Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyar Nemzeti Döntő: második elődöntő ma este

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – MTVA
Start: 2012.02.04. 20:15
Internet: m1 élő Duna World élő

Ma este Magyarország újabb 10 dalt fog bemutatni a közönségnek, ahol ismét 4 dal fog bejutni az egy héttel későbbi döntőbe. Ma este egy versenyző ismét a nézők támogatására fog számítani.

A mai forduló résztvevői:
Anti Fitness Club – Lesz, ami lesz
Gyurcsik Tibi – Mozi szélesvásznon
Fábián Juli & Zoohacker – Like A Child
Kiss Gina – Chasing Dreams
Monsoon – Dance
Puskás Péter – Csillagok
Sophistic – Yeah OK!
Tolvai Renáta – Élek a szemeidben
The Kiraly’s – Untried
Veres Mónika – This Love

A műsorban ma este is lesznek vendégprodukciók. Az egyik meghívott vendég Rúzsa Magdolna lesz, aki a 2007-es Eurovízió magyar verenydalát fogja elénekelni. A másik a Belmondo zenekar lesz, aki az 1979-es Eurovízió német (NSZK) versenydalának feldolgozását fogja előadni. A Dschingis Khan című dal Magyarországon is népszerű volt annak idején, ráadásul a fellépő együttes tagja volt Mándoki László és Késmárky Marika is, így ők voltak az első magyar emberek, akik felléphettek az Eurovízió színpadán.

A múlt héten előforduló hanghibák nem fognak előfordulni a szervezők szerint. Az alapdíjas sms-ekkel előforduló problémákkal kapcsolatban nem küld visszajelzést a szolgáltató. Ha mégis valakinek kétsége merülne fel a szavazat megérkezésével kapcsolatban, az hívja a (1)371-4820-as telefonszámot. A múlt heti fordulóban több mint 30000 szavazat érkezett fél óra alatt, nemcsak Norvégiából, Észtországból vagy Görögországból, de Jordániából, Szíriából, Líbiából, sőt, Kuvaitból és Ausztráliából is.

Aki lemaradna az m1 és a Duna World élő adásáról, az megnézheti az ismétlést vasárnap az m2-n 16:00-kor! Fontos, hogy csak a szombat esti élő adások alatt, a zsűri szavazásának végeredménye után lehet szavazni, a vasárnapi ismétlésben nem. A jövő heti nagy döntőt az eurovision.tv is közvetíti.

222 hozzászólás Magyar Nemzeti Döntő: második elődöntő ma este

  • Bakancs

    Most már csak a Compact Discóban bízom…

  • Zoey

    Az esctoday.com-on a szavazások eredményét hogyan lehet megnézni? Szavaztam, de nem töltött be olyan oldalt, ahol az eddigi állást mutatja. Köszi előre is a segítséget!

  • karamata

    Így, hogy a közönség juttatta tovabb Fábián Juliekat, senki nem vádol hatja Wolf Katit, hogy tovabb nyomta a barátnőjét. Örülök, hogy őket szavaztak be. Mónika hangja jó volt, de éneklés közben elég csúnya látványt nyújtott. Azért szép lenne, ha Magyarország egy olyannal képviseltetnee magát, aki anno az ország himnuszát csufolta meg az idétlen, Amerikában talán menő, de itthon gaaz stílusával. Gyurcsik azért annyira nem volt jó, mint dicsérték. Gina jó volt. Sophistic hogy került ide?

    • Vivi

      Irigylem azokat az embereket, akiknek annyira nincs semmi problémájuk az életben, hogy képesek leragadni egy több évvel ezelőtti botláson 🙂 Az meg pláne irigylésre méltó, hogy ahogy az utóbbi pár hétben kiderült, mennyi tökéletes és hibátlan ember él az országban 🙂

      • karamata

        A mostani éneklés előtti megnyilvánulásuk is égő volt. De tekintsünk el ettől. Jó showt csináltak.

      • Dávid

        Nagyon sokan leragadtam a himnusz témánál, de valljuk be hány olyan ember van, aki egy sort vagy még annyit sem tud a himnuszból, mégis még ezen rágódik?! A Christina Aguilera is elrontotta a himnuszt egyszer, pedig neki az a természetes, mégsem lett felkötve. Nem védem a Lindát, de 16 évesen kiállni, és egy olyan himnuszt elénekelni, amit korábban nem sokszor hallott és sosem énekelt iskolában meg ünnepségeken, pluszban görcsöl, mert tényleg csak cikibb elénekelni és rontani, főleg magyarul, ami mégsem az anyanyelve, mint egy sima dalnál, és így téveszteni, szerintem nem kell leírni ezért. Ha meg ezt felróják neki, hogy ezért ne induljon, akkor mondhatnánk a Kállay-ra, hogy ő se induljon, mert ő amerikai, a Tolvai se, mert ő román, a Gyurcsik se, mert ő is azt hiszem Szlovákiából jött, úgyhogy el kéne már felejteni ezeket a dolgokat és a dalokra koncentrálni.

