Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Kiderült, ki is az a ByeAlex!

alex_winForrás: MTVA Sajtóiroda

Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának győztese ByeAlex sajtótájékoztatón mutatkozott be a sajtó képviselőinek. Márta Alexről kiderült többek között, hogy újságíró aki filozófia szakon végzett, van néhány tetoválása, fricskából vette fel A DAL döntőjében a kockás zoknit, illetve az is: magyarul szeretné elénekelni dalát a nemzetközi versenyen.

Márta Alex a legkevésbé ismert résztvevője a döntős mezőnynek, legtöbben A Dal kapcsán hallottak róla először. A civil foglalkozását tekintve újságíró fiatalember előzetes várakozások nélkül vágott bele a megmérettetésbe, egészen a döntőig a nézők szavazataival jutott tovább, majd a döntőben a legjobb négy közé a zsűri -Rúzsa Magdi, Rákay Philip, Rakonczai Viktor, Csiszár Jenő, valamint Walkó Csaba – juttatta. A nézők a döntőben is ByeAlexet támogatták, közel 20%-kal többen szavaztak a Kedvesem című dal szerzőjére és előadójára, mint az őt követő előadóra, megelőzve ezzel a szintén finalista Radics Gigit, Kállay Saunders Andrást, és Vastag Tamást, így 2013. május 16-án, Malmőben ByeAlex és a Kedvesem című dal képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

– Kisvárdára jártam gimibe, a Miskolci Egyetem filozófia szakán végeztem – kezdte válaszát ByeAlex. – Tudom, hogy nem egy piacképes szakma, de engem már suliban is a humán tárgyak vonzottak, a filozófia pedig úgy érzem, hogy a gondolkodás alappillére, ami az emberekkel kapcsolatos alapvető kérdésekre keresi a választ. Nem azért mentem el filozófiát tanulni, mert úgy gondoltam, hogy ebből gazdag leszek, hanem egyszerűen ezt szerettem volna tanulni. Újságíró vagyok, zenei újságoknál kezdtem, most a Tattoo Magazin szerkesztője vagyok.

Az öltözködésemmel kapcsolatban sok jelzőt rám aggatnak, de soha nem gondolkodtam azon, hogy milyen stílust képviselek azzal, amit felveszek. Három éve Miskolcon például ugyanolyan ruhában léptem fel, mint A Dalban. Ezek a dolgok nem igazán érdekelnek. A döntőben viselt kockás zokni pedig csak egy fricska volt, sosem vennék fel ilyet komolyan – teszi hozzá mosolyogva.

Kiskoromban is írtam már dalokat, nemrég találtam is egyet… rettenetesen ciki volt. Egy kaszinóról szólt, ahol én nagyon sok pénzt fogok nyerni, de annyira ciki volt a rím, hogy önmagam előtt égtem folyamatosan, amikor olvastam.

A Kedvesem című dalomat Malmőben mindenképpen magyarul szeretném elénekelni, mert ez a dal így lett sikeres, a közönség is ezért szavazott rám szerintem. A refrént viszont szívesen elénekelném svédül, szerencsére Kővágó Dani, a gitárosom jól beszéli a nyelvet. Én is szeretem a nyelveket, japánul például két évig tanultam az egyetem alatt, puszta érdeklődésből. Az angolt nagyon jól értem, több könyvet is fordítottam angolról magyarra. A beszédben viszont nincs akkora rutinom, ezen még van mit javítanom.

A DAL című műsorban a hátam mögötti ledfalon látható kis figurákat a külföldön élő egyetlen húgom készítette. Ő egy kis rajzos arc. Amióta elkezdtem ezt a projektet, ő rajzol nekem borítókat, hangulatképeket a zenékhez. A szüleim átlagos emberek, semmi különös nincs bennük. A családomban nem foglalkozik senki zenével, én vagyok az egyetlen. Semmi extrát nem tervezek, élek ugyanúgy, ahogy eddig. Dolgozom, írom a dalaimat és nagy erőkkel készülök a malmői megmérettetésre.

A negatív internetes hozzászólásokkal kapcsolatban… láttam, hogy oltanak, talán meg is érdemlem egy kicsit. Hiszem, hogy ha megismernek az emberek, akkor nem fognak utálni, mert rájönnek, hogy jóindulatú vagyok és nem ártok senkinek. Nekem az a fontos, hogy jó dalokat írjak, és azt hiszem, hogy ez sikerült, erre fogok a továbbiakban is koncentrálni.

