Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: 4 dal már a jövő szombati döntőben

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu

Ma este a Dal 2013 eurovíziós dalválogató sorozata a második középdöntőhöz ért. Ebben a fordulóban a 9 dal közül kettőt a zsűri, kettőt a közönség juttatott a jövő szombati döntőbe. A múlt heti beérkezett SMS szavazatok darabszámát ezúttal nem árulták el a műsorvezetők. A mai este eredménye (zárójelben a zsűri elődöntőben kiosztott pontjaival és az elődöntők és az első középdöntő közötti zsűris pontszámok különbségével):

34 pont Puskás Péter (42) (-8 pont az elődöntőhöz képest)
33 pont Cserpes Laura (45) közönség juttatta tovább (-12 pont az elődöntőhöz képest)
38 pont Plastikhead & Gáspár Laci (44) (-6 pont az elődöntőhöz képest)
39 pont Keresztes Ildikó (47) közönség juttatta tovább (-8 pont az elődöntőhöz képest)
35 pont Gyurcsík Tibor (41) (-6 pont az elődöntőhöz képest)
33 pont Odett (43) (-10 pont az elődöntőhöz képest)
45 pont Kállay Saunders András (48) zsűri juttatta tovább (-3 pont az elődöntőhöz képest)
35 pont Polyák Lilla (43) (-8 pont az elődöntőhöz képest)
43 pont Rácz Gergő (45) zsűri juttatta tovább (-2 pont az elődöntőhöz képest)

Az elődöntőkön kiosztott pontokhoz képest a zsűri Rácz Gergővel volt a legkíméletesebb (2 pont visszaesés), és Cserpes Laurát büntette a legjobban (12 pont visszaesés).

Az előszavazásunkon 4-ből három dalt találtak el olvasóink: Polyák Lilla helyett váratlanul Rácz Gergő jutott a döntősök közé.

98 hozzászólás A Dal 2013: 4 dal már a jövő szombati döntőben

  • Bandi

    Gratulálok A Dal zsűrijének, hogy egy magyarul alig tudó, nyivákoló, 0 személyiségű és kiemelkedően jó hangúnak messze nem mondható Kállay-Saunders Andrást találtak a legjobbnak egy olyan over-retro nyálgép unalmas szar tinglitangli dallal, amelynek ráadásul az előadásmódja is a röhejes-siralmas mezsgyén vonaglik, a háttérben shalalala-felirattal és csudijó lávcsi szívecskékkel.

    Emellett beszavaznak egy olyan Rácz Gergőt, akit előtte Csiszár lemisiamókusozott, Rákay meg lepánpéterezett. Azt mondták, jó, hogy visszavettek a vokalisták az elődöntőhöz képest. Hát akárhogy hallgattam, a kis nyuszi Gergőt szinte leénekelték a refrén és az „ouououou”-zgatás alatt.

    És két ilyen duplanulla produkció mellett rábízták a közönségre azt a Keresztes Ildikót, akinek a legstabilabb hangja van a 18 énekes közül, és akit agyba-főbe dicsértek, meg Cserpes Laurát, akinek a dalára Magdi meg Filip is azt mondta, hogy az egyik, ha nem a legjobb a mezőnyben.

    Végignézve a zsűri ma esti ámokfutását csupán egy dilemmám van: Mi a franc lesz így ebből?! Megint beégni megyünk az Eurovízióra?

    (Lehet hogy az én ízlésem ficamos, ebben az esetben viszont egy kérésem lenne: valaki írjon ide 5, vagy akár 3 egymás mellett helytálló, meggyőző érvet amellett, hogy miért is alkalmas KSA és ez a dal arra, hogy képviseljen minket az Eurovízión? Csak meg szeretném érteni, hogy mi olyan szerethető ebben a csávóban meg a dalban, mert egyelőre számomra ez felfoghatatlan…)

    • Szépen összefoglaltad! 🙂

      Hetek óta csakis mazochista természetemnek köszönhető, hogy egyáltalán bekapcsolom a TV-t, ha jön A Dal…

      A zsűri KATASZTROFÁLIS, és most őszintén: az a 30 dal is az volt, amit „megversenyeztettek”, bár volt benne pár az „ez még elmegy” kategóriából.

