Naptár

2011. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Az MTV pályázati felhívása a 2012-es magyar nemzeti döntőre

Forrás: MTV Sajtóközlemény / hirado.hu

A közmédiumokat tömörítő MTVA és a Magyar Televízió sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre újra részt vesznek a dalfesztiválon, a nemzeti válogatóra nevezett dalokat december 20-áig december 30-áig várják. Többórás élő műsorsorozatban keresik azt a dalt, amelyik 2012 májusában Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon, Európa legnagyobb zenei versenyén.

 

Az m1 jövőre ismét közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivált – jelentette be Cserháti Ágnes szóvivő a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Magyar Televízió budapesti Művészetek Palotájában tartott sajtótájékoztatóján. Ezzel egyidőben felhívást tettek közzé, mely szerint nyilvános pályázaton keresik azt a dalt, amely hazánkat képviseli majd Európa legnagyobb zenei versenyén. Gazsó L. Ferenc, az MTVA tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: „Magyarországon mindig is a Magyar Televízió volt a dalfesztivál gazdája. Büszkék vagyunk arra, hogy Wolf Kati 2011-es szereplésekor azt is megmutathattuk, hogy a közmédiumok összefogásával minden korábbinál nagyobb közönséghez juttathattuk el a dalfesztivál üzenetét”.

„Minden eddiginél nagyobb szabású televíziós show-műsorban választjuk ki az ország dalát és annak előadóját” – mondta Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa. Emlékeztetett arra, hogy az m1-et kiemelkedően sokan nézték az idei májusi dalfesztivál sugárzásakor. A kiválasztási eljárás részleteiről az MTVA szórakoztató műsorainak főszerkesztő-helyettese, Szilágyi Adrienne beszélt. „Az MTVA és a Magyar Televízió december 20-ig várja azokat a versenydalokat, amelyeket a hazai és külföldi dalszerzők neveznek. Elbírálható minőségű hangzóanyagokat várunk, amelyeket a beérkezési határidőt követő hetekben szakmai zsűri bírál el. Január első heteiben tesszük közzé a zsűri által legjobbnak ítélt dalok listáját, ezek a dalok első lépésben a két, élőben közvetített elődöntő valamelyikében hangzanak el. Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség 4-4 dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese pedig azt a jogot is elnyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22-26. között megrendezett bakui Eurovíziós Dalfesztiválon.”

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Eurovíziós Dalfesztivál 2012
Baku

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mint a Magyar Televízió kizárólagos médiaszolgáltatója (MTVA) és a Magyar Televízió Zrt. (Magyar Televízió) 2012-ben ismét részt vesz a minden évben több mint 100 millió nézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztiválon. A jövőre az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban megrendezett verseny májusi elődöntőit és döntőjét az m1 élőben közvetíti.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (European Broadcasting Union, EBU) 57. Eurovíziós Dalfesztiválján a Magyarországot képviselő versenyzőt az MTVA nyilvános, az m1-en élőben sugárzott nemzeti döntő keretében, szakmai zsűri és a közönség bevonásával választja ki azon jelentkezők közül, akik pályaműveikkel december 20-áig az MTVA alábbi pályázati felhívására neveznek.

Pályázati feltételek:

Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar színekben induló versenyző(k) az ő(ke)t nevező MTVA-t és a Magyar Televíziót képviseli(k) a nemzetközi versenyen. A szervező EBU szabályzata értelmében kizárólag a versenydalt nevező televíziótársaság felelőssége és döntési kompetenciája az őket képviselő dal és előadó kiválasztása. A pályázati határidőig beérkezett, a lenti feltételeknek mindenben megfelelő versenydalok közül előzsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek az élőben sugárzott nemzeti elődöntőkön versenyezhetnek. Az elődöntők legjobbjait a szakmai zsűri és a közönség választja ki, ezek kerülhetnek a döntőbe, ahol eldől, melyik dal képviseli Magyarországot 2012-ben Bakuban.

1. A benevezett dal (sem a dalszöveg, sem a zene, sem külön-külön, sem együtt) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2011. szeptember 1. előtt.

