Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal – Eurovíziós nemzeti válogató műsorsorozat az m1-en

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r_ynHwgDP2Q[/youtube]Forrás: MTV/MTVA sajtóközlemény

Bemutatták azt a húsz vadonatúj magyar dalt, amelyek közül kikerülhet az idei év magyar eurovíziós versenydala. A Magyar Televízió és az MTVA által decemberben meghirdetett pályázatra beérkezett több mint kétszáz dalból egy kilencfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Tíz-tíz szerzeményt január 28-án és február 4-én az m1-en és a Duna World csatornán élőben sugárzott elődöntőkön mutatnak be, a zsűri és a nézők szavazata alapján összesen nyolc juthat tovább a február 11-i nemzeti döntőbe.

170 pályázó 202 dalt küldött a Magyar Televízió és az MTVA 2011 decemberében meghirdetett pályázatára, melyet a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójának kiválasztására írtak ki. A kilencfős, zenészeket, rádiós zenei szerkesztőt és tévés szakembereket is magában foglaló szakmai zsűri 13 órán át hallgatta a dalokat. A húsz legjobb az első és a második elődöntőben, két csoportban küzdhet meg a továbbjutásért, a február 11-i élő nemzeti döntő nyertese képviselheti majd Magyarországot a májusi azerbajdzsáni Eurovíziós Dalfesztiválon. A háromrészes, élőben jelentkező nemzeti válogató műsorsorozat A Dal címmel lesz látható az m1-en és a Duna World csatornán január 28. és február 11. között szombaton 20 órától. A 100 perces élő adásokban a versenyzők produkciói mellett sztárelőadók is fellépnek majd.
A televíziós show zsűrije négyfős lesz: Wolf Kati énekesnő, a tavalyi magyar induló mellett Csiszár Jenő rádiós és tévés műsorvezető, Rákay Philip, az m1 intendánsa és Rakonczai Viktor, zeneszerző, korábbi eurovíziós versenyző pontozza és értékeli majd a produkciókat.
A zsűri tetszése azonban nem elég a továbbjutáshoz: az elődöntőkön és a döntőn is nagy súllyal esik a latba a nézők, a közönség szavazata. Az elődöntők során a zsűri értékelése és pontozása alapján három-három versenyző jut tovább a húszból, egy-egy előadót pedig a nézők juttathatnak a döntőbe. A nemzeti döntőn pedig ennél is nagyobb felelőssége lesz a közönségnek, hiszen az elődöntőkből továbbjuttatott összesen nyolc versenyzőből kizárólag a nézői voksok alapján jelölik ki azt a négy dalt, amelyek közül a zsűri és a közönség újabb szavazásának eredményeként végül kiválasztják a nyertest.
Február 11-én estére tehát kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot és a Magyar Televíziót a 2012. május 22-26. között megrendezendő 57. Eurovíziós Dalfesztiválon az azerbajdzsáni Bakuban.
Háttér:
Az első Eurovíziós Dalfesztivált 1956-ban rendezték 7 ország részvételével a svájci Luganóban, a versenyt a közszolgálati televíziókat tömörítő EBU (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) szervezi. A győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az Abba, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John vagy a The Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza és Dana International, nem is beszélve napjaink egyik legelismertebb énekesnőjéről, az egykor svájci színekben induló Celine Dionról. Az elmúlt tizennégy évben több magyar előadóért is izgulhattak a hazai nézők. 1994-ben Bayer Friderika „Kinek mondjam el vétkeimet” című lírai dalával a negyedik helyezést érte el Dublinban. A VIP együttes 1997-ben ugyanúgy a tizenkettedik lett a Miért kell, hogy elmenj című dallal, mint a 2005-ös kijevi döntőn a NOX együttes „Forogj világ”-gal. Rúzsa Magdi 2007-es minden várakozást felülmúló sikere után sajnos a következő két év indulója, Csézy és Ádok Zoli nem jutott be a dalverseny döntőjébe. 2011-ben viszont az országos és nemzetközi népszerűségre is szert tevő Wolf Kati döntős lett, itt végül a 22-ik helyen zárta a versenyt.
A düsseldorfi versenyt Azerbajdzsán nyerte, így Ell&Nikki győzelmének köszönhetően 2012-ben Baku adhat otthont a minden évben több mint százmillió televíziónézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztiválnak.

