Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: 4 dal már a jövő szombati döntőben

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Ma este a Dal 2013 eurovíziós dalválogató sorozata a második középdöntőhöz ért. Ebben a fordulóban a 9 dal közül kettőt a zsűri, kettőt a közönség juttatott a jövő szombati döntőbe. A múlt heti beérkezett SMS szavazatok darabszámát ezúttal nem árulták el a műsorvezetők. A mai este eredménye (zárójelben a zsűri elődöntőben kiosztott pontjaival és az elődöntők és az első középdöntő közötti zsűris pontszámok különbségével):

34 pont Puskás Péter (42) (-8 pont az elődöntőhöz képest)
33 pont Cserpes Laura (45) közönség juttatta tovább (-12 pont az elődöntőhöz képest)
38 pont Plastikhead & Gáspár Laci (44) (-6 pont az elődöntőhöz képest)
39 pont Keresztes Ildikó (47) közönség juttatta tovább (-8 pont az elődöntőhöz képest)
35 pont Gyurcsík Tibor (41) (-6 pont az elődöntőhöz képest)
33 pont Odett (43) (-10 pont az elődöntőhöz képest)
45 pont Kállay Saunders András (48) zsűri juttatta tovább (-3 pont az elődöntőhöz képest)
35 pont Polyák Lilla (43) (-8 pont az elődöntőhöz képest)
43 pont Rácz Gergő (45) zsűri juttatta tovább (-2 pont az elődöntőhöz képest)

Az elődöntőkön kiosztott pontokhoz képest a zsűri Rácz Gergővel volt a legkíméletesebb (2 pont visszaesés), és Cserpes Laurát büntette a legjobban (12 pont visszaesés).

Az előszavazásunkon 4-ből három dalt találtak el olvasóink: Polyák Lilla helyett váratlanul Rácz Gergő jutott a döntősök közé.

98 hozzászólás A Dal 2013: 4 dal már a jövő szombati döntőben

 • rivgos

  Mondja meg valaki, Cserpes Laurának hirtelen honnan a túróból lett ekkora szavazóbázisa?! Meg mire? Mert olyan mesterkélt volt minden egyes betanított mozdulata, hogy az elképesztő. A többit hagyom, hogy hamis volt stb.

  • aronvi

   én például rá szavaztam, és ahogy itt olvasgattam, sokan mások is:)

  • Én is rá szavaztam, pontosítva CSAK RÁ! Szinte kötelességemnek éreztem, hogy egy olyan dalra adjam le a voksomat, ami tényleg megállná kint a helyét, és szerintem hatalmas hülyeség a hangi adottságaival jönni, mivel amit produkál, az szinte stúdió minőség!!!! Egy dolgot sajnálok nagyon, hogy a zsűri esélyt se fog adni neki 🙁

  • Gabor

   Én pl soha semmilyen tehetségkutatóban nem szavaztam, Lauráról még csak nem is hallottam ezelőtt, mégis elküldtem rá most 2 SMS-t mert a tegnapik közül ő volt az aki Csiszár Jenő szavaival élve emlékezetes maradt számomra.

   A hang, a dal, a színpadi jelenlét és a hitelesség nála nagyszerűen megvolt, és a jelek azt mutatják, hogy még sokan gondolják így, én bátran elküldeném Malmöbe.

   (Viszont a zsűri kizárt hogy beteszi a négybe KSA, Keresztes/Rácz, ASz-PD és Gigi közül valakinek a helyére 🙁 )

 • pampalini .

  Ne szidjátok már úgy Rácz Gergő dalát , nem volt az olyan rossz , legalábbis a többi sem volt jobb ( Egyik sem !) ! Ez egy egyszerű kis popdal , a kilencvenes évek végén 2000 -es évek elején íródtak hasonló dalok , lehet egy tucat , de meghallgattam és elsőre azt éreztem hogy igen , ez egyben van . Nem véletlen , hogy a rádiók is ezt a dalt játsszák . Igaz Keresztes Ildi jobban énekel mindenkinél de a dala nem egy sláger (olyan hazai eddás feeling ), kötve hiszem h kint megkajolnák .