2. A dal maximális hosszúsága három perc lehet. Az ennél hosszabb dalokat az EBU kizárja a versenyből.

3. Az Eurovíziós Dalfesztiválon résztvevő művészeknek 2012. május 26-ig be kell tölteniük 16. életévüket.

4. Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dal előadásában a színpadon maximum hat személy vehet részt. Élő állat szerepeltetése a színpadon nem engedélyezett.

5. Minden közreműködő előadóművész csak egy ország színeiben vehet részt ugyanabban az évben az Eurovíziós Dalfesztiválon.

6. A nevezők tudomásul veszik és elfogadják, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi nemzeti döntője a nevezett dalok és nem az előadók versenye, ezért a pályázatot kiíró dönt arról, hogy a dalt kinek az előadásában nevezi az Eurovíziós Dalfesztiválra.

7. A résztvevő műsorszolgáltatók (Magyarországon a Magyar Televízió) maguk dönthetik el, hogy előadóművészük milyen nyelven énekel.

8. A színpadon az előadás kizárólag fél-playbackben történhet, ami azt jelenti, hogy csak az énekhang élő, a zenei kíséret felvételről szól minden esetben. Hangszerek csak díszletként használhatók, nem szólhatnak élőben.

9. Legkésőbb március elsejéig lehet változtatni a dalszövegeken, az előadóművész vagy csoport megnevezésében, a dal címében, valamint a dal előadásának nyelvében (azaz mindabban, ami megjelenik a nyomtatott anyagokban, a brosúrákban, CD-borítókon és füzeteken).

10. A dalok szövege, illetve előadása nem csorbíthatja az Eurovíziós Dalfesztivál jó hírnevét. Politikai vagy hasonló jellegű dalszöveg, beszéd, gesztus nem engedélyezett az Eurovíziós Dalfesztivál alatt. A dalok szövegében vagy előadásában káromkodás vagy illetlen beszédmód nem engedélyezett. E szabály megszegése kizárással járhat.

11. Az előadó/előadók, valamint a szerzők pályázatuk beadásával kijelentik, hogy más érvényes szerződésük nem gátolja őket az MTVA-val és a Magyar Televízióval való folyamatos együttműködésben, illetve szerződéskötésben.

12. A Magyar Televíziót képviselő előadóművész(ek) és stábja vállalja, hogy a nemzeti döntő és az Eurovíziós Dalfesztivál döntője közötti időszakban kiemelt figyelmet fordít a versenyen való szereplésre, továbbá az MTVA-val és a Magyar Televízióval együttműködve mindent megtesz a lehető legjobb elért eredmény érdekében, beleértve a Magyar Televízió és az EBU által megszabott határidők betartását és az összes promóciós célú szereplést. Az MTVA által szervezett promóciós szereplésekért az előadó(k) juttatást nem kérhet(nek) és nem fogadhat(nak) el. Az előadó(k) vállaljá(k), hogy májusban az MTVA által meghatározott időtartamban Bakuban tartózkodik(nak).

13. A versenyre kijutó dallal kapcsolatos átruházható kiadói és előadói jogok vonatkozásában az MTVA külön szerződést köt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU).

A benyújtott pályaműnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

– a hangzóanyagot audiofájl és mp3 formátumban CD-n;
– az előadóról/előadókról és szerzőről /szerzőkről készült, sajtófelhasználásra alkalmas fotókat valamint az előadó(k) és a szerző(k) magyar és angol nyelvű szakmai életrajzát CD-n;
– a dalszöveget írásban;
– videoklipet (ha már van) CD-n;
– írásos nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket ismeri és elfogadja, annak mindenben megfelel (különös tekintettel annak 1. pontjára);
– a fenti dokumentumokat illetve CD-ket egy darab zárt borítékban, ajánlott levélként kell postára adni.

A pályaművek postára adási határideje 2011. december 20., kedd, éjfél

A pályaműveket a következő címre várjuk:

EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL
MTVA
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

Budapest, 2011. december 1.

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és Magyar Televízió Zrt., az Eurovíziós Dalversenyt szervező European Broadcasting Union tagja

502 hozzászólás Az MTV pályázati felhívása a 2012-es magyar nemzeti döntőre

  • :)

    Ne küldjünk már ilyen befásodott zenéket. Sokkal ütősebbet kéne küldeni, egy kis humorral, kreativitással, jó produkcióval.