Az elődöntőbe beválogatott dalok és előadójuk listája (ABC sorrendben)

Előadó Zene/Szöveg: Cím
Anti Fitness Club Molnár Tamás: Lesz, Ami Lesz
Bebe and the Change Vigh Arnold/Zsedényi Dániel: Fans Will Be Friends
Caramel Molnár Ferenc Caramel: Vízió
Compact Disco Pál Gábor, Sándor Attila, Walkó Csaba, Behnam Lotfi: Sound Of Our Hearts
Dancs Annamari Dancs Annamari: Feel
Fábián Juli & Zoohacker Palásti Kovács Zoltán / Fábián Julianna: Like A Child
Gallusz Niki-Vizy Márton Vizy Márton/Vigh Kristóf: Európa, Egy A Szívünk
Gyurcsik Tibor Szabó Zé/Johnny K. Palmer: Back In Place
Heinz Gabi Naughty Monkeys: Learning To Let Go
Kállay-Saunders András Kállay-Saunders András, Szakos Krisztián, Burai Krisztián/Kállay-Saunders András: I Love You
Király Linda & Ben & Viktor Pras Michel, Roy Hamilton, Linda Király: Untried
Kiss Gina Jónás Barnabás/Kiss Gina: Chasing Dreams
Kökény Attila-Bencsik Tamara Krajczár Péter, Pacsai Márk, Tabár István, Kökény Attila: Állítsd Meg Az Időt
Monsoon Vödrös Márton/Johnny K. Palmer: Dance
Pély Barna-Pál Eszter-Pál István „Szalonna” Pély Barna, Pál Eszter, Pál István/Fecske András István, Pély Barna: Open Your Heart
Puskás Péter Molnár Gábor: Csillagok
Sophistic Krajczár Péter/Juhász Orsolya, Rozman Alexandra, Schilling Kolos: Yeah OK!
Tolvai Renáta Krajczár Péter, Pacsai Márk, Tabár István: Élek A Szemeidben
Tóth Gabi Szabó Zé/Molnár Tamás : Nem Kell Végszó
Veres Mónika „Nika” Molnár Imre, Chris Landon/Taryn Murphy: This Love

116 hozzászólás A Dal – Eurovíziós nemzeti válogató műsorsorozat az m1-en

  • bindzso

    Én nem igazán szeretem a Király testvéreket, de ez a szám nagyon jó lenne az eurovisionre!Lindának nagyon jó a live hangja, HAJRÁ

  • nicco

    az én listám
    3.AFC – mert az ilyen stílust szereti Európa
    2. Kállay – ő az akit tuti az első 10be szavaznának, mert az ilyen kaliberű számokr mindig ott vannak
    1. Tóth Gabi – nálam ő a befutó, mert a hangja lenyűgöző van stílusa és egyedi. Szerintem Gabinak kell menni a 2012-es ESC -re 😀 Vele döntőben lennénk. (persze ez a dalától is függ)

  • Attitude

    Ezt a mentalitást nem fogom soha megérteni!Ez egy DALVERSENY! Nem azt mondom, hogy ne drukkoljatok a kedvenceknek, de könyörgöm ne ,,küldjétek már ki” őket, úgy h még azt se hallottátok milyen a dalokkal indultak. Ez egy fair összehasonlítás? Őt bírom….(ebben az esetben még az sem elégséges, hogy baromi jó hangja van)Hozzáteszem, hogy az sem fair sztem, h itt a 20 név és kb a felét tudod meghallgatni!? Ezek szerint nincs kész még teljesen és csak félkész demoval pályázott? Ha figyelmesek vagytok, emellett rengeteg olyan módosítás van amit, sztem nem a szerzők ill. énekesek eszközöltek pl. Kökény A.hoz ment Bencsik T. akkor a Király család összeállt…vajon ezeket kitalálták már, hogy fogják módosítani vagy nem rég eszközölte velük a zsűri, hogy ez már pedig így lesz…mert egy két hét nem olyan sok nagyobb változásra (pl szólóból duettre)… és akkor én is megosztom a hallgatott emberekkel kapcs. a véleményem:) Compact Disco dala sztem kiemelkedő és különleges(amúgy nem stílusom, de megfog) Kállay és Gyurcsik Tibi dala fülbe mászó és poppos …a nagyoktól annyira nem vagyok elszállva most. Caramell írt már sokkal jobb dalt…Király Linda/-nak írt/írtak már jobb dalt.Emellett örülök Kis Ginának aki képviselteti a magamféle ,,halandókat” (számomra nem ismert név és nem v.mi híres kiadó által készült a produkció) egy egész jó kis dallal. Akit kiemelnék a negatív oldalon az Sophistic…annak ellenére, hogy a nevük azt jelenti, hogy kifinomult a zenéjük kicsit sem az a szövegről meg nem is beszélve…Sajnálom, hogy leszólom, de ez csak egy őszinte vélemény, és nem hiszem, hogy én leszek az egyetlen, aki ezt így gondolja.Bár nekünk nem sikerült,de nyugodtan viszonozhatja a kritikát, ha tényleg úgy gondolja.Nem sértődünk meg. Killing hollywood was great and their song is quite catchy, but none of the members is Hungarian and it’s not enough that the father of the guitarist is so.(H) Eurovision is a competition for countries and it would have been very strange if our country was represented by a foreign band…that’s it but respect for them;)

