Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

2. próbanap: Katiék a színpadon!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vfSTorbmrxQ[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A magyar delegáció tegnap, nem sokkal éjfél előtt érkezett meg Düsseldorfba. Kati még a próba előtt, a színfalak mögött az eurovision.tv újságíróinak elárulta: félt a repüléstől, de jól telt számára az utazás és most is jól érzi magát. Elismeri, hogy vokálisan nem a legkönnyebb a dala, de igyekszik mindent kihozni belőle. Ennek érdekében döntött úgy, hogy csak egy rövid részt fog magyarul énekelni, a szám zöme angolul hangzik majd el jövő kedden. Ezt a verziót adta elő a magyarországi koncerteken, így nem most lép először nagyobb közönség elé vele.

Kati minden részletet tekintve nagyon óvatos: az öltözőktől a színpad felé vezető három lépcsősoron gyalogolt, a liftet kockázatosnak érezte – még akár be is ragadhatott volna. Ráadásul magassarkú cipői az énekesnő egyensúlyérzékét is igénybe veszik, de Kati ehhez mosolyogva fűzi hozzá: „jót tesz a lábaknak!” 40 perces próbája után a sajtótájékoztatón röviden bemutatták a magyar csapat tagjait, majd Kati mesélt tapasztalatairól. Elmondta, hogy elégedett volt az első próbán a hangzással és a színpaddal is, valamint leszögezte, hogy bár a fogadóirodák jóslatai nagy nyomást helyeznek a vállára, élvezi a felkészülést. Előadott egy kis részt a versenydal magyar változatából, majd a helyszínen elhangzó kérdésekre válaszolt. Kiderült többek között az is, hogy különbséget érez édesapja szerzeményeinek és más alkotók műveinek előadása között. Az újságírók végül sok szerencsét kívántak az énekesnőnek.

(Kedves olvasók! A mai napon várhatóan estére készül el a szöveges összefoglaló a nap eseményeiről, ezért ajánljuk mindenkinek az eurovision.tv híradásait és videóit a próbák nyomon követésére. Wolf Kati ma 13:40-től próbál, és amíg nem készül el a teljes cikk, várjuk ide a hozzászólásokat!)

429 hozzászólás 2. próbanap: Katiék a színpadon!

  • Gabiii

    This performance needs a WIND MACHINE. Ezen a kommenten is el lehet gondolkodni…néhol nem lenne rossz….persze lehet hogy lesz is csak próbán nem használják nem tom

    • Attika

      Délután mondták, hogy csak a főpróbán lesz „szélgép” és pirotechnika.

    • Dávid

      Igen, bár én valamilyen színpadi kelléknek is örültem volna. Na nem feltétlenül olyanra, mint ami a Getter Jaani előadásában van, de valami apróságra, hogy ne legyen olyan üres a színpad. Az oroszoknál csak két sima fal van, de csak jobban mutat, mintha nem lenne ott.

  • Zsolti

    Meg lehet nézni valahol a sajtótájékoztatót?

  • Toki

    Te jó ég….
    Várjátok már meg május 10-ét! Szerintetek kihoznak a dalból mindent a próbákon, Kati, a vokalisták, meg a táncosok? Hagyjuk már. Pontosan tudják, hogy megy youtube-ra az egész azonnal, ha most megmutatnák, mit tudnak, a versenyre nem maradna semmi poén, semmi új. Le lehet szólni ám a táncosokat, de most a próbát NEM olyan kameraállásokból láttuk, mint ahogy majd élőben.
    Kritizáltok itt össze-vissza, csak mert nem 100%-ot meg nem is 90-et láttatok az első próbán. Korai ítélkezők vagytok az egyszer biztos. (akinek nem inge…)

    • Balint005

      Nem, de mégis csak jelző értékűek a próbák.
      Egyébként meg ha mindenki tartalékol, akkor gáz van mert a Szerb lány tegnap úgy énekelt, hogyha ennél még jobban fog, mert tartalékol, akkor megint Belgrádba kell menni…

    • Fabiana

      Én magamra vettem és lehet, hogy így van. De akkor viszont balgaság nem kihasználni a próba lehetőségeket… Elvégre azért vannak, hogy lássák, hogy hogy is tud működni majd élesben, és nem azért, hogy találgassunk, hogy melyik formáció is lenne a legmegfelelőbb…

