Naptár

2014. január
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este élőben: A Dal 2014 – első elődöntő

dal2014Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés: http://adal2014.hu
Televíziós közvetítés 20:20-tól: m1, Duna World (A Duna World másnap 13:00-től megismétli a műsort!)

Ma este kezdetét veszi A Dal 2014 műsprfolyama, hol 5 héten keresztül 6 fordulóban addig fogjuk a zsűrivel együtt selejtezni a dalokat, amíg meg nem kapjuk a végső győztest, akit Koppenhágába küldünk májusban, Magyarország képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntők során – így ma este is – 10 dal fog versenyezni, ahol 3 dalt tovább juttat a zsűri, a fennmaradó 7 dalra pedig a közönség szavazhat. A közönségszavazás során a 3 legmagasabb szavazatot elérő dal jut a következő fordulóba, azaz a középdöntők egyikébe, ami a Dal-hétvégén, vagyis február 15-16-án lesz. Lássuk az első elődöntő fellépőit!

Első elődöntő, január 25.
Cserpes Laura – Úgy szállj!
Depresszió – Csak a zene
Extensive – Help me!
Group’n Swing – Retikül
Hien – The way I do
Király Viktor – Running out of time
Lil C – Break up
Marge – Morning Light
Oláh Ibolya – Egy percig sztár
Szabó Leslie – Hogy segíthetnék?

103 hozzászólás Ma este élőben: A Dal 2014 – első elődöntő

  • Levi21

    Az biztos, hogy Cserpes Laura nem fog zsűri szavazatokkal továbbmenni…

  • Edd

    Eddig hatalmas csalódás a műsor..

  • Levi21

    Az eddigi hangilag borzalmas produkciók mellett egész élvezetes hallgatni Szabó Leslie kiváló minőségű éneklését.

  • Dalida

    Teljesen egyetértek az előttem szólókkal!

  • Levi21

    Hien is egész jó volt, de természetesen lehúzzák.

  • Bakancs

    Szabó Leslie őszintén szólva megérdemli a továbbjutást. Nem a kedvenc dalom, nem hinném, hogy esélyes a versenyen, de ő igazán hitelesen adta elő.

  • Ilonka73

    A Tisztelt Zsűri nem tudom hova tették a fülüket,amikor az EXTENSIVE zenekart dícsérte!!!
    Látni is rossz volt őket,a hangjukról meg ne is beszéljek!!
    Tiszta szégyen lenne Magyarország Dániában,ha őket küldenék az országunkat képviselni!!!

  • devil40

    Borzalom ! Ezek képviselik hazánkat? a dal Magyarországról? akko miért nem magyarul énekelnek ?

  • Bakancs

    Marge lesz az idei Odett, úgy tűnik. Szerintem viszont nagyon nem illett a dalhoz ez a modern látvány…

  • schanc

    Nos, eddigi ésrevételeim:
    – Éva szoknyája igen előnytelen.
    – Kicsit lassan indul a műsor.
    – Az a dánkodás kicsit erőltetett.