24 hozzászólás Kiderült, ki is az a ByeAlex!

  • olsson

    Gratulalok:) egy érett, komoly egyéniség.:) NAGYON ORULOK es BUSZKE VAGYOK, h O KÉPVISELI AZ ORSZAGOT!:)
    Vi ska så!

  • SOMTOM

    Hát azt én még hivatalosan sehol nem olvastam, hogy 40%-ot kapott volna, de ez a 20%-os előny is beszédes, kb. 50 ezer szavazattal kapott többet, mint a második…

    • LILLA

      A műsor után közvetlen én hallottam az egyik zsűritag említette hogy majdnem 40%-al nyert.Tehát nem 1-2%-on múlt.Magasan verte a mezőnyt.Nálam a második volt,gratulálok,sok sikert.

  • reby

    nem ByeAlex-el van/volt a baj, hanem a valogatas lebonyolitasaval …

  • Serinon

    Eleinte nagyon csalódott voltam, de elfogadtam az eredményt (mivel kénytelen voltam :D), de szerintem ez egy pont olyan dal, aminek szüksége lenne az angol szövegre kint. Mindenesetre tiszteletben tartom a döntést és szurkolni fogok Alexnek májusban!

  • Kajli25

    Ennyi! Egy teljesen normális, átlagos, hétköznapi srác! Ez nagyon szimpatikus benne!
    Nem kell ide manír, meg hajlítgatás, meg egy olyan dal előadása, amiről süt, hogy nem is tudja, hogy miről énekel az előadó…

    Örülök, hogy ő nyert! Nagyon szorítunk neki! Hajrá Alex! 🙂

  • Sanya

    Teljesen őszinte ember,tele szeretettel!Nem kellene bántani őt egyáltalán.Ő írt egy költeményt, amiből dal lett…és tessék.Így kell ezt csinálni.Azokra a külföldi negatív kommentekre pedig nincs mit adni akik azt mondják,hogy nem tud énekelni…tavaly az orosz nagyik mennyivel voltak jobbak énekben?Szerintem semennyivel…az abban a pillanatban dől el,hogy tetszik a dal mikor kiáll a színpadra és majd döntenek „részben” a nézők.Természetesen a zsűrinél nehezebb dolga lesz ByeAlexnek ,de ha még gyúr a hangjára addig,lehet belőle szép helyezés.

  • Eddie

    Sajnálom, hogy így kikezdte őt a média. Alapjában nem annyira rossz a dal, nekem kifejezetten tetszik benne ez a fajta monotonitás. Szerintem azért jó lenne egy részét angolra fordítani.

  • kbekhzi

    Nocsak, nocsak. Hova lettek az ellenszurkolók?! Mh. Ugye, h. egy cuki arc ez az Alex. Hajrá! 🙂

  • Vivi

    Így van, hajrá Alex!!!! 🙂
    Ezek szerint úgy látszik kezd vége lenni a három napos csodának, vagy már kellően kifújolták magukat 🙂
    Alex,ne változz meg, mi így szeretünk 🙂 (ill.akik meg nem,ők nyilván akkor se szeretnének ha megváltoznál, mert egy életre vérig sértetted őket azzal, hogy te merted megnyerni 😀 )

  • Seatter

    Kisvárdára járt gimibe?Én meg ott lakok.:D
    Ezt nem is tudtam.

  • Rivgos

    Ugye… Akik nem értik, miért ő nyert. Ezért (is). Mert minden izé nélkül átjött a dalon a szerethető, őszinte, máz nélküli egyénisége.

    Hogy milyen intelligensen nyilatkozik a sok őt savazó celebről, azt most el se kezdem.

  • LordKobold

    Nem tudom, olvastatok-e külföldi barátaitoktól bátorító üzeneteket arra vonatkozólag, hogy énekeljünk idén magyarul, mint anno Friderikával. Én még a döntő előtt sok dallal kapcsolatban. Pont ByeAlex dalát nem is tudtam volna elképzelni angolul, így örülök, hogy emiatt nem kell izgulnom, hogy félresikerül esetleg és az ismerőseim kívánsága is teljesült. 🙂 Én magam ugyan nem szavaztam rá, de innentől természetesnek érzem, hogy a következő 70 nap alatt egyre jobban mellé tudok majd állni!