 • Kristoffer

  Vérzik a szivem Odettért, hiszem, hogy angolul nagyot tarolt volna, mert egyedi és kilógott volna a többi szám közül ez az előadás. 🙁

  Zsürinek illett volna továbbjuttatnia Ildikót (legjobb előadó-leghitelesebb produkció) és Laurát (legjobb szám megragadó előadással). Leszámitva Odett kiesését, úgy érzem a közönség ezúttal jól döntött.

  KSA egyáltalán nem fog kitünni Malmöben a sok tucatdal között. Érthetetlen mi jó benne. Nem modern, semmi plusz nincs benne. Neki illett volna közönség által továbbjutnia…és akkor mondhattam volna h hülye nézőknek nincs füle…
  Rácz Gergő….SZEMBEKÖPÉNÉM A ZSÜRIT…..minek kell ezt a csókost igy nyomni? Undoritó….Magyarország…gyenge előadó, gyenge produkció, gyenge régimódi szám, de van kapcsolata a zsürinél….

  Többiek: szinvonalas volt a müsor összességében, Lilla hangja messze jobb volt és szép volt a ruhája (de kevés kintre még mindig). Gyurcsik Tibit vágja valaki fejbe, mit pofázik bele a müsorvezető-zsüri szövegébe hülyeségekkel? A legtenyérbemászóbb elöadó a világon. Puskás Peti üde szinfolt, mert nagyon érti a szakmát. Gáspár Laciék személyisége meg nem megnyerő, pedig a számmal nem volt baj (azt a táncost elmagyarázhatná valaki).

  • Kristoffer

   még annyit hadd tegyek hozzá, hogy szerintem nagyon ciki, hogy az extra produkciók playback-ről mennek. Azért jó volt Szilvát újra látni ^.^

  • manus

   Akarod mondani, szerinted a legtenyérbemászóbb. Nekem pl. Kállay a legtenyérbemászóbb meg Gáspár, fröcsöghetnék én is. Tibi meg jól tette, hogy belepofázott a nagyságos urak szánalmas vitájába. Önmagukat hazudtolták meg vele szemben, nem is érdemelnek semmi pozitív hozzáállást. Amúgyis ki a fene az a Walkó, Csiszár meg Rákay, hogy Tibi tisztelje őket?

  • manus

   Ja, és Odettkéd is tenyérbemászó, semmi hangja, a dala is egy semmi.

 • A továbbjutókkal részben egyetértettem. Kállay-Saunders András dala magával ragadó kis pop dal, szerintem lenne bőven közönsége odakint, viszont félő, hogy egy nagy színpadon ez a vokalistákkal járkálós dolog brutál rosszul fog mutatni! Szerintem a fő szempontok közé kéne venni a színpadképet is, és nem elfelejteni, hogy Malmőben kicsit minden nagyobb lesz, és vannak esetek, amikor ez jót tesz, és van amikor kifejezetten elnyomja az eladót. El kéne ezen gondolkozni a zsűrinek! Persze ezen lehet változtatni, tehát továbbra is az a véleményem, hogy András nem lenne rossz választás! (Persze nem is a legjobb)

  Mint már fentebb írtam én csak Laurára küldtem szavazatot, az este folyamán ő volt az egyetlen akit már ültetnék felfele a repülőre! A színpadkép igaz a múltkor sokkal jobb volt, a füsttel, a fényekkel, de bebizonyították, hogy kevésbé misztikusan is jól működik minden. Laura hangjával nem tudom mi bajotok van, szerintem szépen odateszi, tegnap igaz voltak durva hanghibái, de egy héttel ezelőtt megmutatta, hogy tud ő, ha nem idegeskedik.

  Na most jön a feketeleves 😀
  Én teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy Ildikó dala semmilyen szinten nem való Eurovízióra! Kezdjük a külsőségekkel! Azt, hogy a ledfalon intenzíven vonalak mozognak…ezt senki nem gondolhatta komolyan!!!! Ha nekem kellett volna kitalálni az egész színpadképet, én sokkal merészebb lettem volna, mivel a düh helyett egy rózsaszín vattacukrot látunk! Ildikó hangi adottságairól nem tudok rosszat mondani, de nekem a dala egyszerűen nem jön át/be! Olyan semmilyen az egész produkció, nincs benne az a pillanat, amikor felkapod a fejed! Szerintem a középdöntőt megérdemelte, de butaság volt megadni a zsűrinek a lehetőséget, hogy a szuper négyes közé juttassa!

