Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Kati túl az első próbán: vegyes kritikák

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uG9qG1UtBCY [/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: különböző források

A magyar csapat ma kora délután megismerkedett a színpaddal és elpróbálták néhányszor a magyar versenydalt. Az első szembetűnő reakció, hogy az oddschecker.com-on most az 5. helyen szerepel Magyarország. Lássuk a szaklapokat!

escdaily.com
Kati a színpad közepén kezd, két háttérvokálosa mikrofonállvány mögött áll. Kék ruhája szépen mutat a fényekben, de nem kedvez a lábainak. Hangilag jó, néhol bizonytalan, de biztosan tartalékolja a hangját a későbbiekre. Néhány táncos is kapcsolódik a színpadképhez és a dal vége felé az egész formáció egy vonalba áll.

esckaz.com
Magyarország… mi az ítélet?
Nos, Magyarország túl van első próbáján, és a reakciók valahogy.. vegyesek… ennyit lehet mondani. Kati első próbájából hiányzik a varázs, de harmadik nekifutásra megtalálta a hangját. Vizuális szempontból más a helyzet. Katit 5 háttértáncos veszi körül (három férfi és két nő), némelyikük szaltózik, és világító ruhákat viselnek. Ezzel ellentétben Katinak minimális a koreográfiája (kivéve azt a néhány karmozdulatot).

esctoday.com
Wolf Kati a magyar énekes idén. Fényes és rövid ruhában látjuk ma, oldalán néhány lógó tartozékkal. A két háttérvokálos jobb oldalon áll. Valamilyen oknál fogva sokan kételkednek Kati élőben éneklésével kapcsolatban, de ma legalább nem hallottunk semmi komolyabb problémát a kijelzőket figyelve. Talán az izgalom okozta a bizonytalanságot, ez előfordult már sok fellépővel a színpadon. A dal közepe felé három férfi táncos csatlakozik a produkcióhoz, fehér szerelésben és kalapban. Neonfények vannak a táncosokon és a színpadot is neon keresztek világítják meg. A koreográfiában a változó mennyiségű statikus és dinamikus elemek váltakozása adja meg a dal hangulatát.

oikotimes.com
5 háttértáncossal és énekessel készülődik kati az első elődöntőre. Nincs megcsinálva a haja és a sminkje, ami furcsának hat, ettől már csak a ruháik rosszabbak. Őszintén remélem hogy lecseréli a ruháját valami másra. A színpadi produkció első benyomásra egyáltalán nem tetszik. Túl statikus, főleg a kórus érkezésekor. Az eurofanok imádják ezt a dalt, de biztos vagyok benne, hogy most sokan csalódottak. Attól tartok, hogy ezzel könnyen a döntőn kívülre fognak esni. A táncosok kalapokat viselnek, amikbe világító fények vannak beépítve. Teljesen rossz bemutató, és Kati bebizonyította azt, amit mi a legelejétől mondunk: nem tud élőben énekelni!

3minutes.me
Sok rajongó kedvence ez a versenydal. A magas szőke Kati Magyarországról. Egy igazi Eurodisco himnusz. De vannak olyanok is, akik az előzetes elvárások ellenére nem lettek döntősök (emlékszünk még Kate Ryan-re?). Kati ezek ellenére szépen énekel, továbbra is szeretjük, bár rossz volt ma a haja. Legalább megérdemelne egy döntőbe jutást. Kati kék minidresszt visel, ami kiemeli a lábait. A háttérfények, a háttérvokálosok és kati maga a dal közepére töltik ki a színpadot. Azután még három táncos kapcsolódik a produkcióhoz. Egy klasszikus bemutatót láttunk, de hatásosat is egyben.

Összefoglaló
Nos úgy tűnik, vegyesek az érzések. Általában véve Katiről jó véleményeket hallhatunk, de valahogy hadilábon állunk a fellépőruhákkal mostanában. Túlzásnak tűnnek a világító részek a ruhákba építve és ismét szaltóval operálunk a koreográfiában. Változtatni kell. Bár az is igaz, hogy a kamerák annyira röpködnek, hogy a háttértáncosok szinte sosem tudnak érvényesülni. Katinak van kisugárzása, a sok közeli kép sokat lendíthet a dolgon.

