Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: A második középdöntő továbbjutói

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este újabb 4 dallal bővült a jövő szombati magyar nemzeti finálé névsora. 9 dalból ismét 2 dalt választott ki a zsűri, és kettőt a közönség. A mai forduló eredményei (zárójelben az elődöntős pontszámokkal)

38 pont Szíveddel láss – Agárdi Szilvi – Pál Dénes (közönség juttatta tovább (48, -10)
42 pont Úgy fáj – Radics Gigi (zsűri juttatta tovább) (47, -5)
36 pont Új generáció – Janicsák Veca (42, -6)
37 pont Kedvesem – ByeAlex (közönség juttatta tovább) (43, -6)
34 pont Nem baj – Mohamed Fatima (37, -3)
43 pont Holnaptól – Vastag Tamás (zsűri juttatta tovább) (43, 0)
37 pont Húz – Baricz Gergő (43, -6)
32 pont Ezt látnod kell – Palcsó Tamás (35, -3)
42 pont Tegnap még más voltál – United (41, +1)

Az old.eschungary.hu előszavazásán a négy továbbjutóból ismét hármat találtak el olvasóink, Vastag Tamás helyett Janicsák Vecát küldték volna döntőbe a rajongók.

102 hozzászólás A Dal 2013: A második középdöntő továbbjutói

 • JakeJagger

  Az tényleg jó ötlet lenne, ha a végső 4-es angolul is előadná a fináléban a dalát.
  Szerintem a szavazóknak a „végső dalt” is illendő lenne hallaniuk a szavazás előtt.

  A 4-es szerintem ez lesz:

  -Radics Gigi
  -KSA
  -Keresztes Ildikó
  -Vastag Tamás (sajnos… Pedig Déneséket látnám szívesen ott vagy Laurát, esetleg ByeAlex-et)

 • szanyoca

  Véleményem szerint Gigi magasan veri a mezőnyt – nevetséges, hogy a kézmozdulataiba kötöttek bele – bár KSA dala angolul szintén megállná a helyét Malmőben. Nagyon remélem, hogy a duó nem lesz bent a négyben, én legalábbis nem engedném ki őket, mint ahogyan Laurát sem, aki folyamatosan hamisan énekel. Szívesen látnám még a négyben Keresztes Ildikót, és szerintem Rácz Gergőt biztos betolják, bár borzalmas a dal és az előadás is.

  • Gabiii

   Gigi mozdulatai igen is zavaróak és modorosak, ezt májusra mindenképp le kell vetkőznie ha úgy adódik. Gigi és ez a dal csak úgy lehet majd sikeres ha egy jó színpadkép van mögötte és természetesen van előadva.(a klippben a mimikája egész jó, azt kéne erőltetni!)
   Szóval nem megsértődni ha kritikát mondanak a kedvencnek hanem örülni neki!! 🙂

 • szanyoca

  Minden értelmes kritikának örül az ember, de amikor már csak egy kézmozdulatba tudnak belekötni, az gáz. (Engem személy szerint nem zavart, mert általában így énekel) Gigi értelmes lány, biztos figyelni fog erre,és bízom abban is, hgoy végre normális ruhát fognak ráadni! 🙂

  • Rivgos

   Hát ez az…. Cserpes kézmozdulataiba nem kötöttek bele, pedig állítom centivel mérték ki, és olyan messze volt a spontaneitástól, mint ide a Mars huszonhétszer…

 • szanyoca

  Egyetértek Rivgossal, és ne is értem, hogy a Laura mit keres a legjobb nyolcban, hiszen nála sokkal jobbak estek ki.