  • István33

    Szóval, a négyből három továbbjutó nálam középmezőny. Nagyon sajnálom viszont Tolvai Renit, Puskás Petit és a Monsoont.
    Na és ott vannak Királyék. Lehet itt Himnuszozni meg gazdag apucizni, de ez tényleg világszínvonalú produkció volt, felrobbant tőle a színpad. Ha valaki a MAGYAR előadók közül Eurovíziós színpadra való – mind hangilag, mind megjelenésében – az Linda, a testvéreivel. Először is a formáció igen egyedi, ikrek már voltak a fesztiválon, három testvér még sosem. Az Amidala királynős cucc és a smink meglepő egy szép nőn, de ez a szerelés még igencsak light-os mondjuk a 2006-os győztes Lordi megjelenéséhez képest. A dal végleges változata tényleg sokat javult, a különböző betétek még a korábban egysíkúnak tartott részeket is feldobták. Linda énektudása hibátlan volt, Wolf Kati joggal lehet féltékeny (ő egyébként korábbi kedvencből nálam végleg leírta magát). Viktor és Ben szólói is nagyon ütősek lettek.
    Összességében szenzációsan jó lett az egész, nekem megvan a végleges favoritom.

  • noname

    Szerintem ez az elődöntő színvonalas volt! Végre összeszedte magát az MTV. Látványban abszolút vállalható, hangminőségben bár nem volt tökéletes, mégis sokkal jobb volt, mint múlt héten. A zsűri -kövezzetek meg- szerintem korrekt volt, látszott, hogy óvatosan fogalmaznak és diplomatikusak. A pontozás nagyjából rendben volt, kivéve Gyurcsik Tibornál. Erősen túlértékelték. Nem volt rossz, de azért egyértelműen NEM az est legjobbja volt. Nika előadása szép volt, bár Bakuban tényleg nem mennénk sokra vele. Királyék szerintem jók voltak és ütött a produkció, jól énekelnek élőben, bár itt a hangosítással voltak gondok (nem hallatszott a vokál)Fábián Juli jól énekel, de a produkció nem volt látványos, mondhatni unalmas volt. (apropó: tudtommal a gyerekhangokat az Eurovízión nem lehet bejátszani, így akár ki is lehetne zárni őket Bakuban…) De összességben szerintem is ez a legvállalhatóbb 4 produkció. A döntős 8-ból akárki is megy ki, a lényeg, hogy egyikkel sem fogunk beégni, az esetleges jó helyezés meg csak hab a tortán 🙂
    Szóval összességben elégedett vagyok

    • De mi a kifogás a hangosításban? – ha nem probléma, hogy megkérdezem. Szerintem fergeteges 100%-os este volt. HIBÁTLAN!

      • noname

        a Sophisticnél a kék csajnak az elején nem igazán működött a mikrofonja, vmint a Királyék produkciójának elején a vokál alig hallatszódott amikor a vokál vitte volna a témát. Amúgy netes közvetítést néztem, lehet a tv-ben jobb volt

      • Anaaa

        nem volt jobb a tévében sem, mondjuk annyira azért nem sajnáltam, hogy a Sophistic produkciójánál bedöglött a mikrofon, max azért izgultam, hogy nehogy végig kelljen mégegyszer hallgatni.

  • somtom

    Érdekes lesz a jövő hét… Első körben csak a közönség szavaz be 4-et (félek, h pl. Heincz Gábor nem jut be…), majd a zsűri eldönti a 4ből. Hát, ha ma 2ből ilyen nehéz volt… Sztem reálisan a múlt hét 4 továbbjutójának van esélye plus Királyéknak.

    • István33

      A végső négynél – amit tényleg a közönség juttat majd be – a zsűri és közönség szavazata egyaránt számítani fog, egyenlőség esetén a magasabb közönségszavazattal lehet nyerni.

  • tkrisz

    Az első elődöntőből egyértelműen a 4 legjobb jutott tovább. A 2.-ból nekem Tibi és Nika magas pontszáma nagy meglepetés volt, anyukámnak viszont pont ez a 2 produkció jött be legjobban. Összességében a döntő mezőnyével elégedett vagyok, ez egy erős mezőny. A Compact Disco nálam a legjobb, de az éneknek ezúttal tökéletesnek kell lennie, mert 7 erős vetélytárs áll lesben, hogy elüssék őket a bakui repjegytől.

  • Katesz

    A múlt heti adás után azt mondom, ezúttal nagyon élveztem a műsort, és reményeim szerint a döntő csak még jobb lesz:)

    A mostani továbbjutók közül, egyedül Nika aki nem tetszett……..helyette szinte bárki jobb lett volna.

