Magyarország: Kállay-Saunders András: Running

http://www.dailymotion.com/video/x1d2rmh_kallay-saunder-andras-running-live-a-dal-2014-winner-hq_tv

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: adal2014.hu

Ma este Magyarország kiválasztotta azt a dalát, ami a legmegfelelőbb produkció a 2014-es Eurovízióra. A zsűri által kiválasztott legjobb négy dalra szavazhatott a közönség, így a televoting döntése alapján Kállay-Saunders András “Running” című dalát küldjük Koppenhágába. Gratulálunk és sok sikert!

 

473 Comments

Végre nekünk is egy kedvező sorsolás, egyébként a “nagyágyuk” inkább az első félben vannak ami ugyancsak nekünk kedvez.

Ez a 16-os sorszám a producereknek köszönendő, mert a sorsolás csak annyi volt, hogy az adott ország az elődöntő első vagy második felében szerepeljen. Utána a szervezők döntötték el, hogy adott (7-)8 ország milyen sorrendben következzen egymás után.

Hála istennek, utolsó fellépők leszünk! Ez jelenthet valamit, esélyesnek gondolnak minket!
Ami nagyon meglepett, hogy Örményország az 1. sorszámot kapta, ami azt jelenti, hogy a producerek nem kezelik győzelmi esélyeskent! + a szavazásig elfogják felejteni, tuti, azt akarja Dánia, hogy nyerjünk, és nem az örményeket! Csak legyen így! Ha nagyon az örményeket tolnák, a sorszáma 7-8 lenne, ez egy boldog nap! 🙂

Vagy a producerek egyszerűen csak egy erős nyitányt szerettek volna a műsornak, ezért tették előre Örményországot, amely már biztos továbbjutónak vehető. Tavaly Dánia sem volt 7-8-as.
Majd a döntőben lehet, hogy adnak nekik egy 17-19-es sorszámot :p

HunMateo!Nem tudom hány éves vagy (én 20 körülinek saccollak)
és nem tudom fiú illetve lány vagy-e(valamiért fiúnak gondollak)de a te hozzászólásaidat szeretem olvasni a legjobban.Mindig felderülök tőle.Úgy árad belőled a gyermeki lelkesedés(nem rossz értelemben gondolom)olyan aranyosan tudsz fogalmazni hogy szabályosan anyai érzéseket keltesz bennem 😀
Ne sértődj meg nem rossz szándékból írtam ezt!

Nem sértettél meg, fiú vagyok és 21 éves, jók a megérzéseid…
Megéreznéd a kedvemért azt is, hogy András hanyadik lesz a döntőben? 😀

Hát az már keményebb dió!A részrehajlás miatt ugyebár….a helyezést nem tudnám emiatt megjósolni,de van egy olyan megérzésem az idei versennyel kapcsolatban,hogy ez most nekünk nagyon jól fog sikerülni!!!!! 😀

Nézegettem a semi-final videókat a youtube-on és alatta sorolják az emberek a saját topokat. Mondanom sem kell, nem állunk jól. Nem mintha nem lennénk benne majdnem mindegyikben, csakhogy nagyon ritkán állunk első helyen.
Én totál depressziós lettem :))))
Berezeltem rendesen 🙂
Azért néha jól esik olyan kommenteket olvasni, ahol rászólnak egy-egy emberre, amiért lepontozta a Runningot 🙂
Na mindegy, én vagyok őrült, amiért ennyire előre rágom magam 🙂

Szerintem inkabb legyunk 10-en kivul a donto elott, es onnan torjunk elore, minthogy elso helyekrol aztan bukjunk egy oriasit. 🙂

Én első helyről soha nem álmodoztam.De a legjobb 8 közé minimum be kell kerülnünk ha igazságosan fognak szavazni.Nem mintha nem érdemelne meg a dal egy jobb helyezést,de hát tudjuk jól minket nem “szokás”agyonpontozni,ha megérdemelnénk akkor se.

