Jövőre is lesz magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

Tudósító: Klész Imre
Forrás: quart.hu

Rákay Philip, az MTV intendánsa, programigazgató a Quart kérdésre elmondta, hogy “a Magyar Televízió a korábbi években több kiválasztási módszert kipróbált, az idén – elsősorban anyagi okokból – úgy döntöttünk, belső válogatás után jelöljük ki a magyar indulót. Ez természetesen nagyobb felelősséget rótt ránk, de a döntésünkért teljes mértékben és örömmel vállaljuk a felelősséget, bátran állíthatom: ma sem döntenénk másképp.” Ezt az igazolta, hogy “talán soha nem tapasztaltunk olyan széles körű szakmai és társadalmi összefogást és támogatást, mint most Wolf Kati és dala esetében. Százszámra kaptuk a leveleket nézőinktől, sőt külföldi rajongóktól, akik a rádiós premier után azonnal ezt a dalt szerették volna a versenyre küldeni. Így az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a magyar és a nemzetközi közönség, valamint a zenei szakma felsorakozott egy dal mögé, így végül sokkal könnyebben hozhattuk meg a végső döntést.”

A “Magyarország legelismertebb zenei szakértőivel” folytatott konzultáció után a Magyar Televízió vezetői Várkonyi Attila (DJ Dominique) projektvezetővel közösen hozták meg a döntést. “Minden olyan dalt meghallgattunk, amit a dalszerzők, előadók beküldtek, és azokat is, amelyeket nem küldtek el nekünk, de a rádiók már játszották őket, és a feltételeknek megfeleltek” – mondta a Quartnak Rákay Philip.

Az MTV intendánsa a jövőről ezt nyilatkozta: “Egyelőre kiértékeljük a történeteket, és ígérem, minél hamarabb meghozzuk a döntést a jövő évi versennyel kapcsolatban. Egy azonban nem lehet kérdés: 2012-ben is lesz magyar induló az Eurovíziós dalfesztiválon.” Ő maga egyébként, mint fogalmazott, “lelkes támogatója” annak, hogy publikus legyen az induló kiválasztásának folyamata.

227 Comments

szerintem gyors és angol nyelvű dalt kell küldeni jövőre, én Bereczki Zolira gondoltam, ő lehet hogy tudna csinálni egy jó előadást, amellett hogy tud egyszerre táncolni meg énekelni, és nem fullad meg közben.
Már csak egy dal kellene neki 😀

Amúgy hozzáteszem, hogy egy gyorsabb dalt én is szívesebben látnék 2012-ben. Nyelvnél pedig az idei volt a favorit! 🙂

Szerintem Tóth Gabi,Bereczki Zoltán,Polyák Lilla,Falusi Mariann,Ádok Zoli, meg Sp vagy caramel ha ők össze állnak:D Olyat énekelnének hogy be kerülnének 10000% a top 10…

Hát… Kati ruhája idén a 6. legrosszabb a mezőnyben… :S A Barbara Dex díjat Grúzia nyerte. Komolyan hihetetlen, hogy Kati ruháját rosszabbnak ítélték az emberek, mint a szlovén lányét…

Én csak annyit szeretnék, hogy ország vegye komolyan az Eurovíziót. Jó dolgok is kisülhetnek belőle. Ahogy Rákay Philip is mondta, abszolút országimázs volt az a jelenség, hogy a német lapokban magyar nyelvlecke jelent meg mellékletben, hogy ha valaki netán találkozik Katival, akkor tudjon neki köszönni/szerencsét kívánni stb.
Geszti is nagyon nagy okosságot mondott: kell, hogy legyen sztorija az indulónak, és a dalnak is.
Annyi a lényeg, hogy egy jó énekes/formáció menjen ki, és ne kelljen szégyenkeznünk. (Mint Ádok Zolinál . . .)

“a melegek megkajálják” rész miatt kérdeznék:
miért hozzák sok helyen összefüggésbe az Eurovíziót a melegekkel??? Nem értem, hiszen nem róluk szól, és nem is gondolnám, hogy kimondottan nekik szól.

Caramel biztos nem a tánctudásával,színpadi mozgásával venné le a közönséget a lábáról,de belőle olyan hang jön ami sztem kevés emberből,és hatással van a hallgatóra-nézőre egyaránt.
A Tóth Gabi pedig(már elnézést,de ez a személyes véleményem) inkább való egy rockfesztiválra,ahol félpucéran rohangálhat,mint egy eurovízióra.