    Királyék hozták a színvonalat, de hogy őszinte legyek, engem riaszt a ruhájuk, de főként Lindáé + a hajáról és az olykor bevillanó furcsa mimikájáról ne is beszéljünk:( Igaz meghökkentő, meg különleges, de számomra csalódás. a többi rendben volt.

    Gyurcsik Tibi azért fényévekkel jobb mint Ádok Zoli!!! Nem azt mondom, hogy nyertes dal, de fülbemászó kis nóta:)

    Fábián Juli hangja valami csodálatosan klassz, a zene/szöveg vidám és szerethető de a színpadi produkciót mindenképp fel kéne még kicsit dobni, legalábbis a hátteret.

    Élő adásban aki még tetszett, bár nem számítottam rá, hogy ilyen hatással lesz rám, az az AFC.
    Kiss Gina is jó volt, de sajnos nagyon hallatszott, hogy izgult. Javítható.

    A többiek olyan semlegesek számomra.

    Innentől az én sorrendem, bár mindenkinél van még mit csiszolni:

    1. Compact disco
    2. Kiralys
    3. Gyurcsik Tibi
    4. Fábián Juliék
    5. Caramel
    6. Tóth Gabi
    7. Nika

    Igazándiból ha az első ötből jön ki a befutó már nem leszek csalódott:)
    Az pedig hogy bejut-e a döntőbe, netán ott jó helyezést ér el, nem feltétlen a minőségen múlik. Sajnos.

    • Katesz

      Elnézést, a listámból kimaradt HEINZ Gábor!!!! Pedig szeretem:)

      Ő a 6. és az utolsó két előadó/7. Tóth Gabi – 8. Nika kivételével tőlem bárki mehet!:) Egy picit azért mégis Compact Disco felé hajlok, de nem lennék csalódott a többiekkelsem:)

  • tauri

    Király Linda valószínűleg a Barbara Dex díjra gyúr azzal a ruházattal 🙂

  • Feri

    Röviden a véleményem a 2. elődöntőről:

    1.Anti Fitness Club – 7 pont
    Habár nem kedvelem a stílusukat és az énekest sem, ahhoz képest kellemesen csalódtam, de még mindig távol állnak tőlem.

    2.Fábián Juli & Zoohacker – 8 pont
    Érdekes hang, kellemes dal, de unalmas előadás.
    3.Gyurcsik Tibor – 9 pont
    Az egyik kedvenc számom, és élőben is jó volt.
    4.Király tesók – (9-1=)8 pont
    Magát a számot már kezdem megkedvelni, de Linda arckifejezésétől és megjelenésétől kirázott a hideg, ezért is vontam le 1 pontot.

    5.Kiss Gina – 7 pont
    Jó hangja van, de a szám nekem annyira nem jön be.
    6.Monsoon – 7 pont
    Maga a szám tetszik, de az előadásmódon még van mit csiszolni, de még így is élvezhető volt.
    7.Puskás Péter – 10 pont
    Habár az énekest nem igazán kedveltem korábban, ennek ellenére az egyik kedvenc dalom lett. Élőben is jól szólt, nagyon kár érte.

    8.Sophistic – 6 pont
    Felejthető produkció volt.

    9.Tolvai Renáta – 7 pont
    Magát a számot már kezdem kedvelni, de Reninek nem szeretem a hangját.

    10.Veres Mónika – 8 pont
    Egy kicsit túlpontozta a zsűri, de az tény, hogy jól énekelt. Szerintem ez a dal kevés lenne Bakuban.

    Összességében elégedett vagyok a döntőbe jutott dalokkal.

