Magyar Nemzeti Döntő: második elődöntő ma este

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – MTVA
Start: 2012.02.04. 20:15
Internet: m1 élő Duna World élő

Ma este Magyarország újabb 10 dalt fog bemutatni a közönségnek, ahol ismét 4 dal fog bejutni az egy héttel későbbi döntőbe. Ma este egy versenyző ismét a nézők támogatására fog számítani.

A mai forduló résztvevői:
Anti Fitness Club – Lesz, ami lesz
Gyurcsik Tibi – Mozi szélesvásznon
Fábián Juli & Zoohacker – Like A Child
Kiss Gina – Chasing Dreams
Monsoon – Dance
Puskás Péter – Csillagok
Sophistic – Yeah OK!
Tolvai Renáta – Élek a szemeidben
The Kiraly’s – Untried
Veres Mónika – This Love

A műsorban ma este is lesznek vendégprodukciók. Az egyik meghívott vendég Rúzsa Magdolna lesz, aki a 2007-es Eurovízió magyar verenydalát fogja elénekelni. A másik a Belmondo zenekar lesz, aki az 1979-es Eurovízió német (NSZK) versenydalának feldolgozását fogja előadni. A Dschingis Khan című dal Magyarországon is népszerű volt annak idején, ráadásul a fellépő együttes tagja volt Mándoki László és Késmárky Marika is, így ők voltak az első magyar emberek, akik felléphettek az Eurovízió színpadán.

A múlt héten előforduló hanghibák nem fognak előfordulni a szervezők szerint. Az alapdíjas sms-ekkel előforduló problémákkal kapcsolatban nem küld visszajelzést a szolgáltató. Ha mégis valakinek kétsége merülne fel a szavazat megérkezésével kapcsolatban, az hívja a (1)371-4820-as telefonszámot. A múlt heti fordulóban több mint 30000 szavazat érkezett fél óra alatt, nemcsak Norvégiából, Észtországból vagy Görögországból, de Jordániából, Szíriából, Líbiából, sőt, Kuvaitból és Ausztráliából is.

Aki lemaradna az m1 és a Duna World élő adásáról, az megnézheti az ismétlést vasárnap az m2-n 16:00-kor! Fontos, hogy csak a szombat esti élő adások alatt, a zsűri szavazásának végeredménye után lehet szavazni, a vasárnapi ismétlésben nem. A jövő heti nagy döntőt az eurovision.tv is közvetíti.

222 Comments

Nagyon idegesíta zsűri pontozási rendszere!
Király Lindáék borzasztóak voltak, mi volt ez a haj? És tikkelt a szeme éneklés közben, vagy mi?!
Én Reninek drukkolok és Rakonczai szavaival élve: pont hogy ezek a behizelgős dalok a menők az eurovízión.

Nekem Gyurcsík Tibi a szívem csücske, és a dal is az én stílusom, szóval ennek nagyon örültem. De azt viszont nem értem, mit ettek annyira Nika dalán, nekem egy átlag érzelmes ballada volt. És Puskás Petit sajnálom, mert sztem nagyon szuggesztív, megérintő dala és előadása volt… reménykedem benne, hogy ők jutnak tovább, de van egy olyan megérzésem, hogy Reni megy (akinek a dala, akármennyire is nagy kedvenc a fanok között, nekem nagyon zagyva és túl eklektikus).

Sokkal erősebb dalok és jobb előadók voltak szerintem mint az előző elődöntőben.
Én szeretem Lindáékat és a szám is jó, de ez a haj és a ruhája borzalmas….úgy néz ki benne mint egy repülőgép-anyahajó.Eléggé izgult is, mert félelmetesen meregette a szemét.:D
Fábián Julinak iszonyat jó és különleges hangja van, de az Eurovízión már Kati is szinte öregnek számított.

Én tudtam, alig hogy megnyomtam a küldés gombot, már jött is a kézbesítő üzenet, bár én t-mobile-os vagyok.

Valahogy nem bánom, h nem a legjobb fog kijutni Bakuba. Hisz mint minden évben szimpátia szavazás lesz, ami nekünk nem igazán nyerő.
Most arra gondolok, h nem igazán örülnék neki, ha Tóth Gabit vagy a sokak szerint szeretett CD-t húznák le Európa szinten.

még valami. nem csak azt kéne nézni, h ki milyen kurva jól adja elő a dalát, hanem maga a dal versenyképes-e. pl nika hol fog ezzel a számmal kint labdába rúgni? a mai mezőnyből (ha szar volt, ha nem) a moonson, sophistic, fábián juli, afc (pfejj), tolvai akik számai azt a stílust képviselik amivel lehet vmit kezdeni.

hogy ez a linda milyen beképzelt, meg milyen fejeket vágott.
nagyon ellenszenves. sajnálom hogy Juliék egy ilyen tucatdal miatt esnek ki.

nem feltétlenül, vannak ilyen típusú emberek, akik nagyon beképzeltnek néznek ki, közben meg nem azok…ki tudja Amerikában lehet ez a normális, ahogy viselkedik…ott túl sok a magabiztos, hasonló ember, még akkor is, ha nincs mire…neki meg lehet mire.

egyetertek, a komplett kiraly csalad egy bicskanyitogatoan bekepzelt bagazs, apuka penzen bevasoljak magukat minden dontobe…sajnalom, hogy ilyen inkompetens/megvasarolt zsuritagok miatt nem Juliek mentek tovabb

Úgy látom Renátára már vissza is ugrott az a 10 kiló, amit a múltkor leszenvedett magáról.:D Szerintem egyáltalán nem kell mindenkinek botsáskának lenni, a színpadon sem, de senki nem hallott még arról, hogy a tévé eleve “rádob” vagy 10 kilót az emberre látványban?! A kedves ruhatervezők ezt nem tudják?! A legtöbb csaj valami szörnyű előnytelen ruhában volt.