    • Ben

      Teljesen egyetértek veled a protekcionista szavazásokkal kapcsolatban, ám meg kell említenünk azt is hogy nagyon kevés előadó tud megújulni, újat s újat mutatni, és szinte mindig azonos, magas minőségben. És ilyen előadó szerintem Tóth Gabi. Nem tudok rossz számát említeni, így látatlanban is rámondom, hogy övé lesz a legjobb szám, s szivesen látnám őt Bakuban

    • Rebel

      Attitude nagyon jók a meglátásaid és külön örülök, hogy kiemelted Kiss Ginát, illetve a dalát. Igen, ő mellette, mögötte aztán tényleg senki nincs (kicsit rosszul is érezte magát menedzser nélkül 🙂 ), remélem, hogy nem az előzetes eredmények és a médiaháttér dönt majd, ráadásul szerintem a kevésbé ismert előadók eredetibb produkciókkal álltak elő (Heincz Gábor, Fábián Juli, Monstoon) bár személy szerint a Compact Disco, Caramel és Bebe dalát is kedvelem.
      Drukkoljunk, hogy legjobb dal menjen ki Azerbajdzsánba. Remélem az Gináé lesz!

      Hajrá Gina!

      http://www.youtube.com/watch?v=4-1bDi5PXNM

  • Paul

    Hajrá AFC!!! Nekik lenne esélyük megnyerni!!!

  • Vektor

    Esetleg fel lehetne sorolni az elérhető dalok mellé a linkeket, nem? Én eddig 9-et találtam meg.

  • kukasmacska

    „A győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az Abba, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John vagy a The Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza és Dana International, nem is beszélve napjaink egyik legelismertebb énekesnőjéről, az egykor svájci színekben induló Celine Dionról”

    1) Dana International sosem volt világsztár.

    2)
    Ofra Haza, a The Shadows, Cliff R. és Olivia N-J nem nyerte meg a versenyt.

  • Bakancs

    Nem tudom, nekem még az AFC száma is tetszik.
    Plusz Caramel száma az eddig ismertek közül.
    Királyékkal nem járnánk jól, mert ismét előjönne a Himnusz esete…

    • Tamás

      Tóth Gabi dala nagy csalódás ez alapján. Valami pörgős sokkal jobb lett volna :/ Így végighallgatva ezeket a részleteket Királyék és Caramel tűnnek a legjobbnak.

      • schanc

        Én is pont így érzem… Jó lenne egészben is hallani. Engem Reni sem fogott meg ebben a pár másodpercben. Viszont Veress Mónikáéban és Puskás Petiében akár lehet is valami.

    • Vivi

      hm, azért az eddig ismeretlenek között lehet lesz egy két ígéretes még pluszban 😀
      Jaj, jöhetnének már a dalok a nyilvánosság elé 😀 😀 😀

    • BenJoe

      Első hallásra csak kb. 5 vállalható dal van közöttük, szerintem. Pillanatnyilag Kiss Gina száma tűnik a legjobbnak számomra, ha Ő képviselné hazánkat a dalversenyen, elégedett lennék. Azért még megvárom az összes dal teljes változatát a végleges sorrendem felállítása előtt:-)