  • Anaaa

    Hát érdekes volt ez a mai elődöntő, de végül azok kerültek be, akikre számítottam. Itt a sorrendem:
    10. Sophistic: borzalmas volt mind hangban mind látványban, ahogy ott vonaglottak a színpadon…Inkább a sarokra valók, nem az Eurovízióra. Mondjuk nem vártam jobbat.
    9. Tolvai Reni: Sokak eléggé favorizálják, bár nem értem. Szerintem az egész produkció csapnivaló volt. Hangilag eszméletlen gyenge a csaj, szépnek sem mondható, nyilatkozni meg még mindig nem sikerült megtanulnia. A zene átlagos, semmitmondó, erőltetett, a néptáncos betét szinte már nevetségesen hatott, gyanítom a Noxot akarta utánozni, hát nem igazán sikerült.
    8. Kiss Gina: Nem emlékszem a produkcióra!!! Ami azért valljuk be nem túl jó.
    7. AFC: Számomra ez volt a legnagyobb pozitív csalódás a műsorban, sokkal rosszabbra számítottam. Tomi hangja nem igazán győzött meg, de a produkció ütős volt.
    6. Monsoon: A hang itt sem volt tökéletes, a színpadi látvány meg nagyon gyengére sikeredett, de a dal nem rossz.
    5. Puskás Peti: A szám nagyon szép, Puskás Peti hangja viszont szintén gyenge volt.
    4. Fábián Juliék: Nekem nem jön be ez a szám, viszont Juli hangja tényleg elképesztő. Ettől függetlenül még mindig úgy gondolom ilyen számmal nem érnénk el semmit az Eurovízión.
    3. Gyurcsik Tibi: Teljesen ledöbbentem, hogy kaphatott ez ennyi pontot? Egyértelműen nem ő volt az elődöntő legjobbja. Számomra a szám, bár nem rossz, sablonos, hallottuk már 25-ször Eurovízión. Tibi amúgy nem is olyan helyes, mint beállítják, inkább már-már irritáló az a behízelgő stílusa.
    2. Nika: Tetszett, az első pár hang nem volt túl szép, de a vége felé engem meggyőzött. főleg a kiabálós részek egészen jók voltak. Bár a szám meglehetősen tizenkettő egy tucat.
    1. Királyék: A dal és az előadók is abszolút világszínvonalúak, Eurovízión sikeresek lennénk velük. A látvány is emlékezetes volt, a tesók hangja fenomenálisan szólt.

  • István33

    Most, hogy sikerült a televízión keresztül objektív véleményt kialakítanom, már alig várom hogy jövő héten személyesen is részt vegyek a döntőn. A fináléra az én szimpátia-sorrendem a következő:
    1. The Kiraly’s
    2. Compact Disco
    3. Tóth Gabi
    4. Heinz Gábor
    5. Gyurcsik Tibor
    6. Veres Mónika
    7. Fábián Juli & Zoohacker
    8. Caramel

  • Réka

    Sokaknak nagyon jó a hangja, de a számuk unalmas, egysíkú. Juliék dalában nincs erő, robbanás, csak egy bizonyos irányzat kedvelőinek tetszhetne kint. – Királyéknak drukkoltam, első hallásra megragadja az embert. Énekhanggal itt sincs gond, izgalmasabb lett a neten lévő verziónál. Linda ruhája fura volt, de legalább feltűnő:D Első hallásra szerethető:) Hajrá!!!!!!!

  • János

    3 részre tudom osztani a döntősöket:
    1.Fábián Juli
    2.Veres Mónika
    3.Heincz Gábor
    ————-
    4.Királyék
    5.Tóth Gabi
    6.Gyurcsik Tibi
    ————-
    7.Compact Disco
    8.Caramel

    Az első az,amelynek én a legeslegjobban szorítok. A második egy lépéssel le van maradva tőlük,mert nincs meg bennük az a fajta egyediség,ami kiemelkedővé teszi. A harmadik pedig az,amelyben semmi fantáziát nem látok. A Compact Disco a színpadon nem nyújtott olyan teljesítményt,amitől katarzist váltott volna ki az emberekből,vagy ami miatt megjegyezhető lett volna. Annyira remek dalaink vannak,ne rontsuk el egy rossz döntéssel.

  • Kristoffer

    NIKA??? nemááár, totál beégés lesz ha ő megy….Csézy2….Tibi száma is full átlagos….

    Fábián Juliék és a Király tesók száma jó, viszont az előadáson van mit dolgozni….én a „vérprofi” helyett a „félkész” és „át nem gondolt” szavakat használnám. Vannak jó ötletek benne, az is igaz 🙂 viszont elhibázott is néhol szerintem.

    Puskás Peti előadása ütős volt. AFC sem volt rossz és örülök h a zsűri is pozitívan állt hozzájuk. Kiss Gináról meg remélem még sokat hallunk, személyes kedvencem a 20 közül az egyéniségével és a szám stílusával 🙂

    A többiek számomra csak az estét színesítették így-úgy. Szerintem Puskás Peti, Király tesók, Fábián Juliék és AFC v. Kiss Gina kéne továbbjutóknak lenniük. Nika nagyon elhibázott döntés….

  • Gabiii

    A Király tesok kitalálhatnának valami más produkciót hogy a zsűrit is meggyőzzék. Valaki akinek annyira nem jött be a dal még az adás elött….reális pontokat kaptak? Én nem tudom megítélni.