  • Zso

    Amennyiben nagyon sok pályázat érkezik be (amit biztosra veszek!), és sok lesz benne a jó, akkor talán több elődöntő is lesz. Díszlet úgyis adott.
    Remélem nevez a Holdviola és Szatmári Orsi is. 😉

  • Zso

    Amúgy egy előadó több dallal is nevezhet? Mert nekem tetszene Tóth Gabi és Vera duettje valami ütős dallal!

    Janicsák Veca új dala is jó, de remélem nevez a Compact Disco, vagy a The Carbonfools is! 🙂

    • Gabiii

      Nem tiltja semmi. Mondjuk a 16b-a biztos csk 1 számmal jut be mindenki hiszen az előadónak sem lenne jó ha több dalt ad elő megosztja a rajongóit.

  • zozoli10

    Nagy az érdeklődés pedig csak 3 napja jelentették be! 😀
    Remélem Zséda sem fog tétlenkedni és beküldi a „Legyen úgy!” c. számát! 😀
    Caramel új dala zseniális nekem az is tetszik! 😀
    Holdviola Vágta c. dala a legjobb 😀 én imádom! 😀
    Janicsák Veca új dalai is kiválóak, de a „Pillangó” a legjobb! 😀
    Tóth Gabi nagyon ígéretesnek tűnik, de nem bízom el magam mert nem szeretnék csalódni! 😀
    Úgy hallottam, hogy Tandi Flóra is indul 😀 nagyon szép és jó énekesnő! 😀
    ááááááááá annyira jó! Elindult a Hungarovízió is! 😀 annyira örülök ennek és úgy érzem, hogy idén sem kell csalódnunk!

  • Zoli

    Tegnap volt Kaposváron egy „fesztivál” (na jó, rendezvény) és Szabó Mariann akkorát énekelt, hogy felrobbant a sportcsarnok:)) Ezen felbuzdulva írtam neki fészbúkon, hogy nem érdekli-e a nemzeti döntő, és nagyon helyes választ adott: „Zoli, már rajta vagyunk a témán egy dallal :)”

  • Szerintem több, mint 100, vagy talán több 100 🙂 Egyébként én Wolf Kati visszatérését nem támogatnám 🙁

    • Zolecs

      Ezzel nem vagy egyedül, én egyáltalán nem örülnék neki ha megint ő menne, főleg nem ezzel a „szerelem miért múlsz?” copyval.

    • Balázs

      Én támogatnám is, meg nem is Wolf Katit, lenne benne jó is, meg is. De teljesen mindegy, mert biztos információból tudom, hogy nem tervez indulni… 🙁

  • :)

    Erről beszéltem. Küldjünk már ki valami zenekart, vagy duettet. Sokkal többet érnénk vele:). A mostani mezőnnyel semmi esélyünk ilyen sablonos produkciókkal. Néhány ország már rájött, hogy csak akkor ér valamit a produkció, ha valami egyedit visznek bele. Oké, hogy a magyaroknak ez tetszik, de ha jobban belegondolunk, egyáltalán nem meglepő, hogy Wolf Kati csak a 22. helyen végzett. Az ő helyükben én sem szavaztam volna magunkra. Tényleg komolyan kéne venni ezt az egészet, és valami szervezett produkciót küldeni.Remélem ezzel nem sértettem meg senkit. 🙂

    • Zsolti

      Ugye nem azt akarod mondani, hogy egy produkció attól lesz egyedi, mert duó vagy banda adja elő?! „A mostani mezőnnyel semmi esélyünk ilyen sablonos produkciókkal.” Te már láttad őket?

      • :)

        Én csak arra szerettem volna rámutatni, hogy ne csak ilyen Rúzsa Magdi, Zséda félékre gondoljunk. Csak nézd meg a mostani verseny első 10 helyezettjét. Egyik produkció sem volt átlagos. Bár Lena-é nem volt nagy szám, de ő már alapból ismert volt. Az ukránon kívül – akinek ott volt a homokos produkció – az összes női versenyző, aki egyedül énekelt, vagy a középmezőnyben vagy hátul végezte.

