Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyar Nemzeti Döntő: második elődöntő ma este

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu – MTVA
Start: 2012.02.04. 20:15
Internet: m1 élő Duna World élő

Ma este Magyarország újabb 10 dalt fog bemutatni a közönségnek, ahol ismét 4 dal fog bejutni az egy héttel későbbi döntőbe. Ma este egy versenyző ismét a nézők támogatására fog számítani.

A mai forduló résztvevői:
Anti Fitness Club – Lesz, ami lesz
Gyurcsik Tibi – Mozi szélesvásznon
Fábián Juli & Zoohacker – Like A Child
Kiss Gina – Chasing Dreams
Monsoon – Dance
Puskás Péter – Csillagok
Sophistic – Yeah OK!
Tolvai Renáta – Élek a szemeidben
The Kiraly’s – Untried
Veres Mónika – This Love

A műsorban ma este is lesznek vendégprodukciók. Az egyik meghívott vendég Rúzsa Magdolna lesz, aki a 2007-es Eurovízió magyar verenydalát fogja elénekelni. A másik a Belmondo zenekar lesz, aki az 1979-es Eurovízió német (NSZK) versenydalának feldolgozását fogja előadni. A Dschingis Khan című dal Magyarországon is népszerű volt annak idején, ráadásul a fellépő együttes tagja volt Mándoki László és Késmárky Marika is, így ők voltak az első magyar emberek, akik felléphettek az Eurovízió színpadán.

A múlt héten előforduló hanghibák nem fognak előfordulni a szervezők szerint. Az alapdíjas sms-ekkel előforduló problémákkal kapcsolatban nem küld visszajelzést a szolgáltató. Ha mégis valakinek kétsége merülne fel a szavazat megérkezésével kapcsolatban, az hívja a (1)371-4820-as telefonszámot. A múlt heti fordulóban több mint 30000 szavazat érkezett fél óra alatt, nemcsak Norvégiából, Észtországból vagy Görögországból, de Jordániából, Szíriából, Líbiából, sőt, Kuvaitból és Ausztráliából is.

Aki lemaradna az m1 és a Duna World élő adásáról, az megnézheti az ismétlést vasárnap az m2-n 16:00-kor! Fontos, hogy csak a szombat esti élő adások alatt, a zsűri szavazásának végeredménye után lehet szavazni, a vasárnapi ismétlésben nem. A jövő heti nagy döntőt az eurovision.tv is közvetíti.

222 hozzászólás Magyar Nemzeti Döntő: második elődöntő ma este

  • Gábor

    Pillanatnyi állás szerint a legmagyarabb produkció, amely továbbjuthat, a Tolvai Renié.
    Neki minden esélye megvan, hogy kijutva jól szerepeljen, mert eddigi szerepléseit, saját számait látva, sokat ad az igényességre és eddig mindent el tudott tisztán, megfelelő hangerővel énekelni.
    Az MTV zsűrije előtt a fő konkurencia szerintem a nemzetközi vonalat képviselő előadók lesznek, élükön a Király testvérekkel.
    Így aztán még inkább: Hajrá, Reni!

    • Balint005

      Nem kötekszek, de mégis miért a „legmagyarabb produkció” a Renié? Tisztára olyan szerintem minta 2010-es szlovák dal a Horenhronie. Ráadásul inkább Balkáni beütése van szerintem. DE végülis ez szubjektív 🙂

      • zozoli10

        azt nem értem, hogy ha már egy produkció kicsit magyaros azt miért kell szégyellni? Talán cikisnek érzed? Miért kell más országok kultúrájával összemosni? Szerintem egyáltalán NEM balkáni, se román… nekem a magyar népmesék jutnak eszembe erről a részről vagy el tudok képzelni egy hortobágyi tájat ahol a puli hajtja a nyájat 😉 😀
        én is drukkolok Reninek! hajrá! 😀

      • Zoey

        Abszolút nekem is a Horehronie jut róla eszembe, az is tetszett anno nagyon, de sajnos döntőbe sem jutott. Szurkolok Reninek, de nem tudom, hogy szerepeln kint ez a dal.