    • tinuka

      Igen.
      Nekem kifejezetten nem jött be. Nem is értettem, mit hallanak benne azok, akiknek ez király! 🙂 Lindáék számomra semleges előadók, se pozitívan, se negatívan nem állok hozzájuk. Talán azért, mert maga a műfaj, amiben mozognak, nincs az érdeklődési körömben.
      Ehhez képest, tegnap este a színpadon, megfogtak. Először volt az, hogy maga a zene is hatott rám, pozitív irányban. És a produkció. Látom, sokaknál kiverte a biztosítékot. Nekem viszont tetszett az ötlet. És ez már csak azért is meglepő, mert általában nem szoktam értékelni a meghökkentésre, vagy polgárpukkasztásra játszó túlzásokat. És ez szerintem nem is volt az. Először csak kíváncsi lettem, hogy mi végre ez a ruha, aztán a kártyalapokkal összeállt, hogy a szívkirálynőt látjuk, ami erős ‘Alice csodaországban’ érzést keltett, amihez jól passzol az agresszívabb zene és agresszívabb smink és gesztusok. Ez nem egy tündi-bündi királynő ugyebár. A szemmeresztgetés is beleillett így a képbe, és a „félelmetessége” is hozzá tartozott. Az a „kacsintgatás” nem tudom, hogy szándékos volt-e, vagy valamilyen zavaró körülmény, az elhagyható lehetne.
      Összegezve: Nem tudom, hogy abszolút nyerő dal-e, de megérdemelten jutott tovább – ez a véleménye egy olyannak, akinek a fellépés előtt nem jött be ez a dal.

  • Dávid

    1. The Kiraly’s: nem volt tökéletes, de nagy show-t csinálnának, nekik örülnék a legjobban, trendi és minden téren rendben van. Sosem küldtünk ki olyan előadót, aki igazán látványos show-t csinált volna, egy próbát kéne tenni
    2. Compact Disco: tetszik nagyon, de minél többször hallgatom meg, annál inkább kezdem kicsit unni, a kérdés, hogy a dal elég erős-e, hiszen színpadi show nem várható, itt azért meg szeretik ha látnak is valamit 🙁
    3. Veres Mónika: nagyon tetszik, nem mondanám kapásból esélytelennek, lassú dalok is aratnak olykor a versenyen
    4. Tóth Gabi: jó-jó, de a dal nem tetszik még mindig
    5. Fábián Juli & Zoohacker: minden jó lenne, de a dal egysíkú nagyon, hiába van különleges hangja
    6. Gyurcsik Tibor: semmilyen, felejtős, nem rossz, de nem is jó, „cuki” fiú, jó hanggal, de semmi több
    7. Caramel: ha hajlítgat orrba-szájba, akkor esélytelen, amúgy nem lenne rossz, előrébb tettem volna, de hallgathatatlan számomra így
    8. Heinz Gábor: szerintem nem érne el komoly helyezést, mert nagyon művi és sok énekes ugrik be, akik másolata

  • Boti

    Nekem ettől a perctől megvan a befutom a KIRALYS UNTRIED.Jó lesz ha ők mennek.Nem értem a zsűrit amugy éppen hogy továnn engedték.Hajrá Királyék egy jo show es odaerhetunk a donto elso felebe Bakuba

  • Dunna

    Hajrá Királyéééék! 😀

  • Balázs

    Király Linda nagyon jó lenne! Csak nem kellene mellé a két testvére, főleg Ben… A számot teljesen elrontja „héj” és a „dzso”… Szörnyű lesz tőle…

  • Toki

    A ma esti továbbjutókról nálam ez a kép:

    Az est legjobbja nálam Nika volt. Ballada. És? Manapság minden lassú számra ráfogják egyesek, hogy „tucatballada” meg hogy „tömegdal”. Ilyen erővel mindenféle dalra rá lehetne fogni, hogy tucat abban a műfajban, amelyikbe tartozik. Én megpróbáltam önmagukban értékelni a produkciókat, nem hasonlítgatni. A dal gyönyörű, és igaz, az elején valóban akadtak bizonytalanságok, ez olyan hiba, amit ki lehet javítani májusra. A lány hangja elképesztő, passzol hozzá a dal. Ezt kell csinálni. Kimenni, kiállni, elénekelni.

    Gyurcsik Tibi bennem nem hagyott mély nyomot, sem a dal, sem az énekhang nem érdemelte (volna) a legtöbb pontot és egyben az első helyet a zsűritől. A refrénnel van a legnagyobb problémám (épp mint Julinál), kissé monotonnak találom. Kritizálni viszont nem nagyon akarom, épp olyan dal, hogy vagy bejön első hallásra, vagy nem (bár igaz, én nem először hallottam ma este, de élőben igen). Én a „nem” kategóriába tartozom, de megértem, hogy bekerült a top4-be, talán 4.-ként nálam is befért volna ebből a mezőnyből.