  Rácz Gergő…nagy dilemma nekem, mivel egy szerethető dalt kapunk kicsit TÚL egyszerűen, kisfiúsan, élmény nélkül tálalva! A zsűri félig meddig jól látta, ezt szívesen hallgatja valaki, de az, hogy megmarad-e neki, vagy hogy szavazni fog-e rá…kitudja!

  Keresztes Ildikó és Rácz Gergő helyett inkább Polyák Lillát juttattam volna tovább. Szépen elindult az igazi produkcióhoz vezető úton, de nem volt az igazi! Én adtam volna neki egy utolsó lehetőséget.

  Igazából a három általam preferált énekesen kívül nem volt kiemelkedő, de talán negyedik továbbjutónak Gyurcsík Tibit raktam volna be.

 • Noémi

  Akkor most én is leírom a véleményem!:D

  KSA nem értem, miért jutott tovább, nyáltengernek tartom (pedig elvileg a célközönségébe tartozom, hm…), a dala is unalmas, a felénél úgy döntöttem, elkezdem átpakolgatni a ruháimat a szekrényben…
  Rácz Gergőnél azt nem értem, hogyha kritizálják agyba-főbe, miért kapja a 9 pontokat, a többiek meg ilyenkor örülhettek egy hetesnek. Amúgy az ő dala is kicsit unalmas volt már nekem.
  Cserpes Laura szép, a dala nekem annyira nem tetszik, de az előadás sokat dobott rajta, szinte rátapadtam a képernyőre, bár egy ESC-re már tényleg nem küldeném ki, mert nem bírná szerintem.
  Ildikó dalát nagyon szeretem, és nagyon rutinos előadó, stabil a hangja, örültem is, mikor a nézők tovább juttatták (amit ugye a zsűri nem tett meg).
  Nekem még Lilla dala tetszett, egész este, és még ma reggel is az ment a fejemben, és tény, hogy hasonlít Loreen dalához, de hát Istenem, ez egy ilyen stílus, több tucat ilyen szám van, ennyi erővel mind koppintotta Loreent, mert övé a legismertebb. Szerintem Rácz Gerő vagy KSA helyett neki kellett volna tovább jutnia.

 • barna03

  Lemaradtam az eredményhirdtésről, de örülök, hogy legalább az énekelni tudó Keresztes Ildikó bejutott, a nyivákoló, hamis és lámpalázas barbi mellett. Nem tudom, hogy mitől jó a Laura, egy iskolai fellépére még illene, amúgy hamis és nem tud sok mindent kiénekelni.

 • Gabiii

  http://www.youtube.com/watch?v=gTt0QwllSeo
  Remélem tud valamit a riporter és az egy elszólás volt 1:20 körül 😀

 • JakeJagger

  Ne mondjátok már, hogy az Eurovízión nincs esélyük az egyszerü, tingli-tangli daloknak!!!
  Ha így lenne, akkor nem nyert volna Lena a Satellite című dallal.
  Kb egy szinten van András My Baby dalával, úgyhogy igenis oda való ez a dal!!!
  Vonatkoztassatok már el a nyálgép és nem magyar dolgokról.
  Ha meg nyálgép nem jó, akkor anno az a förmedvény, orosz giccsparádé a már-már nyálban elfolyó énekessel, a jégkorissal és a hegedűssel sosem nyert volna.

 • János

  Nekem úgy tetszett a tegnapi verseny,ahogy volt. Végre egy olyan műsor,ahol ennyi szép magyar dal felcsendül,és verseng egymás ellen. Az eredménnyel is ki tudtam békülni,4 jó dal várja a folytatást. De az,hogy mi csak gyűlölködni tudunk,egymást támadni a saját ízléséért egyszerűen UNALMAS és gusztustalan.

 • Balázs

  Szerintem a zsűrinek max. véleményt kéne mondania, de pontozni és legfőképp dönteni semmiképp. A szavazást az emberek kezébe kéne adni pl: max 1 SMS / telefonszám és 1 szavazat / IP cím módon. Így valóban az jutna be aki a legtöbb embernek tetszik, nem az akinek be akar nyalni a zsűri vagy épp gazdag a családja stb…

  • Dun

   Akkor nem lenne bevételük a műsorból, ha csak 1 sms lenne. Bár úgy lenne igazságos. Zsűri kezébe döntést én sem adnék, max véleményezést plusz beültetnék még egy civilt is közéjük.

