Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyar Nemzeti Döntő 2012: Első elődöntő

Forrás: MTV sajtóközlemény

Négy dal jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjébe a zsűri és a tévénézők döntése alapján. Az m1 a Dal című élő műsorsorozatának első elődöntőjében tíz dal versengett a továbbjutásért, a most döntőbe jutott négy dalhoz jövő szombaton csatlakozik még négy dal a második elődöntő mezőnyéből. Az idei eurovíziós versenydalt a Magyar Televízió és az MTVA nyílt pályázat és háromrészes élő showműsor-sorozat útján keresi, a döntő nyertese képviselheti Magyarországot a májusi 57. Eurovíziós Dalfesztiválon, Bakuban.

A Compact Disco, Heincz Gábor Biga és Caramel a zsűri döntése alapján jutott tovább az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjébe a január 28-ai első elődöntőből, míg Tóth Gabit a nézők szavazatai segítették a fináléba.

A háromrészes műsorsorozatot élőben sugározza az m1 és a Duna World csatorna. A Magyar Televízió és az MTVA közös pályázatára 202 pályázat érkezett, A Dal című magyar eurovíziós válogatóműsor két elődöntőjébe húszat válogattak be. Az elődöntőből a Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip alkotta szakmai zsűri három, a közönség egy produkciót juttat be a nyolcas döntőbe.

A közel százperces élő adásban a versenydalok mellett Bayer Friderika is színpadra lépett, aki Magyarország eddigi legsikeresebb eurovíziós dalát, a Kinek mondjam el vétkeimet? című Jeney-szerzeményt adta elő. Friderika 18 éve a negyedik helyezést érte el ezzel a számmal. A másik meglepetésprodukció a Volare volt Kolovratnik Krisztián és Fenyő Iván előadásában, a dal az 1958-as Eurovíziós Dalfesztiválon lett ismert.

A február 4-ei második elődöntőben Anti Fitness Club: Lesz, Ami Lesz, Gyurcsik Tibor: Mozi szélesvásznon, Fábián Juli & Zoohacker: Like A Child, Kiss Gina: Chasing Dream, Monsoon: Dance, Puskás Péter : Csillagok, Sophistic: Yeah OK!, Tolvai Renáta: Élek A Szemeidben, The Kiraly’s: Untried és Veres MóNIKA: This Love című dala küzd meg a továbbjutásért.

A végeredmény:
39 – Compact Disco – Sound of our hearts (továbbjutott – zsűri)
38 – Heincz Gábor – Learning to let go (továbbjutott – zsűri)
37 – Caramel – Vízió (továbbjutott – zsűri)
————————————————-
34 – Tóth Gabi – Nem kell végszó (továbbjutott – közönség)
————————————————-
32 – Kállay-Saunders András – I love you
31 – Gallusz Niki & Vizy Márton – Európa, egy a szívunk
29 – Pély Barna, Pál Eszter & Pál István “Szalonna” – Hangok a szívekért
24 – Kökény Attila & Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt
18 – Krisz Rudi – A fél veled egész
15 – Dancs Annamari – Feel

 

Fotók a versenyről

133 hozzászólás Magyar Nemzeti Döntő 2012: Első elődöntő

 • Bobe

  Nem vagyok különösen Dancs Annamari rajongó, de amióta láttam a Miss Saigonban, tisztelem. Az Eurovízós szereplése nem volt kifogástalan, de látni lehetett , hogy a vokál mikrofonjai nem működtek, a hangkeverés is csapnivaló volt. De… Egyedül ő csinált olyan showt, ami az Eurovizíón elvárás (gondoljatok az orosz nyertesre a tavaly előtt aki korcsolyától táncosokig, akrobatáktól Edvin Martonig mindent összehozott)
  Annamari a kevesek között volt aki saját szerzeményt énekelt , és nem valamelyik világslágernek a lopását, bátorsága volt újjal próbálkozni, a bel cantó és a pop
  összekapcsolásával. Nagyon minősítette a zsűrit, hogy nem is a dalt értékelték, hanem, hogy milyen hangon énekel, Wolf Kati pedig azt kifogásolta, hogy mi látszik majd a tv-ben (hát az énekesnő az operatőr?) ,nem is beszélve arról az alpári hangnemről, amellyel a Zeneakadémiát végzett operaénekesnőt „kiellemezték” olyanok mint csiszér (igen, kicsi betűvel !). Szóval menjetek el az Operettbe és hallgassátok meg, hogy a három órás előadásban énekel-e egy hamis hangot is. A honlapjáról pedig megtudhatjátok, hogy mint pop énekesnő, mit tett le eddig …

