Blog: Ki nyer ma? Játék és muzsika 100 percben

Szerző: Klész Imre

Ma este újabb 4 dal fog bejutni a döntőbe. Ilyenkor teljesen természetes, hogy elméleteket állít fel az ember, próbálja megtippelni a befutókat. Egy előadó bejutása a közönségen is múlik, telefonszámonként a 10 SMS döntő befolyású lehet. Múlt héten olvasóink 4-ből három továbbjutót eltaláltak, Heincz Gabi volt az est meglepetése. Ugyanerre alapozva tippelünk a ma esti továbbjutókra.

A regisztrált olvasóink szavazása és a múlt heti tapasztalatok alapján listánk első három helyezettje, azaz a The Kiralys, Gyurcsik Tibor és Fábián Juli & Zoohacker biztos résztvevője lehet a döntőnek. A múlt héthez hasonlóan ha ismét keresnünk kell egy meglepetés produkciót, akkor juttassuk be ismét a lista 6. helyezettjét. Vagyis a Monsoon együttes lesz a nevető negyedik. A tippelést árnyalja, hogy Gyurcsik Tibor dalának ma este nem “Back In Place”, hanem “Mozi szélesvásznon” lesz a címe, amit én még nem hallottam, talán más sem. Bízom benne, hogy pozitív lesz a csalódás, ugyanis az angol verzió bármelyik skandináv állam válogatóján megállná a helyét. Így Tibi helyét egy kicsit bizonytalannak tartom a mai mezőnyből, emiatt a szavazásunk 4. helyezettje, Tolvai Renáta lehet az, akit a közönség fog bejuttatni. Tehát: Kiralys, Fábián Juli tuti, Gyurcsik Tibor és/vagy Monsoon és/vagy Tolvai Renáta lesz döntős. Este minden kiderül!

25 Comments

Hát személyes véleményem az,hogy Tolvai Renáta nem csak a nézők kedvence sőt ennek az elődöntőnek abszolut favoritja Királyékkal együtt.Nem értek egyet veled a Monsoonnal kapcsolatban.Egyáltalán nem várom a döntőbe őket.A másik kettőt nem tudom megsaccolni amúgy.

Szerintem akik bejutnak ma este a döntőbe:

1. Tolvai Renáta
2. The Kiralys
3. Monsoon
4. Sophistic

Az nem lehetséges amúgy, hogy Kállay Saunders András is újra előadja a dalát ma este a múltkori füles probléma miatt? Mert ha igen, akkor a Sophistic helyett őt gondolom még továbbjutónak.

Kizárt dolognak tartom, hogy újra színpadra küldjék. A közönségnek múlt héten is megvolt a lehetősége hogy bejuttassa a döntőbe.

Kállayt nem szeretem, de szerintem a dala nem rossz. 🙂

Amúgy a múltkori döntőt kissé “eurovíziósan” is tudtam nézni, hála annak, hogy itthon volt a nővérem német férje (ő amúgy egy német rádiónál dolgozik), anyósa és annak unokája valamint az unoka angol barátnője.. 😀

Kicsit unták a múlt szombati műsort, egészen Tóth Gabi fellépéséig, teljesen oda voltak érte, még a nővérem anyósa is teljesen beleszeretett! Pedig azt hittem, hogy valakinek, akkor neki nem fog tetszeni a dal és Gabi előadásmódja.
Teljesen el voltak ájulva, nem is értették, hogy miért nem juttatta tovább őt a zsűri.
Tetszett nekik még a Learnin’ To Let Go is (bár az angol barátnőnek nem, azt mondta, hogy elég lapos dal és a srác is már a túl nyálas kategóriában van), Kállay I Love You-ja alatt minden női rokonom elgyengült, azt kérdezték, hogy ő miért nem világsztár már?! 😀 (kissé túlzásnak érzem ezt…).
Kíváncsi voltam, hogy hogy vélekednek a Compact Disco daláról, mert azt hittem, hogy az fog nekik a legjobban tetszeni, de azt mondták, hogy nagyon nagyon unalmas, a kiejtésen és élő hangon kívül semmi figyelemre keltő nincs a dalban, állítólag Németországban ilyen dalokat csak tölteléknek használnak a rádióadásokban.
Caramel-nél pedig sajnálták, hogy magyarul énekelt és hogy a refrénben nem énekel sokat valamint zavaró volt nekik (és nekem is) a túl sok hajlítgatás.

Amikor megkérdeztem, hogy nekik mi a sorrendjük, kit látnának a döntőben szívesen ez jött ki:

1. Tóth Gabi
2. Kállay Saunders András (hát nem jött össze nekik… :D)
3. Caramel
4. Heinz Gábor (bocsánat, ha rosszul írtam a nevét)

Hát ez volt a mi kis magyar+német+angol eurovíziónk, kíváncsi leszek mit mondanak majd ma este! 🙂 (kár, hogy a jövő heti döntőre már nem maradnak, kíváncsi lennék akkor is a véleményükre!) 🙂

Nem ők az elsők, akiknek a Compact Disco nem tetszett szombaton. Bár valljuk be, mi – legalábbis én biztosan – sem a múlt heti élő show alatt szerettük meg a dalt, ilyen technika mellett azt nem lehetett normálisan előadni.

Én remélem ők jutnak tovább:

1. Tolvai Renáta
2. Király Lindáék
3. Veres “Nika” Mónika
4. Puskás Peti

1. Monsoon
2. Tolvai Reni
3. The Kiralys
4. Gyurcsik Tibi

De ha olyan színvonala lesz mint a múlthéten, én nézem inkább a Melodifestivalent.

Az én sorrendem:

1. Királyék
2. Fábián Juli és a Zoohacker
3. Gyurcsík Tibi
4. Tolvai Reni vagy Sophistci – de csak azért, mert ilyen is kell 😀

Nálam ezt az elődöntőt toronymagasan nyeri Puskás Peti, ez egy nagyon külöleges dal és nagyon jól van felépítve.A második helyen nem tudok dönteni Fábián Juliék és a Monsoon között. A nyegyedik helyre sem tudtám dönteni, itt szerintem Királyék vagy Gyurcsik Tibi fog becsúszni
1.Puskás Peti
2-3.Fábián Juli & Zoohacker; Monsoon
4-5.The Király’s; Gyurcsik Tibi

vivi a közönségnek nem volt lehetősége andrásra szavazni mert egy sms sem ment át nem beszélve a nem müködő fülesről andrásnak a döntőben lenne a helye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puskás Peti szép tiszta hang.Ajánlatom a következő:Peti amikor a hangját tekergeti akkor csatlakozzon a Compact Disco-hoz.
Legalább nem lesz annyi sötét romás az egész társaság.Olyanok mintha mind arabok lennének,de azért csodálatos az ének.Na,meg a többi is,mármint a hangszerelés.

Még jóhogy valószínű ők is angolosítani fognak :D! De egyébként esélytelen lenne magyar szöveggel nyerni, ki tudja hogy hangzik az a külföldieknek…. nekem is egy csomó nyelv nem tetszik főleg az ilyen szláv nyelvek!

Magyar nyelv a világon az egyik legszebb.Sok külföldi szerint is.
Ez a dalok versenye és nem a nyelvek versenye.Szerbek saját nyelvükön énekelve már egyszer győztek.
Így sem nyerünk,úgysem nyerünk,akkor legalább mutassuk meg nyelvünket,Gyerünk.Ki a szánkból s nyaljunk be valakiknek?

Comments are closed.