 • JakeJagger

  Na ja, inkább örulnénk, hogy egyáltalán van ilyen műsor már.
  Néhány éve még az MTV csak úgy odaböfögte, hogy kit indít el az adott évben és az sem tudtuk, hogy kik közül, milyen szempontok alapján és miért azt választotta.

 • pampalini .

  @balázs akkor 13 éves tinisunák döntenék el ki képviselje Magyarországot , nem hiszem hogy az jó lenne . Szerintem minden így volt jó az első középdöntőben . KSA -ért egyáltalán nem rajongok , de elfogadom , hogy másnak tetszhet . A leggázabb forgatókönyv , ha a Dénes – Szilvi páros dala menne ki . Az szerintem totális bukta lenne , az esélytelenség netovábbja . Pedig ha a közönségen múlik nagy valószínűséggel ők mennek . Nem azért mert az ő daluk jó ( sőt) , de nekik van a legnagyobb rajongótáboruk , akik bizony hajlandóak sms-t is küldeni . Itt a zsűrinek kellene közbeavatkozni , de ahogy múltkor is felpontozták azt a semmit ebben én nem hiszek .

 • msz

  Már nagyjából mindent leírtak előttem, amit csak lehet, de azért én is leírom a véleményemet. 🙂
  KSA dala egyértelműen a jobbak között van az idei mezőnyben, ennek ellenére nem értem, miért kapott szinte egyedüliként majdnem akkora pontokat, mint az elődöntőben. Ha őt küldenénk ki, a döntő szerintem simán meglenne, persze csak angolul (pedig én a nyelvszabály visszahozása mellett vagyok, de nála egyértelműen jobb az angol verzió)
  Rácz Gergő dalát én szeretem, kellemes és fülbemászó, de Gergő szörnyű hamisan énekelt tegnap este, és túl magas pontokat kapott. Remélem nem lesz szuperdöntős.
  Cserpes Laura volt az elődöntő legjobbja, jó a szám, jó hangja van, jól néz ki…és mégis lepontozta a zsűri. Szerintem ha nincs megbundázva a verseny és bejut a TOP 4-be, megnyeri.
  Keresztes Ildikó pedig továbbra is a legjobb hangú énekesnő a versenyben, de a dala egy unalmas ballada. Én Polyák Lillát küldtem volna helyette.

  A zsűri… Ha az elejétől kezdve így pontoznak, egy rossz szavam nincs. De most mi ez a nagy véleményváltozás?? Gyurcsik Tibi dalából kivették a rap részt, mindenki boldog volt emiatt, és mégis 6 ponttal kevesebbet kap. Laurát agyondicsérik, és mégis lepontozzák. Érdekes volt a mai teljesítményük, az biztos.

 • Dave

  OFF-ként elmondom, hogy a német válogatón a zsűrin fenn ült a kakasülőn és 1 darab szava nem volt, az elején lévő kis bemelegítésen kívül. sztem sokkal többet érne, mint pl. csiszárt hallgatni, vagy rakonczait, aki haver elég sok zeneszerzővel 😀 😀

 • Salior

  pampalini.!
  Magam részéről 100 %-ig egyet értek veled.
  A tömegek, és a zsűri, akaratát elfogadom én is, de az hót ziher, Agárdi,Gigi,KSA-val 40ből a 40.-ek leszünk.
  Sajnos az én favoritjaim többnyire már kihullottak.
  Az eddigiek alapján én szívesen látnám kint,:

  Cserpes Laurát (Modern, érzelmes, jó hátterű zene). Felkészülni meg még van ideje. Magdi sem volt 100-as, még 2006-ban, de mire oda került, hozott egy 9. helyet, és egy dalszerzői díjat.

  Keresztes Ildikó (Vér profi zene, és az előadó is megmutatta, hogy nem csak picsogni tud a zsűriben).

