Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este Magyarország selejtez!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:15-től: m1 http://videotar.mtv.hu/livem1.aspx
Duna World http://www.dunaworld.hu/televizio.html
In English: 
http://old.eschungary.hu/english/hungary-kicks-off-national-selection-tonight 

Ma este Magyarország nekivág három hetes missziójának, aminek célja megtalálni a legmegfelelőbb dalt a 2012-es Eurovízióra. A két selejtező forduló után február 11-én fogjuk megtudni a végleges választást. Ma este tartják az első selejtezőt. Délelőtt lesz egy kis bemelegítés: 11:04-kor az MR2 Petőfi rádióban a mai első elődöntő lesz a téma.

 

Az első elődöntő résztvevői 2012. január 28-án szombaton (nem rajtsorrend!):
Kökény Attila-Bencsik Tamara – Állítsd Meg Az Időt
Caramel – Vízió
Compact Disco – Sound Of Our Hearts
Dancs Annamari – Feel
Gallusz Niki-Vizy Márton – Európa, Egy A Szívünk
Heincz Gábor – Learning To Let Go
Kállay-Saunders András – I Love You
Krisz Rudi – A fél veled egész
Pély Barna-Pál Eszter-Pál István “Szalonna” – Hangok a Szívekért
Tóth Gabi – Nem Kell Végszó

A versenyzők mellett fellép Bayer Friderika, akit már régóta unszoltak sokan arra, hogy énekelje el az 1994-es nemzeti döntő győztes dalát. Most újra hallhatjuk tőle a „Kinek mondjam el vétkeimet?” című dalt, Jenei Szilveszter szerzeményét.
A másik versenyen kívüli produkció Kolovratnik Krisztián és Fenyő Iván duója, ők az 1958-as Eurovízió harmadik helyezett dalát fogja elóadni. Az akkori győztes, André Claveau „Dors, mon amour” című dala nem lett akkora világsiker, mint a harmadik helyezetté: az olasz Domenico Modugnoe „Nel blu diplinto di blu” című dalt adta elő. Akinek még így sem ismerős, gondoljon a Gipsy Kings feldolgozására, elég a szám címét kimondani: „Volare” és biztos meglesz a dallam. Ez is egy ékes példa arra, hogy nem mindig a győztes lesz a leghíresebb.

A verseny során a négytagú zsűri (Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip) három dalt fog továbbküldeni a döntőbe. A közönség tölti be az 5. zsűri szerepét: az est közönségkedvence is be fog jutni a döntőbe, ami a második elődöntőt követő hét szombatján lesz.

A nézők a világ valamennyi országából szavazhatnak, csak sms-ben, nem emelt díjas számra. Telefonszámonként 10 szavazatot lehet elküldeni. Így kérünk mindenkit, segítsen megtalálni azt a dalt, amivel a legjobb eredményt tudnánk elérni a májusi nemzetközi versenyen.

A műsort az m1 és a Duna World közvetíti 20:15-től, utóbbi szabadon fogható műholdról Európából, a világ nagy részén. A műholdas vétel beállítási paraméterei térképpel együtt itt: http://old.eschungary.hu/english/mtv-and-mtva-press-conference-tomorrow/
Aki lemaradna az élő közvetítésről, vasárnap 12:40-kor újra megnézheti az m2-n.

246 hozzászólás Ma este Magyarország selejtez!

 • Ron

  Nem tudom, mit ajnározzák itt sokan Tóth Gabit. Egyáltalán nem jó a dala, az előadás meg egyszerű üvöltés volt semmi több. (Még hogy felrobban a színpad! Ugyan már!)Ki nem merjék küldeni, mert még jobban beégünk!
  A hangtechnika nevetséges volt, akárhogy is nézzük. Úgy tudom, voltak próbák aznap szóval ezt nem kellett volna. A tabletekkel való bénázás is vicces volt azért. Azzal meg, hogy a zsűri egyes tagjai nyilvánosan aláztak meg előadókat, akár jó volt a műsoruk akár nem, kritikán aluli. Nem ártana, ha az orrukra koppintanának ezért!
  Nem értem azt sem, a Compact Disco dalán mi olyan különleges. Szerintem elég langyos. Nem egy nagy szám. Remélem jövőhéten jobbak lesznek!

  • Zoey

   Na igen, a Tóth Gabis dolgokkal egyetértek. Nem szimpatikus nekem sem, de a daloknál ettől elvonatkoztatok, hiszen pl. Tolvai Reni is nagyon idegesít, mégis tetszik a dala. De Gabinál a dal se jön be, csak nagy üvöltés jön le az egészből. Nem örülnék, ha őt küldenénk, de ilyenkor arra gondolok, hogy az se baj, ha olyan megy, ami nem tetszik, akkor legalább kevésbé fogok bosszanodni a rossz helyezésen, mint tavaly…

 • principessa

  Nekem egyelőre nincsenek nagy kedvenceim, és a műsort is csak az ismétlésben tudtam nézni, amikor már közel az összes kommentet olvastam. A továbbjutók szerintem is okék, nem lehetett volna nagyon másokat választani a mezőnyből.

  A CD-val kapcsolatban azzal egyetértek, hogy világszintű produkció, már a stúdióverziót hallgatva is éreztem, hogy ez bármelyik rádióban megállná a helyét, bármelyik országban. Viszont ez lehet a gyengéje is, ugyanis egyúttal mindenféle eredetiséget nélkülöz, nem több, mint tucat rádiózene, még ha jó is. Érzésem szerint ezzel nem nagyon lehet labdába rúgni az Eurovízión. A Blue-nak még sikerült egy viszonylag jobb helyezést elérnie tavaly hasonló tucatzenével, de egy ismeretlen előadónak nem hiszem, hogy sok esélye lenne. Az tuti, hogy a rádiókban nagyon játszanák, de az Eurovízión szerintem kell valami plusz.

 • LILLA

  Adam Lambert=Tóth Gabi refrén