      Szánalom, hogy ekkora kínálatból, ennyi megasztárból, kiscsillagból, x-faktorból csak ennyire tellett…

    • Eurovision-fan

      Bandi! Sajnos itt az lehet a képben,hogy Kállay dala svédországban született és az Mtv valószínűleg így akar imponálni az euróvíziót rendező házigazdának. Azonban tény,hogy ez egy nagyon megosztó dal,vagy bejön vagy nem.Nekem sajnos az utóbbi!

    • Andrást, mint „jajj de cuki srácot, az aranyosan táncoló, a tinilányok és a magányos negyvenes nők szívmelengetőjét” szeretnék eladni Malmőben, amolyan szegény ember Bruno Mars-aként. Ez a logika Andrásban. Egyébként meg szerintem is egy nyáltócsa és egy tökéletes világban vállalhatatlan.

    • Zso

      Egyetértek. A zsűri ámokfutást végez. Kíváncsi leszek a ma estére. Lehet, hogy Pál Dénesék duettje sem jut be a zsűri által. Ez a zsűri alkalmatlan.
      Én szeretem a Compact Discot, tavaly nekik drukkoltam. DE! Épp’ csak bejuttak az elődöntőből Bakuban. Ne pontozza már le Csaba Keresztes Ildikót egy ilyen jó dallal és elképesztően jó hanggal.

    • rivgos

      1000%-ig igazad van.

    • Szombati Kálmán

      1.A dal első hallásra sláger.
      2.KSA jól énelki.
      3.Minden nyelven érteni fogják.
      4.Végig szórakoztató, mig a többi helyenként.
      5.Dalfesztiválra készült.

    • Bandi

      Szombati Kálmán:

      1, Gondolom sláger alatt azt érted, amit a zsűri úgy szokott kifejezni, hogy első hallásra „bebújik a bőr alá.” Szerintem ezt általánosan nem lehet megállapítani, ez szubjektív, hogy ki mit hall ki belőle. Nekem nem a bőröm alá bújik be, hanem mint fagyos hideg futkos a hátamon.

      2, Ez így van. Ahogy ezt a dalt kell, KSA pont úgy énekli. Ebben egyetértünk.

      3, Ez nem kifejezetten ennek a dalnak a sajátossága, bármelyiket legálisan át lehet írni angolra vagy félmagyar-félangolra, sőt több versenyben lévő dalnak már van is angol verziója. Ráadásul szerintem csupán sokadlagos szempont, hogy megértsék.

      4, A dal a refrének közti verzékben sablonosan követ egy AABB(v) sémát, a refrén meg még egysíkúbb, de nevezzük inkább csak hagyományosnak, AABA. A vége felé beépített szólóban is van ismétlődés, ráadásul rövidke, 3 soros, az meg úgy néz ki hogy AAB. Az utolsó refrén előtt nincs félhangemelés, vagy bármilyen újítás.
      Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy ez minden, csak nem egy változatos, „végig szórakoztató” dal. Meghallgatod az első refrénig, és gyakorlatilag ennyi is az egész, többre, másra, újra nem számíthatsz.

      5, Igen, ez is így van, ebbe csak ott tudok belekötni, amit a zsűri is említett: „elhoztad nekünk a ’60-as évek Amerikáját.” Mi pedig 2013-at írunk. Nem az 1964-es Eurovízión kellene jól teljesítenünk (vagy mondjuk hasamra csapva az 1983-ason, ahol MÁR azt lehetett volna rá mondani, hogy „ejha, retró dal!”), hanem az idein.

      Az 5 pontodból tehát 1-et, maximum másfelet tudok elfogadni. Konklúzió: nem győztél meg :/

  • the_wishmaster

    A zsűri döntése felháborít. Ildikó és Lilla voltak ma azok akikért érdemes volt odakapcsolni a műsorra ( holott Lilla dalával kapcsolatban a kópiagyanút vallók táborába tartozom ), illetve Cserpes Laura és Gáspár Laci voltak azok véleményem szerint, akiknek a daluk és az éneklésük is legalább arányaiban stabilabbak, eladhatóbbak voltak mint a többieké. Rettegve fogom végignézni, hogy a döntőben ki lesz a 4 szuperprodukció, akik közül majd választhatunk.

