Naptár

2014. január
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este élőben: A Dal 2014 – első elődöntő

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés: http://adal2014.hu
Televíziós közvetítés 20:20-tól: m1, Duna World (A Duna World másnap 13:00-től megismétli a műsort!)

Ma este kezdetét veszi A Dal 2014 műsprfolyama, hol 5 héten keresztül 6 fordulóban addig fogjuk a zsűrivel együtt selejtezni a dalokat, amíg meg nem kapjuk a végső győztest, akit Koppenhágába küldünk májusban, Magyarország képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntők során – így ma este is – 10 dal fog versenyezni, ahol 3 dalt tovább juttat a zsűri, a fennmaradó 7 dalra pedig a közönség szavazhat. A közönségszavazás során a 3 legmagasabb szavazatot elérő dal jut a következő fordulóba, azaz a középdöntők egyikébe, ami a Dal-hétvégén, vagyis február 15-16-án lesz. Lássuk az első elődöntő fellépőit!

Első elődöntő, január 25.
Cserpes Laura – Úgy szállj!
Depresszió – Csak a zene
Extensive – Help me!
Group’n Swing – Retikül
Hien – The way I do
Király Viktor – Running out of time
Lil C – Break up
Marge – Morning Light
Oláh Ibolya – Egy percig sztár
Szabó Leslie – Hogy segíthetnék?

103 hozzászólás Ma este élőben: A Dal 2014 – első elődöntő

 • Dalida

  Most megnéztem az ismétlést is a Duna World-ön.
  Sosem kedveltem Király V-t, de tény, hogy ebben a mezőnyben ő volt a legprofibb. Továbbjutása megérdemelt, a 40 pont viszont teljesen irreális.
  A Group‘n’Swing-et szerintem a zsűrinek kellett volna továbbjuttatnia. Ha nem elsőként szerepelnek, valószínűleg több pontot kapnak. Az énekesnőjük a mezőny legjobbja.
  Oláh Ibolyának szerintem sürgősen énektanárhoz kellene fordulnia. Teljesen rossz az énektechnikája, a levegővétele, a sorok végén a szavakat egyáltalán nem lehet érteni. A hangja… úgy látszik, vannak, akiknek bejön, nekem nem. Inkább Hien vagy Laura jutott volna tovább, bár az előbbi dala gyenge volt, az utóbbi pedig sajnos nem énekelt jól. Az Extensive egyelőre csak iskolai bulikra való, nem az Eurovízióra. Még sokat kell fejlődniük, főként énekhangban.
  A Depressziótól én is több energiát vártam.
  Szebó Leslie engem is nagyon meglepett, vele egyáltalán nem számoltam, de élőben sokkal jobb volt, mint felvételről.
  Kovács Kati zsűri-tagságának nagyon örülök. Végre valaki, aki odafigyel a hamis éneklésre, és udvariasan szóvá is teszi azt.
  Maga a műsor sokat fejlődött tavalyhoz képest, a további elődöntők pedig biztosan sokkal jobbak lesznek.

 • Kristinna

  Na akkor én is leírom a véleményemet a tegnap elhangzott dalokkal kapcsolatban:

  Cserpes Laura – Úgy szállj: Sajnos azt kell, hogy mondjam, Laura hangja fülsértő volt!!! Jó, elhiszem, hogy izgult meg minden, de ez -ilyen helyzetben- nem mentség… Maga a dal szerintem nem rossz, de egyáltalán nem bánom, hogy nem jutott tovább.

  Depresszió – Csak a zene: Meglepődtem, hogy a közönségszavazatok alapján továbbjutott. Szeretem a rockzenét, de ez a dal egyáltalán nem tetszett. Szerintem középdöntőből majd kiperegnek.

  Extensive – Help me: Számomra ez teljes mértékben a „nem tetszik” kategória…

  Group’n Swing – Retikül: Aranyos kis dal volt, tetszett a színpadkép is, személy szerint örülök, hogy a középdöntőbe jutottak.

  Hien – The way I do: Hienben csalódtam, valamiért többet vártam tőle. Picit jobban is kiengedhette volna a hangját. Meglepődtem amúgy, hogy nem jutott tovább, azt hittem egy rakás rajongója van, aki majd szavaz rá. Amúgy maga a dal nem volt rossz, sőt, nekem még úgy-ahogy tetszett is.

  Király Viktor – Running out of time: Nálam „nem tetszik” kategória, abszolút nem értem, hogy miért kapott 40 pontot… A színpadképről meg annyit, hogy a szememet irritálta az a színes-csíkos kavalkád a háttérben.

  Lil C – Break up: Sablonos dal, se nem jó, se nem rossz, ami számomra pozitív volt, hogy Lil C végigtáncolta a dalt, nem pedig csak egy helyben állt.

  Marge – Morning Light: Szerintem nagyon középszerű dal volt, egyáltalán nem fogott meg. Remélem középdöntőből kipereg.