  • BenJoe

   A tavaly előtti orosz nyertes Lena volt,(bár csak félve jegyzem meg mindezt, mert – mint tudjuk – Klész „anagyeszejobbantudja” Imre igazi Oroszország-szakértőként úgyis megmondja majd a frankót, így la’: 2008 is tavaly előtt volt ám!)és igen, ez egy újabb unalmas este!:D

   • Máté94

    Te még mindig ezen szenvedsz?

   • BenJoe

    Igen. Valami észrevétel esetleg…?

   • Erzsi

    Igen, van. Ez olyan méltatlan. Szállj le Imiről, kevés nála elfogadóbb ember van ezen a fórumon, aki tiszteletben tartja mások véleményét és mindig igyekszik elsimítani az ellentéteket. Ha valamit rosszul tudtál és kijavította, azon nem kéne ennyire fennakadni. Ha úgy gondolod, hogy ez csak felesleges fontoskodás volt a részéről, akkor olvasd el újra Bobe hozzászólását. Arról írt, mennyire rossz szempontok alapján ítélt meg egy produkciót a zsűri. Hogy az emlegetett orosz versenyző melyik évben szerepelt, itt is huszonhatodrangú kérdés volt. De köszönjük, hogy kijavítottad, mindannyiunk épülésére szolgált.

   • BenJoe

    Erzsi, én meg arról írok amiről akarok, mivel az Eurovízióval kapcsolatban írtam és nem Orbán Viktor kutyájának szexuális életéről, így azt hiszem helye van itt a fórumon. Ha Imre kifogásolni valót talál a kommentemben, akkor reagáljon rá Ő, általában meg szokta tenni. Persze nagy ívben teszek rá, de én már csak ilyen vagyok, lehet érte nem szeretni! Béke!

   • BenJoe, van kifogásolni valóm.

   • BenJoe, az idiótáknak is mindig szoktunk adni esélyt. A trollok meg sosem változnak.

 • Vivi

  Fórumtársaim, én csak annyit mondanék:

  Ne etesd a trollt!!!!!!!! 😀 😉

  Nyilván azért provokál, mert talál hozzá partnert, de ha nincs közönség, nincs show se 🙂

  • Erzsi

   Ez is egy lehetőség. Elfogadom, bár nem helyeslem. Én azt gondolom, ha bizonyos dolgok mellett szó nélkül elmegyünk, akkor az illető azt hiszi, itt ez a bevett hangnem. Én meg úgy tapasztalom, hogy általában nem.

   • Vivi

    Nyilván nem kell minden mellett szó nélkül elmenni, de amíg csak arctalanul odamondogat valaki valamit és közben figyeli hogy ki ugrik rá, addig feleslegesnek tartom a vele folytatott szájkaratét. Ha meg nagyon eldurvulna a helyzet, gondolom ezen az oldalon is működik valamiféle moderáció, hogy ki lehessen iktatni az illetőt.
    Ja és ismered a mondást, ne vitatkozz hülyékkel, mert lerántanak a szintjükre és ott pedig legyőznek a rutinjukkal.

 • Petya

  Én nem akarok senkit hitegetni,korbáccsal talpon ütögetni,mert nem látom értelmét,hogy emberek sérelmét bosszúnak szomja nyomja megtorlásba?

  Akibe jó poénok vannak és onnét kiszivárogva hatnak,annak nem kell eladnia az édesanyját.Az ember nyelvében viseli a véres kardját,s ha úgy hozza helyzet önként magába a mélybe benyeli?

  Csak egy intés,csettintés,és semmi legyintés,vagy mondjuk egy megintés a másik irányába annak hiányába,hogy ember fogja magát vissza,ha túlzásba víve az élet borát issza?