Naptár

2011. december
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Az MTV pályázati felhívása a 2012-es magyar nemzeti döntőre

Forrás: MTV Sajtóközlemény / hirado.hu

A közmédiumokat tömörítő MTVA és a Magyar Televízió sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre újra részt vesznek a dalfesztiválon, a nemzeti válogatóra nevezett dalokat december 20-áig december 30-áig várják. Többórás élő műsorsorozatban keresik azt a dalt, amelyik 2012 májusában Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon, Európa legnagyobb zenei versenyén.

 

Az m1 jövőre ismét közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivált – jelentette be Cserháti Ágnes szóvivő a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Magyar Televízió budapesti Művészetek Palotájában tartott sajtótájékoztatóján. Ezzel egyidőben felhívást tettek közzé, mely szerint nyilvános pályázaton keresik azt a dalt, amely hazánkat képviseli majd Európa legnagyobb zenei versenyén. Gazsó L. Ferenc, az MTVA tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: „Magyarországon mindig is a Magyar Televízió volt a dalfesztivál gazdája. Büszkék vagyunk arra, hogy Wolf Kati 2011-es szereplésekor azt is megmutathattuk, hogy a közmédiumok összefogásával minden korábbinál nagyobb közönséghez juttathattuk el a dalfesztivál üzenetét”.

„Minden eddiginél nagyobb szabású televíziós show-műsorban választjuk ki az ország dalát és annak előadóját” – mondta Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa. Emlékeztetett arra, hogy az m1-et kiemelkedően sokan nézték az idei májusi dalfesztivál sugárzásakor. A kiválasztási eljárás részleteiről az MTVA szórakoztató műsorainak főszerkesztő-helyettese, Szilágyi Adrienne beszélt. „Az MTVA és a Magyar Televízió december 20-ig várja azokat a versenydalokat, amelyeket a hazai és külföldi dalszerzők neveznek. Elbírálható minőségű hangzóanyagokat várunk, amelyeket a beérkezési határidőt követő hetekben szakmai zsűri bírál el. Január első heteiben tesszük közzé a zsűri által legjobbnak ítélt dalok listáját, ezek a dalok első lépésben a két, élőben közvetített elődöntő valamelyikében hangzanak el. Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség 4-4 dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese pedig azt a jogot is elnyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22-26. között megrendezett bakui Eurovíziós Dalfesztiválon.”

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Eurovíziós Dalfesztivál 2012
Baku

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mint a Magyar Televízió kizárólagos médiaszolgáltatója (MTVA) és a Magyar Televízió Zrt. (Magyar Televízió) 2012-ben ismét részt vesz a minden évben több mint 100 millió nézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztiválon. A jövőre az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban megrendezett verseny májusi elődöntőit és döntőjét az m1 élőben közvetíti.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (European Broadcasting Union, EBU) 57. Eurovíziós Dalfesztiválján a Magyarországot képviselő versenyzőt az MTVA nyilvános, az m1-en élőben sugárzott nemzeti döntő keretében, szakmai zsűri és a közönség bevonásával választja ki azon jelentkezők közül, akik pályaműveikkel december 20-áig az MTVA alábbi pályázati felhívására neveznek.

Pályázati feltételek:

Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar színekben induló versenyző(k) az ő(ke)t nevező MTVA-t és a Magyar Televíziót képviseli(k) a nemzetközi versenyen. A szervező EBU szabályzata értelmében kizárólag a versenydalt nevező televíziótársaság felelőssége és döntési kompetenciája az őket képviselő dal és előadó kiválasztása. A pályázati határidőig beérkezett, a lenti feltételeknek mindenben megfelelő versenydalok közül előzsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek az élőben sugárzott nemzeti elődöntőkön versenyezhetnek. Az elődöntők legjobbjait a szakmai zsűri és a közönség választja ki, ezek kerülhetnek a döntőbe, ahol eldől, melyik dal képviseli Magyarországot 2012-ben Bakuban.

1. A benevezett dal (sem a dalszöveg, sem a zene, sem külön-külön, sem együtt) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2011. szeptember 1. előtt.

2. A dal maximális hosszúsága három perc lehet. Az ennél hosszabb dalokat az EBU kizárja a versenyből.

3. Az Eurovíziós Dalfesztiválon résztvevő művészeknek 2012. május 26-ig be kell tölteniük 16. életévüket.

4. Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dal előadásában a színpadon maximum hat személy vehet részt. Élő állat szerepeltetése a színpadon nem engedélyezett.