  • gbalis

    Tolvai Reni dalát kicsit átdolgozták, az első verzióhoz képest..érdemes meghallgatni újra az mtv honlapján…sokkal jobb lett és magyarosabb! Remélem ma este már a zsűri továbbjuttatja! Én neki szurkolok!

  • marco

    Reni zenéje szerintem egy katyvasz. Mindent bele akarták sűríteni, összevissza stílusokból. Kinn esélye sincs. Nálam Gyurcsik Tibi a nyerő. Nem túl bonyolult, de nagyon hallgatható a dala.

  • schanc

    Az a helyzet, hogy részemről fogalmam sincs a ma esti továbbjutókat illetően. A 10-ből én akár 8 továbbjutását is elfogadnám, vagy észérvek, vagy érzelmi okok alapján 🙂 Akiket szeretném, h. továbbmenjenek: Fábián Juliék, Nika és eredetileg Gyurcsík Tibi, de neki borzalmas lett a magyar szövege. 4. helyre meg a közönségre bízom magam 🙂

  • Zolitt

    Én erre az elődöntőre mondom azt, hogy totálisan rendben van! Tele van olyan dalokkal amit valamiért lehet/tudok szeretni! 🙂 Királyékat és Renit én szeretném mindenképp a döntőben viszontlátni! A 2 szabad helynél én problémában vagyok! Simán beférne nálam
    -Nika, egyszerűen szeretem azt a zenét,
    – a Monsoon, jókedvű leszek tőle,
    – Puskás Peti, ez pedig megnyugtat
    -Kiss Gina, veszett jó hangja van! Jó hogy megakarta mutatni, hogy hogy szólal meg magyarul, de így valahogy ezzel a 2 magyar sorral nem kicsit Csézy jut eszembe róla.
    – ja és Fábián Juliék, ezt is szívesen hallgatom! Ő egyszerűen vérprofi, biztos szuper hangja van, és azok közé tartozik akiknek ha hallgatom a zenéjét, már megy a fejemben a hozzá illő kép!
    İgy igazából 3 előadó maradt akit nem szívesen látnék döntőben.
    Gyurcsik Tibi, oké, hogy „cukifiúú”, de ettől nem több! Valahogy nekem még (nem tudom, olyan ) hiteltelen/éretlen ahogy énekel és a színpadon van. Kicsit Dancs Annamaris érzésem van ha látom, csak fiúba. Túl „cukros” ahogy beszél.
    Sophistic…. -.- Engem az kezd nagyon zavarni, hogy a Híradó mikor az Eurovízóval foglalkozik valahogy véletlenül akkor forgatnak, mikor az előzsűrinél pont őket hallgatják, vagy mikor próbákról számolnak be, akkor pont az ő próbájuk van… Na mindegy, remélem ez semmit nem jelent, csak beleképzelem amit nem kéne. Mellesleg a számot elejétől a végéig 2x nem bírtam végighallgatni. Próbálkozások voltak, de nem jött össze.
    AFC— na nekem ez a produkció is egy kérdőjel, hogy hogy került a 20 közé. A Tales of Evening sokkal jobb lett volna ehelyett. A tegnapi Híradós beszámolóban az ő próbájukból is láttam pár másodpercet, a ledfalakon fehér négyszögek gyorsan növekedve látszottak, ami tök jól mutatott. ŐK amúgy élő előadásban és látványban mindig erősek, félek attól, hogy a ma esti meglepetéstovábbjutó az AFC lesz.

    hát „röviden” ennyi lenne, nagyon várom a ma estét. Kíváncsi vagyok mindenkire, hogy hogy hozzák élőben a dalukat! 🙂

  • Dávid

    Nem tudom miért van mindenki oda a Tolvai Reniért…Nekem sem a hangja nem tetszik, sok élő felvételen nem is igazán énekel jól, a egész nő nekem nem szimpatikus minimálisan sem. És a dal sem jön be, nem azért mert ő énekli, mert akárki énekelheti akkor sem tetszene, mert meghallgattam egyszer és semmit nem váltott ki belőlem. Bár ha ennyire sokan őt szeretik, akkor esélyes, hogy őt fogja a közönség tovább juttatni, mert hogy a zsűri nem teszi az első 3 közé pontozásilag az is biztos.