  • Zolitt

    Küldtem egy érdeklődő figyelemfelkeltő e-mailt a Sugarloaf-nak 18:23-kor és nagyon meglepődtem, mert 18:51-kor már jött a válasz! Nagyon pozitív hogy ilyen gyorsan reagáltak! 🙂

    Szabi válaszolt nekem, és azt írta, hogy hallottak a pályázatról, és gondolkodnak az induláson.
    Sajnos jelen pillanatban nincs a szabályoknak megfelelő daluk, de megpróbálnak írni egyet. Ha sikerül határidőig megírniuk ezt a dalt, akkor 98% hogy indulnak…

  • Zolitt

    Tényleg nagyon bízom a kiválasztás tisztaságában, mert vannak olyanok akik bennfenteseknek valakijük… és ezek csak úgy emiatt közelebb lehetnek egy lépéssel a 16hoz, mint azok, akik énekelnek, de nincs olyan kapcsolat, és próbálkoznának de az ilyenek miatt nem jutnak oda… Lehet rémeket látok, de pl Gesztitől kiráz a hideg, amikor célozgat… Azért mert ő Geszti, nem kéne automatikusan előnnyel indulnia egyik „……” csapatának sem…

    Itt tenném hozzá, hogy ezek a dolgok már alapból itt voltak a fejemben, de már 2 visszakapott mailben is így vagy úgy meg lett ez fogalmazva…

    • Zsolti

      Ismerjük az országot, ahol élünk, úgyhogy én semmit nem zárok ki… ettől függetlenül a részvétellel nem nagyon veszít senki. Nem lehet mind a 16 dal protekciós. A nemzeti döntőbe jutás szerintem biztosan hatással lesz a rádiós játszási listákra. Kevésbé ismert zenekaroknak pedig az elődöntők is sokat jelenthetnek. Ezt nyugodtan dobd vissza arra a 2 e-mailre.

  • Atysh

    A szakmai zsűriben szerintem mindenképpen ott a helye Friderikának, Rúzsa Magdinak és Wolf Katinak.

  • Marsos

    Ú én olyan dalt írok.Beszarsz…

  • Serinon

    Nagyon örülök, hogy ennyi előadót látok elgondolkodni az induláson vagy kijelenteni a részvételét. Biztos vagyok benne, hogy egy jó évnek nézünk elébe. Meghallgattam Caramel dalát, egész jó, tetszik.

    Tegnapelőtt még arra gondoltam, hogy elkezdek írogatni az előadóknak, de ennyi jó hír láttán úgy néz ki, maguktól is neveznek. 🙂 Eddig csak a Wisdomnak írtam, ráakadtam egyik nap a Heaven and Hell c. dalukra (ami sajnos túl korán jelent meg) és nagyon megfogott. Igazán világszínvonalú rockzenét játszanak, majdnem Hammerfall szintű.

    • Gabiii

      Uh köszi nem ismertem ezt a zenekart de nagyon jó zenét játszanak. Simán Eurovízióra való !

      • Serinon

        Köszi Gabi! Sajnos a dal áprilisban megjelent. Válaszoltak, azt mondták, hogy szívesen indulnának, de a dal túl korai. Írtam nekik, hogy válasszanak olyat, amit még nem jelentettek meg vagy írjanak egyet a határidőig. Remélem tudnak nevezni. 🙂

        Egyébként íme a fen említett dal, aki kíváncsi rá:
        http://www.youtube.com/watch?v=RbWYtuSaWL0

    • Csengettyű

      Én meg a Paddy and the Rats facebook-falára linkeltem be a pályázati felhívást… jó, nem gondoltam teljesen komolyan (de szerintem ők se :D), de poén/meghökkentés szempontjából vicces lenne látni egy ilyen csapatot a nemzeti döntőn 😀

  • tibi

    Van eggy klasz dalszövegem szerintetek elküldjem

    • Gabiii

      Hát a pályázat szerint csak dalszöveg nem elég. Fel kell énekelni stb stb. le van írva minden. De ha ezt meg tudod oldani miért ne ?(nem is kell nagyszerű énekes hozzá hiszen elvileg a dalt nézik max átadják más előadónak de a szerző akkor is te maradsz:) Veszíteni nem veszítesz semmit. Hajrá!