  • Hilda

    Örülök, hogy megemlítettétek a „nagyikat’. Önazonos volt. Ennyi. Ez tud messzire röpíteni. Más: Egyik zsűritag megjegyezte, vajh’ hogyan fog Alex nyilatkozni stb. Hát így! SZÍVBŐL GRATULÁLOK/GRATULÁLUNK! És hajrá! Végre nem egy megcsinált, megkreált mű. Hanem valódi MŰ! Egyébiránt pedig, nem az a lényeg, hogy milyen magasságokat énekel ki valaki, hanem hogy mit vált ki az emberekből. A nagyívű sablonokból lesz elég. Dög unalom. Egyik olyan mint a másik. Talán 2 éve a franciák operaénekest vetettek be, gyönyörű hanggal, és nem robbant be. A pasi magának énekelt. És itt már megcsúszott.

  • Csókolom, megérkeztem! – Körbejártuk ByeAlexet

    Ő az a magyar hipszter (bár zsigerből utáljuk ezeket a ráragasztgatós skatulyázásokat), akit néhány napja mindenki ismer. Róla szól a bulvár, címlapokon láthatjuk, és természetesen az összes rádióadó orrba-szájba játssza immáron híres dalát. Megpróbáltunk utánajárni, honnan jött Alex, ki ő valójában, mit csinált eddig, és hogy került a figyelem középpontjába?

    http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6437/csokolom_megerkeztem-korbejartuk_byealexet/

  • Lív

    Már A Dal eleje óta Alexnek szurkoltam, hisz az ő dala elsőre megfogott nem úgy mint a többi előadóé. Imádom a Kedvesem számát, de a szívem csücske a Csókolom ! Napjában többször meghallgatom!
    Akik azt hiszik nem tud énekelni, azoknak üzenem hallgassák meg a Csókolom c. számát!
    Alex egy őszinte, jó humorú srác! Egy KÖLTŐ!

    Hajrá ALEX!!!!

  • Micu

    Elgondolkodtató, hogy miért is nyert. És aztán feltörtek az emlékek. 70-es évek közepe, vége. A Balatoni éjszakák, pénzed nincs arra, hogy elmenj egy diszkóba, de valamelyik padnál mindig volt egy srác, kezében gitárral és hamisan énekelgetett semmitmondó dalocskákat. De Mi a földön ülve kezünkben sörrel, fejünk az aktuális német szőke kisleány combján, vagy fordítva, álmodozva hallgattuk. Tudtuk róluk, hogy hivatásos pol-beatesek, de nem érdekelt bennünket. Mert hallgattuk a zenét.
    Visszaüt a retro őrület.
    Na Alex is egy pol-beates, mint Cseh Tamás, Dinnyés Jóska meg a többiek. Csak rá kellett jönnöm. Már a sör is megvan, még ha szép szőke leányka, lehet bármilyen nemzetiségű itt lenne az ágyamban biztos élvezném a DALT.

  • guston

    hatalmas tiszteletem minden hozzászólónak, megint van egy kis szabadidőm, úgyhogy ismét kifejtenék pár gondolatot. nem mintha bárki számára olyan hasznos tudna lenni, de azért nah, jólesik kicsit.

    mindig meglep és elkeserit valamelyest, amikor a különböző felületeken a dal cimű műsor döntőjének idei nyertesét cseszegetik alpáribbnál alpáribb hangnemben, és mindez nem azért bosszant, mert történetesen egyik kedvencem volt a versenyzők közül a srác, még csak nem is az miatt, mert hogy a szavazásában is tevékenyen résztvettem, hanem mert dühit, hogy szándékosan gerjesztik a lanyhuló hőzöngést, és több nappal az esemény után sem képesek sokan félretenni önös haragjukat, hogy végre kifújhassák magukat. bár az is lehet, azért nem teszik ezt, mert akkor fennáll a veszélye annak, hogy esetleg higgadtabban belegondolhatnak dolgokba, és véletlenül megértenék a nép akaratának miértjét.

    vannak olyanok, akik összevisszaesküvés elméleteket gyártanak, mások bundát látnak, nem tudom, én ez utóbbit nem, csupán csak félig fejtetőbe húzott sapkát és vastagkeretes szemüveget láttam. tulajdonképpen mindegy is, bár azért a vélemények egyik legmegmosolyogtatóbb gyöngyszeme az, miszerint, azért nem a jóhangú tehetségkutatósok közül került ki valaki győztesnek, mert direkt, hangsúlyozom direkt nem akarjuk megnyerni malmöben az euroviziót, ugyanis az sok lóvéba kerül, nekünk meg az nincs, és ezért küldünk ki megmismásolva egy suttogóst, nyah.

    valójában ezek szerint a kommentelők szerint mással tutira elsők lennénk kint, mert ugye csak rajtunk, a mi akaratunkon múlik a dolog, hát perszeh.

    no mindegy, szerintem ilyesmi eszmefuttatásokkal már ti is találkoztatok valahol, hiszen nem mai termés ez sem.