    A produkciókról:
    1. Group’n’Swing – Itt van egy kis személyes kötődésem, mert Rékát ismerem személyesen is. De szerintem egyébként is tetszett volna, bár túl sterilnek éreztem, nem volt felszabadult. Sajnálom, hogy nem kerültek az első háromba.
    2. Cserpes Laura – Sokkal jobban énekelt a múltkorinál, de a dal tavaly jobb volt. Olyan semmilyen a színpad és unalmas a produkció is. (Maga az értékelés is semmitmondó, de Kovács Katinak van töke, ez pozitív )
    3. Lil C – Tánc mellett egészen rendben volt az ének is, és hiteles volt. A refrén borzalmas, pedig a verzék még jók is voltak.
    4. Oláh Ibolya – Sok javítanóvaló lehet rajta (színpadi mozgás, outfit stb.), de óriási potenciál van benne. Nagyon tetszett azzal együtt is, hogy nem egyszer elfogyott Ibolya levegője. A pontozás viszont meglepett, azt gondoltam, hogy megveri a Group’n’Swinget. Az meg pláne, hogy nem vitte tovább a zsűri.
    5. Extensive – Ez a mondat:„Atit a netről letöltöttük mint dobost” hát LOOL!
    Nagyon pozitív volt az első pár másodperc, de ez az ének… jujj! Ezenkívül túl fegyelmezettek voltak, semmi ereszdelahajam, kirúgomaházoldalát stb. A Background tavaly jobb volt.
    Itt tűnt fel, hogy amint lehetősége van, Philip mindig ugyanazt a pontot adja, amit Kovács Kati. Indokolatlanul magas pontok (Katitól is), pl. Laura azért jobb volt náluk.
    6. Szabó Leslie – Remek volt, nagyon fülbemászó, kellemes zene, pazar háttérvetítéssel! Le a kalappal!
    7. Hien – Nkuya Sonia vokálozott, ha jól láttam  Színvonalas dal és ének semmi extrával. Becsülendő, hogy látható fülesproblémák ellenére is tartotta magát.
    8. Depresszió – Az jutott eszembe, hogy iskolásan profi… És hogy kicsit lesz@rták a produkciót.
    9. Marge – Kellemes dal, picit bizonytalan énekléssel, de ebben van valami eredetiség! Egyedül sem volt kevés a színpadon, az a táncos kicsit muszájbólnak tűnt. Icipicit azért a végét már untam.
    10. Király Viktor – Tetszett a felvezetése, kibújt belőle a zenész. Profi munka, jól is mutatott, de megint semmi extra és nem 100%-osan erőteljes a színpadon. De Hienénél jobb zene és előadás, de a 40 pont messze túlzó.

    Rátonyi Kriszta karakterével kapcsolatban vannak még vegyes érzéseim, néhol nagyon kedves megszólalásai vannak, néhol pedig Lilut is képes alulmúlni a kérdéseivel.

    A 7 versenyző közül továbbvinném a Group’n’Swinget, Oláh Ibolyát, és legyen Hien a harmadik.

  • János

    Harmatgyenge dalok. Az elődöntőt egyik sem venné sikerrel. Egyedül Oláh Ibolya hangja és személyisége valamint Leslie hitelessége mentett meg a totális unalomtól.

  • Csabaa

    Fuj Group’n swing nagyon szar volt én még Cserpes Laurát vártam hogy továbbjusson :/

  • Clusters

    Az a három jutott tovább, akikre szavaztam 🙂 Ráadásul ugyanolyan sorrendben olvasták is be őket. 😀 Egyébként meg nagyon jó este volt, a műsör sokkal jobb lett tavaly óta, valaki tuti olvassa ezt a blogot az MTV-től, mert minden kivánságom(unk) teljesült szerintem. A zsűri végre kemény volt, akinél kellett, és ez pontokban is megmutatkozott (bár nem mindenkinél). Király Viktor dala pedig szerintem nem hogy 40 pontot, de az első háromba se kellett volna bekerüljön. Kiesők közül senkit sem sajnálok, elég gyenge kezdés volt. A Továbbjutóknak pedig annál jobban örülök. 🙂

    • LordKobold

      Csatlakozom ehhez a véleményhez és azokhoz is korábbról, akik elégedettek voltak.
      Nekem is tetszett a műsor, szerintem emelkedett a színvonal is és most nem a dalokról beszélek direkt, hanem a műsorról. Amit korábbi hírekben olvastam, hogy átvenne más ország is… Tegyék! Szerintem jót kreáltunk dalválasztó műsorok terén! 🙂
      Unalmas és gyenge mezőnynek gondoltam a mai estét minden dal előzetes ismeretével, de kellemesen csalódtam és jól éreztem magam!
      Már csak a „szokásos” gondom volt, hogy idén sem tudtam a netről nézni. Nem tudom, hogy ez az MTVA vagy a szolgáltatójuk, vagy kinek a hibája, de biztos nem az enyém, mert több gépről és rendszerről próbáltam, ahogy tavaly is, amikor a döntőt is csak a nemzetközi oldalról tudtam megnézni netről. Át kéne vennünk azt a rendszert a silverlight helyett, vagy felkészülni sávszélességben, vagy más módon orvosolni ezt a problémát.
      Node a lényeg: jó volt, optimista vagyok idén a jövőt illetően 🙂

      • Clusters

        adal-os oldalon kívül azért még van egy pár webes élő steam, csak rá kell guglizni. 😉