  • Attitude

    Srácok nem lehetne elfelejteni azt a himnuszt…ok ciki volt, de mikor volt már? Tudjátok mi a különbség a magyar mentalitás és a külföldi között? Kint oda rohan segíteni v.ki és nincs semmi gond…míg itt alap, hogy kiröhögjük, de cserébe nem tudom hány éven át felemlegetjük:D mondjuk ezzel nem támogatni akarom, mert írtam már, hogy a dala nem tetszik annyira.Az meg megint vicces, hogy írjátok, hogy mert ,,vele”(xy) megnyerjük meg mit tudom én meddig jutunk…Jósok vagytok? Nem lehet tudni sose előre, hogy külföldön, hogy fog elsülni és épp milyen stílust fognak a népek szeretni…Az ok, hogy meg van a favorit és szted neki kell nyerni…

    • BenJoe

      Aha! Én itthon odarohantam volna és úgy pofánvágom egy bézbózütővel, hogy kiessen a hülye feje a fülei közül! Király Linda???? A szememben örökre elásta magát azzal a „produkciójával”.

      • Erzsi

        Igen, Attitude pontosan erről írt, mint jellegzetesen magyar mentalitás. A fokozott empátia, a nagyfokú segítőkészség, az elnézés, megbocsátás és felülemelkedés képessége.

        Egyébként szerintem is ezerszer lerágott csont. Nem lehet erről több bőrt lehúzni. A festék megszáradt a lovon, lehet lakkozni.

      • BenJoe

        Köszönöm! Ezek szerint igaz magyar vagyok! Büszke vagyok rá! És el tudom énekelni a Himnusz első versszakát!

  • Nyee

    Nekem kifejezetten tetszik a mezőny:Nagyon várom Gabi dalát,Renié is izgalmasnak tűnik,Kökény és Bencsik fantasztikus,de elég sok dal tetszik kategória…szóval nem vagyok csalódott

  • Attitude

    Hm első hallgatásra nekem is tetszenek a dalok nagy része:) de majd ha meg vannak külön-külön ezek a verziók pls akkor linkeljetek, mert nagyon kíváncsi lettem:)

  • Zso

    Egyelőre nem foglalnék állást, mert nem ismerem az összes dalt. 😛
    Szavazni biztosan fogok, de majd akkor dől el, hogy kire: fontos lesz az előadó, a dal, az előadásmód, a háttér, a koreográfia. Tehát minden! Remélem az MTV kitesz magáért valami jó LED-es háttérrel, meg HD közvetítéssel…
    Annak viszont örülök, hogy Tóth Gabi és a Compact Disco bekerült. De Gabi dalát még nem ismerem. Tőle nekem az Elég volt tetszik a legjobban, ilyesmire számítok. 🙂

  • tkrisz

    Magas a színvonal a rövid részletek alapján, megkockáztatom, hogy 1-2 közelmúltbeli ESC elődöntő színvonalát is veri.
    Akik nálam az első 3: Compact Disco és Királyék, Fábián Juli.
    Sajnos túl rövidek a részletek, hogy teljes képet kapjunk. Pl. Kiss Gina dala valójában sokkal jobb, mint ahogy a részlet alapján tűnik.
    Ami ez eddig nem ismert dalok közül a kis részlet alapján megfogott a leginkább Veres Mónika dala fogott meg.

  • Zolitt

    Nyee köszi a linket! 🙂

    Teljesen jó dalok vannak benne, de számomra az AFC és a Sophistic még mindig az érthetetlen kategória!

    Akiknek a döntőt nagyon szeretném:
    – Tolvai Reni dala nagyon nagyon ígéretesnek hangzik (részlet alapján ez tetszik a legjobban)
    – Tóth Gabi: örülök, hogy nem kellet csalódnom! szuper lesz!
    – Királyék dala eddig is tetszett
    eddig úgy vagyok, hogy e 3 dal/előadó mögé teljesen oda tudok állni, és örülnék, ha ők képviselnének! Plusz még talán a Compact Disco is ebbe a kategóriába tartozik nálam! Egyetlen egy bajom van velük, hogy nem első hallásra kedveltem meg a dalt!

    Akire még azt mondom, érdekes, jó lesz az, és tudnék örülni ha bejutnának a döntőbe:
    – Veres MóNIKA
    – Kiss Gabi, teljesen korrektnek érzem,
    – Kökény A és Bencsik T,
    – Puskás Peti,
    Monsoon, Caramel (csak ne lenne benn az a vi vi vi vízió…) Kállay SA, Fábián Juli, és Bebéék.

    A többit én lehet inkább hanyagolnám!