  • Hellósztok!
    A versenyben csak magyar szövegű dallal lehet nevezni?..Vagy angol is jó? Tud valaki effelől valamit?

    Zoli

  • Zoli

    Sziasztok!

    A dal csak magyarszövegű lehet, vagy angol is? Tudtok erról valamit?

    köszi előre is!

  • Robek

    A hazai szabályok szerint bármilyen nemzetiségű lehet a dal szerző, és bármilyen nyelven elő lehet adni.

  • Zolitt

    Janicsák Veca ma mikulás alkalmából egy Live stream-ot tartott, és kérdésekre válaszolt. Eurovízió terén elmondta, hogy idén nem tervezi az indulást, nem érzi még elég érettnek magát arra, hogy az országot képviselje! Talán majd jövőre.
    Szóval Ő már a listáról kihúzva…

    • Gabiii

      Én örülök ennek. Nagy potenciált látok benne de a mostani dalai nem elég erősek. Most lesz egy éve valamit összehozni aztán mehet jövőre 🙂

    • zozoli10

      sajnálom, de ha belegondolok annyira még sem 🙂 jónak jó a Veca Világa album, de egyik számától sem ráz ki a hideg, habár mindegyik számát imádom és nagyon jó album lett 😀
      Gabii, egyetértek veled 😀 nagy lehetőség van még Vecában

    • K. Balázs

      Véletlenül sem jutott eszébe hogy inkább Romániát képviselje!? Egyáltalán nem örülnék ha ő menne Bakuba!

      • Zsolti

        Esetleg először hallgasd meg a dalát, aztán küldd el konkurenciába…

      • Zolecs

        Én meg nagyon is örülnék, legalább romániától kapnánk a pontokat.Meg amúgy is nagyon jó énekesnő.Kár hogy a „Hagylak menni” korábban jelent meg, az pedig ütött volna 😀

    • Fabiana

      Ahogy korábban olvastam Kállay-Saunders András facebook oldalán, Renivel egy duettet is terveznek nevezni a nemzeti döntőre. 🙂

    • zozoli10

      én is nagyon örülnék neki! 😀 nagyon jó énekesnő, csak egyben féltem, mert sokan nem szeretik és az elmúlt időszakban sőt a Megasztár alatt is sokat mocskolták, próbálták befeketíteni szegényt! :/
      mondjuk mikor megláttam, hogy indul először végigfutott az agyamon, hogy Rácz Gergővel indul az „Ez még csak a kezdet” c. szerzeménnyel, ami sztem borzalmas :(, de úgy néz ki, hogy egyedül száll ringbe 😀 Hajrá Reni! 😀 remélem lesz olyan jó dal, mint a „Hagylak menni” 😀

      am tudtok vmit Zsédáról? Fog-e indulni?

  • Matt

    Mikor lesz a nezemzeti 1. elődöntő kb? Jan 10, mert már kezdődhetne! 🙂

  • mrfan

    Szerintem ők például tök jók, bár nincsenek megtámogatva egy X Faktorral, vagy bármi hasonlóval.
    Tudnék még pár zenekart javasolni, de jelenleg ők a kedvenceim 🙂
    http://youtu.be/3aFe1WTJjk8?hd=1

    • Máté94

      A véleményem az hogy ez egy nagyon jó dal,én örülnék neki ha bent lennének a 16-ban és még annyi hogy szerintem ilyen stílusú számmal kellene indulni.

  • Zolitt

    Megvan (azt hiszem) az első olyan előadó akihez már dalt is kapcsolhatunk, aki már 100% hogy beküldi ezt a dalát az MTV-hez!

    Idén az X-faktorban már egy Eurovíziós dallal debütált Tóth Jonathan, és az első akadályt gond nélkül vette az Era Stupendo-val.

    http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen

    Sikeresen vette „a tábor” selejtezőit is, és a legjobb 50 közé is sikerült bekerülnie, ahol Josh Groban dalát adta elő.

    http://www.youtube.com/watch?v=GYVa7iuk_tY

    A legjobb 24 közé már nem sikerült bejutnia.