      • LordKobold

        Ezt magyarázd el anyámnak is, meg a halandóknak is! 😉
        A természetes(ebb) az lenne, hogy klikkelsz az élő adás gombra és megy, ahogy az eurovision.tv-n is! nem kell guglizni, trükközni, szenvedni és lemaradni az első 20 percről 🙂

      • LordKobold

        Már most megköszönöm, ha a következő elődöntőkre linkeket is adsz alternatívaként, amiket akár Imréék is megosztanak majd, hogy a fentebb említetteknek is egyszerűbb legyen! 😉

      • Clusters

        http://www.mediaklikk.hu/media-lejatszo/?ch=4 Én pl. itt néztem, lehet fogni a Dunát is, ha esetleg valamelyik megakad, lehet váltogatni. Adás után visszakapcsoltam az adal-os oldalra, hogy lássam Alex „riportjait”. 🙂 Gondolom addigra már felszabadult egy kis hely a szerveren, nem voltak már olyan sokan, nem akadt az oldal.

      • LordKobold

        Köszi a linket, jövő héten tesztelem 🙂

  • Dani

    Hát, én meglepődtem rendesen. Véleményeim:

    A zsűri továbbjutóiról:
    Király Viktor: nem érdemelt 40 pontot, sőt nem is kellett volna továbbjutnia, de azért voltak nála rosszabbak is.

    Marge: az egyik legjobb volt ma, kellemesen csalódtam.

    Szabó Leslie: ugyanaz, mint Marge-nál.

    A nézők továbbjutóiról:
    Group ‘n’ Swing: a legjobb volt ma este, a zsűrinek kellett volna továbbvinnie maximális ponttal.

    Oláh Ibolya: nem vittem volna tovább, nem tetszett.

    Depresszió: nagyot néztem, mikor továbbjutottak. Nem számítottam erre. Nem vittem volna be őket.

    Ibolya és a Depresszió helyett Laurát és Hient vittem volna tovább. Lil C és az Extensive kiesése nem lepett meg.

  • force

    Sokat fejlődött a műsor, de még mindig vannak hiányosságok, de a tavalyi rendezéshez képest sokkal sokkal jobb. A továbbjutók közül Király Viktor egyértelmű volt, a 40 pontot viszont soknak éreztem, annyira azért nem volt TÖKÉLETES. Egyébként mintha tavaly is ezt játszotta volna a zsűri, hogy az utolsó előadóknak elég magas pontokat adtak… Mindegy, ezen nem akadok fenn, de Viktor azért nem volt annyira felszabadult a színpadon, h ez maximum pontot érjen. Marge meglepett, a ruhát könyörgöm cseréljék le, mert baromira előnytelen neki. A dal nem egy nagy durranás, de éppen ebben rejlik a bája a talán. Szabó Leslie a 2014-es Bye Alex, semmi extra, de várható volt, hogy továbbküldik. A 3 televoting továbbjutóról meg csak annyit, hogy „így legyen ötösöm a lottón”. Group ‘n Swingnek örülök, Ibolya sz*r volt, a Depresszió meg…. hagyjuk is, de mégse a Depresszió volt az est mélypontja, hanem az Extensive, szerencsére a tinip*csáknak se tetszett eléggé. Laurán meglepődtem, tavaly nagyon favorizálták, különösen Mr.Rákay, ehhez képest idén lazán utolsó lett az elődöntőben, furcsa, nem ezt vártam. A tavalyi nagy felemelkedést idén egy hatalmas koppanás váltotta, „1 percig sztár” kb.
    Az tuti, hogy a jövőheti elődöntő érdekesebb lesz, de azt már nem fogom nézni, ugyanis jön a Melodifestivalen, ami nálam mindent visz! 😀