179 hozzászólás Kati túl az első próbán: vegyes kritikák

  • Atysh

    Sokan nem fogják fel, hogy ez az ELSŐ PRÓBA volt. Itt az előadok még kóstolgatják a színpadot, ismerkednek a méretekkel stb. Ja, és nem beszélve arról, hogy a felvételek csak néhány szögből készültek, gyengébb minőségben. Az elődöntő, és reméljük, hogy a döntő napjára fog ez összeállni, és akkor majd minden „kritikus” vissza fogja vonni a megjegyzéseit :). Az meg egyszerűen kész vicc, hogy „bebizonyosodott, hogy Kati nem tud élőben énekelni” :). No comment :D.

    • Fabiana

      Ja, mosson fület az illető! 😀

    • Gabiii

      Oikoval ne tessék törődni az a cikk nem újságírói cikk az kb egy magánvélemény hasonlítsátok össze a hangvételét a többi cikkel…nevetséges. Amúgy a dal az idei mezőny magasan legnehezebb dala /van 2 opera énekesünk de az teljesen más azt nem lehet elhibázni popot sokkal sokkal nehezebb énekelni/ szval aki kb 2 hang elcsúszása miatt így vélekedik arra nem lehet mit mondani. Volt itt olyan előadó aki a tingli-tangliába is belebakizott…

  • johnodi

    http://youtu.be/Id36Kp6sEMA

    A kezdéshez nem kellene villogtatni a LED-falat! Mert így nincs semmi dinamika a színpadi látványban! A magyar résznél ugyanígy gondolom: sokkal szebb lenne anélkül! A fal mögött lévő „fénycsíkok” maradhatnak, mert azok elegánsak. Szerintem ezek apró, de nagyon fontos változtatások. Nem lehet valahogy ezt elküldeni nekik Németországba?

    • Fabiana

      Megnéztem a vidit, és azt kell mondjam egyetértek… A kezdésnél sokkal hatásosabb lenne, ha csak a piros fénycsíkok maradnának a dadam-oknál… Utána jöhet a többi is. Remélem jelezted feléjük ezt. 🙂

  • Gyuri 75

    Egyértelmü csalódás!!!Azt valahogy megérti az ember hogy a dal-ra kell jobban koncentrálni, de Kati nem énekel igazán jól, ez a koreográfia pedig édes kevés . A vokalista lányok lötyögése borzalmas, a fiuk az elején sehol/pedig legalább ugy kéne már ott lenniük a dal elején mint SWARZENEGGER A TERMINÁTOR legelején /persze nem meztelen/ szépen lassan föl állva.A táncprodukció egy nagy kuszaság,semmi szinkronitás, látvány pedig nincs..Az sem érhető miért kell ugy állni a dal elején és a magyaros résznél mint egy MEREV Fasz. Akkor legalább annyi mozdulatot csináljanak hogy a szemeikre mutassanak a kezeikkel majd felfelé vigyék azt fölfelé nézve amikor Kati elérkezik oda hogy: HOVA TÜNT A FÉNY!!!Mert az bizony eltünt ebből a dalból, reménykedjünk hogy 10-re visszajön!!

  • fms

    A legjobb video amit eddig láttam:

    http://www.youtube.com/watch?v=n8B5C2n94WE

    Nem lesz itt gond, adásban sokkal jobban fest majd minden. 🙂

  • Gyuri 75

    Azt is egyértelműsiteni kellene hogy az egész dalnak a kulcsa maga Kati. Valahogy ki kellene őt emelni, mert igy Ő jelentéktelenné válik , egybeolvad ezzel az amugy is silány koreográfiával.TALÁN FÖL KELLENE VALAMIRE ÁLLITANI, VAGY UGY KELLENE BEHOZNI A SZINPADRA MINT KLEOPÁTRÁT . MIVEL KATI UGYSEM TÁNCOL IGY JOBBAN TUDNA A DALRA IS KONCENTRÁLNI. VAGY JÖJJÖN BE KOCSIVAL A SZINPADRA , HAMÁR A VIDEON IS KOCSIKÁZIK , MÉG MINDIG IZGALMASABB ÉS ÉRDEKESEBB LENNE MINT EZ A GAGYI SEMMIT MONDÓ, SZINPADI KELLÉKET NÉLKÜLÖZŐ TÁNCPRODUKCIÓ!!!