    Királyék…A verseny előtt a dal nekem a top3-ban ott volt, el kell ismerni, igaz, amit Wolf Kati mondott, Linda, ha kell, a Holdig is elénekel. Maga a szám közel sem hoz ki mindent a hangjából, de tetszett (még most is tetszik) a ritmusa, az amerikaias, modern beütése. Aztán jött a fellépés… Sosem rajongtam Király Lindáért, mert antipatikus, mint ember. Nem, nem azért, mert elrontotta a Himnuszt :). Egy énekes legyen magabiztos, és egészséges önbizalmú (mint pl. Tóth Gabi), de ez a fajta nagyképűség, ami Lindából jön, már sok. A bemutatkozó videójuk förtelmes és igénytelen volt, semmi érdemlegesről nem esett szó, ott is csak tették magukat Viktorral. És aztán megláttam ezt a ruhát… Mint valami vámpír és Leia hercegnő keverék, ám még lehet tetézni, nyomjunk a kezébe egy oda már abszolút sehogy sem illő játékgitárt is, amely végig csak lóg rajta, egy húrt nem penget meg a dal alatt. Persze a ruhaköltemény annyira bonyolult, hogy kb mozdulni sem lehet benne. A szemfesték olyan sokra sikeredett, hogy a szám első felében Lindácska félelmetesen meresztgeti a szemeit, hunyorog, néha rángatózik a jobb szemhéja, feltehetőleg azért, mert a festék vagy egy szempilla beleszaladt, de hát ugyan hogy nézne ki, ha szétkenné ezt a „gyönyörű” kompozíciót az arcán. Aztán megjelenik a két fivér, mint holmi utcai rapperek, toporzékolnak és ugrabugrálnak a Királynő körül. Ekkor értem el odaig, hogy „nem-nem-NEM!” Nem lehet igaz, hogy ENNYIRE el lehetett rontani az Untried színpadra vitelét. Egy élénk színű (pl piros vagy sárga) koktélruhában, kézben fogott mikrofonnal, és mondjuk kiengedett, egyenes hajjal, a színpadon energikusan fel-alá mászkálva, mozogva tudom a legjobban elképzelni ezt a dalt Lindától. Így. Teljesen egyszerűen. Erre mit kapok? Egy, a dalt statikusan végigéneklő megfejthetetlen ocsmányságot, ami arra pont jó, hogy teljesen elvonja az ember figyelmét a dalról. Azt kell mondjam, nem csalódtam Lindában – sem a hangját (+), sem a produkcióhoz való hozzáállását (-) illetően. Szerintem egy percig se gondolt bele, hogy nem egyedül önmagát, hanem Magyarországot képviselné Bakuban.

    Julival kapcsolatban sajnos megint az az érzésem, mint amit már mondtam Tibinél: semmi plusz, semmi extra, semmi olyan tényező, amely miatt felvettem volna a telefont, hogy rá szavazzak. Mind a refrén, mind a kitöltő részek szerintem katasztrofálisan monotonok és unalmasak, és ezt nem orvosolja nálam Juli bájos egyénisége és meg kell hagyni, valóban egyedi hangja. Nem igazán tudtam hova tenni a dalt eddig sem és most sem. Nálam kb. 6. helyet ért volna, a három továbbjutón túl az Anti Fitness Clubra és Kiss Ginára is hamarabb voksoltam volna. Szerintem Európának nem ez kell.

    Általában az estéről: Ha nem is épp erősebbnek éreztem ezt az elődöntőt a múlt hetinél ,annyi biztos, hogy a dalok minőségileg közelebb voltak egymáshoz, mint múlt szombaton. A szervezés továbbra is érdemel egy-két fekete pontot, Zsóka borzasztóan béna műsorvezető sajnos. Hangtechnikai hiba nélkül megint nem úsztuk meg, szegény kék ruhás leányzó a Sophisticből alig volt hallható a dal elején.. A zsűrivel továbbra is hadilábon állok: Csiszár egyetlen szakmába vágó kifejezése a „stúdió minőség”, Rákay „bár sosem akar közhelyet mondani”, csak úgy áradnak belőle a sablonok, és nem sokat tesz hozzá az értékeléshez, kb. mindig csak „maximálisan egyetért Katival és Viktorral”. Ma egy picit Katiban is csalódtam, ne azért adjon 10 pontot Gyurcsik Tibinek, mert jól néz ki és mert az európai tinilányok majd rá szavaznak, ha ki megy… És aztán megdicséri Király Linda ruhatervezőjét… 🙂

    Na viszlát a döntőben 🙂

  • Jozy

    Szegény Fábián Juliékat itt osztja minden okos , hogy egy bizonyos rétegnek jön be csak:D meg nem euróvíziós dal..
    Azért az a bizonyos réteg a tinikislányok smseit váró PuskásPettit is simán lenyomta:)az
    Antifittnes rajongotábort és még Tolvai Renit is aki egy beszavazos karaokeeba már elég sokáig jutott:)

    Sokkal nagyobb dolog ha valaki közönségdíjjasként továbbmegy.

