesz, mint egy meleget átkonvertálni heteróba.

      • Bongi

        azt majd megcsalja a feleségét, belement a házasságba, mert soha senki nem fogadta el, pont, mint a kommunista világban, házasságot kötött, hogy az elvárt normáknak megfeleljen, aztán a kiskapukon ki be szaladgált, mondtam, hogy buta vagy!!!

      • fairygirl

        És mit szólsz ahhoz, amikor egy ikerpár egyik tagja meleg, a másik hetero. (Ismerek ilyet.) Őt nyilván a szülei kevésbé szerették, ugye? Nem értem, miért baj az, ha valaki más, mint a többi (vonatkoztassunk el a szakálltól) bármiben is. Nem kell tűzzel-vassal írtani. Nem a középkorban vagyunk. 🙂

  • Endhre

    Az Eurovízió rajongók ahogy elnéztem elég nagy százaléka identitászavaros/ de szépen fogalmaztam :)/. Nem véletlenül szavaztak rá ennyien, amivel nincs is baj szerintem. Csak meg kellett nézni a közönséget…Nöket alig lehetett látni…