  • TGabor

    Hát nem tudom……azok a neonvackok a táncosokon….k.rva ciki, de tényleg. Annyira nem professzionális, hogy hihetetlen. Pedig jó alapra nem nehéz építeni……

  • Dávid

    Az eddig próbált országok közül Kati videója a legnézettebb, ráadásul az pozitív értékelés aránya is egyre jobb (338-95) és a kommentek is jók.

    http://www.youtube.com/watch?v=vfSTorbmrxQ

  • Endhre

    Hát bízzunk benne,hogy benne leszünk a döntőben…

  • zolitt

    Ezt könyörgöm fejezzétek be! Építő kritikát lehet írni, én is leírtam, mi az amit javítani lehet szerintem. De nézitek ti, hogy miket írnak az eurovision.tv videója alatt? van pár savanyúszájú, de nagyon soknak tetszik, a fanyalgók elvesznek köztük. amit meg merek kockáztatni hogy a fele magyar csak angolul nyavajog!
    She’s the bessssssssssssssst!!!!——
    —My top 5 from Russia :
    1 Hungary 2 Estonia 3 Sweden 4 Azerbaijan 5 UK—–
    — This will win:) Trust me! Good luck from Sweden 😛
    — Great rehearsal.She is singing great live and thats the most imprtant.Vote is going from me to Hungary—–
    — ez Svájcból jött:
    12-HUNGARY you go gall ….10-Poland 08-Lithuania 07-Switzerland 06-Azerbaijan 05-Serbia 04-Norway 03-Finland 02-Greece 01-Croatia [Based on these rehearsals only]

    meg tele van ilyenekkel!!!
    a videó alatt az adatok:
    #91 – Legtöbbször tárgyalt (Ma) – Szórakozás – A világon
    #141 – Legnézettebb (Ma) – Szórakozás – Németország
    #42 – Legnézettebb (Ma) – Szórakozás – Spanyolország
    #93 – Legnézettebb (Ma) – Szórakozás – Lengyelország
    #56 – Legnézettebb (Ma) – Szórakozás – Oroszország
    #83 – Legnézettebb (Ma) – Szórakozás – Svédország
    #75 – Legnézettebb (Ma) – Szórakozás – Izrael
    #74 – Legtöbbre értékelt (Ma) – Szórakozás – A világon

    Mondjuk ezt csak vagy 2-3nál néztem meg,, de náluk nem volt semmi ilyesmi alatta!

  • Mara

    Szerintem akkor is jók! 🙂

  • Sanyi

    Megnéztem több felvételt is ami az első próbán készült.Egyik sem ugyanúgy adja vissza,vagy túl halk vagy torzít ha hangosan vette fel a hangokat.Mindenesetre elmondható,hogy nem sikerült olyan rosszul azt ahogyan leértékelik azt sokan.Szerintem nincs aggodalomra ok.

  • Lizzy

    Nos, én is kissé csalódott vagyok! Szerintem többen akkor szerettünk bele ebbe a dalba, mikor Kati a klippben egy flakonnal a kezében táncolt a próbateremben. Ott aztán érvényesült a jó alakja és azt is megmutatta, hogy mozogni is tud!!!!! De ez a koreográfia nagyon nem tetszett! Miért nem mozog többet a színpadon, vagy miért nem lehetett együtt táncolni a háttértáncosokkal? Lehet ám, hogy inkább a pontos éneklésre figyelt! Végül is ez egy dalverseny, így is megkritizálták a vájt fülüek, hogy néhol hamis volt.
    A ruháról csak annyit: hogy lehet ennek az ultra vékony lánynak olyan ruhát tervezni amiben kidomborodik a pocakja? A led-eket önmagában jó ötletnek tartom, feltéve ha azok Katira irányítják a figyelmet, vagy ha maga a főszereplő világít közülük a legjobban. De ebből egyiket se láttam! Úgy látom Katinak egyedül kell majd elbüvölni a nézőket, sok plusszt nem sikerült köré rakni! Hajrá Kati! Hajrá Magyarország!

  • bonvoyage

    Nos…sok pozitív dolgot nem tudok hozzáfűzni. Kati hangja ott volt, bár helyenként valóban súrolta a hamisság határait.
    A táncosok között semmi összeszokottság nem észlelhető, a háttérénekesek…egyszerűen borzalmasak.:S
    Na és Kati ruhája. A szabása nem lenne olyan rossz, viszont nagyon előnytelen Katinak. :/
    A LED-es dolog nem lenne rossz ötlet, ha nem a tánosok sapiján, övén lenne. Így nincs valami nagy jelentősége a produkcióban.
    A kivetítőn is mehetne valami érdekes dolog. Ez így szerintem túl sablonos, hamar elfelejtődhet a magyar dal, mert eddig nem különleges.:SS

  • weberawa

    Szerintem, ez pont úgy néz ki mint egy első próba! Kicsit tapogatózós, felméregetős, még csak nem is beállítgatós, mert arra csak az első tapasztalatok alapján lehet sort keríteni!
    Bolond aki ez alapján ítélkezik!
    A helyszinen dolgozó kameramozgásokat is csak ezután fogják beállítani, hiszen most a produkció szereplőinek munkáját és a helyszini stáb munkáját is össze kell hangolni!