  • manus

    Azért Ildikót nem kell fényezni. A hang egy dolog, de a dala nagyon gyenge, még véletlenül se kerülne be a legjobb 24-be. Ezt leszámítva egyetértek.

  • Nyee

    A zsűri véleményét már lehordták 100-an nem állok be 101.-nek.Teljesen egyetértek az előttem sztólókkal.Hadd mondjak inkább egy másik kritikát.Az MTV szervezése kritikán aluli.Letojják magasról,h a közönség ,hogy érzi magát és az,hogy emberek lábánál kell kuporognunk megalázó.Az egész bagázs megcseszheti a műsorát.

  • Zsuzsi

    Pedig fel kell kötni a gatyát,mert ilyen erős daloknál,amelyek már felkerültek a fesztivál listájára,nem lesz könnyű jól helytállni.

  • Gabiii

    Elvileg örülnöm kéne mivel 3 kedvencem jutott tovább de a következetlen pontozás miatt nem tudok.
    Laurának elmondták az igazat én sem küldeném ki, de a döntőt megérdemelte. (iszonyúan le lett pontozva)
    Kállayt a többiekhez képest túl pontozták.
    Rácz Gergő rejtély kb. neki is elmondják hogy nem való Eurovízióra és mégis 9 pontok? Csak néztem. Borzasztó gyenge előadás és hang (a dal még szódával de volt jobb is).
    Lilla ma jó volt én őt juttattam volna döntőbe.
    Legalább holnap van két tuti tippem a zsűri favoritokra! 😛

  • Csengettyű

    (Az eredményhirdetésről teljesen lemaradtam, csak a dalokba néztem bele)
    Ne máááár, hogy Odett kiesett! Simán továbbmehetett volna mondjuk Rácz Gergő helyett. Meg Puskás Petiért is kár.
    A kedvenc nálam továbbra is Keresztes Ildikó.

  • Taki

    Ezt nem értem!
    Mindenki egyetért, abban hogy Laura dala a legjobb (Pilip ezt szó szerint ki is mondta), akkor mit kell még ezen variálni.
    Ha meg úgy gondolják, hogy rossz az előadó akkor énekelje el más!
    Végül is a legjobb Dalt keressük vagy nem?
    És hogy ebbe a Rácz Gergőbe mit láttak az számomra érthetetlen, 30 perc alatt írok egy ilyen dalt egy jó gitárral. Szánalmas a zsűri,….ÉBRESZTŐ

    • Gábor

      Taki, a felvetésedet a korábbi cikk (A Dal 2013 – Első középdöntő ma este) hozzászólásába is beleírtad, a válaszomat ott olvashatod, de tudod mit? Ide is bemásolom:
      Nem tudom, hogy éneklést, hangszínt, előadásmódot együttvéve találnak-e legalább ilyen jót. De talán a megjelenés se káposzta… Mondjuk nem teljesen kizárt, hogy találnak valahol, de most már nem lenne tisztességes előadót változtatni. Higgyétek el, Laura jól fog énekelni odakint! Látszik, hogy akarja és mindent odatesz! De én igazán csak a magyar nyelvű éneklését támogatnám.

  • Robek

    A dühtől nem látok! A zsűri már tudja, hogy ki fog Malmőbe menni, csak most össze meg vissza kamuzik! Milyen amatőr szövegeket nyomtak le és aztán meg ellentétes pontokat adtak az elmondott kritikájukkal szemben. Ha nő lennék, akkor a Magdi haját jól megcibálnám, illetve kihívnám egy iszapbirkózásra! A Philip zsebeit kiüríteném (Cserpes papának úgy látszik van elég pénze) Csabi meg miket mond? jajjjj. A Rakonczay kolléga meg remélem most örül, hogy a haverját sikerült betolni a döntőbe. Ez annyira átlátszó és szánalmas volt. Csiszár Jenő pedig egyre jobban a zenei hozzánemértését bizonygatja. Elég volt!