  • Zoli

    Szerintem…
    -Group’n’Swing nagyon tetszett, bár nem tudom, miért.
    -Laura úgy tűnt nekem, mintha koppant volna. Nem érzem, hogy fejlődött volna hangilag, pedig szegény nagyon szépen beharangozta. Sajnáltam, amikor lesütött fejjel hallgatta az eredményhirdetést. 🙁
    -Lil C jobb volt így, fényekkel és táncosokkal, mint csak úgy natúrban hallgatni. Ettől függetlenül inkább semleges. A tánc jó volt, egy-egy indokolatlan mozdulattal (volt valami ugrás, ami nekem nagyon furán jött le) és egy-egy elcsúszott hanggal.
    -Oláh Ibolya dalából ennél sokkal többet ki lehet hozni, most csalódás volt (bár a néni iszonyat jól néz ki szerintem, nem olyan értelemben, mint mondjuk Laura, de tetszik a stílusa). Remélem beváltja legközelebb a hozzá fűzött reményeimet!
    -Szabó Leslie dala jó, a szöveg és a vetítés nekem hatásvadász.
    -Hien kiesésének örültem, mert legszebb öröm a káröröm. Nem szeretem a dalát és a globalizációt sem. Ez nem rasszizmus/nacionalizmus/sovinizmus, de megint ott vagyok, mint egyszer régen: kövezzetek meg, de a vietnámi lány-londoni képek vetítése kombó nekem nem jött be… Maga a származása nem lenne nekem bajom, ő is szimpatikusan nyilatkozik, amikor szóba kerül; de amikor ott ugrált a háttérben a piros busz, hááát… A kettő együtt nekem már sok volt. Pofavágás megvolt.
    -Depresszió szerintem egyenesen szánalmas volt. Ez az erőltetett hang (a nagyoknál sokkal spontánabb módon jön), a mű hajrázás, és ez a mű metál hangzás… Nem kell ez sem!
    -Marge a kedvencem volt, rettentően tetszett a látvány, a dalt még mindig csípem, szép a nő is… Hajrá! 🙂 Szerintem kint is nagyot tudna alkotni.
    -Király Viktor dala újfent megint a kedvenceim közé tartozik, Viktor jól énekelt, de a színpadképen alakítanék. A sok szín jó, a díszletvokalisták gagyik. A hónalj alá csapott gitárral kibékültem.

    Valakit most kifelejtettem, de annak úgy is kell; vagy ha nem, akkor majd megírom egyszer, ha eszembe jut.

  • Nikki887

    A Group ‘N’ Swing énekesnője az alábbi szavakkal konferálta fel a dalát: ,,Ez a szám kis betekintést nyújt a női lélekbe.” Borzasztó butaságról tesz tanúbizonyságot ez a kijelentés, de legfőképpen az az üzenet, amit közvetít: A női lélek „értéke” egy táska birtoklásában mérendő. Emancipáció, feminizmus, minek az…

    Az Oláh Ibolya-jelenség A Dal-ban még mindig messze a legizgalmasabb dolog az egész műsorban.

  • Perseus

    Volt meglepetés, gazdagon! Szabó Leslie, Marge? Hányan tippeltek volna rájuk? Nagyon elégedett vagyok a továbbjutókkal, egyedül Oláh Ibolya helyett vittem volna tovább Laurát. Hienért kár, mert nagyon jó énekes, de ez a dala borzasztóan gyenge, nem baj, hogy ezzel nem jutott tovább, de remélem jövőre újra indul és egy szuper számmal meg is nyeri a magyar versenyt, nagyon szeretném őt az ESC-en látni magyar színekben.

  • Momo

    Elégedett vagyok. A zsűri és a közönség is jól szavazott. Leslie meglepett, rosszabbra számítottam, most hitelesnek tűnt. Marge eddig nem volt a kedvencem, de most bekajáltam…bájos, kedves, hiteles előadó. Oláh Ibolya meg olyan laza és természetes volt, amilyen mindig, s nem mellékesen nagyon jól énekelt. Király Viktor dala nem rossz, de ez a sok színes katyvasz a háttérben már sok(k) 😀 A Group’n’Swing hihetetlenül jó volt. A Depresszió énekese olyan muris volt, ahogy betojt 😀 mintha karót nyelt volna. Őket nem juttattam volna tovább, csalódás volt. Ebből a gyenge első körből elég jól kijöttünk, azt hiszem.