5. Minden közreműködő előadóművész csak egy ország színeiben vehet részt ugyanabban az évben az Eurovíziós Dalfesztiválon.

6. A nevezők tudomásul veszik és elfogadják, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi nemzeti döntője a nevezett dalok és nem az előadók versenye, ezért a pályázatot kiíró dönt arról, hogy a dalt kinek az előadásában nevezi az Eurovíziós Dalfesztiválra.

7. A résztvevő műsorszolgáltatók (Magyarországon a Magyar Televízió) maguk dönthetik el, hogy előadóművészük milyen nyelven énekel.

8. A színpadon az előadás kizárólag fél-playbackben történhet, ami azt jelenti, hogy csak az énekhang élő, a zenei kíséret felvételről szól minden esetben. Hangszerek csak díszletként használhatók, nem szólhatnak élőben.

9. Legkésőbb március elsejéig lehet változtatni a dalszövegeken, az előadóművész vagy csoport megnevezésében, a dal címében, valamint a dal előadásának nyelvében (azaz mindabban, ami megjelenik a nyomtatott anyagokban, a brosúrákban, CD-borítókon és füzeteken).

10. A dalok szövege, illetve előadása nem csorbíthatja az Eurovíziós Dalfesztivál jó hírnevét. Politikai vagy hasonló jellegű dalszöveg, beszéd, gesztus nem engedélyezett az Eurovíziós Dalfesztivál alatt. A dalok szövegében vagy előadásában káromkodás vagy illetlen beszédmód nem engedélyezett. E szabály megszegése kizárással járhat.

11. Az előadó/előadók, valamint a szerzők pályázatuk beadásával kijelentik, hogy más érvényes szerződésük nem gátolja őket az MTVA-val és a Magyar Televízióval való folyamatos együttműködésben, illetve szerződéskötésben.

12. A Magyar Televíziót képviselő előadóművész(ek) és stábja vállalja, hogy a nemzeti döntő és az Eurovíziós Dalfesztivál döntője közötti időszakban kiemelt figyelmet fordít a versenyen való szereplésre, továbbá az MTVA-val és a Magyar Televízióval együttműködve mindent megtesz a lehető legjobb elért eredmény érdekében, beleértve a Magyar Televízió és az EBU által megszabott határidők betartását és az összes promóciós célú szereplést. Az MTVA által szervezett promóciós szereplésekért az előadó(k) juttatást nem kérhet(nek) és nem fogadhat(nak) el. Az előadó(k) vállaljá(k), hogy májusban az MTVA által meghatározott időtartamban Bakuban tartózkodik(nak).

13. A versenyre kijutó dallal kapcsolatos átruházható kiadói és előadói jogok vonatkozásában az MTVA külön szerződést köt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU).

A benyújtott pályaműnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

– a hangzóanyagot audiofájl és mp3 formátumban CD-n;
– az előadóról/előadókról és szerzőről /szerzőkről készült, sajtófelhasználásra alkalmas fotókat valamint az előadó(k) és a szerző(k) magyar és angol nyelvű szakmai életrajzát CD-n;
– a dalszöveget írásban;
– videoklipet (ha már van) CD-n;
– írásos nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket ismeri és elfogadja, annak mindenben megfelel (különös tekintettel annak 1. pontjára);
– a fenti dokumentumokat illetve CD-ket egy darab zárt borítékban, ajánlott levélként kell postára adni.

A pályaművek postára adási határideje 2011. december 20., kedd, éjfél

A pályaműveket a következő címre várjuk:

EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL
MTVA
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

Budapest, 2011. december 1.

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és Magyar Televízió Zrt., az Eurovíziós Dalversenyt szervező European Broadcasting Union tagja

502 hozzászólás Az MTV pályázati felhívása a 2012-es magyar nemzeti döntőre

 • VLost

  Voltam Compact Disco-koncerten jó párszor, nem fognak az élő show-ban sem csalódást okozni… 😉

 • Király Viktor twitteréről:

  „The Kiraly’s” for Eurovision 2012! Mit szoltok?