  • marco

    Teljesen rendbenvan Tibi magyar szövege, nem is értem miért fikázzák sokan.

  • Zolecs

    A véleményem és a sorrendem a mai dalokról (ami, úgymint az 1. elődöntőnél változhat az élőkép hatására):

    10: Anti Fitness Club:
    Oké kellett egy rock dal is a mezőnybe, és szerintem azzal
    is próbálkozni kell, de nem most, és nem velük.Nekem nem szimpatikus se a dal, se a zenekar, csak a dalszöveg.

    09: Monsoon:
    Semmi érzelmet nem vált ki belőlem.Közömbös és nagyon egysíkú.

    08: Veres Mónika:
    Tucat, lerágott csont az ilyen az eurovízión, ilyenekkel
    a döntő talán meglehet a „nagyobb” országoknak, de
    Magyarországnak nem igazán.

    07: Kiss Gina:
    Sokban nem tér el Veres Mónika dalától.Ugyanaz a véleményem
    róla is.Örülök hogy egy elődöntőbe kerültek mert így
    sanszos hogy az egyik kiesik.Bocsánat. 😀

    06: Sophistic:
    Tucat, bár annyiból érdekesebb lehet hogy -ha jól emlékszem-
    2007-ben volt lánybanda utoljára, de másért nem.Amúgy én
    meg-meg hallgatom, nem olyan rossz ez, ahogy sokan beállítják annak.De kint nem szívesen látnám.

    05: Királyék:
    Alapjáraton tetszik, főleg az eleje ahogy indul, aztán sajnos átvált tucatba,ami miatt hátrébb pakoltam.Az viszont biztos hogy első hallásra, és látásra is maradandó lenne szerintem.

    04: Tolvai Renáta:
    Tucat.De mégis magyarul van, talán lehet ezért tettem
    „ennyire” előre. Az „oroszlánkirályos” részek
    és az ír zenei motívumok talán érdekesebbé teszik.
    Nem tudom, valahogy nem érzem benne azt a pluszt.

    03: Gyurcsík Tibi:
    Angolul tucat.Most nekem így magyarul nagyon bejön, bár néhol
    ez is egysíkú egy kicsit.Tudom nem első osztályú a szövege, de a külföldiek úgysem értenék, ami nem is baj, angolul úgyis sablonszövege van, és így magyarul érdekesebben hathat.

    02: Fábián Juli & Zoohacker:
    Kellemes szerethető dal, biztos továbbjutó.Sok effélét nem
    hallani versenyen, érdekes lehet.Itt nagyon kíváncsi
    vagyok a színpadképre, ami nagyot dobhat a dalon.

    01: Puskás Peti:
    Egyértelműen a 2. elődöntő legjobbja.Egyszerű,nincs
    túlspirázva.És nem is kell, a kevesebb néha több.
    + Nagyon tetszik ahogy a végére belendül, az egész.

    Szóval akinek tovább kell jutnia az Puskás Peti és Fábián Juli.A többire azt kell mondjam, nem igazán izgat a sorsuk.

    Akik továbbjutnak szerintem:

    1.Fábián Juli
    2.Királyék
    3.Puskás Peti
    ————-
    4.Tolvai Reni

    Tényleg remélem hogy nem lesz annyi technikai hiba, és a kedves Csiszár úr is megtiszteli a népet a véleményével. 😀

    • Rebel

      Kicsit szigorú vagy… 🙂 Ennél jobbnak érzem a felhozatalt de tiszteletben tartom a véleményed.

      A Fábián Juli elemzéssel teljesen egyetértek, én is erős dalnak, produkciónak tartom és kíváncsian várom a színpadi megjelenését.

      Szerintem azonban a Monsoon – ha nem is nyertes dal külföldön – színvonalas és ami mégfontosabb: vidám. És itt behoznám azt a véleményem, hogy az angol contest (=verseny) fordítása magyarra fesztiválként (=ünnep, játéksorozat) nagyon szerencsés, hiszen sokkal inkább karneválnak tartom a dolgot mint megmérettetésnek, pláne, ha figyelembe vesszük a dalok összemérhetőségének nehézségeit, az ízléskülönbségeket, a szimpátiaszavazást stb.