  • Gabiii

    Extensive, Lil C, Cserpes Laura gyenge volt. Egyetértek a kieséssel.
    Hien is megérdemelten esett ki sajnos és Csiszár Jenő könyörtelenül megadta a kegyelemdöfést is ennek a dalnak, már akkor biztos volt hogy kiesik. Ő ennél sokkal többet tud, de lehet ,hogy jó ideig nem fog próbálkozni.
    A Depresszió nagyon mű volt és az énekes mintha megfagyott volna 0 érzelem…azt hiszem őket a zsűrinek kell majd kiejteni a döntőben, ha nem akkor akár ki is juthatnak, de nem járnánk jól.
    Király Viktor volt a legjobb de azért 40 pont maximum a mezőnyhöz képest elfogadható.
    Szabó Leslie egyszerűen hiteles volt és ez kitűnt a mezőnyben.
    Marge kellemes de azt a valamit a kezéről szereljék le! 😀
    Oláh Ibolya tetszett is meg nem is…bár jobb lenne a dala, szavazatmágnes lenne de szerintem ez kevés
    Group’N’Swing jó volt bár a fiúk hangja érdekes volt, valami nem stimmelt a hangosítással. Jobb produkció kell!

    Maga a műsor tetszett bár az elején sok volt a felvezető rész, de talán jövő héten már rövidebbre fogják. Akkor már a dalok is jobbak lesznek bár úgy érzem 1-2 kínos pillanat még hátra van.

  • Mettyú

    Laurát és Hient én is sajnálom, de tény Laura éneklés terén fejlődött, de akkor most már az izgulásával is kezdhetne valamit. Hient továbbjuttattam volna, de ha azt nézzük, hogy a későbbiekben lesznek ugye hasonló szerkezetű dalok még több női énekes, így vártam, hogy ma nem fognak tarolni. Lil C Extensive egyáltalán nem sajnálom.

    Hát a Group ‘n’ Swing engem meggyőzött (először), biztos továbbjutónak gondoltam. Király Viktor pontszáma azért tényleg túlzás volt, de jól felépítették az tény. Szabó Leslie nagy meglepetés volt, de nagyon örültem, hogy a zsűri által jutott tovább, Marge is tetszett, mert egyszerű minden tekintetben, de középdöntőből már nem juttatnám tovább. Depresszió volt a legnagyobb csalódás, alapjáraton minden stílust bekajálok, és tetszett már előzetesen is a zenéjük, de a mai műsorban nem győztek meg…
    És Oláh Ibolya. Nem tehetek róla a kedvencem, nagyon szeretem őt és hogy ennyire tud spontán lenni, azzal egyetértek viszont, hogy a dal megkívánna komolyabb színpadképet, de elment végülis.

  • Feri

    Az én véleményem az 1. elődöntőről:

    1. Group’N Swing: maga a produkció jó volt, a dal sem rossz, de a kicsit bugyuta szöveg zavart, és ez a stílus nem áll közel hozzám. Nem bántam volna, ha nem jut tovább.

    2. Cs. Laura: ez az egyik kedvencem. Bár élőben nem szólt olyan jól, és a színpadi jelenlét elég halovány volt, de nem értem a zsűrit, hogy miért pontozta le ennyire. Nálam még így is simán továbbjutó lett volna.

    3. Lil C.: élőben jobb volt, mert a tánc sokat lendített a produkción, de még így sem vittem volna a középdöntőbe.

    4. Oláh Ibolya: nem tartozik a kedvenceim közzé, de az előadásában van valami, ami megfogja az embert. A feleségemnek ő az egyik favoritja. Megérdemelten jutott tovább.

    5. Szabó L.: egyszerű és hiteles előadás volt. Reméltem, hogy tovább fog jutni.

    6. Depresszió: nem rossz szám, de felőlem kieshettek volna. Viszont a feleségemnek és az 5 éves kislányomnak nagyon bejött.

    7. Hien: egy kicsit tényleg visszafogottan énekelt élőben, de a dalát szívesen hallgatom. Egy kicsit sajnálom, hogy kiesett.

    8. Marge: szimpatikus jelenség, kellemes hang, de a ruha és a színpadkép elég rosszra sikeredett. Sokszor bizonytalannak tűnt az éneklése, valamint a vége felé már egy kicsit kezdtem unni a számot. Nem bántam volna, ha kiesik.

    9. Extensive: élőben még rosszabbak voltak,egy kicsit túl lettek értékelve. Nem lepődtem meg, hogy kiestek.

    10. Király Viktor: az este legjobb produkciója volt, habár az a 40 pont szerintem is egy kicsit túlzás.

  • Serinon

    Örülök, hogy a Group ‘n’ Swing-re küldött 20 sms-em nem ment a levesbe. 😀 Oláh Ibolya és a Depresszió helyett én is Laurát és Hient engedtem volna tovább. Sem Ibolya sem a Depresszió nem volt meggyőző élőben.