  • angel

    Nekem is valamelyest csalódást volt az első próba, de syerintem bizzunk abban hogy ezután következik a fellépés kiértékelése és valószinű, hogy a stáb is fogja látni, ezeket a „hibákat” amelyek az előző felszólalók által lettek felsorolva és még ahol lehet köszörülnek a dolgokon.
    Tehát csak nyugi majd a döntő után kell majd komolyabban értékelni.

  • angel

    Nekem is valamelyest csalódást volt az első próba, de szerintem bizzunk abban hogy ezután következik a fellépés kiértékelése és valószinű, hogy a stáb is fogja látni, ezeket a „hibákat” amelyek az előző felszólalók által lettek felsorolva és még ahol lehet köszörülnek a dolgokon.
    Tehát csak nyugi majd a döntő után kell majd komolyabban értékelni.

  • angel

    Nekem is valamelyest csalódás volt az első próba, de szerintem bizzunk abban hogy ezután következik a fellépés kiértékelése és valószinű, hogy a stáb is fogja látni, ezeket a „hibákat” amelyek az előző felszólalók által lettek felsorolva és még ahol lehet köszörülnek a dolgokon.
    Tehát csak nyugi majd a döntő után kell majd komolyabban értékelni.

  • Ezüstróka

    Szerintem ez a hozzászólás is elég kifejező:
    I start to think that this song may be better than Azerbaijan that I liked so far. I hope one of these wins. Good luck from Greece!

    Lássuk be, nagyon ráparáztunk a dologra, valószínűleg fölöslegesen. Persze vannak hibák, de a próba éppen ezek felfedezésére valók 🙂

  • Misi

    1. Ez egy próbafelvétel:azaz
    – nem a kimenő végleges hangot halljuk a felvételen
    – nem a kimenő adásképet látjuk
    – lehet, hogy van már ruha is a kelléktárban:)
    …szóval ez alapján már rögtön az elején leírni dolgokat dőreség.
    2. Ami látható és hallható, az alapján:
    – Kati teljesen korrektül énekelt, némi bizonytalanság tényleg volt néha, DE az elmúlt évek győztesei közül egyik sem énekelte végig kristálytisztán a dalát. A tavalyi német kislány sem és a hihetetlen magas pontokat kapott norvég srác sem…azok az évek már rég elmúltak, hogy a fellépők többsége gyakorlatilag tökéletes hangi kvalitásokkal rendelkezzen.
    – a koreográfia nekem is döcögősnek tűnt, de sztem elmegy, mert ez egy DAL verseny, és valahol énekesverseny is… azaz ha jó a dal és az előadó ezt át is tudja adni hatásosan, akkor mindegy, ki mekkorát szaltózik vagy nem szaltózik a háttérben, vagy a vokálosok egyszerre emelik a karjukat vagy sem. A DAL a lényeg. A dal pedig jó, Kati pedig belead apait és anyait és az előadás is jó lesz.
    – ha nem jutunk döntőbe akkor sem vágja fel senki az ereit, megtörtént velünk ez már jónéhányszor és többször jogosan is, végeztünk már többször a végén is…akármilyen lesz is a végső eredmény, szégyenkezni biztos nem lesz okunk,mert a dal és Kati is jó.

  • Ezüstróka

    Egyébként bármibe mernék fogadni, hogy a végepóz szemből lesz 😀

  • Ezüstróka

    Na, most megnéztem néhány mait. Hát, hogy őszinte legyek Boszni-Hercegovinától sem dobtam el az agyam. Persze az dal az egész jó, én legalábbis szeretem, de a háttér… Hát izé… Ausztriától sem vagyok túlságosan elájulva. Bár a vokálosok egész jók. Kezd az az érzésem lenni, hogy a rendes mikrofonokkal semmi gond, viszont a fejre szerelhető, amilyen a mi fiainknak is van, az valahogy nem százas egyenlőre.

  • Ezüstróka

    Mellesleg csak jelzem, hogy a fogadóirodáknál beelőztük Svédországot.