    De az X-faktor végeztével nem állt meg az élet. Október elején felkerült a youtube-ra saját dala, amit be is fog küldeni az MTV kiírt pályázatára, amit itt meg is hallgathatunk:
    http://www.youtube.com/watch?v=roUtRxGMwFA

  • már bocs @Zolitt, de ez a dal borzalmas…

    • Zolitt

      Semmi baj! Ez a Te véleményed! Tiszteletben tartom! De azt azért hozzátenném, hogy a borzalmastól azért nagyon távol áll ez a dal! Nekem változatlanul nagyon tetszik, és bízom benne, hogy az élő adásig is el tud jutni! 🙂

      • Gabiii

        Tudod mit? Én azt mondom hogy egyetlen egy eddig hallott da se legyen elég az élő showhoz és akkor tuti nagyon jó mezőny lesz 🙂 Amugy nem rossz csak kicsit átlagos és közhelyes (hmmmm nem ilyen volt Azerbaijan is? xD) Elődöntőt talán elcsípheti bár én tényleg ennél erősebb dalokban bízom

  • Krutzler Gergő

    Még Tóth Gabi, Caramell, és Geszti Péter valamelyik csapata is jelentkezik. Ja, azt hallottátok, hogy 2006-ban az Eurovíziós dalfesztiválon majdnem kizárták az izlandi versenyzőt, mert káromkodott a próbák alatt a dal közben? Én azt olvastam, de a döntőbe nem jutott be.

  • Fruzsi

    Számomra a 12-es pont a kemény: Az előadó(k) vállaljá(k), hogy májusban az MTVA által meghatározott időtartamban Bakuban tartózkodik(nak).(Tehát nincsen közpénz herdálás, ezek szerint)
    Mondjuk kireptetni egy csapatot, kapásból egy vagyon, tehát a Geszti megy!
    NA csá!

    • Az MTV Eurovíziós delegációja is velük szokott utazni, és úgy gondolom, hogy a közmédia pénzéből. Persze vannak olyan országok, ahol az előadó/csapat a saját pénzéből utazik, és az a kikötés, hogyha a döntőben a legjobb tízben végez(nek), akkor a delegáló csatorna visszafizeti nekik, a teljes kinn tartózkodás költségeit. Ilyen ország például Moldova, ahol 2007-ben Natalia Barbu énekelhetett Helsinkiben, és tizedik lett; a TRM visszafizette a költségeket; viszont tavaly a Zdob si Zdub, vagy 2010-ben a SunStroke Project a legjobb tízen kívül végzett, így nem kapták meg a térítést.

    • Zsolti

      Nem tudom, hogy a „tartózkodás vállalása” kifejezés mennyiben takarhat költségeket. Fruzsi, az is lehet, hogy inkább azt akarják kizárni ezzel a ponttal, hogy valaki visszamondja a fellépést, mert nem tud ott lenni a próbák kezdetétől a döntőig. Tompos Kátya például színházi elfoglaltságaira hivatkozva mondta le a moszkvai versenyt.
      Másrészt nem tudom, miért gondolod, hogy a magyar könnyűzenei palettáról csak Gesztinek és bizonytalan karrierjük építését éppen csak elkezdő csapatainak lenne erre pénze. Na csá! 🙂

  • Matt

    Muri Enikőnek dalt írni? Rossz gondolat?

  • laforce

    Tegnap meghallottam a potenciális EV dalunkat.

    http://www.youtube.com/watch?v=0VaknOn7f8I

    Szerzők: Létray Ákos, Moldvai Márk – Geszti Péter, bár ez elég egyértelmű a dal hallatán, TÖKÉLETES!

