Kedd délben Eurovíziós sajtótájékoztatót tart az MTV és az MTVA

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV/MTVA

Az MTV és az MTVA közös sajtótájékoztatót tart kedden 11 órától Budapesten. A meghívó szövege szerint kétszáznál is több pályamű érkezett a decemberben meghirdetett pályázatra. A nézők és a zsűri az m1-en és a Duna World csatornán egyidejűleg élőben sugárzott háromrészes showműsor keretében dönthetik el, hogy melyik dal képviselje hazánkat a 2012 májusában megrendezendő bakui Eurovíziós Dalfesztiválon. A műholdas vétellel kapcsolatosan itt találhat bővebb információt.

182 Comments

Jó akkor én azt mondom,hogy menjen Király Linda vagy Compact Disco vagy Kállay Saunders András….velük sztem bejutnánk a döntőbe…a többivel még ez is kérdéses,nem hogy elől végezzünk….

Celebparádé… meg sem lepődöm… remélem minden beküldő érzi a törődést. 🙂

Még hogy a dalok versenye… csak egy szimpla magyar show műsor a megszokott celebeknek.

Szófisztik? Ne már, ilyenek a jó dalok itthon?

Se Tóth Jonatán se Tandi Flóra ? :O Ó milesz így a néppel, gyakorlatilag róluk folyt itt a vita heteken keresztül És most hol vannak? XDXD

Hát azért szerintem műfajilag viszonylag széles a paletta. Az más kérdés, hogy van néhány WTF, de azért valljuk be, mindenki talál olyat, ami tetszik neki. Ha meg Tóth Gabi száma tényleg annyira fenomenális lesz, akkor utána édes mindegy, milyen a többi 🙂 Nekem eddig Királyék, A Compact Disco, Kállay (oké, ez a szám elég lutri, nagyon sok múlik a majdani bakui mezőnyön szerintem), Kiss Gina meg esetleg Kökény Attila száma jön be. Nem azt mondom, hogy hú, azta, oda meg vissza vagyok, de azért némelyiknél csettintettem egyet első hallásra is.

Caramel, Tóth Gabi, Kállay S. András, Király Linda / Viktor vagy Tolvai Reni lenne sztem a legjobb! Ők igazi egyéniségek, és fantasztikus énekesek, előadók. Velük talán sikerülne végre vmi jó helyezést elérni:)

Na, a döntőben sem semmi a szavazási metódus 😀 Négyet kiválaszt csak a közönség, aztán a négy közül az egyet a zsűri plusz a közönség. Azért ez már nem hangzik rosszul 🙂

Hát szerintem vannak egész jók. Caramel száma a legjobb eddig, ha esetleg angolul fog énekelni, akkor kíváncsi leszek az angol szövegére. Kállay száma sem rossz, valamilyen akusztikus stílusban egész nyerő lehet. Királyék száma sem rossz, érdekes lehet, habár a közönség biztos nem fogja megszavazni őket győztesnek (a Love Is Overrated is jó, jó dallamos, jó szövegű, kár, hogy azt nem tudták jelölni).

Ezeken kívül ha Tóth Gabi száma az Elég volt!-hoz hasonlóan pörgős és dallamos lesz, akkor akár nyerhet is (Mo.-on persze), mondjuk a “Nem kell végszó” nem sokat árul el…

Én eddig Caramelre szavaznék, szerintem a Vízió a legjobb az eddig ismert 9-10 dal közül. Már jó lenne, ha a többit is feltöltenék a youtube-ra.

Remek, nekifeszülök a youtube-nak, erre a dalok felét meg se található 😀 😀 😀

Az eddig hallottak alapján…. esélyesnek tartom a Compact Disco-t és Király Lindát. Kökény Attila száma is tetszik, de jelenleg annyira nem tudnám elképzelni eurovízióra.
Kiss Gina viszont nagyon ígéretesnek tűnik, neki mint (számomra) ismeretlennek szurkolok, hogy legalább a döntőig jusson el.

Amitől viszont majdnem a hajam is kihullt az az AFC, Sophistic, Gyurcsik Tibi…. én elhiszem hogy a 20 év alatti korosztályt is meg kell fogni valamivel, de most komolyan, ezek az előadók mit keresnek a legjobb 20-ban? :O
Holott a Killing Hollywood náluk ezerszer jobb volt, csak sejtem, hogy amiért nem magyarok, ezért repültek a fenébe….

Remélem hamar nyilvánosságra kerülnek a dalok, mert így nehéz esélyt latolgatni….

Nem értem mi bajotok Gyurcsik Tibi…Először is 25 éves,másrészt sztem nincs rossz hangja és nem lehet egy kalap alatt említeni az AFC-vel és a Sophisticcel…

A többieknek nem tudom mi “baja” vele, nekem egyszerűen nem jön be a zenéje, holott csak két évvel vagyok idősebb nála….
Nálam a “kit nem szeretnék az eurovízión látni” kalapba került az AFC-vel és a Sophisticcel együtt. Ettől függetlenül még a fél ország imádhatja, én viszont nem. 🙂

Irigyek, mert esélyes arra, hogy megverje az agyonsztárolt tehetségtleen Kállay Saunderst és társait. Hajrá Tibor!