 • raspberry

  KSA száma angolul fényévekkel jobb, mint magyarul. Mikor először meghallottam a DAL-ban, rögtön az jutott eszembe, hogy mi ez az óborzalom??? Angolul viszont tényleg jobb.
  Nem értem, hogy miért van mindenki oda Keresztes Ildikóért… szerintem nagyon unalmas a hangja, nem Euróvízióra való az egész. Nekem Pál Dénesék a kedvenceim, igaz, még van mit fejlődniük. Gigi tucat… Nagyon szép hangja van, de elveszik a többi pop szám között, nem annyira különleges.
  Egy külföldi ismerősöm, aki itt van Mo-n pl. Cserpes Laurát favorizálja, mert szerinte „tipikus Euróvíziós a száma” és valóban 🙂

 • Gabor

  Csatlakozom a Laura és ByeAlex fanok táborához 🙂

  Csak sajnos úgy érzem egyik sem fogja megkapni ez esélyt a TOP 4-hez

  Laura szerintem magabiztosan és jól énekel (igen van fülem…) és egy szép ívű jó dal, tegnap az ágyban folyamatosan ezt dúdoltam, ez jelent valamit 🙂

  Alex meg egyszerűen más mint amit Európa megszokott, szerintem tetszene nekik. A közönség itthon megvette!
  Ne feledjük, hogy ő az egyetlen, akit kétszer is a közönség vitt tovább!! Ráadásul egy tehetségkutatós szereplőkkel=nagyobb ismertséggel rendelkező mezőnyből!!!

  • Cici

   Nem igaz. Jó a zene, melodikus, könnyen megjegyezhető, könnyű, igazi sláger, hogy kinek mi a nyálgép, az szubjektív, a többi pedig üres fecsegés, a ha az anyósom villamos lenne csilingelne kategória.

   Nem vastag Csabának volt a legrosszabb hangja, legfeljebb a te kedvenced nem ő volt, hanem valaki más. A verseny egyébként, amit megnyert az sms-szavazatokra épül, aminek egyenes következménye, hogy a rajongók küldik kedvenceikre.

 • Lukmataa

  Most már nem Agárdiéktől, hanem Vastag Tamástól kell félni, mert neki és tesójának még Szilviéknél is több rajongója van, ha a zsűri top4-be viszi, ő megy!
  Nem szabad hagyni!!! Go Gigi for Malmö!

  • Cici

   Mé’ nem szabad hagyni? Fejtsd ki légy szíves!

  • Lukmataa

   Nincs jó zenéje, nem megjegyezhető, nyálgép az egész, megint beégés lenne a vége, még a döntőbe se jutna Malmöben!
   Vastag Csabát se nagyon értem, hogy nyerte meg az x-factort, ott is neki volt a legrosszabb hangja, de a rajongók küldték neki az sms-t!

 • Gigi toronymagasan az első!
  Ő volt a legjobb, utána Vastag Tamás, aztán az Agárdi-Pál duett, és 4. továbbjutóm a United lett volna. ByAlex a listám utolsó helyét foglalta el, nagyon jóindulatú voltam, hisz 2 pontot adtam a produkciójára.Ha ő menne hatalmas égés lenne, habár Ádok Zoli meg Csézy teljesítményét talán túlszárnyalná 1-2 ponttal.

 • birdhunter

  A tehettségkutatók elárasztották a zenei életet kiváló hangokkal, de hiányzik belőlük az egyéniség, az egyedi stílus. Hiába juttatunk ki közülük bárkit, csak 1 lesz a sok tucaténekes között. Én Gigigt, VT-t és KSA-t is ide sorolom. A páros pedig rettenetesen hatásvadász és sajnos hangilag is elég gyengus. RG és Cserpes is küzd a hangokkal. Keresztes angolul jó lehet Byealex meg „egyszerűen” jó.

  • Figyelj!
   A véleményed nagy részéve egyetértek, de Gigi a legjobb.A másik kettő (V.T., Agárdi Sz., Pál D.) tényleg gyenge volt, de a Gigi mindenkit lealázott!!!ByAlex egy nagy nulla, hisz semmi hangja, na de mindegy, nem foglak itt győzködni:
   Radics Gigi
   Cserpes Laura
   Keresztes Ildikó
   HAJRÁ!!!!

 • nosugar

  …én Csézyt szerettem! 🙂

 • yuliusz

  Olvasgatva a véleményeket, örülnék, ha valaki elfogulatlanul leírná, hogy az igencsak közepes dalt gyengén, erőtlenül és rengeteg hamis hanggal éneklő Cserpes Laura mitől vívta ki a szimpátiáját.