  • Az RTL Klub esti híradójában mondták, hogy Tarány Tamás a kiesése után az X-Faktorból, nem hagyja abba a zenélést, most már mindennapjai része lesz, és szeretné, hogy még idén megjelenhessen az első saját dala…

    Sejtető? Talán ha Malek összerak neki egy slágert… abból tuti csak jó sülhet ki, és ha még tényleg idén, és karácsony előtt, akkor akár pályázhat is december 20-ig. Mit gondoltok? 🙂

    • Zsolti

      Másfél hete sincs… Hacsak Maleknak nincs valami készre hangszerelt dal a tarsolyában, amit csak fel kell énekelni.

    • Fabiana

      Kizárt dolognak tartom. Dec. 20-ig nem lesz olyan dala amivel nevezhetne és ne is tegye még…

    • Vivi

      dec.20-ig szerintem már nincs rá idő, ettől elvonatkoztatva én szívesen láttam volna a jelentkezők között, az idei x-faktorból szerintem neki lenne esélye.
      (oké, Enikőnek jó a hangja, de összességében olyan semmilyen szerintem)

    • Gabiii

      Nem kell ez neki még. Tanulja meg hogy kell a színpadon mozogni ha akar fogyjon le aztán pár év múlva…a hangja brutál az biztos de erre még nem áll készen.

    • Gabiii

      😀 Mikor elolvastam a cikk címét 3 ember jutott eszembe. Fluor sp és győzike 🙂 Egyébként meg ezt a politikai doogot befejezhetné már a magyar sajtó. Nagyon felkapták az escel kapcsolatban. Kezd unalmas lenni.

    • Vivi

      Melyik dilettáns idióta gondolja azt komolyan hogy Fluor Tomit kellene küldeni????? Meg ne lássam a legjobb 16 között se.

      Inkább végezzünk méltósággal a sor végén, mint lemenni kutyába és hülyét csinálva elszórakoztatni a közönséget. Én azért ennyire nem akarom azt hogy Bp-en legyen esc rendezve. Amúgy se hinném hogy erre annyira vevő lenne „európa”, idén a moldávok se nagyon közelítették meg a dobogót.

      Most tényleg Tóth Gabi/Vera, Caramell, Zséda, akárki jó hangú énekes/együttes helyett ezzel a kritikán alulival akarjuk képviseltetni magunkat? Jól felhúztam magam, na 😀

    • Ez még viccnek is rossz! Ki volt az a nagyonmarha (már bocsánat) aki ilyen „cikket” ki mer adni a kezéből. Eurovíziós berkekben egyáltalán nem jártas, mondhatni nullhülye emberek ne döntsenek a nemzeti döntő résztvevőiről. Főleg ne egy ilyen előadónak nem nevezhető valakivel példálózzanak. Nem tudják, hogy a portugálok 2011-ben mit élhettek át. Nekem van egy ismerősöm Portugáliában, aki szó szerint azt mondta, hogy nem bírta végignézni a produkciójukat az elődöntőben, mert annyira – mondjuk ki – szar volt… Nem akarok én is így járni idén… :/

    • Zolecs

      Remélem mi sosem fogunk bohócdalokat küldeni.
      Nem is tudom mi lenne ha olyan kaliberű előadót választanánk mint Montenegro tette. Ha mégis, akkor az egyenlő lenne azzal hogy nem is indulunk, számomra legalábbis.

    • Zsolti

      Igen, pont az a fura, hogy politikai vesszőparipa után a másik közkedvelt lehúzós téma a verseny színvonala. Erre most az a legújabb ötlet, hogy mi is inkább valami igénytelen agyrémet küldjünk, pedig aki figyelemmel kíséri a versenyt, az tudja, hogy az, hogy valami meghökkentő, még nem kulcs a sikerhez. Egyetértek Vivivel, legyünk inkább utolsók, mint az új Verka Serduchka. Azért én bízom a magyar szavazókban, ha esetleg Fluor mégis bekerül a kalapba…

    • Már megint a kályhánál tartunk (amikor a tánciskolát végzett tanuló nem tud máshol táncolni csak a próbateremben, mert mindig a kályhától indult el és akkor kijön a lépés – ugye megvan?). Sok példát fel lehet hozni arra, hogy melyik az az ország, aki évek óta részt vesz és még egyszer sem nyert versenyt. És néhány évvel ezelőtt senki sem hitte volna, hogy Finnország nyerni fog legalább egyszer Eurovíziót. A politikára fogni a sikertelenséget, ez csak egy a szokásos kifogásbörzéből, amit bármikor elő lehet rántani. Ha mindig másban keressük a hibát, és ha azt hiszi valaki hogy az angol nyelvű dal már félsiker egy ilyen versenyen, szerintem hibás gondolatmenet és nem reális.