 • Petra85

  Azzal kezdeném, hogy végigolvastam a hozzászólásokat. Sokatokkal egy véleményen vagyok, másokkal nem. Bocsánat, ha hosszan fogom kifejteni az én nézetemet.
  A zsűri: egészen addig a pontig szerettem a zsűriből mindenkit( kivéve a Rákay-t), amíg VÉLETLENÜL a Rácz Gergő véleményezésénél nem szólaltatták meg a régi nagy cimboráját, a Viktort. Miért is nem? Nehogy VÉLETLENÜL olyat mondjon, amivel nemtetszést fejez ki egy-két emberben? Viktort addig becsültem, most már inkább nem írok véleményt róla.
  Csabi- A Compact Disco tavaly igenis helyt állt az eredmény ellenére is és szerintem nagyon jól tette, hogy amikor megkérték, nem mondott ki neveket, hogy kit szeretne látni a döntőben.
  Magdi- kevés énekesnő van a mai magyar palettán, aki annyira jó lenne, mint ő. Egy hiba került nála is a gépezetbe: nem mindig adott olyan pontot( pl Keresztes Ildikónak), amilyet úgymond „megígért”.
  Jenő- sokan csak szájhősnek tartjátok. Ő nem az. Hallgassatok bele a műsorába, nagyon jó műsort csinál. Kevés olyan szórakoztató műsor van, amit én például egy percre sem tudok megunni. A zsűriben nagyon szépen logikusan építi fel a gondolatait. Egy kikötni valóm van vele kapcsolatban( ha lehetséges): feltűnően alacsony pontokat ad.

  A dalokról: tegnap Kállay-Saunders András produkciója majdnem KIFOGÁSTALAN volt. Félreértés ne essék, nem vagyok rajongója. Egy dala volt még a Megasztárban, ami tetszett: a Mester Tamás dala. KSA stílusa, hangja, a vokalisták, a dal minden egyben van. Talán egy hibája van a dalnak( de hozzátenném, hogy nagyon kevés olyan dal van ebben a mezőnyben, ami ennek a kritériumnak megfelel): nincsen ÜZENETE.
  Szerintem fontos, hogy egy dalnak legyen üzenete, mert én speciel akkor kapom fel a fejemet egy dalon, ha van valami üzenete( Ezen lehet vitatkozni, aki nem ért velem egyet).
  A tegnapi dalok közül Gyurcsik Tibi dalának és a Keresztes Ildikó dalának volt üzenete.
  Előadásmód szempontjából szerintem KSA, Gy.Tibi, Puskás Peti és a Keresztes Ildikó volt a legjobb.
  Lehet itt vitatkozni, hogy melyik dal(ok) tipikus Eurovíziósak, de szerintem az a lényeg, hogy egy dal megmaradjon az emberek fejében. És ebben maximálisan igaza volt a Magdinak, hogy a Rácz Gergő dala ilyen. Bár hozzáteszem azt is, hogy ez a dal biztos, hogy nem fog Top Ten-be jutni, ha kijut Malmöbe, mert hiányzik a kiemelkedő énektudás Gergőnél.
  Ha az énektudást nézzük, tegnap a legjobb dalok Polyák Lilla dala, Keresztes Ildi dala és ismét a Gyurcsik Tibi dala voltak.
  A dal stílusa: erre szokták azt mondani, hogy a legszubjektívabb, szóval ha nincs igazam szerintetek, várom az ellenvéleményeket: Polyák Lilla és a Gáspár Laci dala volt szerintem a legjobb stílus( leginkább Eurovízióra hajló) és nekem még a Puskás Peti dala is belefér ebbe a körbe.

  Szóval összefoglalva tökéletes dal nincs( és a ma esti műsorban sem lesz), de aki még helyt állhatna vagy állhatott volna, ha továbbjut( helytállás, hogy nem az utolsók között végez Malmöben): Gyurcsik Tibi dala, Keresztes Ildikó dala, Polyák Lilla dala és a Kállay-Saunders dala.

  • the_wishmaster

   szép summázás. 🙂 Vannak pontok ahol nagyon nem találkozik a véleményünk, de nem is ezért reagálok, hanem csak annyival egészíteném még ki, hogy Gáspár Laciék dalának is van üzenete, az utolsó bekezdésedben említett 4 név közé valahogy én még beékelném, vagy Gyurcsík vagy KSA helyére, és akkor talán már az utóbbi az akit nyugodtabb szívvel dobnék. 🙂

 • prézli

  Hajrá KSA! Magyarország végre vigyen egy vidám dalt. Vele a döntő 100%, hogy meglenne.