  Így valószínűleg Ők is indulnak, ami jó hír; viszont így kicsi az esély arra, hogy Linda is menne külön RH3-vel, Pras-szel az „Untried” című dallal 🙁 A daluk szerintem ez lesz: http://www.youtube.com/watch?v=p0tsiKwQM0Q&feature=share (ez is a twitterén volt közzétéve, de nem ESC kiírással) A videó mellé egy velvet.hu-s cikk is; melyben kivételesen nem fikázzák az Eurovíziót: http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/01/02/kiraly_viktorek_testvertriokent_mennenek_az_eurovizios_dalfesztivalra/

  • Zoli

   Úristen, ez nagyon rossz:))

  • ubulthebest

   Hogy is mondjam… az alap elgondolás nem rossz. de az a „move faster” rész meg amikor „ooh”zik mindenki az nagyon elrontja az egészet. Így a stúdió alapján nem egy erős dal. DE ha ezzel indulnak és bejutnak a legjobb 16-ba, akkor kiváncsian várom, hogy hogy szól ez élőben, mert még okozhatnak meglepetést, hisz azt nem tagadhatjuk, hogy mind a kettőjüknek (főleg Lindának) jó hangja van.

   Értékelés: KÖZEPES

  • Nem hittem volna, hogy bárki is lát ebben a dalban valamit 😀 Én azon a véleményen vagyok, mint Zoli…

  • zsocakukac

   Amikor ooooohhh-znak benne,az tényleg gagyi kicsit:D De a többi része elég jó:D Majd kiderül az elődöntőben hogy működőképes-e:D

  • K. Balázs

   Ez jó! tetszik 😀 remélem ezt küldték be és bejutnak a döntőbe

  • Zolitt

   Ugyan nem ez a verzió, de már júni 26-án fent volt youtube-on..
   hirtelenjében csak egy „kicsitnagyongagyi” mixet talátam:
   http://www.youtube.com/watch?v=FlRiBi_YPa4

   de a szabályzat első pontjának —A benevezett dal (sem a dalszöveg, sem a zene, sem külön-külön, sem együtt) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2011. szeptember 1. előtt.— így már nem felel meg.

   Amúgy ez az írás mindenképp azt jelenti, hogy együtt készültek nevezni? Nem lehet mondjuk, hogy mind a hárman külön külön neveztek, de valamelyik Királyt szeretné ott látni vagy vmi ilyesmi…. xD Linda daláért tényleg kár lenne…

 • ubulthebest

  Tolvai Reni most jelentette be az Aktívban, hogy beküldték a dalt. 🙂 😀 Így ő biztos nevező! Mást nem mondott! 🙂

  • Zolitt

   De még azt is mondta, hogy jó lenne ha bekerülne aközé a 10 közé aki élő adásba kerül… Még jó hogy képben van! xD
   De attól remélem hogy a dala nagyon nagyon jó lesz! 🙂 (már ha bekerül a 16-ba! x)

 • Fabiana

  Molnár Ferenc Caramel facebook oldaláról:

  „Caramel 2 dallal is nevezett az Eurovíziós Dalfesztivál magyar elődöntőjére. Egyenlőre annyit lehet tudni, hogy az egyik dal angol nyelven írodott s az énekes bevallása szerint nagyon jó kis dal lett!!! 🙂 „

  • Zolitt

   Ha a Lélekdonorhoz hasonló dal lesz, akkor jöhet, de Caramelnek véleményem szerint neki másféle stílus nem igazán áll jól…
   most rákerestem erre a bejegyzésre, és ahogy olvasgattam a kommenteket alatta… ugyanaz van minden ilyen megnyilvánulás alatt… Neked be kell kerülnöd, Neked lenne esélyed, nem csak esélyed lenne, de Te nyered meg…

   És itt van a baj. minden ilyen előadónál ezek vannak a kommentekben, pedig abszolút nem ismerik a dalt… már előre félek az ilyenektől, hogy majd ott lesznek a sértődések meg a nyávogások, hogy jajj nem az én kedvencem nyert…
   biztos BUNDAAA…

   • Fabiana

    Igen, jó volna egy Lélekdonorhoz hasonló dal… (reménykedjünk)

   • Vivi

    Nagyon egyetértek veled. Ez olyan, mint mikor még nem is jöttek arról a hírek hogy ki indul és már olyan megnyilvánulások voltak itt is és a fészen is, hogy xy-nak kell mennie, csak vele nyerhetünk. Most meg hogy megvannak az indulók, a dal ismerete nélkül is úgy gondolják hogy csak az ő kedvencük lehet a befutó.