  • TNG

   Speciel az ő közepes dala jobb, mint a többieké, ez az oka a szimpátiának. Hamisan pedig nem ő énekel egyedül, Kállay Saunders is hamis volt.

  • Taki

   Jó a dal és kész!Szépen vannak felépítve a dallamok és harmóniák! Szerintem egyáltalán nem énekelt hamisan!Ennyi!

 • Dalida

  Az én „álmom” ugyanaz, mint Emdogh-é, vagyis az, hogy a négy kiválasztott Laura, Ildi, Gigi és ByeAlex legyen. Közülük bárki menne Malmöbe, elégedett lennék. Sajnos erre én sem látok sok esélyt, mert a zsűri elvakult (elsüketült) KSA-rajongó, és bár meg is mondták, hogy a dala a 60-as évek Amerikáját idézi, nem gondolkodtak el azon, hogy akkor mit keresne 2013-ban Magyarország képviseletében Malmöben. Szerintem bárkit inkább, mint őt.

  Remélem, hogy a zsűri lesz olyan bátor, hogy a duettet nem választja be a 4 közé, mert akkor eldőlt a kérdés, hogy ők mennek, és az nem lenne szerencsés.

  Gigi színpadi mozgása még valóban darabos, de ezen bőven lehet javítani májusig.

  Bye Alex kiküldésétől én nem félnék. Ő az, aki biztosan kitűnne a mezőnyből. Egyszer igazán lehetnénk olyan merészek, hogy nem egy szokványos dalt küldünk.

  Megjegyzem, hogy az Alex-ra időben elküldött sms-em a műsor vége után fél órával ért célba.

  • yuliusz

   Hogy is írtad: „a dala a 60-as évek Amerikáját idézi, nem gondolkodtak el azon, hogy akkor mit keresne 2013-ban”
   Nem is értem, hogy mit hallgatunk a 21. században azon az elavult LGT-n, Illésen, Mozartról már nem is beszélve 🙂
   A dal, amit KSA énekel egy stílus. Világsikerű zenekarok vannak, akik ezt a stílust képviselik, pl. a Mannhattan Transfer.
   Gigi és ByAlex ok., Keresztes dala nekem már nem annyira, de Cserpes Laura végképp nem a négybe való.

  • Dalida

   Yuliusz, lehagytál egy lényeges gondolatot a mondanivalómból: mit keresne Magyarország képviseletében Malmöben?

   Illésék zenéje magyar gyökereken alapul, az LGT sem nemzetidegen, ehhez az amerikai stílushoz viszont semmi közünk nincs. Hallgatni lehet, kiküldeni őket országunk képviseletében – szerintem – nem.
   Akkor sem küldeném, ha KSA hangját tekintve megközelítené az említett zenekarok frontembereit (amitől nagyon távol áll!).