 • Zsolti

  Én sem örülök. Ha tegnap ért volna véget a verseny, Polyák Lillát választottam volna, meglepett a kiesése.
  KSA dala jó, viszont őt magát élőben nem látom és nem hallgatom szívesen, most már kimondom, konkrétan nincs hangja az ürgének. Ebben a tekintetben pedig Rácz Gergő sem izmosabb.

  A másik véglet Keresztes Ildikó, akinek meg arany a torka, viszont nagyon kétesélyes a dala – most valahogy kevésbé hiszek abban, hogy sikeres lenne. A dubstep valahogy kiöli a dal lelkét (és nem a műfajjal van bajom, ebben az esetben abszolút indokolatlannak és erőltetnek érzem).

  Laurát illetően viszont egyetértek a zsűrivel, nem engedném még Malmőbe – erről valószínűleg ők is gondoskodni fognak a mezőny felezésekor.

  Nálam Lilla volt a győztes, és a továbbjutott 4 dal egyikét sem küldeném ki jó szívvel 🙁 Muszájból az Ildikót választanám, mivel a jó hang már fél siker az Eurovízión.

  Ja és az extra playback extra produkciók nálam minden eddigit alulmúltak, halálra untam mind a kettőt. Szombat este főműsoridőben ilyesmit képernyőre engedni bűncselekmény.

 • yuliusz

  A botfülü egykori fideszes hoppmester ráizgul a Barbie babára és a „nagyérdemű” még be is szavazza?
  Vicc!
  A legjobb dal nyert, és ehhez csak annyit a sok „szakértőnek”, hogy az egész popipar a szvingen alapul és soha nem lesz elavult.
  Sokkal unalmasabbak a manapság egykaptafára készült funky, szinti meg a fene tudja milyen dalok.
  A legjobb énekes természetesen Polyák Lilla, akit meg is kérdeznék, ha tehetném, hogy mi szüksége van erre.
  Vagy 5 főszerepet énekel jelenleg is a Madách Színházban, dübörgő ováció mellett, ilyen gyenge, közepes dalokért kár a fáradság.
  De lehet, hogy annyira szeret énekelni, hogy még ez se számít.

 • manus

  Azért ne értékeljük túl Saunders dalát. Nem rossz, de nem is kiemelkedő, Tibié, Lauráé, Lilláé vagy akár Gergőé sokkal erősebb. De a legrosszabb benne maga Saunders, aki csak nyafog, nyivákol, komolyan nem vehető. Adják oda egy rendes swingénekesnek a dalt, és akkor talán ok lesz.

 • m_sandor

  Ez a görcsös, vajon van elég jó dal hogy abban a 3 percben jól teljesítsen a 150 milliós nézettségű Eurovízión, ahol gigászi 48-49 ország küzd meg? :/

  Ezt a poént nem először lövöm le a hamis számadatokról, de annyira nem tetszik hogy ezt csinálják. Igen, a szívem vérzik Lilláért (mentek tőlem szavazatok), úgy érzem legalább a 8-as jövőheti döntőig el kellett volna jutnia, bár a zsűri top 4 már jó előre meg van írva, úgy érzem és látom.

  Én beállok 101-nek a zsűrit illetően, és nem csak Polyák Lilla miatt. Így megalázni Rácz Gergőt, aki már maga is volt Eurovízión, egy ilyen „zsűrinek” aposztrofált tagtól ezt kapni, hát förtelem, ami meg a pontokat illeti, nem megyek bele én is. Az adás elején rendkívül alacsony aztán egyre több pontok születtek (talán a fejhallgató csodája?), minden esetre érdekes!

  Innentől Giginek drukkolok, remélem ő képvisel.
  Ui: A 30-as blokkban nincs olyan dal ami annyira kiemelkedni hogy egész Európa emlékezne rá. Vannak jó dalok, Eurovíziós dalok is, habár Csiszár nagyon ellene van, és vannak agyonértékelt dalok.