Én is azt gondolom, hogy ha a top 8ba bekerülünk, akkor már elégedettek lehetünk!
Top 8, akik nyerhetnek: Románia, Spanyolország, Norvégia, Svédország ,Magyarország, Örményország, Azerbajdzsán, Uk
De ha már esélyünk van, ragadjuk meg, mert valamiért Örményország nem fog nyerni, erre fogadni is merek! A zsűri le fogja pontozni az unalmaz kezdésért, ahol kb. 15X hangzik el a ‘Not alone’. + nem akarja az ebu elveszíte jövőre azerbajdzsánt!
norvégia: unalmas, nincs refrénje, csúcspontja
azerbajdzsán: nem hagyják nyerni megint
svédország: nem hagyják nyerni megint
románia: tucat pop, a zsűrinek nem fog bejönni
spanyolország: jó hang, de a 2012es eredményüknél nem jut előrébb
uk: nem tudok rá rosszat mondani, de nem szoktak jól szerepelni
szóval maradtunk mi… 🙂

2009 óta nem kültek jó dalt, azért írtam, hogy nem szoktak jól szerepelni, de ettől függetlenül idén simán nyerhetnek!

Ma meghallgattam az összes dalt.
Nálam a Top 10:
1. Hollandia
2.Szlovénia
3. Svájc
4. Norvégia
5. Svédo.
6. Oroszo.
7. Letto.
8.Málta
9.UK.
10. Albánia

Az utolsó 5, melyen szenvedtem: Grúzia,Litvánia,Belarusz, Románia,Örményo.

Nem tudom biztosan hogy a hivatalos OGAE szavazást olvastam de már van 18 pontunk ha minden igaz.10-t a franciáktól,8-at a németektől kaptunk.Rajtuk kívül a fehéroroszok szavazatát olvastam, de tőlük zéró. Még egyszer nem biztos hogy ez hivatalos.

ezt már korábban én is láttam ,de hogy az örmény dal csak 20-30 pontot kapjon … nem hiszem , DE ez is benne lehet a pakliban. Amúgy egyre jobban körvonalazódik egy svéd-magyar-román ( kb. 65-75 % arányban igen) és csak zárójelben említeném meg : örmény (kb.50-60 %-os győzési arány) győzelem. Akik még esélyesek a győzelemre de már csak kevésbé : Spanyolország és UK (25-40 % között nyerési arány)

Mindenki nyugodjon le … Izland nyer !
A hülyeséget félretéve akkor lennék a legboldogabb , ha UK , vagy Izrael nyerne .

Molly esélyesebb lenne a győzelemre ,mint Mei Finegold ,de nem hinném ,hogy mindkét csaj bekerülne akár a top 3-ba is. Ettől függetlenül én is szeretem mindkét dalt 🙂

nem értem ,hogy svéd dal miért ennyire jó ,hogy első helyre kerüljön , akad egy -két jobb dal mezőnybe , amelybe András dala is beletartozik

Nem fog nyerni. Nem fogjak megnyeretni veluk megint. (legalabbis remelem)
Raadasul ha Robin tavaly nem tudott gyozni, akkor ez plane nem fog, mert ez Robin dalahoz kepest egy NULLA!

Egy ‘szerintem’-et azért oda tehettél volna mielőtt csupa nagy betűvel kiírod egy jó dalra, hogy egy 0.
Robin dala tavaly sokkal gyengébb volt ennél és ez látszott is azon, hogy nem is őt küldte volna ki a többség, és végül csak a középmezőny második felében tudott végezni.
Nagyon valószínű, hogy Sanna győzelem közelbe fog idén kerülni, szóval készülj a megrázkódtatásra 😉

Jo, bocsanat. Akkor SZERINTEM. ( De akkor Te is odairhattad volna, hogy szerinted jo dal, mert ezt sem gondolja mindenki igy;)
Az mas teszta ha a gyozelem kozelebe kerul, engem total hidegen hagy, ha 2., vagy 3. lesz, csak ne nyerjen! 😀