    Szabó Leslienek kifejezetten örülök, Viktornak is drukoltam, de az nem lepett meg, hogy ő továbbjutott. Marge viszont nagy meglepetés volt számomra, nekem középszerű a dal, semmi extra nincs benne. Ez persze csak az én véleményem, nem mérgelődök miatta, mert egyrészt felesleges lenne, másrészt nem az én véleményem az érvadó. Mindenesetre jó produkciók voltak, a színpadért és az egész műsorért pedig külön dicséret az MTV-nek! Színvonalas műsor volt, élveztem.

  • BeTheVoice

    Hát..összességében lehetne jobb is,de kifejezetten örülök a Group ‘n’ Swing,Marge és Oláh Ibolya továbbjutásának.
    és még Viktornak is..de eléggé fel lett pontozva.
    A Depresszió nagy csalódás volt (nekem), többet vártam..vártam hogy szét kapják a stúdiót minimum 😀 de ez ahhoz képest..elég lightos volt.
    Szabó Leslie..hát..szépnek szép meg sokat mond..de nem bírnám el képzelni Koppenhágában.A dal maga amúgy nem rossz,de nekem nincs meg benne az a + , ami miatt szívesen meghallgatnám újra.
    és a kiesők:
    Cserpes Laura és Hien szerintem nyugodtan tovább mehetett volna.Őket szívesen elcserélném Szabó Lesliere és a Depresszióra.Laurát nagyon lepontozták szerintem.
    A Lil C gyerek egész jó volt,de tovább jutást tényleg nem ért. Extensive nekem nem jött be,az énekes elég bizonytalan volt.
    Extensive

  • Szóval Király Viktor max 40 pont? Rendben, korrekt a dal, de ha Viktor 40 pont, akkor a harmadik elődöntő fele is 40 pontot kéne érjen. Plusz csalfa a dolog, hiszen nem tudjuk, miként működik együtt a rapperrel, akit csak Koppenhágában láthatnánk a világgal együtt először…

    A Group’n’Swing-re 10 SMS-t szántam, megtérült, nagyon örülök neki.

    Oláh Ibolya, Szabó Leslie és Marge továbbjutása pedig nevetséges, a zsűri által túlértékelt. Mindegy, középdöntőben kiesnek.

    • Clusters

      Szerintem Viktor egyedül menne Koppenhágába, ha ő lenne a nyertes (reméljük nem így lesz). 🙂

    • Gabiii

      Szerintem az a koncepció, hogy az adott elődöntő erősségéhez mérten pontoznak…ahogy tavaly is Dénesék 40 pontot kaptak az elődöntőben, de a középdöntőben már nem kaptak túl sok pontot.

  • Viszont Kovács Kati őszintesége értékelendő. Talán idén ő lesz a józan hang, Rakonczai Viktort pótolva.

  • Doresz

    Este úgy ültem le a TV elé, hogy biztos voltam benne, megint meglepetések lesznek…. szerintem így is lett.

    Novodomszky Évát úgy ahogy van, ki kellene hagyni a műsorból. Csak a hajam hullik az idióta megjegyzéseitől. Gundit imádom, Harsányi is hozta a formáját, ezt a Rátonyi cuncilit még szoknom kell.