  • Zso

    Nyee linkje alapján:
    Bár elég rövidek a részletek, egyelőre ezek jönnek be:
    Compact Disco, Tóth Gabi, Caramel, Tolvai Renáta, Puskás Peti, Monsoon, Kökény Attila&Bencsik Tamara, Dancs Annamari.
    Szerintem nem ez a végleges listám, majd 2 hét múlva kiderül…
    Jó lesz ez 😀

  • Attila82

    Érdekes, hogy Tóth Gabi új dala megegyezik sokmindenben Adam Lambert If I had you slágerével. Ismét jót loptunk, ugye emberek? 🙂 Legyen büszke az ország az összes dalra, mert mind pontosan ennyire egyedi… Megcsináltuk, éljen! 🙂 LOL

    • Zsolti

      Mert Adam Lambert dala nem hasonlít még vagy 50 másikra… Az, hogy ezt kb. 2×8 taktusból vontad le, kimeríti a kötözködés fogalmát.

  • Jack

    Sziasztok!
    Lehet, hogy hülye kérdés: amely dalok magyar címmel vannak feltüntetve azok ha nyernek akkor is magyarul mennek Bakuba?
    Mert ez esetben szerintem nagyon kevés az angol nyelvű dal…:(

  • tilla77

    Attila82 kicsit lúzer vagy, ha Tóth Gabi számát Adam Lambertéhez hasonlítod, ráadásul az tempós, ez nem annyira. Azt hiszem a te beszólásaid nagyon nem hiányoznak.

    • attila82

      Hát, erősen azonos a tempó, a dallam stb. Mivel Adam rajongó vagyok nem volt nehéz ebből a pár taktusból felismerni Szabó Zé újabb nyúlását. 🙂 Lásd AFC – még vár ránk ez a föld, ami ugye egy eurovíziós finn zenekar sajátja volt… Szóval gratulálok neked és a hozzád hasonló lúzereknek, akik megeszik ezt a gagyit, amit itt csinálnak… A 20 nevezettből talán Caramel dala az egyetlen, ami tényleg jó lett. A szófisztik önmagában is vicc, persze csak egy bulváros húzás, hogy beszéljenek a műsorról. Mindegy, gáz ami itt van és a lúzerség az, hogy ezt nem látjátok…

      Csak hogy magyarosan reagáljak a második mondatodra: nem vagy köteles elolvasni. 🙂

  • Bumper

    Vagy a felét nem ismerem a jelölteknek, szép lesz. Hajrá Magyarország!

  • salior

    Dalokra is kíváncsi leszek nagyon.
    Azok közül akiket én ismerek, Kökény párost vagy Gallusz Niki párost szívesen látnám.

  • Rebel

    Hajrá Kiss Gina!

  • Matthe

    Compact Disco, Kállai Sanders Andás, A Király trio, Kiss Gina és a Monsoon szerintem és a legerősebb zenék, ezenből kell valakinek nyernie, nem Puskás Petinek és A anti fitnes clubnak!

    • Matthe

      Kérem az istent, hogy anti fittnes club ne jusson be a döntőbe, mert akkor a sok kiscsaj meg a sok emo rászavazna és bíztos hogy megnyernék! Nincs bajom velük, de kézeljétek már el őket Bakuban ! XD

  • zsofia1

    Matthe: Már nem annyira divat az emo. 😉

  • Jevka

    Viszont most a Compact Disco-t hallgatom, és nagyon megfogott. Klassz szám. 🙂

  • J0hNy

    Compact Disco vagy Fábián Juli & Zoohacker… 🙂

  • Vicky

    De hol van TABÁNI ISTVÁN??!!!

  • Gabiii

    Szeretnék tisztázni egy félreértést! A neten rengeteg cikk született a nemzeti döntőröl és a szavazás lebonyolításáról több féle változatot lehet olvasni. Szóval van ahol úgy írják hogy a döntőben a 4-et csak a közönség választja de van ahol úgy hogy zsűri+közönség. A 4 közötti végső döntésnél pedig van csak zsűris és zsűri+közönség változat is. Remélem az az igazság ahogy ti irtátok az lenne a legjobb….szóval kérnék egy megerősítést 🙂

  • férfi

    Baszátok meg ez egy nagy szar!!!
    Erre költitek a pénzünket???
    Legalább a müsort tundnátok hiba nékül összehozni!!!!
    Arrol már nem is beszélek hogy milyen előadokkal akarjátok képviseltetni az országot!!Tisztelet a kivételnek lsd. Karamel!
    De ez nem zsüri!!!!!!