Oroszország: Dina Garipova – What If

[youtube]http://youtu.be/1VwzdeRNjtA[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Az orosz nemzeti köztelevízió nemrég mutatta be a 2013-as versenydalát, de az oikotimes.com máris leleplezte, hogy plágium Dina Garipova “What If” című dala. Egyelőre ez a hivatalos orosz versenydal, március 19-ig változhat valami.

Eredeti dal:

26 Comments

Hallgatható kategória, de ha nem Oroszország küldené, senki se foglalkozna vele, így viszont garantált a TOP 10.
Nálam eddig 7/18.

Baszus, ez szinte ugyan az a dal, mint a Hear’say-é. Nagyon szégyenletes az oroszoktól. Amúgy egy bugyuta Pop dal, ami semmit se ér.

“Nagyon szégyenletes az oroszoktól.”
Ne általánosítsunk már így egy nemzetre. Valaki nagy hibát követett el, ő nem egyenlő egy néppel.

És ki választana/hagyna jóvá egy plagizált dalt szándékosan, amikor úgyis kiderül, és azokra is ráhúzzák, hogy másolt, ami pedig nem az. A “szerzők” környékén kell keresni a hibást.

Ezért lenne tanácsosabb dalok közül választani,mintsem előadók közül. Ezzel a dallal (és előadóval) az oroszok maguk is tudhatták,hogy nem a győzelem lesz a cél…

Szörnyüek és még ők mondják, hogy az Ukránok a rosszak, és most akkor mi lesz? Megenengedik nekik fellépni ezzel a dallal? A tavalyi 2. helyet nem érdemelték meg, egy rakás vén asszony akiknek féllábuk már a sírba van, olyanok mint a szomszédasszonyom, szerencsétlenek, bezzeg európának meg bejött.

A refrén első két során kívül, hol a fenében van bármilyen hasonlóság a két dal között? Szerintem ez olyan messze van a plágium fogalmától, mint Schmitt Pál a köztársasági elnöki bársonyszéktől.

Na de most mikor dől el hogy ez szabályos e vagy sem, mert valóban eléggé hasonlít rá.
Nekem tetszene, és remekül illene a sémába (2009-től), vagyis vagy nagyon tetszetős dallal állnak elő, vagy egy utolsó hulladékkal 😀 Azt hiszem nem nehéz kitalálni, mikor melyik dalra gondoltam 😀

Nekem inkább a 2004-es Eurovízió máltai versenyző angel számára hasonlít, illetve ez a dal jutott gyorsan eszembe, amikor meghallgattam a What if c. számot 🙂

A napokban nézegettem ki mivel indul, de ezt nem nagyon értem. Most mivel indulnak az oroszok? Mert a What if we amit a csaj énekel az egy az egyben a 2009es máltai dal. De több külföldi oldalon is ezt olvastam, hogy ezzel indul … Tud vki valami pontosabbat?

Comments are closed.