      És a kedvencem Kiss Gina, akinek gyönyörű hangja van, a dal fülbemászó és az énekesnő természetes jelenség.

      Hajrá Kiss Gina! 🙂

      • Zolecs

        Igen, lehet hogy egy kicsit szigorú vagyok 😀 De tényleg egy jó
        és érdekes dalnak kell mennie.A hétköznapokban simán meghallgatgatom akár Veres Mónika dalát is, sőt még ha más ország küld ilyen tipusú dalokat akkor is, de úgy érzem velük nem sok esélyünk lenne. De persze lehet hogy tévedek, nem lehet megjósolni 😉

      • Dávid

        Azért tetszik a Tolvai mert magyarul énekel? Ha ő nyerne, akkor tuti angolul adná elő max két sor magyarral. Láttam vele egy interjút, ahol angolul „beszélt”, de vicces volt, mert látszott, hogy az előre megírt választ olvassa fel borzasztó angol kiejtéssel.

    • Gábor

      Azért Renihez annyit hozzáfűznék, hogy a szám népzenés részében szerintem csak a hangszerkezelés íres, a dallam és a ritmus sokkal inkább magyar. Nagyon jól megtalálták az arany középutat, amivel harmonikus marad a dal.

  • János

    Sziasztok!

    A Petőfi rádió nem fogja bemutatni a 2. elődöntőnk tíz versenyzőjét?

  • Vivi

    Van egy olyan érzésem, hogy Tolvai Renit és Gyurcsik Tibit vagy a közönség, vagy a zsűri tovább fogja juttatni, ha tetszik ha nem. Bár lehet hogy inkább Tibi lesz ebből, mert nehogy az legyen, hogy csak megafrászosok vannak a döntőben, legyen képviselője a konkurens tehetségkutatónak is, és szerintem Kati már csak emiatt is nyomni fogja. Vagy nem 😀
    Én személy szerint nagyobb félelemmel ülök le ma este a műsor elé, mert ebben a csapatban több olyan előadó is van, akit nem szeretnék a továbbjutók között látni, és mivel a múlt héten 75%-ban az lett amit én akartam, kizárt hogy most is ilyen szerencsém legyen 😀 😀 😀

  • Dani

    Hajrá Kiss Gina és Monsoon. Ők biztos továbbjutnak, meg még talán Gyurcsík Tibi. A nézők pedig szerintem Tolvai Renit küldik a döntőbe. Ők négyen a legjobbak ebből a listából.

  • Thomaska

    Monsoon, Fábián Juli & Zoohacker, 🙂

  • Matthe

    the Királys!!!!!!! 🙂

  • Matthe

    Fábián Juli & Zoohacker – Like A Child
    Monsoon – Dance
    Tolvai Renáta – Élek a szemeidben
    The Kiraly’s – Untried
    Ezek a legjobban szerintem.

  • János

    Fábián Juli,Kiss Gina,Monsoon nálam az egyértelmű továbbjutók. A közönség által pedig a Lindáéknak sikerüljön a döntőbe kerülés. Tudom,hogy ez csak egy álomeredmény,mert a zsűri az ismertebbeket sokkal nagyobb előnyben fogja részesíteni. 🙁

  • Gergő

    Csak remélem hogy ma tudják kezelni az iPadokat! És hogy odafigyel a főhangosító!

  • ktn01

    Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy hol hallgathatom meg Gyurcsik Tibor zenéjét magyarul?
    Előre is köszönöm szépen! 🙂

  • ktn01

    Köszönöm szépen a gyors választ!! 🙂

  • Dun

    Did you think I lost my mind the night you left me?… Well my heart is still untried….. Hajrá Királyék!!!!!!!! 😉

  • BeN

    Akkor a várható rajtsorrend:
    1 Monsoon
    2 Puskás Peti
    3 Sophistic
    4 Fábián Juli & Zoohacker
    5 Kiss Gina
    6 Anti Fitness Club
    7 Nika
    8 Gyurcsík Tibi
    9 Tolvai Renáta
    10 The Királys 😀

  • Dávid

    5 próba fent van már:

    http://www.youtube.com/user/EurovisionHungary/search?query=m%C3%A1sodik

    Ezek közül csak a Veres Mónika tetszik, a többieké nem az igazi így élőben.