  Oláh Ibolya – Egy percig sztár: Tegnapi mezőnyből ez volt az egyetlen olyan dal, amire felkaptam a fejem, mert van valami a dallamában/ritmusában ami teljesen megfog (pedig egyáltalán nem szeretem Ibolya dalait). Örülök, hogy továbbjutott.

  Szabó Leslie – Hogy segíthetnék?: Nekem nem tetszett ez a dal, de ha már választani kellene, hogy Király Viktor dala vagy ez, akkor inkább ez.

 • Pitbull42

  Úgy tűnik, hogy én valami teljesen más adást láttam, mint az eddigi hozzászólók. Aki ismer, az ezen nyilván nem lepődik meg. 🙂

  Cserpes Laura – egyedül én nem hallottam hamisnak. Tavaly is egyedül én nem hallottam hamisnak. Sztenderd.

  Depresszió – rémesen gyenge volt élőben.

  Extensive – az elején még viszonylag jó volt, de a dal második fele már kifogott az énekesen.

  Group’n Swing – jó volt, tőlük ezt is vártam.

  Hien – hibátlanul énekelt, továbbra is Őt tartom az egyik legjobb énekesnőnek kis hazánkban, élőben éneklésben nem nagyon lehet megszorítani, más kérdés, hogy ez a dal gyengusz.

  Király Viktor – szerintem borzasztó hamis volt, én nála éreztem úgy, mint a többiek Lauránál. Tudom-tudom, avtídrof
  néztem a tévét, ez azért van, mert ttotídrof vagyok.

  Lil C – jól énekelt, nem találtam benne hibát.

  Marge – néhány helyen bizony-bizonytalankodott, de egész jó volt.

  Oláh Ibolya – minden szavát értettem, úgyhogy kissé fura nekem, hogy többen szóvá tették az érthetetlen szöveget.

  Szabó Leslie – hiba nélküli éneklést prezentált, de a többek által említett „jobb volt, mint a stúdió verzió”-hoz nem csatlakoznék, nem volt jobb.

  A látványról csak annyit (mivel abszolút nem érdekel), hogy nagyjából rendben volt, viszont néhány dolog kifejezetten kínosnak tűnt: Marge táncosa, Depresszió billentyűsének fejrázása, Király Viktor három cicababája. Talán a produkciók javára válna, ha a középdöntőkben felejtőssé tennék ezeket.

  • Rita

   Többnyire így gondolom én is, ahogy leírtad. Annyi, hogy Laura idén valóban nem, idén viszont valóban hamis volt, főleg a dal első felében, és a végén a nagy kiéneklős részben. De azt továbbra is tartom, hogy pár produkciónál még így is jobb volt, nem érdemelte meg az alacsony pontokat. Oláh Ibolyát én is értettem, és élőben még jobbnak hallottam, mint a felvételen. KV cicamicái konkrétan bántottak a szemem (nem női féltékenység, hanem ízlés, még mielőtt…).

 • enkiadal

  Cserpes Laura – Unalmas, elcsépelt dallam, semmi különös (néha kifejezetten hamiskás) énekhang, nem bírtam végighallgatni.

  Oláh Ibolya – Ez a dal fogott meg a legjobban, nagyon jó ritmusa van, szerintem kint is nagy sikere lenne. Ibolyának nagyon különleges hangja van, amire kint is felfigyelnének. Hajrá!!!

  Depresszió – Az énekes meg volt fázva, ennek ellenére kiválóan helytállt. Dinamikus dal, ellentéte annak az eurovision-ös cikipopnak, amit már az összes európai országban unnak. Abszolút esélyesnek tartom őket, hogy hazánkat képviseljék, higgyétek el külföldön is értékelnék a rock zenét a színpadon, sokan vágyják már, hogy megdöntsük a cikipop rémuralmát az Eurovízión.

  Extensive – Nulla, ciki, nem tud énekelni az „énekes”.

  Group’n Swing – Retikül: Személyes favoritom, erre a swingre internacionálisan mindenkinek beindulna a lába, nagy sláger lenne a Eurovision cikipop tengerében! Miattuk biztos nem kellene szégyenkeznünk, sőt!

  Hien – Unalmas dal, unalmas hang, tucatszám egy tucatlánytól, nagyon ciki lenne..

  Király Viktor – Stílusában, színpadképben Robin Thicke koppintás – csak sokkal bénább verzióban. Szerintem hamis is volt, de a lényeg: a dal NEM JÓ. A dal végtelenül unalmas, abszolút nem fogja meg az embert, én például alig bírtam végighallgatni, folyton elterelődtek a gondolataim. Nem fogná meg az európai közönséget semmi, snassz.

  Lil C – Sablonos dal, semmi különös, ne ő képviseljen minket.

  Marge – Nagyon középszerű dal volt, gyenge hang, semmi különös, remélem kiesik.

  Szabó Leslie – Unalmas, kint is unnák még akkor is, ha angolul énekelne.

 • T.Nandi

  A Group N’ Swing korrektül indított, de utána mind a 9 előadó rossz volt. Ha a dal még valamelyest elfogadható is lett volna, azt az énekhang (hiánya) lehúzta. Gyenge elődöntő, ennél reméljük jobbak jönnek.