Na a másik irigy mániákus 😀 😀 😀
Mégis mi a fenére legyek rá irigy???? Már megbocsáss, hogy én, mint egyszeri mezei hallgató véleményt merek formálni az eddig hallottakról, az hogy ez nem egyezik a te véleményeddel az már nem az én problémám 😀 😀 😀

Na hamar végig futott rajtam is “ez a dögöljön meg a szomszéd lova is” érzés, és már kicsit nyugodtabban tudok írni a dolgokról. Annak örülök, hogy legalább van benne egy pár ami nekem határozottan tetszik!
plusz ami kicsit megnyugtató, az a döntős szavazási mód! Nekünk is lesz szuperfinálénk! x) a 8 dalból telefonnal bejut 4. itt újra indul a szavazás, és a zsűri + közönség közös szavazata dönt!

Királyékat ne… bár ha a Megasztárból indulok ki, lehet, hogy ugyan azokkal a “módszerekkel” nyerik meg ezt is.. Kökény dala jó de nem ESc-re való, (bár nekem is tetszik), Saunders-é meg light-os.. 🙁 Persze mi magyarok mindig elégedetlenkedünk. De én sem tudom ha itt a fél Megasztár (szinte már Mega-utó koncert fillig érzéssel), akkor hol maradnak az X-faktorosok?… Akik köztudottan jobbak és kedveltebbek…
Na várjuk az élő showt..

Kiss Gina neve nekem teljesen ismeretlen, de a dala tetszik, a hangja pedig nagyon rendben van! Érte szorítani fogok!
Kállay Saunders András bejutott dalának is örülök, Compact Disco nem volt kérdéses, Kökény Attila dala is jó, nagyon dallamos, meglátjuk hogy szól Bencsik Tamarával.
Soerii és Poolek “Valahol messze” c. dalát is sajnálom, mert az is messze jobb volt a Sophistictől…
Tóth Gabi dalára nagyon kíváncsi vagyok, a címe bíztató!
A népi vonalat viszont nagyon hiányolom a felhozatalból! Ó, Holdviola…

Hozzáteszem, én idén szívesebben látnék tőlünk férfi versenyzőt, mivel az esc-s mezőnyben már most sok a női előadó…

Én úgy gondolom hogy nemzetközi porondon Király Linda&Ben@Viktor- Untried c. száma állná meg a helyét, esetleg még Tóth Gabit és Tolvai Renit tudom elképzelni ebben a szerepben. Nekik van hangjuk, tudnak előadni, hisz sok tapasztalatuk van már, és ki is néznek valahogy! 😀 Nem mellesleg Király Linda nevét talán nem csak hazánkban ismerik, hírneve van már külföldön is és a dal igazi amerikai, ritmusos, mai ízlésnek megfelelő!

Szerintem, azért nem kell teljesen elásni magunkat és a válogatást.
Nekem kifejezetten tetszik a kiválasztás módja. És a dalok sem iszonyat rosszak, sőt! jó, beismerem páron én is meglepődtem.. de emberek az igazán jók így könnyebben jutnak tovább a döntőbe! 🙂
Drukkolok nagyon kis Hazánknak, hogy legjobbat válassza ki!

A Megasztár 3-ban indult egy Heincz Gábor “Biga” nevű versenyző, a vigaszágasok közt volt Polgár Odettel és Walkó Csabával (Compact Disco). Helyettük Kontor Csaba jutott be az élő műsorba. Wikin találtam.

Nálam ők a no comment előadók:)ők ne nyerjenek!
AFC – Lesz ami lesz,
Bebe & Change – Fans will be friends
Compact Disco – Sun of our herarts
Caramel – Vízió
Gallusz Niki és Vizy Márton – Európa, 1 a szívünk
Kállay Saunders András – I love you
Király Linda & Ben & Viktor – Untried
Pély Barna & Pál István “Szalonna” & Pál Eszter – Open Your hearts
Sophistic – Yeah ok
Monsoon – Dance
Fábián Juli & Zoohacker – Like a child
Heincz Gabi – Learning to let’s go
Veres Mónika “NIKA” – This love

Ők a legesélyesebbek,még akkor is ha Reni és Gabi dalát nem hallottuk!

Kökény Attila & Bencsik Tamara – Állítsd meg az időt
Tolvai Renáta – Élek a szemedben
Tóth Gabi – Nem kell végszó

Nem is kellenek ide dalok, döntsön az előadók személye! Ennyi erővel némafilmként is lehet nézni az ESC-et 😀

Ismét csalódtam a dalokban…
Szomorú hogy ilyen tehetséges zenészek,
csak ilyen zenéket bírnak összehozni.

Nekünk top5be lenne a helyünk, de nem hátulról…

Elég gyehenya felhozatalt hoztak össze. Nem hiszem el, hogy ezeknél nem volt jobb. Én személy szerint nem utálom az AFC-t, de azért összehozhattak volna valami ütősebb számot. Azért azt sajnálom, hogy a “Még vár ránk ez a Föld” nem most jelent meg. Szerintem azzal kimehettek volna:).

Nem szeretnék nagyon ítélkezni, mert a legtöbb számot még nem is hallottam, de nekem nem tűnik erősnek a mezőny.

Gyurcsik Tibinek drukkolok továbbra is. Bár itt többen leszólták, valamiért mégis bekerült a legjobb 20-ba. És a legjobb 8-ba is be fog, mert nagyon jól sikerült a zenéje, akármit is írnak az irigyek.

Ki beszél itt irigységről? Csak azért irigy valaki, mert nem tetszik a dala? Ne már, ez eléggé gyerekes hozzáállás…. :-/

Comments are closed.