    A dalokról, előadásmódról pár gondolat:
    Group’N’Swing
    Nagyon szeretem a swinget. Örültem, hogy ők is bejutottak. Vidám a szöveg, ha meghallom a dalt, mindig jár a lábam.
    Réka jól énekelt, de a mozgást hiányoltam. Csak sétált, de nem láttam a boogie-t a lábában… ez nagyon zavart. Sajnálom, hogy nem lehetett itt a teljes csapat. Plusz táncosokkal jobban fel lehetett volna dobni a produkciót.
    Cserpes Laura
    Ez a dal az egyik kedvencem, de este Laura iszonyatosan hamisan énekelt. Ha ezt veszem figyelembe, akkor jogosan nem jutott tovább. Akármilyen szép, s jó a hangja, egyszerűen nem jött össze :(. A vokál nagyon gyenge.
    Jaj Laura 🙁
    Lil C
    Kellemes csalódás. Jó volt a táncos körítés, a hang is bejött.
    Oláh Ibolya
    Ez az Ibolya már nem az az Ibolya, akit megismertem. Nem éreztem az erőt a hangjában. Amellett, hogy a dal szövege tetszik, kicsit unalmasnak találom.
    Extensive
    A refrén tetszik, az előadás nem jött be. Itt inkább kimentem a szobából, nem az én világom.
    Szabó Leslie
    A tuti befutók mellett neki drukkoltam. Szeretem a hangját, megvannak az albumai is. Végre egy dal, ahol minden hang a helyén volt. A háttér még jobban tolta előre a produkciót.
    Hien
    Akár Get Lucky, akár nem, tetszett. Nem tartozik a kedvenceim közé, de fantasztikus hangja van. A helyében vmi mást vettem volna fel. Azért továbbjuthatott volna.
    Depresszió
    Küldtem 2 sms-t. Megkövezhettek 🙂
    Marge
    Kellemes dal, nem vártam az első háromba. Elején kicsit hamiskás, de a végére belejött.
    Király Viktor
    Világszínvonal. Az előadásmód hagyott némi kivetnivalót maga után. Azt a gitárt remélem legközelebb nem hozza magával, csak bezavar. Nem értettem, hogy a vokalisták hátul jobbra nyomták, bal oldalon meg vonagló puncik játszanak a mikrofonállvánnyal szép színes ruhákban. Vmiért Kállay Saunders tavalyi produkcióját juttatta eszembe.

  • Levi21

    Az én véleményem:
    1. Király Viktor (A mezőnyhöz képest megérdemelte a 40 pontot)
    2. Hien (A Get Lucky-val hasonlóságát én nem hallom, de a továbbjutást megérdemelte volna)
    3. Szabó Leslie (A 10. helyről a 3.-ra jött fel nálam, örülök, hogy a zsűri magas pontokat adott neki)
    4. Lil C (Lehet, hogy megköveztek a véleményemért, de szerintem nagyon jól el volt találva a színpadi produkció, Lil C pedig sokkal jobban énekelt, mint azt gondoltam volna)
    5. Oláh Ibolya ( Háttérvetítés eléggé furcsa, de Ibolya magabiztosan énekelt. A dal még mindig középszerű nálam.)
    6. Cserpes Laura (A nagy visszaeső. A dal még mindig jó, de a színpadi megjelenés elrontja az egészet, laura pedig még mindig nem énekelt olyan jól, mint ahogy a dal megkívánta volna.)
    —————
    Kiesőim:
    7. Depresszió (A nagy színpadi zúzás helyett egy elég lightos produkciót láthattunk, továbbmehetett volna helyette Hien.)
    8. Group ‘n’ Swing (Első fellépőként egész jó volt, de nem engedtem volna őket tovább. Ez a stílus nagyon messze áll tőlem.)
    9. Marge (A színpadkép azt sugallta, hogy a dal még unalmasabb, mint azt gondoltam volna. Lehet, hogy otthon ezt a dalt énekli altatódalként a kisbabájának, de ilyen produkciót semmiképp se küldjünk ki Koppenhágába.)
    10. Extensive (A dal semmilyen, az énekes srácnak viszont nincs semmi hangja. Ennek ellenére jól felpontozzák őket.)

    A tegnapi este legkellemesebb meglepetése számomra Szabó Leslie volt.

  • Dani

    Nagyon durva lesz a jövő szombat: akkor szerepel Bogi (aki tőlem pár szavazatot biztos, hogy kap, feltéve, ha a zsűri nem viszi be…de az még jobb lenne), ugyanakkor választ dalt Finnország és Svájc, emellett indul a Melodifestivalen, a Dziesma és a Söngvakeppnin is. Pluszban még ott lesz az Eurovizijos 8. Show-ja.

  • nosugar

    Szegény Cserpes Laurának nem kellene erőltetnie az éneklés…baromi hamis, gyenge volt. Ha egy év alatt ennyit „fejlődött”, akkor ez felejtős.

    • Bakancs

      Neki az izgalommal kellene valamit kezdenie, mert például az akusztikus verzióban gyönyörűen énekel, ott lehet hallani a fejlődést.