  • msz

    Az én TOP10-em:
    10. Anti Fitness Club: Lesz ami lesz
    9. NIKA : This Love
    8. Sophistic : Yeah OK!
    7. Gyurcsik Tibi : Mozi Szélesvásznon
    6. Fábián Juli and Zoohacker : Like a Child
    5. Puskás Péter : Csillagok
    4. Kiss Gina : Chasing Dreams
    3. The Kiralys: Untried
    2. Tolvai Reni: Élek a szemeidben
    1. Monsoon : Dance

    • Dávid

      Vagy nekem van érdekes ízlésem, vagy másoknak, de nekem sem a Monsoon, sem a Kiss Gina, de Tolvai sem és a Puskás sem tetszik, mint dal. Elsőhöz nagyon hasonlók szoktak lenni, többre is emlékszem, semmi extra, a két lassabb nóta sem lesz igazán befutó (Kiss és Puskás). Nem mindegy, hogy hogyan nézzük, mi az ami tetszik, vagy mi az, ami esélyes.

  • Dávid

    Királyékon meglepődtem…próba már fent van…a szinti mögött álló nő kártyalapnak öltözve integet 🙂 Nem tudom ez a dolog, hogy jön ide…érdekes lesz, nem biztos, hogy jó értelemben.

  • Vektor

    Sokkal szorosabb elődöntőnek tűnik, mint a múlt heti. Most még fontosabb, hogy ki mellé áll majd a zsűri.

    • Dávid

      Szerintem nem szorosabb…10-ből 5 alapból esélytelen, vagy azért mert rosszak, vagy nem a versenyre valók. A többi 5 is olyan, hogy 2 tényleg jó van, és 3 jó, így nem lesz nehéz szerintem.

  • csilla0923

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy a ma esti műsorról is lesz online közvetítés?Ha igen, kaphatnék egy linket? :$
    Előre is köszönöm a választ 🙂

  • Zoey

    A próbák videói alapján Gyurcsik Tibinek gondot okoz a magas hangok kiéneklése, Tolvai Reni több helyen hamis. Nikánál tényleg azt gondolom, még jobb is, ha nem szól a vokál mikrofonja, Királyék díszlete pedig érdekes, a kártyaruhás vokál viszont egyenesen borzalmas.
    Ha múltkor Tóth Gabi erős hangját dicsérte mindenki, ebből az elődöntőből Kiss Ginát emelném ki, a próbán is erőteljes a hangja, bírja a magas hangokat, nála viszont a mélyek jönnek ki nehezen. A Monsoonnál nem tudom, minek kellenek azok a vonagló csajok, ok, hogy szexik meg minden, de kicsit erőltetettnek érzem. A Sophisticnál nem jön át nekem annyira a dal, mint a stúdióverzióban, nem olyan ütős így szerintem.
    AFC alapból nem jön be, Puskás Peti pedig hozza ezúttal is a jófiút, öltönyben, szépenfésült hajjal.

    A próbák hangminőségéből sosem lehet következtetni az estire, remélem, most minden stimmelni fog, a tiszta hangok mindenkinél kijönnek, bízom benne, hogy egy zökkenőmentes, színvonalas adást látunk majd, sok-sok remek produkcióval, őszinte ugyanakkor szimpatikus zsűrivel, és érthető, kedvező eredményekkel.

  • Vektor

    A próbák alapján szerintem ők lesznek a továbbjutók:

    Zsűri: Tolvai Renáta, Kiss Gina, Fábián Juli(?)
    Nézők: The Kiralys

    Monsoon és Puskás Peti nem volt meggyőző a videókon, és a korai fellépés sem válik az előnyükre. Fábián nagy kérdőjel, nem vagyok benne biztos, hogy tetszeni fog a zsűrinek. Ha Királyékat továbbjuttatják a négyek, akkor valószínűleg az AFC-t továbbviszik a rajongóik.

    • schanc

      Gina jó volt, viszont sztem Királyékat is továbbviszi a zsűri. Tolvai Renit azonban szerintem nem. Az ő dala ráadásul sokat gyengült azzal, hogy a normális vokál helyett inkább táncos fiúkkal operál benne.