Ez jogos volt, én is odaírhattam volna 🙂 Mondjuk én nem fogalmaztam olyan sarkalatosan, és az tény hogy Sanna dala idén népszerűbb jóval mint Robiné volt tavaly és talán azért ez nem véletlen 😀
És ha nyer? 😛 😀

Sajnos rossz tulajdonsagom, hogy ami a szivemen, az a szamon 😀
Ha nyer? Nyilvan nem leszek ongyilkos, vagy barmi, attol fugg, hogy ha mondjuk Sanna nyer, Andras meg pl. a 22.-ik lesz, akkor elkepzelheto, hogy bojkottalom a 2015-os Euroviziot 😀 😀

Elsőre nagyon tetszett, de egyre jobban nem, mióta az örmények nyomulnak a 12 pontjukkal 😀 , pedig jófejnek tűnik a srác, de ez így nagyon gyér, áll egyhelyben a színpadon, semmi nem történik (ahogy Kati), nem tom miért olyan nagy esélyes, mikor a dal 2/3ában nem történik semmi…

Abban van valami, hogy a dal 2/3-ában nem sok történik, de szerintem, ami utána van, az mindenért kárpótol, és azért érdemes várni :))
Asszem kicsit elfogult vagyok D:

Jajjjjjj, mégmindigmeghalokannyiratetszikazazoutfit ♥
Valószínüleg én vagyok az egyetlen, aki tiszta szívéből szurkol Aramnak, hogy nyerje meg az ESC-et, (András után, persze, de hát azért az erőviszonyok nem ugyanazok), de nem érdekel. Imádom ezt a dalt, főleg azért, mert hatalmas utat járt be nálam (ezt majd a napi Örményországnál kifejtem :D), és nagyon csalódott lennék, ha az elődöntőben maradna. 🙁
A színpadkép pedig, biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly lesz Dániában, legalábbis biztos nem úgy lesz mint a videón, ennyire azért nem lehetnek amatőrök :))

Nem fog az elődöntőben maradni, de nehogy már megnyerje, nincs egy súlycsoportban a Euphoriaval! 😀 Kb. 6-10. helyet megérdemel, de többet nem nagyon.

az gond Iza ,hogy András dalához sokkal- de sokkal jobb színpadképet tudok elképzelni. ( 1-0 András javára)
Aram elsőként fog fellépni , és egy unalmas 2 percnyi not alone-ozás alatt szerinted hány ember fogja megszeretni a dalt ( első hallásra ) —> az elődöntő végére elfelejtik az emberek ,hogy volt egy örmény dal … ( 2-0 András javára )
Az énekes mozgása dal közben. ( 3-0 András javára )
Ezt ne vedd sértésnek ,de én ezt így látom …

Nem veszem sértésnek, elfogadom a véleményed, de :
az első érv, amit leírtál, abszolut szubjektív, szerintem. Ráadásul ismerjük jól a magyar “színpadkép-tervezőket”( valószínűleg nincs ilyen, de mindegy), képesek vagyunk nagyon elcseszni a látványt. (2011)
A második is. Kinek mi az unalmas + meg lehet szeretni egy dalt első hallásra is. (ritka, de lehetséges!)
A harmadikról egyenlőre pedig nem sokat tudunk, hogy mit fog csinálni Aram a színpadon. (oké, nem várom, hogy cigánykerekeket hányjon, meg szaltózzon a dal közben, de a nyakamat tenném rá, hogy nem fog egyhelyben állni)
Én véletlenül sem András ellen beszélek, mielőtt azt hinnétek, imádom Őt meg a dalát is, csak próbálom felállítani magamban az észérveimet….néha elég nehéz 😀
Na mindeeegy, majd meglátjuk, már csak 25 nap 😀

OGAE szavazás: 5 nemzet szavazata után a negyedik helyen vagyunk 20 pontot szerezve, biztató. Tud valaki esetleg részleteket, mi pontosan az OGAE és milyen súllyal bir?