  • tacom

    Szerintem a hang rendben volt. Teljes mellbedobással drukkolok Katina. Már abban a fázisban vagyok, hogy mindegy mi és hogyan, akkor is imádni fogom. Viszont, ha őszinte vagyok, a srácok sajnos tényleg csak rontanak a helyzeten. Lehet, hogy más kameraállások lesznek, és úgy majd másként hat, de egyelőre „zavarják a szememet” az össze-vissza, nem egyszerre mozgások, túlmozgások, ugrabugrák. Más is így lehet ezzel, pl. valaki írta, hogy csak Katin legyen fény, akkor hátha nem látszanak a többiek. A vokálos lányok rendben vannak.
    A ruhák nem igazán tetszenek. A Katié még jó is, de a többieké, pláne a srácoké eléggé piacos lett.
    Összességében nekem ehhez a zenéhez egy dögös énekesnő (ez megvan) + konszolidált háttérénekesek, pl. nadrág és ing és feltűrt ing (a kalap, kapucni és hasonlók egyáltalán nem kellenek), alapvetően kevés, de határozott közös mozdulat, kitartások passzoltak volna. Feszültség, visszafogottság, erő, refrénnél nagyobb ívű mozdulatok. De nem ugribugri. Biztosan én vagyok túl vaskalapos, és a mai trend szerint ez kell, ez a jó.

  • tacom

    Még valami. A LED-ek is irritálóak, jobban járnánk, ha valami fiók mélyére kerülnének május 10-ig. Nem jók, a lányok nyakában lógva is idétlenek, meg a fiúkon is.
    A dal tényleg szélgépért kiált, de úgy tudom, ez pont Kati miatt nem jött szóba.
    A fentiekkel sokan egyetértenek, a külföldi ismerősök is hasonlókat írnak, meg hogy próbáljunk valahogy szólni, hogy változtassanak, mert szeretik a dalt, Kati fantasztikus, de a táncosok elrontják az egészet. Sajnálom, hogy ezt kell mondani, mert biztosan sok munka van mögötte. Ádok Zolinál is megnyomta a vészjelzőt mindenki, amikor a próbát megnézték, hogy ruhacsere, cipőcsere, stb. Igaz, ez a dal sokkal erősebb.

  • István33

    Igen, én már elég régen írom, hogy nem kell megint szaltó meg ugribugri, abszolút nem illik a dalhoz, zavaró és rossz emlékeket ébreszt. Öt emberrel sokkal erőteljesebb koreográfiát lehetett volna létrehozni, ha együtt lennének és nem össze-vissza. De ha már ezt próbálják három hónapja, nincs mit tenni.
    A külföldi kommentelők sok helyen írják, hogy Kati idős nő benyomását kelti, ne adj’ Isten még csúnya is. Nem tudni, hogy a smink hiánya, a frizura teszi, vagy a ruha decensebb a kelleténél, mindenesetre Katit ennél jobb formába kell hoznia a hozzáértőknek.

  • principessa

    Végre eljutottam a videókig, persze, van még mit javítani, de Katinak így is nagyon örültem. Még alakulhatnak a hangok, de hát lenyűgöző, ahogy énekel, hiába, ezzel nem lehet mit kezdeni. 😀

    Ahol látszik a háttér, az szerintem nagyon jó, ha ilyen lesz, az teljesen klappolni fog, és a ruha is csinos. Ellenben nekem is a táncosokkal van gondom. Az hagyján, hogy ezek a mozgások sehogyan sem illenek a számhoz, kb. olyan érzésem van, mint a törököknél a ketrecbe zárt lánynál, de emellett totál összevissza mozognak és kő amatőrnek néznek ki. Mint az iskolás fellépők, akik „letudják” a mozdulatokat. Azok után, hogy a minap néztem újra a NOX döntős fellépését, és konkrétan sírva fakadtam a gyönyörűségtől a tánc láttán, ez még kiábrándítóbb. DE, lényeg a lényeg, ez még csak próba, kicsit össze kell rántani, hogy az egyes elemek (tánc, vokál, Kati hangja + mozgása) összeforrjanak. Én nagyon drukkolok nekik. 🙂

    Az meg igaz, hogy esélylatolgatás meg szorzószámítás ide vagy oda, az emberek nagy része csak a tévés közvetítést fogja látni.

  • Sanyi

    Igen Tacom teljesen igazad van!A táncosok valóban rontják a képet,egyszerűbb ruhák előnyösebbek lennének,de ezen már nem lesz változás.A vokalisták ruhái jók,és a led szerintem nem zavaró!

  • dezsike

    Kati a nyerő hajrá hajrá

  • Endhre

    Szerintem naon müvi lett…

  • Endhre

    Nem pozitív értelemben..

  • fairygirl

    Ott van öt táncos a színpadon és alig csinálnak valamit. Vagy csak én látom rosszul? Nekem ez így nagyon fura. Itt ez a jó kis ütős, táncos dal és alig van mozgás.

  • fairygirl

    Eddig csak itt ezen a kis videón néztem meg, de most megnéztem a youtube-on is teljes képernyőn. És nem értem, hogy jön a fiúk ufószerű futurisztikus ruhája Kati diszkódívás nőcis szereléséhez. Na mindegy, ezen már nem fognak gondolom változtatni. Viszont Kati ruhája nagyon szuper és jól áll neki.