  • Zso

    A zsűri már többször kiverte nálam a biztosítékot, de ma méginkább túllőttek a célon. Miért is?
    -Ne akarjanak már görcsösen jó „Eurovíziós” dalt küldeni, ennek mindig az a vége, hogy beégünk. Az, hogy Európának mi tetszik, abban a 3!!! percben dől el, amíg az előadó színpadon van. A néző nem fog áthallásokat, csúszásokat, kiénekeletlen hangokat keresni, meg mittudomén. Vagy tetszik egy dal, vagy nem. A zsűri (az Eurovíziós) meg mindenre figyel, de az énekesek jó része nem teljesít olyan jól élőben, úgyhogy erre nem kell fogni.
    -Botrányos, hogy Keresztes Ildikót a nézőknek kellett bejuttatni. Nem a kedvenc énekesem, de EZ EGY ERŐS ÉS JÓ DAL!
    Mind a 20 SMS-t elküldtem rá, de volt-e értelme?!
    Ha kiszámoljuk, hogy a döntőben 4 (=2+2!) dalt választ ki a zsűri, akkor rájövünk, hogy ez lehet a két középdöntő 2-2 dala. Tehát, a mai és holnapi 2-2 nézői szavazatos előadóra leadott SMS fabatkát sem ér.
    -Kíváncsi vagyok Pál Dénesék pontjaira. Ha a zsűri őket sem juttatja be, akkor botfülűek. Amúgy a család minden tagja mindenben különböző véleményen van, egy dolgot kivéve. A 30 dal közül mindenkink ugyanaz a 2 tetszik: Keresztes Ildikó és Szilviék duettje. Azért ez jelent valamit.

    • Gabiii

      Hát igen ez a formátum nagyon nagy butaság ez már előre látszott. A 4 dal kiválasztásáig a közönségnek semmi beleszólása nincs a dologba.
      „Ne akarjanak már görcsösen jó “Eurovíziós” dalt küldeni, ennek mindig az a vége, hogy beégünk” Hát ebben tökéletesen egyet értünk! Nekünk meg aztán főleg nem tipikus meg slágeres dalokkal kell próbálkoznunk mert az tőlünk valamiért mindig izzadtság szagú.
      Magdinak egy valamiben nagyon igaza volt (kár hogy a pontokban nem mutatta meg): Ebben a mezőnyben Keresztes Ildikó az egyetlen ELŐADÓ a többi mind csak énekes és ilyen előadóból kint is 1-1 van csak évente, ez kitűnne! Egyre inkább őt szeretném kint látni.

    • Ariza

      Ezen a továbbjutási rendszeren rohadtul felháborodtam, amikor kiderült, de nem akartam „fanyalogni”, mert gondoltam, hátha lesz az MTV-sekben annyi gerinc, hogy a zsűri és a nézők továbbjutóit külön középdöntőbe rakják. Így talán a nézői szavazatok egésze nem ment volna pocsékba. Erre lám-lám, csak sikerült úgy megcsinálni a beosztást, hogy a „biztonság kedvéért” legyen a második középdöntőben is 2 zsűris továbbjutó. Azon, hogy ők miért pont Gigi és Dénesék, már meg se lepődöm…

      A jó eurovíziós dalon meg tényleg kár görcsölni. Be kellene látni, hogy nem vagyunk slágernagyhatalom, úgyhogy csak két lehetőségünk van: vagy jó dalt küldünk, vagy eurovíziósat. Ahogy elnézem, a zsűri már választott…

  • Taki

    Laura dala a legjobb. Nagyon szépen van felépítve, a dallamok és harmóniák csodálatosak, és a szöveg is hibátlan! Nincs giccsparádé, nincsen buta oda nem illő sallang, teljesen vállalható! Ezt a dalt kell kijuttatni!

  • Zso

    Még annyit, hogy én tisztelek minden előadót, meg dalszerzőt. Sokféle stílus van, mindenkinek más tetszik. DE!
    Küldjünk már olyan dalt, ami megállja a helyét. Jusson be a döntőbe, ott érjen el jó helyezést, ha nyer, az meg plusz öröm. De mindezt ne görcsösen akarjuk. Ne magyarázzuk már túl az egészet. Senki, ismétlem senki sem tudja megmondani, hogy egy előadó hogyan fog májusban szerepelni. Lehet hogy a mostani zsűri által favorizáltak úgy esnének ki az elődöntőből, mint a huzat.
    Végignéztem már jópár Eurovíziót 1994 óta. 2 előadót tartok esélyesnek jó helyezésre, úgy hogy nem a kedvenceim, de szeretem a dalukat.
    Keresztes Ildikó dala megosztó. Vagy bejön, vagy nem. Ilyen volt Ruzsa Magdi dala is anno. Akkor bejött. Szerintem most is bejönne!
    Szilviék duettje is nagyon jó.