    Az már most borítékolható, hogy lesznek jó kis sértődések, meg puffogások és a nyertes dal jó lehúzása csak azért is… 🙁

    Én megmondom őszintén, az eddig nyilvánosságra került dalok egyikét se hallgattam meg (na jó, kivéve Zsédát), inkább megvárom a legjobb 16-ot, aztán majd véleményt alkotok magamnak 🙂

 • zsocakukac

  Most így hallgatva a dalokat,próbáltam függetlenként hallgatni őket:D És arra jutottam,hogy ez a lehetséges ukrán szám(ha esetleg ő képvisélné az országot): http://www.youtube.com/watch?v=hwgFkXdcFdM nekem jobban tetszik,mint mondjuk a Király tesók dala ….:D És most tételezzük fel,hogy se ukrán se magyar nem vagyok..akkor inkább az ukrán dalra szavaznék… Talán ami felvenné a versenyt vele az eddig ismert dalok közül, az a Compact Disco-é,ha a háttérben azokat a videókat és képeket vágnák be,amik a zene alatt mennek..Akkor tudnának hatni a szivemre:D De még így is szavaznék az ukrán dalra is:D Sztem ez az ukrán előadó hasonló posztot töltene be idén,mint tavaly Eric Saade…de persze lehet,hogy tévedek:D

  • Ezüstróka

   Hát nem is tudom… Nekem ez az ukrán dal valahogy nem elég átütő. Végig az az érzésem, hogy az egész valahogy le van folytva. Eric Saade azért ennél jóval ütősebb volt szerintem. Az ő dalát azonnal elkezdi dúdolgatni az ember, ezt szerinem nem annyira.

   • Máté94

    Pedig ha ezt a számot küldené Ukrajna,akkor én szavaznék rá,nem nagyon szeretem az ilyen tucat zenéket,de ennek úgy jobban fülbemászó a dallama.

  • Gabiii

   Annyira nekem sem tetszik…a Compact Discoval kapcsolatban igazad van bár ugyanazokat a képeket nem játszhatják be mert politika meg stb. de valami hasonló koncepció kell ahoz hogy az a dal valóban átütő és SMS csalogató legyen 🙂 Szerintem amugyis ilyen világmegváltó környezetbarát témájú dallal lehet majd idén befutni

  • Ukraine

   Amit belinkeltél ukrán dal,nagyon ott van:)a pasi is rendeben van teljesen és a dal is k…a jó!Ez a dal jobban tetszik mint az eddig ismert és állítólagosan beküldött magyar dal!
   Mikor lesz már egy igazi ütős jó magyar dalunk,amivel nem kell szégyenkeznünk?!Tóth Gabi vagy Zséda please!!!!Közülük kell küldenünk valamelyiket!

  • Ukraine

   Akit belinkeltél Max Barkish-Dance dalát….ő is benne van már a 10 ismert ukrán indulók között.
   Ukrán ismerősöm azt mondta,hogy az ő nevét skandálják sokan,hogy nyernie kell,de attól félnek,hogy élőben nem tud énekelni:(
   Igaz 2010-ben bezsebelt egy díjat,akkor rossz énekes csak nem lehet!
   Best Pop Artist of Ukraine according to «MTV Europe Music Awards 2010″.
   http://www.youtube.com/watch?v=mosTJr1nI2s

   • Máté94

    Akkor Ukrajna remélem jól választ,csak az a baj hogy náluk 2010-ben & 2011-ben is botrány volt,jó lenne ha idén ezt mellőznék.Ha Max Barkisht küldik és 1 elődöntőben leszünk akkor meg van hogy kire fogok szavazni.

   • Ukraine

    Igen,az már nem meglepetés ha valami botrány van az ukránoknál.Most csak annyi hírt hallottam,hogy a nemzeti tévétársaságnak kevés pénze lesz támogatni az énekest aki nyer majd.
    Van még egy ukrán banda „Via Gra”,aki nagyon híres a következő országokban is Ukraine,Russia,Belarus,Latvia,Armenia,Azerbaijan és Moldova.
    Lehet ők is indulnak az ukrán válogatón.
    http://www.youtube.com/watch?v=4KXMvs-dm_U

 • Sly

  Sziasztok!