    Nem akarok bántani senkit de ez a mai aránytalan pontozás, egy vicc volt.
    Nika szépen énekelt , egy jó közepes dalt , de azért melyikőtök hallgat Nikát?
    És milyen közönség szavazná őt be akárhová?
    vagy ki hallgat-na Gyurcsikot?
    senki? na ez az
    és erre röpködnek a 9-10es pontok:)

    szerintem dal szinten Compact Disco Fábián Juli és Caramel a legerősebb

  • Đave

    Írni akartam kommentet, de inkább nem teszem. Megtartom magamnak, mert csak vita lehetne belőle. Csak annyit mondanék, akik azt hiszik csak híres énekes vagy együttes képviselheti hazánkat az nézze meg Németországot. 2008-ban mi volt híres együttes küldött és alul is maradtak vele. 2010-ben mi volt? Hazájukban még nem ismert énekest küldtek és lám megnyerték a versenyt. Hoppá!!! Teljesen már véleménnyel lennétek akkor ha pl. Gyurcsik nem esik ki az első élő adásban az X-Faktorból.
    Az tény és való, hogy a zsűrinek nagy beleszólást engedtek meg. Én úgy csináltam volna, hogy ezeket a pontokat át kellett volna alakítani esc pontra azaz Gyurcsiknak 12 pont, Nikának 10 pont, Fábián Juli 8 pont, Királyék 7 pont és így tovább és a közönség szavazást is így kellett volna csinálni, hogy aki a legtöbb szavazatott kapja az 12 pontot kap, a második 10 pontot és … így tovább. És ezeket összesíteni és az első 5 helyezett jut tovább a döntőbe. A döntőbe is lehetet volna ezt a pontozási módszert alkalmazni.
    Ja és aki figyelte a ponttáblázatot a Király testvéreknél az láthatta hogy ők nem voltak a harmadik helyen holtversenybe a Fábiánékkal mert a gép a 4. helyre tette őket.

    Na inkább a döntőre mit várok azt írom le!

    Sajnos én nem tudok dönteni a döntőben.
    1. Compact Disco
    1. Gyurcsik Tibor
    1. Nika
    1. Fábián Juli

    Őket várom az élre. Utána természetesen már tudtam dönteni:
    5. Tóth Gabi
    6. Heinz Gábor
    7. Király Testvérek
    8. Caramel

    • Jozy

      Azért tegyükk hozzá Lénába van fúszer:) különleges ..
      a dal is fülbemászó , és jól egymásrataláltak a dal és a csaj,

      Gyurcsik srácba mi a különleges?és a Nikába?
      Najó az való igaz Nika nagyon jól énekelt most,de van belőle 100.
      Karamellát szépen hátrapakolgatja mindenki , aztán ö nagyot tud ám villantani,végülis ö nem egy tucatfazon.
      Szerintem előny ha az előadó a dalszerző is.
      A verset az irója tudja elemezni legjobban:)

      Király Linda fazonba a Lordi szinvonalat hozta:)nemcsak meghökkentő de ízléstelen is:)

    • Anaaa

      Lena már nemzetközileg ismert volt a 2010-es Eurovízión, nem hogy a hazájában… Nem akkor kapták fel, honnan vetted ezt?
      Na meg a dal, bár én nem vagyok oda érte és nem is tökéletes, de fülbemászó, egyedi és vidám.

  • marco

    Gyurcsik Tibit itt mindenki csak fikázza.Szerintem kezdő létére kiváló hang, van színpadi jelenléte, a dala is nagyon sokaknak bejön. Megérdemelten fog kijutni.

  • Gyorsan leírom a tapasztalataimat! 5:00-ra értem haza Debrecenbe, majd fél óráig kellett ásni egy szabad parkolóhelyet mert lábszárközépig érő hó foglalta el 🙂
    Nos, a zsűri sokkal diplomatikusabb volt most, nagy dicséret! Persze volt, ahol nem értettem egyet velük, de meg kell mondjam, rég nem szórakoztam ilyen jól! Csak néhányat kiemelni:

    Az AFC dalának hangszerelése nagyon szuper, pozitívan csalódtam a színpadi teljesítményükben! Előtte a dal nem tetszett, de az együttes sem. Puskás Peti dala volt az össz elődöntősök közül a kedvenc a stúdióverziók alapján. Most is nagyon szép volt, bár a vége felé nagyon kihangsúlyozta a dalszöveg minden egyes szavát amikor ez egy kis szelíd nóta. Kedvenc! Gyurcsik Tibi dala plusz a grafika és a táncosok összhangja nagyon nagyon el volt találva! Kocsiban is mindig kiváló és felvidít! Melodifest érzés! Nika a kezdeti félelmek után nagyon jól belejött a dalába, szép íve volt, tetszett! Reni egy NOX újratöltve hatást adott, a magyaros rész szuper. Királyék. Megvolt róluk egy kialakult képem. Egyszer csak a sötétben megláttam egy meghökkentő énekesnőt. Hirtelen azt sem tudtam, ki énekel most a színpadon. Utána meg beindul a szigorú buli a táncoló kártyalapokkal és egycsapásra csodaországba kerültem. Annyira sokkolt minket ez a produkció, persze megértettük a koncepciót, hogy nem.. nem… nem hittünk a szemünknek! Robekkel végigtapsoltuk és végigkacagtuk a produkciót! Robek sírt is egy kicsit! Régen szórakoztunk ilyen jól, több állat is fel kellett szedni a padlóról 😀 (leesett állat) A műsor után megdicsértem Linda haját és készségesen mondta, hogy hogyan alakult ki a végleges produkció. Nagyon aranyos volt 🙂 Egyszer már sikerült végignézni tévén keresztül is, a helyszínen minden jobb! De jó volt!