 • Panda

  Mindenkinek más tetszik.Nekem ez neked pedig az.Tiszteljük egymás véleményét. A KSA dala nekem,nem jött be,és az előadás sem igazán nyerő!Keresztes Ildikó dala és előadása,szerintem színvonalas volt.Ő egy stabil hang. Csepres Laura előadása,és éneklése nagyon szépen felépített volt! Mondja meg már nekem valaki honnan veszitek hogy a papa nyomja az sms-eket. Sok embernek tetszett,ez olyan furcsa.Én is szavaztam rá!Gratulálok Laura és Ildikó szép volt!

 • Gergő

  Hááát ezt elfogjuk megint szurni…….. nagyon gááz, miért nem angolul énekelnek, egy dolog hogy magyarul m jó énekelnek meg jó a dal, de nem biztos hogy az angol verziója jó… Szégyen megöl ami itt folyik :-(((((

  • Pitbull

   Miért kellene erőltetni az angolt? A három legjellemzőbb példa:
   Molitva, szerb, győzelem
   Rändajad, észt, hatodik hely
   Sanomi, kitalált nyelv (ezt aztán SENKI nem értette), második hely

  • krobert

   az elmúlt 5 évben mindössze 3 nem angol dal fér fel a „dobogóra” . szerintem a daltól függ a nyelvi kérdés

  • Pitbull

   krobert, már megint dobogóról beszélsz. Magyarország számára nem lehet cél a dobogó, még a Top10 sem (a realitásokat tekintetbe véve, vágyálom szintjén természetesen dobogó, meg győzelem, hajrá!!!), egyedül a döntőbe jutás. Arra pedig elég lehet a magyar nyelvű dal is. Abban igazat adok Neked, hogy a daltól függ, hogy milyen nyelven kell(-ene) előadni, éppen ezért értelmetlen az angol nyelvet erőltetni mindenáron, nem az a siker titka. Mielőtt valaki megkérdezi, nem tudom, mi a siker titka, de, hogy nem az angol nyelv, az tuti, ezt bizonyítják a fentebb említett dalok.

 • Gergő

  Ha olyan műsort csinálnak mint NOX anno magyarul akkor meg eszem a kalapomat!! De sajnos nincs olyan dal ami oda valóó magyarul! Mohamed talán, de őő se igazán! Hát majd kiderül a tavalyiak sokkal sokkal 1000x jobbak voltak!! na de mind1, most ezt kell szeretni 😉

 • Így láttuk az első középdöntőt:

  „A zsűri fejhallgatót kapott, hogy jobban halljon, a műsorvezető-páros elegáns-kék öltözete talán ma volt a legideillőbb, az M1 élő adása meg megszűnt egy percre létezni.”

  http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6394/szukul_a_kor-a_dal-1_kozepdonto/

 • Edcsi

  Most sikerült megnézni a tegnap esti adást.
  Eléggé bekeményített a zsűri.
  Gondban vagyok én is a dalokkal, mert van olyan dal ami teszik, de az énekhanggal van bajom és van ahol nagyon jó az énekes és a dal kevésbé, valahol tetszik a dal, de csak itthonra.:) Rácz Gergő dalát is tetszene egy nyári esti sátorozás alkalmával, de Malmöbe biztos nem küldeném.
  Sajnálom Puskás Petit, az ő dala tetszett, ahogy a tavalyi is.
  Olyan érdekesen nézett, amikor pontozták, valahogy olyan volt, mintha nem is vette volna már őket komolyan.

 • karamata

  Ne felejtsük el, hogy a legtöbb énekes erre a válogatóra egyáltalán nem azzal a céllal jelentkezik, hogy kijusson az eurovízióra. Csupán az itthoni karrierjük frissítéséhez, újraindításához használják a műsort. Ha bejutnak a hazai 30 közé, az nagyon jó reklám saját maguknak. Csak mi vagyunk itt olyan hülyék, hogy összeveszünk azon, ki érdemli meg. A kedvencünk lehet, nem is tervezi a kijutást, hanem élvezi a többszöri főműsoridős szereplést, és örül, hogy a műsor elvégezte helyette az új dalának népszerűsítését.
  Szóval ne ne harcoljunk, úgyis az lesz, ami lesz.