  A Sophistic Együttes is küldött be dalt a válogatóra. Szerintem jó a zenéjük!!!!

 • Zoli

  http://www.youtube.com/watch?v=TRwxogQaM8I
  (Még én sem hallgattam meg, csak megláttam, és linkeltem, szóval ne kövezzetek meg, ha nagyon rossz:))

 • Gabiii

  5.-én 19 órakor Saunders bemutatja a másik dalát amit beküldött. Az I Love You mellé biztos egy pörgősebb dallal is nevezett. Nekem az első dal is bejön bár tudom hogy sokaknak nem.

 • Zoli

  http://www.youtube.com/watch?v=02u9CGpjJlk&list=PLFB4392291F258F06&index=104&feature=plpp_video
  Tandi Flóra dalának Eurovíziós változata. Nem gondoltam, hogy tudnak rajta még butítani:) Félek viszont, hogy Kati miatt előnye lehet:S (elvileg öribarik)

 • Itt a Kallay Saunders szam.nagyon jooooooooooooooooooooo!Euroviziora vele:

  http://www.youtube.com/watch?v=Lh-aHVcy3pQ&feature=player_embedded

 • DeeJay

  http://www.youtube.com/watch?v=Rvwq9EyCeRg

  Ez a dal a legjobb. Gyurcsik Tibi elsőként esett ki az X Faktorból, de ha ezt elénekli, lehengerel mindent. Eddig messze a legjobb a felhozatalból.

 • DeeJay

  Ez a Kállay Saunders dal nagyon gagyi. Mintha nem is férfi énekelne. Nem értem miért erőltetik ezt a gyereket, kb egy Király Viktor 2.

  • Szoval a Kallay dal gagyi?Az legalabb zene, nem mint ez a Gyurcsik fele szemet.Nagyon gyenge, mint az enekes.Sajnalom, de nem hiaba esett ki elsonek az X-bol:)

 • Hajra Saunders, te vagy a legjobb, na meg a Compact disco es Zseda!

 • DeeJay

  Emilke te hány éves vagy? 8?

 • Utalom mikor valaki mindig elohozza a „szeretlek x, utallak mega „idologiat.Itt viszont a tenyek mindent igazolnak

 • A Tibi fele dal NEM euroviziora valo, a Saunderse pedig a most divatos dance stilust hozza.

 • Nezd meg a mostani zenei trendet es meglatod, hogy a Saunderse inkabb eselyes, mint az a lagymayag dal, igaz szep a dallama, de nem Euroviziora valo.

 • DeeJay

  Saunders dala egy nulla, tucatdal, elveszne a sok hasonló között. Szerintem még a 25-be se kerülne be. Ha nem Tibi, akkor Compact Disco vagy Tóth Gabi, de ez a semmi akkorsem. De látszik hogy nem értesz az egészhez, akárhány éves is vagy.

 • DeeJay, ne okoskodj.Amiert nem tetszik az en islesem, attol lehet meg a tied ocsmany.Lehet neked nem tetszik, de attol meg erthetek hozza.Looser

 • DeeJay, asd el magad.Ekkora egoval es butasaggal elvesznel a tobbi bolond kozt a hatoskorhazba.

 • Patrik88

  Mi lenne, ha befejeznétek ezt a vitát?
  Azt se tudjuk, egyáltalán beküldték e 100%-kal az itt felsorolt dalokat, akkor meg mi értelme van itt egymással marakodni azon, hogy mi jó és mi nem? Nincs értelme egymással vitatkozni meg szitkozódni, mert jön a húszas lista, aztán ha egyik dal se lesz benne, amit ti itt felsoroltatok, akkor mi lesz?

 • Patrik88, igazad van.Mindketten elszalltunk a vitankkal, nem kellett volna.Csak megint elojott az X es Mega ellentet.Nem kellene.Em tobbet nem vitatkozom, es bocsanat, ha akarkit megsertettem.

 • drMurphy

  Janicsák Veca – Labirintus

 • farawayland

  Biztosan olyat küldenék, akik valamilyen szinten egyediek, nem tömegcucc, tudnak angolul, nem lassú dal…pl. Goulasch exotica, Pannonia Allstars Ska Orchestra…