Én is attól tartok, hogy a közönség nem Juliék mögé fog állni…bár lehet, hogy ez a kis malőr nem kevés szavazathoz juttatja őket 🙂 (Peti mellett rájuk is küldtem egyet, mondjuk nem azért, mert megsajnáltam, hanem mert NAGYON szeretem őket 🙂 )

Tibi meg Nika volt a legjobb úh én nyugotd vagyok ,Lindáék is jók voltak, még dal is elment 😀 A Viktorékra kellene még vmi “érdekes” ruhadarabot adni és mehetünk a Star WarsVision-ra XD Amúgy meg ha vmi látványos az jó, gondoljunk pl tavaly Moldovára meg Grúziára 😀

Ez a második forduló tiszta mini-Eurovízió volt. Látványos és szórakoztató, ráadásul alig volt benne hanghiba. Sokkal erősebb ez a mezőny, Nikának és a Király testvéreknek nagyon örülök, Reni és az AFC még ott lehetnének a döntőben.

Összességében Királyék előadása meghökkentő és emlékezetes, és a dal is nagyon jó (habár Linda arckifejezése néhol félelmetes volt).

az lett volna a legjobb, ha megint ő megy,nem kellett volna ez a sok baki,meg szarság,2007 benne volt a döntőben az első 10-be is

Hát Tolvai Reni hangjában csalódtam, elnyomta a zene az egész produkciót, úgyhogy most nem tudom ki lenne a 4. továbbjutóm.
A Moonson zenekarnál az énekes hangilag gyenge volt, és az a mozgás..
Puskás Peti hangja tetszik, erőteljes, viszont maga a dal nekem túl egysíkú, várom a refrént, de nem jön.
A Sophistic előadásában a dj magyarázása a szám közepén egyszerűen szörnyű volt, és hát hangilag sem valami erősek.
Fábián Juli hangja nagyon különleges, igazi jazz-es hangulat, csak ez nem az én műfajom, de lehet hogy ő lenne a 4. továbbjutóm.
Kiss Gina előadása egyszerűen idegesített..
AFC, nagyon messze áll tőlem a műfaj, és nem szeretném ha ők képviselnék hazámat külföldön.
Tolvai Reni száma tetszik, a magyar népzenés betét különösen jó, de Reni hangja ma nem volt rendben…
A lényeg, hogy Királyék továbbjutottak, nekik szurkoltam, de hallva mind a 20 számot, a number one-om, akit én küldenék Bakuba, nem más, mint TÓTH GABI 🙂

majd a végén a kis tinipicsák kiszavazzák bakuba a gyurcsikot azt’ megint lesz egy remek “ádok zolink”. tuti…

wolf kati meg be van baszva?:D

gundi: “a zsűri jól végezte a dolgát” igen…:D

köszönjük a szavazóknak, h egy jó szám/előadó bekerült a döntőbe ebből a nyolcasból is.

A zsűri véleményével a múlt héten nagyjából egyet értettem, de mostmár attól tartok, hogy megint egy Csézit vagy Ádok Zolit fogunk küldeni…

Én azt hiszem, hogy az idei eurovízióban most vesztettem el a reményt. Szerintem idén sem fogunk nyerni, de van egy érzésem, hogy még a döntőbe sem kerülünk be. Hiába van még versenyben pl. Tóth Gabi vagy egy-két szuper dal, a zsűri olyanokat favorizál, mint Fábián Juli(aki őstehetség, de a dal nem versenydal!!) vagy Nika, akikkel nincs esélyünk.
Szomorú vagyok.

A Compact Disconak kell győznie.
A zsűri mai teljesítménye siralmas volt. Elvileg az ő feladatuk lenne, hogy az Eurovízió szemszögéből vizsgálják a dalokat, erre továbbjuttatnak két olyan szerzeményt, amivel tökutolsók lennék az elődöntőben.

Az Eurovízió szemszögéről 😀 annyit, hogy teljesen kiszámíthatatlan a dolog, hogy melyik évben éppen kit fog komálni a közönség.

Nika nagyon erős volt élőben (Csézyhez meg ne hasonlítgassuk már!) . Egyetértek a továbbjutókkal az élő show alapján. Gyurcsikot kicsit túlpontozták azért….ugyhogy lehet hogy ő lesz mert ő smseket is fog kapni :/(de azért ő is messze van Ádok Zolitól) Jó volt a műsor nagyon élveztem 🙂 Köszi MTV!

Érdekes, hogy egyszer azt mondják, hogy hú csak azért pontozzák le, mert bár jó dal, de kint nem divatos, meg nem lenne sikeres, de más dalnál meg a magas pontokat osztogatják, hogy “világszínvonal”. Most döntsék el, hogy vagy a verseny szemszögéből zsűriznek és azt veszik figyelembe mi lehet kint sikeres vagy akkor az alapján, ami tetszik nekik. Ez, hogy egyik dalnál ezt a másiknál azt nézik ez nem túl korrekt és igazságos.

Örülök h a két kedvencem innen is továbbjutott ők Gyurcsik Tibi és a Király tesók. Már nagyon várom a döntőt, csak az a baj, hogy meghallgattam a mai Melodifestivalen elődöntő győztesét Loreent és azt kell mondjam h az a dal (legalábbis szerintem) kapásból jobb mint bármelyik a mi dőntőseink közül, és a Svédeknél ez még csak a kezdet volt.

Comments are closed.