    És egy fontos dolog. Kérem szépen, bárki is megy MAGYARUL ÉNEKELJEN!!! Olyan szép a magyar nyelv, énekeljünk már magyarul. Milyen lett volna a Molitva angolul?!

  • Fabiana

    Én nem savazom a zsűrit, többnyire egyetértettem az érveikkel. Látom, hogy miért „tolják” KSA-t, a dallama tényleg könnyen megragad, az egész habkönnyű és jókedvet sugároz, a színpadon is mutatós. Szerintem jogosan gondolják azt, hogy népszerű lehet a kinti közönség számára. Én nagyon szeretném hallani tőle az angol verziót is, ahhoz, hogy meggyőzzön hangilag.
    Viszont, hogy Rácz Gergőt miért részesítik ekkora figyelemmel azt én sem értem. Nekem a szezon nagy csalódása az, hogy Gergő mennyire gyenge vokálisan. Azért a kórust szépen rendbe rakták a középdöntőre.
    Ildikó előtt megemelem a kalapom, fantasztikus énekesnő, de én nagyon sajnálom, hogy nem a a dal eredeti verziójával indult. Azért örülök, hogy döntőzhet.
    Laurának adott egy nagyon jó dal, megérdemelte a döntőt, de tény, hogy nem a legmegbízhatóbb énekes.

    Összességében én nagyon remélem, hogy nem csúszunk el újra, meg újra azon a banánhéjon, hogy hangilag instabil énekest/énekeseket küldünk… Hiába jó egy dal, ha az énekes nem képes hibátlanul előadni.

    Kíváncsian várom mi lesz holnap…

    • Gabiii

      Kállayval én is így vagyok és a döntőben mindenképpen angolul kellene énekelnie mert ha angolul is így énekli akkor ne küldjük de ha csak a magyar nyelv zavarja és angolul jobb akkor bejöhet. Én is vágyom már arra, hogy ne kelljen szó szerint mindenhol szorítani májusban azokért a hangokért. Ez utoljára 2008-ban volt az meg már nem most volt. 🙁

  • Olyan szomorú olvasni, hogy mindenki beégést emleget mind Wolf Kati, mind pedig a Compact Disco esetében… inkább örülni kéne, hogy egyáltalán az elődöntőket sikeresen megcsináltuk olyan országokkal szemben, akikről mindig többet gondoltak. Egyszerűen elég, hogy ilyen pesszimistán gondolkodtok és addig nem nyugszotok, amíg top 5-ös helyezést nem érünk el minimum 200 ponttal. Igyatok menta teát, nyugtatja az idegeket!

    • Gabiii

      Én sem tartom „beégésnek” és engem is zavar hogy sokan annak tartják. 😀 A legviccesebb amikor azt olvasom fbon vagy ytubeon: „én már egy TOP 10es helyezésnek is örülnék” hát TOP 10-nek inkább úgy kellene örülni mint… 😀
      De az is tény hogy mindenki azt szeretné hogy elmozduljunk a 20-26 helyezésről és lehetőleg fölfele. Erre én látok esélyt idén is csak jól kéne dönteni.

  • Dun

    Na remélem holnap kiesik a duó *-* Bár az a baj a zsűri a szarokat tolja, szóval valószínű őket is :/ 😀

    • Fabiana

      Kizárt dolog. Tulajdonképpen a zsűri józanságától függ, hogy ők képviselnek-e minket idén… szomorú.

    • Ha azt akarják, hogy ne ők képviseljenek minket, akkor nem juttatják be őket a top 4-be, így a nézőknek sem adnak esélyt a szavazásra. Mert ha egyszer bejutnak a top 4-be, félő, hogy tényleg nincs megállás…

    • Ariza

      Nem kell csodát várni. Kötve hiszem, hogy a véletlenül idekeveredett 2 zsűris továbbjutó azért lett Gigi és a duett, hogy most kiszórják őket…

  • ADAL2013

    Kállay Saunders András száma azért szerethető, mert fülbemászó, egyszerű és egyből megmarad sőt szerintem elég pozitív meghallja az ember, s egyből jó kedve lesz. Talán egyszerű, de nagyszerű. Puskás Peti szerintem megérdemelte volna a továbbjutást.