 • Czigel

  Lehet hogy hosszú lesz, amit fogok most írni, de nagyon sok gondolat fogalmazódott meg a fejemben a két középdöntő után..Ezekkel egyet lehet érteni illetve vitatkozni is lehet! 😀
  Első középdöntő továbbjutói :
  Kállay-Saunders András: A dal maga nagyon jó, tetszik, simán képviselhetné Magyarországot, DE csak akkor, ha nem magyarul énekel! Könyörgöm ez az ember nem rendelkezik normális magyar beszéddel, mit akar egy olyan versenyben, ahol magyarul kell énekelni.. De a dal maga jó, és mivel ez egy Dalverseny, ez csupán a lényeg! 😀
  Rácz Gergő: Hogy ez hogy jutott tovább a zsűri segítségével, azt szerintem jövőre se fogom megérteni, de ez egyszerűen számomra borzasztó..:// Ki lehet ezzel kergetni engem a világból, a vo-u-o-u-u-u-o-u-o rész engem inkább egy majomra emlékeztet, az egyetlen pozitívum az, hogy a vokalisták nagyon jók! :))
  Keresztes Ildikó: Kifejezetten tetszik ez a dal, megérdemelten jutott tovább! Egy balladában én a katarzisérzést keresem, hogy belül megérintsen.. Ebben a dalban érzek ilyet, ha nem is olyan erősen, de ez még a döntőre megváltozhat 😀
  Cserpes Laura: Mondhatja sok ember azt, hogy most így lefizette ez, meg megvezette az, meg sok kritikát lehetne mondani… Egyszerűen csodálatos ez a dal, szerintem egyáltalán nem hamis, a múltkor még a hideg is kirázott tőle, ami legutóbb Maja Keuc dalánál fordult elő velem:) Egyetlen hiba van benne, ami viszont súlyos, hogy nincs csúcspont, ez pedig itt sokat jelent!
  Akiket én hiányolok innen: Gáspár Laci & Plastikhead, Polyák Lilla, ők megérdemelték volna a finálét..
  2. középdöntő:
  Vastag Tamás: Rácz Gergő 2… Ezt sem értem.. Kicsit számomra lapos, egyszerű, unalmas ballada, igazából sokat nem tudok róla mondani, remélem nem jut ki…
  Radics Gigi: Potenciális győztes! Tényleg 5-ször meghallgattam egymás után, egyetlen apró hibát nem találtam, és ráadásul a dal is kifejezetten tetszik! Egyetlen apró kivetnivaló van benne, az utolsó fél percben is Giginek kéne a dalt vinnie, de ott is nagyon jó a hangja, csak az egy picit zavaró(de lehet hogy csak az én fülemnek)..
  Agárdi – Pál: Úgy voltam vele, hogy na éljük túl ezt, de aztán ottragadtam, mert ez most nem volt vállalhatatlan! Na az igaz viszont, hogy a rutintalanság, a tapasztalatlanság az nagyon vissza fog ütni, akkor, ha a hangokon sürgősen nem javítanak szombatig.. Sőt még akkor is baj lesz! De valahogy azt érzem hogyha a zsűri 4. helyen beviszi őket, onnantól kezdve sajnos nem lesz megállás…:/
  ByeAlex: Ez a srác valami szenzációs! Nem hittem volna, hogy meg tudom szeretni ezt a műfajt, de egy ilyen nagyon egyszerű dallal meg lehet kilóra venni a népet, köztük engem is! 😀 Semmi kifogásolnivalóm nincs a dallal kapcsolatban, ez így jó ahogy van!
  Szóval ezek után a 4-es döntő mezőnye a következő nálam: ű
  Radics Gigi
  KSA
  ByeAlex
  Cserpes Laura
  Hogy ki fog nyerni? Szerintem KSA és Gigi közül valamelyik 😀

  • schanc

   Most akkor van kivetnivaló Gigiben vagy nincs? 😛
   Giginél számomra az a „fura”, hogy valahogy élőben nem találták el a Gigi-vokál-zenei alap hangosításának arányait. És ez sokat levett a dal élvezeti értékéből. Persze ez megoldható probléma.

  • Czigel

   Ez az egyetlen apró dolog, de tényleg csak nüansznyi 😀 Nem vitatom se Gigi tehetségét, se a dal értékét, csak tegnap valahogy úgy éreztem hogy az a fél perc teljesen különvált a többi résztől..

 • schanc

  Egyébként a zsűri hétvégi ténykedését illetően még annyi merült fel bennem, hogy mondtak kritikát – tök jó. De! A dolgok nagy részét az elődöntőben is el lehetett volna mondani! Pl. a duettnél, hogy két szólam illene. OK, ezt mondtuk mi is, meg egy valamirevaló zenész gondol erre, de ha azt nézzük, hogy Dénes-Szilvi 3 hete boldogan elvolt a 48 pontjával és hogy csodálatos az egész, tegnap meg kaptak 38-at és benyögtek egy olyan dolgot nekik, amit az előző három hétben simán kikísérletezhettek volna, és most pár nap alatt kell összecsapniuk.

  • Czigel

   Azt írtad h valamirevaló zenész.. Ezek szerint ők nem azok? .. 😀

  • schanc

   Hát per pill még inkább kirakatbábuknak tűnnek nekem. Azzal együtt is, hogy nálam benne vannak abban a 3-ban, akiket el tudok képzelni kinn.