    • teibreak

      Az oddsok alapján nagyon szorosan, kis különbségekkel áll Azerbajdzsán-Magyarország-Svédország és Egyesült Királyság-Észtország, a franciák továbbra is nagyon elsők.

      Svédország beelőzése oddscheckeren abból adódik, hogy a rangsort maximumok alapán állítják fel és a tegnapi 14-es skyBET oddsot 12-esre mérsékleték ma. Magyarország legnagyobb oddsa így 62/5, vagyis 12,4, míg a svédeké 69/5, ami 13,8.

  • Zolecs

    Kicsit elemeztem az 1. elődöntő próbáinak fogadtatását:

    Like-Dislike ebben a pillanatban (eurovision.tv-s):

    Poland: 427-79
    Norway: 210-167
    Albania: 184-95
    Armenia: 318-266
    Turkey: 232-145
    Serbia: 240-118
    Russia: 200-191
    Switzerland: 189-63
    Georgia: 158-132
    Finland: 153-84
    Malta: 85-92
    San Marino: 91-57
    Croatia: 147-121
    Iceland: 69-53
    Hungary: 380-104
    Portugal: 205-180
    Lithuania: 123-64
    Azerbaijan: 207-222
    Greece: 193-109

    Nyílván nem mérvadó adatok, de érdekes lehet.
    Izland,Málta és San Marino után nincs nagy érdeklődés.Sőt! Máltát többen rühellik mint kedvelik.
    Azerbajdzsánon mondjuk csodálkozom.Nem annyira rossz az.

    De! Magyarországnak és Lengyelországnak van a legjobb aránya 😀 Jó oké a nagyja lehet saját országból van, de ennyi erővel a többinél miért nem szerepelnek ennyire jó arányok?

    • Dávid

      Én arra jöttem rá, hogy a rosszindulatú kritikák (valljuk be egy-két hivatalos esc oldalon eléggé érezhető volt a pártatlanság) és sokan itt mi is olyan negatív hangulatot gerjesztettünk, hogy ezzel nagyon sokakat befolyásoltunk, s ha ezek nem lettek volna, akkor talán semmi gond nem lett volna. Persze az első, igen rossz felvételek eléggé vészjóslók voltak, de azok mindegyik eddig próbált előadóknál rosszak voltak, s tényleg most az eddig próbáltak között a legkedveltebb, tehát nem szabad búslakodni…

  • Fabiana

    Gyerekek, én várom már a pénteki próbát. Remélem, hogy Indián és Timi észrevette a hibákat és dolgoznak rajta addig. Jó lesz ez, de muszáj, hogy észrevegyék a bakikat és átgondoljanak néhány dolgot. Azt nem tudom, hogy mennyire jutott el hozzájuk a rajongók reakciója, véleménye, de szerintem néhányuknak igen jó meglátása volt a produkcióval kapcsolatban, amit akár hasznosíthatnának is, már persze, ha egyetértenek vele. Több szem többet lát! 🙂

  • teibreak

    A koreográfiát bőven le lehet még cserélni. 2008-ban az oroszok is elég sokat változtattak az első próba és az élő műsor között:
    http://www.youtube.com/watch?v=aNO48xhobpI
    http://www.youtube.com/watch?v=h3_fwn7tLH8

  • Dávid

    Szlovákia…Hanglilag ott vannak a csajok, de unalmas szerintem az egész 🙁 Pedig jók…

    http://www.youtube.com/watch?v=kMEIaBhAQF0

  • Bakancs

    Amúgy az ukránoknál homokrajzoló művész fog látványt szolgáltatni, arra kíváncsi vagyok 🙂
    (Ki tudja, talán még lesz esélyük ezzel, hogy továbbjussanak 🙂 – bár a csaj hangja nem valami jó élőben…)

    • MrSilesian

      Szerintem Mika élőben is jó, a továbbjutás meg eddig is tuti volt, mert az a nevük, hogy „Ukrajna” … Egyébként szerethető maga a dal is, és a „homokos” csaj nagyon nagy show-t fog csinálni. Ezt nevezzük egy olyan spoilernak, mint tegnap Daria kisasszony öltözködését 🙂

  • Bakancs

    Amúgy az ESCDaily Live-on lévő csaj (akit tegnap leteheneztetek) ma délelőtt pozitív kritikát mondott a magyar előadásról, és még esélyt is látott arra, hogy nyerjünk. Furcsa egy nőszemély 😀