  • Dorka

    Nekem tetszik Kállay dala, de azt nem tartanám helyénvalónak, ha Mo.-t vki olyan képviselné, aki egy helyes mondatot nem képes magyarul összerakni.
    Rácz Gergőt alapvetően bírom, meg a dal sem rossz, de néhány dalhoz meg a zsűrivéleményekhez képest is nagyon durván felpontozták. Én Puskás Petit sajnálom leginkább… tiszta hülyeség volt, amit a hangjáról mondtak… nem erőtlen meg béna, hanem különleges, nem egy tucat férfielőadóhang… és ő ráadásul egy igazi karakter a színpadon.
    Cserpes Laurát meg nem tudom, miért kell ennyire ajnározni. Gyenge volt, hamis is volt, ráadásul egy tucat lírai dal, úgy vérezne el a döntőben, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

    • Pitbull

      Ha Laura dalával kapcsolatban a malmö-i döntőre gondoltál, akkor, ám legyen! Vérezzen el, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva, én nem bánom, mert ez azt jelentené, hogy DÖNTŐBE JUTOTT! Ami Magyarország számára felér egy győzelemmel. Bizony ez a helyzet, már azzal is maximálisan elégedettek lehetünk, ha egyáltalán döntőbe kerül a dalunk (én elégedett is lennék), a sokak által vizionált Top10-es helyezést, pláne egy esetleges győzelmet olyan szinten irreálisnak tartok, hogy azt még szavakba önteni is nehezemre esik.
      Most, hogy a kedvenc dalom (Polyák Lilla – Valami más) kiesett, teljes mellszélességgel (és marhára deltás vagyok ám! 🙂 ) Cserpes Laura dalát favorizálom, még akkor is ha Robek-nek nem tetszik!

    • Robek

      Pitbull! TE is részese vagy a Bunda-bandának? 🙂

    • Pitbull

      Robek, nem tudom, hogy felétek milyen az idő, de itt rohadt hideg van! Úgyhogy jó lenne részese lenni a Bunda-bandának. Sajnos nem vagyok az. 🙂

  • Én egyetértek a továbbjutókkal, talán Rácz Gergő helyett mehetett volna tovább Gyurcsík Tibi, de mindkét dal tetszik.
    Akárki akármit mond, KSA nyújtotta a „legnemzetközibb” előadást, ehhez már tényleg csak az kell, hogy angolul is elénekelhesse a dalt. Nagyon remélem, hogy az MTV legalább a döntőben nem ragaszkodik ehhez a hülye nyelvszabályhoz…
    Szóval KSA-nak örülnék Malmőben, ő legalább tényleg ki is akar jutni és van esélye arra, hogy ott elkezdődjön valami. Rajta kívül csak Giginél látok erre esélyt. Én tényleg azt szeretném, ha olyan jutna ki, aki külföldön is sikeres akar/tud lenni és megadnánk neki ehhez a lehetőséget. Végül is ez az Eurovízió egyik nagy előnye, hogy lehetőséget ad a kitörésre. Nehogy már ilyen egynyári párocskákat és nyáladzó fiúcskákat küldjünk, akiket örökre elfelejtenek a malmői elődöntő után fél órával…

  • force

    Furcsa eredmény született ma. Kállay Saunders András dala kellemes, viszont siralmasan egyszerű és butácska, és ezen még Kállay hangja se segít. Hiába, vannak emberek akik nem tudnak kihozni magukból annál többet, mint, h van egy átlagnál jobb énekhangjuk… karizma is kellene…
    Rácz Gergő pedig protekciós. Ott ül a zsűriben a legjobb haverja, nem is igazán értem mit vártunk, a dala abszolút nem maradt meg, de utolsó helyre pont jó lesz a döntőben.
    Keresztes Ildikó dala szintén nem fülbemászó, hiába van jó hangja, hiába vérprofi a nő, de ez még nem azt jelenti, hogy fesztiválra való.
    Cserpes Laura pedig osztja a pofonokat nem csak a zsűrinek, de nekünk nézőknek is. A dal jó, Laura alázatos, de van még bőven hova fejlődnie, és ez a dal első körben be se jutott a legjobb 30-ba!!! Most meg a nézők tolták el a legjobb 8-ig, azért ez nagyon durva! (Persze jó értelemben, Laura a pozitív hőse ennek a versenynek eddig.)
    Polyák Lillát viszont elképesztően sajnálom, mert most végre tényleg odatette magát, de még ez se volt elég. Pedig véleményem szerint az egyetlen olyan dal volt ebben a 30-as mezőnyben, ami megállta volna a helyét az ESC-n.