  • Gabiii

   Nem róluk van szó (bár őket sem lehet zenésznek nevezni, azok tudnak dalt írni 1-2 hangszeren játszani stb. 🙂 ) hanem Szabó Zé-ről akinek a ténykedése a magyar zeneiparban hát hmmm khmm…

  • Gabiii

   Egyébként igazad van ha a zsűri akkor szólt volna hogy bocsi de ez így nem jó akkor 3 hét alatt lehetett volna alakítani, így meg várták az újabb tuti első helyet a „tökéletes produkcióval”.

  • Rivgos

   Bocs, de egy duónál a zeneszerző nem gondol arra, hogy nem egy szólamban írjuk meg a dalt nekik?

   Mondjuk egy szólamban is hamisak és bizonytalanok voltak, hát még kettőben…

 • embr

  Kállay-t angolul a népnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Réka

  Kár, h Királyék nem indultak idén. Nekik drukkoltam volna…

 • mimi

  Gigi dala erősen hajaz Paula Seling Timpul című dalára… nem kellene beégni

 • embr

  amugy Gigi jobb lett volna, ha inkább a Daydream-mel indult volna, mert például az is olyan,mint a My baby,könnyen megmarad az emberfejében,dúdolható,de így a Kállay jobb

 • Panda

  Jaj hagyjuk már ezt az apuka beszavazta dumát,unalmas!Sok embernek tetszett,ennyi.Nem kell mindenben a rosszat feltételezni! A nagy eurovizios forgatagban,egy kis hamis hang,egy kis hiba fel sem tűnik!Laura,dala és az egész színpadi előadás,nagyon jó,és hatásos!Európa szintű!Szerintem nyugodt szívvel,mehetne Malmőbe!

  • JakeJagger

   Ha más lenne a helyzet, akkor talán én is hinnék ebben az „Apu beszavaztatta” dologban, de magamból kiindulva nem hiszem el!

   Be kell hogy valljam, hogy Laurát borzasztó ellenszenvesnek találtam, még most sem igazán szimpatikus, sosem gondoltam volna, hogy szavazni fogok rá. Sosem tetszett egy megszólalása sem a múltban, a hideg kirázott tőle, ha láttam újságban vagy tv-ben.

   Viszont szombaton a 20-as keretemet teljesen rá fordítottam a szavazáskor,mert a dala nagyon tetszett, szerintem teljesen megállná a helyét az Eurovízión.

   Úgyhogy lehet, hogy más is így gondolkozhatott és tényleg sokan szavaztak rá, nem kellett hozzá Apu segítsége…

 • csaba

  Detto, Laura nagyon jo volt!

 • SOMTOM

  Személyes választ kaptam egy benfenntestől, hogy a zsűri szombaton az összes dal után fog szavazni úgy, mint az euróvizión, sorrendbe rakva egyenként a dalokat.

 • SOMTOM

  Őszintén szólva az egyik zsűri tagtól kaptam a levelet, miután rákérdeztem nála, de majd szombaton kiderül. Viszont ez azért is jó, mert ők is egymástól függetlenül kell döntsenek, azt gondolom a lehető legobjektívebb döntést így lehet meghozni egyébként.

  • Gabiii

   Na meg egy fokkal magasabb az izgalmi faktor is…

  • Pitbull

   És persze, az „egymástól független” szavazást, nem lehet előre megbeszélni…

  • SOMTOM

   Hát ők is mondták, hogy egész nap nézik a próbákat, meg azért ez már az utolsó kör. Abban egyetértek, hogy mindenkinek lesz a fejében egy sorrend, amin már nem változtatnak. Ha tényleg ilyen rendszer lesz, akkor érdekes lesz, hogy megmutatják-e, hogyan pontoztak, vagy csak megmondják az összegzés utáni legjobb 4-et…

 • Évi

  Hát Rettenetes hogy Ők Mennek Tovább!!!!!!!!
  Nem baj !!!! A Magyarok így Megint Nem Nyernek!!!
  Hiába volt jó tavaly a Compct D. mégis az utolsó helyeken cammogtunk!!!Égőőőőőőőőőő!!!!!
  Most akkor meg Sehol sem Leszünk !!!!
  Nézzétek meg Kik Lesznek a Külföldi Énekesek És miket adnak Elő…Én már Megnéztem!!!Nagyon jóóóók!!!!
  A Fatma Nagyon jó Lett volna oda… a Zenéjével!!!vagy a Lilla!!!