A világ minden tájáról összegyűjtött csoport, igazából ugyanolyan szurkolók, mint te, csak létrehoztak egy hivatalos szervezetet.

Elnézést kérek ha valamit rosszul írtam. Én is arra lyukadtam volna ki ,hogy azért teszi 1. helyre Andrist ,mert biztos kedveli a dalát.

OGAE szavazás: Észtországtól 12 pontot kaptunk.
7 ország után a top 3:
1.Svédország 71
2.Magyarország 39
3.Izrael 34

Nekem ugy tunik, mintha nem tetszene nekik a dalunk. (bar en sem ertek svedul, ugyhogy ez csak feltetelezes). Sokszor emlegetik a text szot, lehet nem tetszik nekik a szoveg, talan tul depressziosnak tartjak? A vegen egyikuk sem emliti Magyarorszagot amikor a legjobb dalrol beszelgetnek (marmint ugy gondolom, hogy arrol), es a holland, izraeli es ukran dalokbol az ukran dalt hozzak ki a legjobbnak.
De megegyszer hozzateszem, hogy nem ertek svedul. Az alatt a par nap alatt, amit tavaly Stokholmban eltoltottem nem sok minden ragadt ram 🙂
Egyebkent kivancsi lennek mirol beszelgetnek, jo lenne ha valaki le tudna forditani 🙂

Sziasztok! itt lenne a fordítás 🙂

“Ez nagyon nehéz. Nehéz műfaj. Amely abszolút fel fog jönni Ügyes a fiú, jól hangzik és ez egy „csinos” dal Milyen érzések törnek elő belőled mikor hallod? Az ember kicsit szorongást érez. Ez ugye megtörténik, megtörténik minden nap. Ezért nehéz megtalálni az örömöt.
„De ennek nem is kell feltétlen annak lennie. Nagyon jól vitelezi ki” „Ha az ember becsukja a szemét és csak hallgatja, a szöveg teljesen másról is szólhatna. Mint egy metafora. Nem is kellenének bele feltétlenül gyerekek, hogy erről szóljon” „Ez egy szuper jó dal. Ezért olyan pokoli nagy kár hogy ez gyermekek kihasználásáról szól. Én csak egyszerűen rosszul érzem magam ha ezt látom. Ahogy otthon énekelte ezt a dalt ott állt, mellette egy kislány zongorázott, egy mackó volt a zongorán. És ez is majdhogynem túl sok volt. Az ember nem is hallgatta a dalt, nem látta őt, csak a kislányra gondolt, mintha őt használták volna ki. De akkor ez a dal, mondjuk ki, nem fog nyerni? Ez túl nehéz? „Én így gondolom.”
Az jó hogy felhívja az emberek figyelmét. És az emberek tudatában lesznek a problémának. A többi dal nem lesz ennyire nehéz.”

Valóban nehéz a téma. De dráma azért “bejön”. Emlékeztek még 2012-ben Albániára? 5. lett… pedig nagyon sok mindenkinek nem tetszett… Igaz Rona Nishliu kicsit más volt, és hát fantasztikus előadó… de ami közös, hogy “lelkileg ugyanolyan mélységeket érhetünk el”… András ráadásul sokaknak tetszik…
Eleinte nem gondoltam, hogy neki kell mennie, de amikor szavazni kellett egy percig sem volt bennem kétség… Remélem mások is így gondolják majd.
Ez eddig a legnagyobb, legfirssebb youtube-os összesítés:
http://www.youtube.com/watch?v=m3YjJ83quyw&list=UU0abaFCoW3zcZa4ylsxnqBw

Ogae szavazás: Svédország 159pont, Izrael 99pont, Ausztria 98pont, Magyarország 84pont, számomra Ausztria harmadik helye hatalmas meglepetés, még három ország szavazata van hátra.