    Jövőhéten szerintem Gigit és a Dénes & Szilvi duót küldi majd tovább egyeneságon a zsűri.

  • ADAL2013

    Egyébként szerintem sem lírai szám kellene, hanem valami vidám, könnyed, laza DAL, s erre most a Kállay S.A. száma lenne a legideálisabb.

  • Gabor

    a holnap elég lefutott szerintem

    a duót vagy a zsűri vagy a közönség továbbküldi
    gigit a zsűri fogja

    a maradékból meg byealex és a united ér valamit, igalmasabbak

    a palcsó és a vastag féle nyáltengerre remélem nem lesz kereslet
    fatima és veca dala egyszerűen szar, hiába jó énekesnők, de ez kevés
    marad még baricz, különösebb bajom nincs vele, de nekem ez elég átlag

    (a maihoz képest eléggé tehetségkutató-túladagolt lesz a műsor 3 x-faktoros, 3 voivce-os, 2 megasztáros és egy 1 megasztár zsűris fellépővel, kíváncsi leszek a rajongótáborok harcára)

  • Balázs

    Nyálgép, lassú, unalmas, gyenge az összes. A Gáspár L. számát leszámítva, aki észrevette, hogy érdemes hasonlót csinálni,mint amilyen az elmúlt 5 év kimagaslóan elismert DJ-jének a zenéje. Wow.. ehhez aztán sok ész kell ám… és ez csak neki jutott eszébe, szégyen. Az meg főleg, hogy nem jutott tovább. Helyette a tingli-tangli tucatszámok mennek, amiknek senki sem fogja érteni a „szívhezszóló” szövegüket, úgyhogy teljesen felesleges is kimenni. Amit egyedül értékelni tudnának az a zene, hiszen magyarul van mind (de miért is?), az egyetlen számot viszont ami zeneileg modern volt pedig kiejtették. Ennyit erről.

  • JakeJagger

    Aki azt mondja, hogy Keresztes Ildikó dala az Eurovízióra való, az süket vagy még sosem látott ilyen döntőt!
    Felháborít és elszomorít, hogy egy elvileg ESC fórumon az emberek 80%-a nem ért a műfajhoz…
    Ildikó tehetséges és nagyon jó hangja van, de a dala ROSSZ és nem jutnánk be vele a döntőbe sem…
    Szerintem Gigivel, KSA-val, Laurával vagy Dénes&Szilvi duóval van idén esélyünk csak.
    És ezt a dalokra értem, szakadjunk már legalább itt el attól, hogy ki énekli a dalokat!!!!!

  • euvision

    Kállay Saunders András dala nagyon ódivatú. A vokalisták ruhája is borzalmas. A zsűri szerint a 60-as évek Amerikáját idézi. Azt hittem ez az Eurovízió, ráadásul 2013-at írunk. A hangszíne sem jó, és nagyon nyávogósan énekel. Fogalmam sincs mi az a plusz, amit a zsűri ebben az előadásban talált. Mert hát ők ugye olyan dalt keresnek. Az meg hogy van-e köze Svédországhoz az adott énekesnek teljesen mindegy. Nem csak a rendező ország szavaz, hanem mint mindig egész Európából az összes állam, amelyik résztvesz a Dalversenyen. Pont ez egy nagyon unalmas tucatdal, angol betétekkel amerikai akcentussal. Annyira zavaró meg idegesítő egy magyar szerzeményben a ‘baby’, ‘yeah’, és hasonlók. Na meg amúgyis, mert szinte minden angol nyelvű gagyi számban előfordul. Ez egy tévút! Mindig másolni akarunk másokat, minthogy vállalnánk önmagunkat és alkotnánk valami egyedit és izgalmasat. Mi az, hogy a legnemzetközibb előadó?! Nemzeti előadót kell küldenünk, mivel a hazánkat – Magyarországot fogjuk képviselni. Nincs itt szükség külföldi trendekre, a saját kultúránkat bármilyen műfajú dalban megmutathatjuk, csak legyen nagyon jó a szám. És igen, MAGYARUL!!! Csodálatos nyelvünk van, a külföldiek egzotikusnak tartják. Dallamos is, és gazdag a szókincsünk. Olaszul, spanyolul, franciául stb. elénekelt dal is tetszhet bárkinek, anélkül hogy az illető értené a szövegét és tudná miről szól. Ha egyszer fülbemászó a dallam, és hatással van rád…másra nincs is szükség. Csupán ennyi a siker titka!