      • Gabiii

        Egyetértek! Sok magyarázat van arra hogy miért nem szavaztak ránk idén. Csak pár példa:
        1. Koreográfia
        2. Nem jött be a dívás vonal (ebben biztos vagyok)
        3. A dal persze mindenkinek tetszett (mert tényleg jó dal volt) de mi volt benne az a + amiért szavazni kell rá mindenképpen?

        2007 pedig nem volt olyan régen…akkor elődöntőben kaptunk 200 nem tom hány pontot akkor jobban szerettek minket?:)
        Ez a politika dolog meg kicsit olyan hogy „körülöttünk forog a világ”. Most komolyan nem hiszem hogy a tévézők nagy többsége úgy ül a tv előtt hogy fújj ez magyar erre nem szavazunk. Persze nyilván mindenkinek van kedvenc országa meg stb. De ha pl mi küldtük volna Rybakot azzal a dallal 100% hogy nyerünk.

    • K. Balázs

      Kezdjük ott „az utolsók között végezett”???? Mikor? Nem tudom mihez viszonyítanak egyesek de szerintem a 43 indulóból 22-nek lenni nem azt jelenti hogy utolsók közt vagyunk o.O Egyáltalán nem ismeri az Eurovíziót a cikk írója mivel ki küldeni egy ilyen óriási versenyre Fluor Tomit??? kezdjük ott hogy egy underground énekesről van szó (ezzel nem lenne gond) aki csak a pénzért átváltott egy sikeresebb, cukormázasabb műfajra, itt látszik mennyire van stílusa….

    • zozoli10

      hahaha jó vicc! gondolom Európa is sírna azon, hogy egy idióta egy pingvinnel táncol és közben valamit mond (mert énekelni azt nem tud xD )

    • Csengettyű

      Látszik, hogy egy olyan ember írta, akinek köze nincs az Eurovízióhoz. Lehet, hogy azt hiszik, hogy egy jópofának kimondott, de igazából csak idétlen, minőségtelen valamivel sikeresek lehetünk, mert szokatlan – de az ilyeneknek én csak annyit üzennék, hogy 2008 Spanyolország.

  • Zolitt

    Elolvastam én is a cikket, fel is húztam magam rajta, de erőm már nem volt írni, mert veszett fáradt voltam, és „bealudtam” xD Most az MTV-s Eurovíziós facebook oldala kirakta ezt a cikket:
    Gundel: „Én azokat a dalokat szeretem, ahol az ének kapja a főszerepet, nem a hülyéskedés.”

    http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/gundi-megy-az-eurovizios-dalfesztivalra-2074432

    Mint egy megválaszolva az előző hír24-es írást, és megnyugodtam kicsit. Lehet Ők is olvasták? 🙂

  • Gabiii

    2 nap és Tandi Flóra dalát is megismerhetjük. Én valami nagyon jóra számítok remélem nem csalódok:) Végül is ő már tavaly is indulni akart volt ideje erre a dalra:D
    http://tandiflora.hu/

    • zozoli10

      alig várom már! 🙂 olyan izgatott vagyok és a címéből (Hangok tengerén) nekem valamiért a „Magányos csónak” jut eszembe 🙂
      én szerintem nem fogunk benne csalódni 🙂

    • Gabiii

      Ma 8-kor dalpremier 🙂

    • zoltan

      nem akarlak benneteket megbántani,de nekem nem tetszik Tandi Flóra dala!ne legyetek elfogultak mert esetleg barátotok…nagyot fog koppanni 🙁 neki nagyon sokat kellene még tanulnia énekelni…olvasgattam hogy kik a példaképei….nem akarlak elkeseríteni benneteket,de SOHA nem lesz olyan,még csak a közelükbe se fog érni 🙁
      Szóval Őt Ne!