  Eurovision 2013
  http://www.youtube.com/watch?v=pfUR99tr4i0&list=PLCDTvtF4djPgeCavDOQmk_fU7wkXAmbaE

  Kedvenceim: Görög..Norvég És Szlovénia!!!!!Hallgassátok És Hasonlítgassatok…Mert mi még Sehol Nem vagyunk!!!!!Sajnos!!!!!!!!!!!!!!!! Szégyenletes!!!
  Még a Király Lindát Sem Küldték ki Pedig Ő azért már tud valamit!!!!
  Mik ezek a szövegek a Zsűritől is!!!Istenem!!!Vicc!!!!
  UI: a MTV Vieótár sz…rrrrr akad nem tudom visszanéni Az illetékesek csinálják meg Pleas!!!!!
  http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/02/25/00/A_Dal_2013_februar_24__masodik_kozepdonto_.aspx

 • Fricz

  Nevetséges volt a zsűri vasárnap! 42pont a United-nek a kérdésre meg h. kit szeretnének még a döntőben látni … egyik sem mondta a őket :)mindenki azokat említette akit korábban az elődöntőben szerettek de vasárnap már lepontoztak 🙂 micsoda következetes cselekedet 🙂 Gondolom a későbbi támadások miatt, vagy pedig ők is kíváncsiak voltak arra, hogy a favoritnak számító és általuk is kedvelt előadók milyen támogatottsággal rendelkeznek …

 • Nita

  Én annyira el tudom képzelni Szilvit és Dénest a döntőben! De már az elejétől kezdve…tényleg dalok meg előadók versenye és talán csúnya ha azt mondom, hogy az ő helyzetük egy előny de tényleg az… kb mint tavaly az orosz nénik, hogy olyan kis cukik meg van benne valami ami végre nem csak egy tökéletes hang vagy egy fülbemászó dal hanem az emberi empátiáját is megmozgatja. Amúgy Gigi tök jó meg minden de nekem ez a dal nem jön be… és am tök gáz valóban, hogy a dalok nagy része sálllálllá meg ohoohoo meg o-o-o-o. Kicsit tényleg csalódás mert egyik dal sem olyan amihez olyan nagy reményeket lehetne főzni.

 • lilla13

  Az empátiáról jut eszembe, én Szilvia helyében nem szeretném – szerintem ő sem -, ha az alig látás miatt helyzetelőnyként könyvelnék el a messze nem tökéletes előadást. Vagyunk egy páran, akiknek a produkció nem fog jobban tetszeni csak azért, mert az egyik előadó látása nem jó. Pár éve volt már vak versenyző, a grúz énekesnő, az ország nem végzett az élbolyban emiatt.
  Gondolom, a többi versenyzőnek sem kényelmes, ha mellékszereplőnek érzi magát – ha már az empátia szóba került.
  Többször olvastam, hogy a párnak van ideje fejlődni májusig (bár maga a dal és a szövege nem lesz jobb). Cserpes Laurának is ugyanannyi ideje van pontosabban előadni a dalt, mellesleg Vastag Tamás hangja elég megbízható és hoz egy színvonalat élőben, Giginek, Kállay S. Andrásnak és Keresztes Ildikónak pedig kész produkciója van. ByeAlex pedig nem görcsöl, felmegy a színpadra ahogy van, elénekli a kis dalát, aztán vagy tetszik az embereknek vagy nem.
  Ha úgy nézem a dalokat, hogy az emberek egyszer fogják látni kint (sztori és körítés nélkül) és szavazzák döntőbe a produkciókat, akkor talán a My Baby-re voksolnék, bár személy szerint Ildikó hangja és dala nekem jobban tetszik. Sajnálom, hogy nem volt a harminc magyar dalban egyetlen olyan sem, amiben kicsit jobban benne van az országunk, a zenénk. Ezért sajnálom, hogy Szabó Ádám dala nem került be a középdöntőbe és nem finomítottak rajta.