  • kisfiú

    Mennyi szagértő, szerintem meg abszolút relatív a dolog, ami nekem tetszik az lehet hogy másnak nem, ezért hülyeség ahogy egyesek érvelnek itt.
    Semmi gáz nincs abban ha egy nemzetközi versenyen valaki angolul énekel, szép a magyar nyelv de könyörgöm szinte mindenki angolul énekel, ha valaki spanyolul,franciául tolja az még talán belefér mert minden normálisabb országban ismerik ezeket, de hogy oda megyünk majd egy érthetetlen nyelvel és várjuk a sült galambot az esélytelen. (nem is értem ennek az apropóját, ahogy a történelemben néha a latin vagy a görög most úgy az angol a nemzetközi nyelv,… jah hogy nem tudunk angolul? Egyéni társadalmi probléma)
    Számomra két esélyes dal van K.S. András és Radics Gigi.
    Kersztes dala nem oda való, sajnálni fogom ha ő megy, a duett is szép de semmi extra esélytelennek tartom azt is kint.
    Nem sok európai nép szeret minket így bárkivel nehéz lenne de nekem ez a kettő a favorit.

    …és könyörgöm kedves hozzászólók ne higgyük már azt hogy a mi ízlésűnk az etalon.

  • Dani

    ez tiszta gáz. Nem kicsit összeférhetetlenség az, hogy Rakonczai szavaz Rácz Gergőre….nemtudom ez csak engem zavar? Keresztes Ildi dala egy kalap fos, hiába énekel jól. Cserpes Laura tuti keményen térdel Rákay asztala alatt. Saunders nyivákolós dala volt talán a legjobb, mert ki volt találva az egész, volt egy jó koncepció.
    Lilla dalát sajnálom, mert szerintem jó volt, de az egész előadása nem jött be. Jenő nem kicsit idegesítő a sok hülyeségével. Mintha értene valamihez…
    összefoglalva, gratulálok Magyarországnak!
    Gigi vagy Veca FTW please!

  • Emdogh

    A zsűri tegnapi munkája értékelhetetlen. Igaz, most én is beállok ide a sokadik kritikával. De van, amit le kell szögezni:
    KSA produkciója brutális elkapcsolási faktor Malmöben. Ha valaki ránéz, rögtön egy ütős, rockos dalt néznénk ki belőle, nem egy olyat, ami max. viccdalként lenne jó, ha egy nő táncolna ott és úgy.
    Rácz Gergő az előzővel együtt 30 éve lenne sikeres. Ez a dal abszolút értékelhetetlen. Tehát mindkettő elkapcsolási faktor.
    Ezek után nem lenne benne a politika mancsa a dologban? Nem hiszem…
    És hogy eshetett ki az a Polyák Lilla, aki világszínvonalúan adta elő azt a számát, ami (a zsűri szerint is) mindent tartalmaz, amit ebben a stílusban ennyi idő alatt össze lehet hozni!!!
    Eddig is voltak túlkapások a pontozóbírák oldalán, de mostantól végképp nem döntéshozókként, csak döntéstovábbítókként nézek rájuk!
    (és a végén megint a nagy a csalódás az európai versenyen…)

  • Szabós

    Jó hangú, tehetséges énekesek, borzasztó zeneszerzőkkel és szövegírókkal és a média gusztustalanul giccses köntösbe bújtatja az amúgy alapjában elcseszett produkciókat.

  • bereczki béla

    Most csak az elődöntőről beszélünk.De hol van Éliás Gyula a Mindhalálig várni rád dallal.Őt is agyba főbe dicsérte a zsűri és a végén lepontozta