  • guston

    bakker az meg hab a tortán, ahogy a celebjeink is véleményt formálnak a témában, hát komolyan, szégyellje magát az összes kertévé hogy kitermelte nekünk ezeket a megélhetési partilátogatókat. hazudnék ha azt állitanám, hogy csalódtam bennük, mert igazából elvárásaim sem voltak velük szemben soha, de azért hogy a hajdúmédiaházaspár közösségi oldalakon és újságok hasábjain sértődötten szó szerint elküldje a fenébe a szavazókat, köztük engem meg téged is, na azért az már sok.

    tudnék cifra monológot keriteni velük kapcsolatban, csak hát nem biztos hogy tűrné a monitor, na meg a moderátor.

    helyette inkább elismerésemet fejezem ki byealex irányába, meg lehet nézni, el lehet olvasni tisztelt celebek a vele készült riportot, igy kell korrektül, intelligensen és őszintén megnyilvánulni, bennem ez által is csak tovább erősödött az alex iránti rokonszenv.

    meg a svéd versennyel kapcsolatos várakozásom is, ami eddig is meg volt, csak most kicsit tovább fokozódott, mert kiváncsi vagyok európa véleményére nah. tudom, pontosabban hinni akarom, hogy addigra a gigi, saunders és vastag tamás rajongók is megenyhülnek, hiszen elvileg egy a cél.

    vannak elvárásaink, álmaink, higgyétek el, közösen ez még felemelőbb lehet.

    bocsánat ha megint sok karaktert gyártottam, béke veletek meg a reggeli harmat.

    • Micu62

      Kedves Guston, látod ezért nem nézek tv-t. Elnézést időnként egy-két műsort megnézek. Ilyen pl. az Eurovízió ill. a Dal. Ha a tavalyi mezőnyhöz hasonlítjuk az ideit akkor láthatjuk, hogy a mostani nagyon gyenge volt. Énnekem személy szerint nem Alexszel volt bajom, hanem az egész mezőnnyel, melyről nem az indulók tehetnek, hanem akik ki válogatták az induló dalokat, meg a zsűrivel amely minden féleképp megpróbált a nézők akaratával szembe menni. pl. Cserpes Laurát sem válogatták be és két kizárás, visszalépés kellett ahhoz hogy részt vegyen a versenyen és a döntőig menetelt. Mindenáron gigi és sanders közül akarták a győztest. Nem tetszik Alex dala. Euróvízió versenyig (utána se)nem is fogom hallgatni, de a versenyen Neki szurkolok. Akárcsak a CD dalát melyet május óta nem halgattam, de Nekik is szurkoltam.

  • tanotto

    Kedves Szurkoló Társaim! A zeneirodalom egyik híres története, ahogy George Gershwin bemutatta a Kék rapszódiát. Az akkor divatos több órás Big Band fanfárok közé szinte véletlenül, beillesztették ezt a művet. Egy pillanat alatt hatalmas sikere lett, mert friss volt, más volt. De az István a királyban Réka szerepe is ilyen. Számtalan példát lehetne még hozni. Ennek ismert az őstörténete. Volt egy ember, aki birkatrágya között született, a görögök hülyének tartották, a zsidók lenézték, rongyokban járt és most emberek milliói hozzá fohászkodnak, legyenek keresztények, vagy hitetlenek. A zeneirodalomnak is van sok sok kis Jézusa.
    Minden mű annyit ér, ahány embernek tetszik, ahány ember hisz benne. Aki veszi a fáradtságot és elgondolkodik ezen a jelenségen talán közelebb jut az igazsághoz. Ez játék és a játék örömet okoz. Az emberek csodálják, de nem szeretik azt, aki habzó szájjal mindenáron győzni akar. Én sem szeretnék habzó szájjal, mindenáron igazat mondani, ezért be is fejezem.
    Tisztihand

  • dd

    Csak keresem a szavakat, megvan, imádom a karaktert, hajrá Alex, egyszerű, őszinte ember, aki nem a nagy csinnadrattával akar kitűnni a tömegből. Csupazene.

  • Vivi

    Gondolom neked se véletlenül lett ss a neved, úgyhogy ez számomra mindent megmagyaráz.