Hát… remélem végre olyan országoktól is kapunk majd pontot, akiktől eddig még soha.
Az osztrák dallal nincs különösebb bajom, az előadó lehet, hogy egyedi, de a dala nem az. Túlzás a 3. hely. Az izraeli dalt kezdem megkedvelni… Svédország meg aránytalanul vezet.
Maradjunk annyiban, hogy a mi helyünk stabilnak tűnik. 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=cgNDA9r4Osc

angelo! Nem három ország van még hátra.
17 ország szavazott eddig, de 42 tagja van OGAE-nak.
Holnap tudjuk meg Luxemburg,Dánia és Írország OGAE pontjait. A táblázat utána frissülni fog.Ez a három ország amit felsoroltam azok ma kerültek bele a táblázatba.
A másik az hogy Svédországnak még “csak” 159 pontja. 2012-ben Loreen 375 ponttal nyerte ezt a szavazást második volt Olaszország 212-vel ,Izlandnak pedig 211 pontja volt a végén.

Bocsi ha túl okoskodtam 🙂

Szerintem 2012-ben sem volt jobb a mezőnynél az Euphoria, nálam például csak a 8. helyen végzett. Csodálkoztam is, hogy miért hájpolják annyira.

Fél órája hőbörgök az osztrák virsli miatt…. Na ne már!!!!
Ezen a szavazáson vezetett Kati, Alex meg a végén kullogott?
Na jó… máris megnyugodtam. :-)Illetve hát nagyon várom, hogy mi lesz ebből….

OGAE szavazás állása (20 leadott voks után):
1. Svédország 191 pont
2. Ausztria 112 pont
3. Izrael 111 pont
4. Magyarország 100 pont
5. UK 99 pont
6. Örményország 69 pont
7. Norvégia 65 pont
8. Spanyolország 62 pont

22 ország után: 😀
1. Svédország 211 pont
2. Ausztria 126 pont
3. Magyarország 122 pont
4. Izrael 121 pont
5. UK 101 pont
6. Örményország 80 pont
7. Norvégia 78 pont
8. Spanyolország 62 pont

Romániától is 10-es! :-)Remélem igaziból is minimum ennyit kapunk. Hátha a tavalyiból okul mindenki végre. Rémes, hogy nem adtunk egymásnak pontot. Szóval szavazzunk meg néhány pontot nekik. Nem szeretem a dalukat, de a 18 pontjuk azért kevés. Ukrajna se semmi….
Olyan jó látni, hogy mi stabilan ott vagyunk a 8,10 pont környékén.
Tudom, tudom… ez még nem az élő sorrend…

Sheg ez nagyon adta ez a vélemény. 🙂 Mármint én egyetértek. Grúziának adjunk má’ pontot, ha döntőznek! Imádom azt a kis beszívott dalt. 😛

Mostanában nem lehet hallani semmit András színpadképéről, esetleg tud valaki infókat milyen lesz? Gondolom ez már kiforrot, nagyon sok fog múlni ezen, meg a top3 sem kizárt!

Az OGAE szavazást nagyon jól zártuk, mit nem adnék ha a versenyen is ez lenne a végeredmény

354 Sweden 1
262 Hungary 2
233 Israel 3
221 Austria 4
162 United Kingdom 5
157 Armenia 6
132 Norway 7
111 Spain 8
104 Greece 9
79 Montenegro 10

Jó lesz ez, tetszik a sok mozgás és tánc a szinpadon, olyan “pink-es” a hanggal meg már most sincs semmi gond, mi lesz akkor a fellépésen!

Ebben a fél perces bejátszásban András tökéletes…..tiszta a hangja, tökéletes a tánc és a háttér….persze, jó lenne látni az egész performance-ot elejétől végig….
Egy kommentelő ezt írta a youtube-on, egyetértek vele 🙂
“People saying that this doesn’t sound good live… seriously? This sounds like the studio version for me. Either you’re deaf or just hating for no reason.”

Comments are closed.