  • schanc

    Én csak most tudtam végignézni az adást, messze magasan verte az első elődöntőt minőségben, a zsűri is normális volt, hanghiba is minimális, úh. grat.
    A benyomásaim:
    Gyurcsík Tibi és Nika magas pontszáma meglepett, de mindkét dalt szeretem, szóval örültem. Azért Nika milyen képet vágott, mikor kiderült, h. Tibi megelőzte 😀 Királyék produkciója nagyon megosztó volt, de az biztos, h. nyomot hagy az emberekben. Én most hajlanék arra, hogy őket küldjük, de erről majd jövő héten nyilatkoznék, amikor a Compact Disco is elénekelheti normál technika mellett a dalát.
    Fábián Juliéknál tényleg kérdés, hogy a gyerekhangokat engedik-e (nem tudom, ez eszükbe jutott-e az illetékeseknek az MTV-nél)- és Julinál a refrén alatt néha elfogyott a levegő! Az est legnagyobb csalódása számomra – ahogy azt már a próba alatt sejtettem – Tolvai Reni volt, hihetetlenül agyoncsapta a dalt, kimondottan rosszul énekelt, még a Sophistic is jobban tetszett. A Monsoon produkciója sajnos elég súlytalanra sikerült.
    Rendkívül pozitív meglepetést hozott nekem az Anti Fitness Club, akár ők is beférhettek volna a négybe. Puskás Peti is erőteljes volt (bár a szavak szétszedése nekem sem tetszett), és Kiss Gina is jó volt, miután megnyugodott.
    Kíváncsi leszek a jövő hétre, érdekes lesz, hogy a nézők hogy látják a helyzetet.

  • Sulo

    Tény, én sem vagyok oda a Gyurcsik Tibiért de letöltöttem a műsort és újra néztem nagy hanggal és ő volt az egyetlen akinél nem éreztem, hogy élő, majdhogynem megfordult a fejemben, hogy playback. A többi előadónál azért voltak énekhang problémák.

  • Kitty

    Tegnap nem tudtam megnézni a döntőt, gondoltam majd ma megnézem az ismétlést, és addig igyekeztem elkerülni minden olyan oldalt, ahol megtudhatom, hogy ki jutott tovább. Majdnem sikerült 🙂 Véletlenül láttam egy cikket, illetve csak a címet, hogy a Király tesókat továbbjuttatta a zsűri. Délután elkezdtem nézni a műsort, közben bejött nagymamám, aki egyből elszólta magát, hogy ezeket beszavazta a közönség, ez a nő is bejutott, mert emlékezett a ruhájára 🙂 Szóval a poént lelőtte, de végülis mindegy.
    A véleményem :
    Gyurcsík Tibit nagyon felértékelte a zsűri, nekem nem volt olyan meggyőző a produkciója, és ez egy annyira tucatdal, hogy elveszik a többi között. Nem számítottam rá, hogy döntős lesz, viszont tényleg hozta a stúdióminőséget.
    Veres Mónika. Szerintem vele se jutunk tovább, mint a Gyurcsík Tibivel. De ki tudja, nekem a tavalyi ausztriai dal jutott eszembe, hogy az is egy lassú ballada volt, ami bejuttatott a döntőbe.
    Király testvérek: Lehet elfogult vagyok, mert nekem az ő daluk tetszik a legjobban a 20-as mezőnyben. Egy olyan showt csináltak, amire felfigyel a közönség, és az Eurovizión ez fontos.
    Fábián Juliék: Tény, hogy nagyon jó hangja van Julinak, de a dal szerintem egysíkú. Lehet azért írom ezt, mert ez a stílus nem jön be nekem, de lehet Európa máshogy látná.

    Az biztos, hogy a mostani mezőny erősebb volt a múlt hetinél. az Anti Fitnes Clubban pozitívan csalódtam, Puskás Petit vagy Kiss Ginát pedig szívesebben láttam volna a döntőben. Szerencsére sikerült megoldani a hangosítást és a múlt heti hibákat is. Jó látni, hogy figyeltek a kritikára, és megfogadták a tanácsokat.