Tóth Verának kellene írni egy hasonló számot mint amilyen Adele-től a “Someone like you”. Tuti továbbjutó lenne!

A youtube-on minden elődöntő es a döntő is fennt van, teljes hosszában igaz 6-7 15 perces részre szetszedve. Ja meg gondolom az SVT honlapján is fent van.

Lehet, hogy újra Wolf Katit kéne küldeni. Vagy Rúzsa Magdit, vagy őket ketten egy duettel! 🙂 Emlékezzetek csak, Dima Bilan is és Helena(görög énekesnő) is másodjára nyerték meg! 🙂 Ráadásul mostmár Rúzsa Magdi és Wolf Kati nevét is jól ismeri Európa! 🙂 Ehhez mit szóltok?

Tényleg valamilyen duett lenne a legjobb.Jó lenne Wolf Katit újra ott látni,de Bereczki Zoli és Zséda is felvennék a versenyt mindenkivel.Sőt a most futó csillag születik táncosait,vagyis az appril project vagy az everdance hihetetlenjó háttértáncával kellene megbolondítani,hiszen rengeteget számít az,hogy milyen a produkció,hogy necsak 3 emberke ugráljon ott a háttérben,azért ez csak egy tv-s műsor,amit több millió ember néz.

Én azthiszem 3 éve írtam Zsédának hogy induljon. Azt a választ kaptam vissza, hogy ő nem szándékozik ilyenen részt venni! 😛 Ilyen beállítottságú énekesre szerintem nincs is szükségünk! Aki képviseli hazánkat legyen optimista, vidám és higyjen abban, hogy sikereket tud elérni!

Elvileg készülőben van az új cd. Hát ha lesz rajt egy igazán jó szám tényleg meg kéne próbálnia még1szer.

És nem is lenne elzárkózva előle! Mert abban az Irány Düsseldorf című “felkészítő” műsorban valami olyasmit mondott, hogy ha megadódna neki a lehetőség, ő menne újra! 🙂 Wolf Katival tényleg mehetnének együtt! 🙂 Akkor MTV-TV2-RTLklub-Dunatv-n foglalkoznának elég sokat vele! 🙂 ha pedig úgy lesz, ahogy Philip említette érintőlegesen, hogy az előadóhoz keresnek dalt, ők ketten simán lehetnének! 🙂

sokan említették itt hogy menjen egy duó. Szerintem ez nem jó ötlet, mert most hogy duó nyert sok ország fog küldeni párost, és gyengíteni fogják egymást. Szerintem is menjen Kati megint 🙂

oké, ebben tényleg lehet valami! xD akkor menjen trió! x) de akár lehetne egy olyan is, mint a viva all stars, itt: Kati, Zoli, Csézy, Magdi, Szilvi, Gergő.
De igazából tök mindegy hányan mennek, csak legyen “alattuk” egy nagyon jó dal!

Szerintem csak 1 ember menjen, én jobban szeretem ha csak 1 énekes van előtérben, ő viszi a hátán az egészet, nem pedig hogy kiállnak mit tudom én 5-en abból 2 nem is tud énekelni csak azért van ott hogy kitöltsék a helyetxD
Mind1 szerintem szóló előadót küldjünk megint 😀

Miért van olyan érzésem, hogy valaki olyan fogja képviselni Mo.-ot jövőre, aki most eszünkbe se jutna 🙂

Kicsit túlságosan is egy körben gondolkodunk: megasztárosok, x faktorosok, aktuális kedvencek… ami nem feltétlenül baj, csak én ezek után jobban örülnék valami nagy meglepetésnek, amire senki sem gondolt, vagy kevés említés esett róla 🙂

Igazából az se lenne baj, ha valaki új jönne, akinek nincs semmi, vagy nincs túl sok zenei előélete, aztán az eurovízió által robbanna a magyar és európai köztudatba 🙂

Többféle megoldás lehet. Azonban szét kell választani a dolgokat: küldünk egy jó énekest, akik szeret az ország nagy része, vagy pedig küldünk egy “magyar Eric Saade”-t. A “magyar Eric Saade”-t nagyon sokan utálni fogják itthon, de tudjuk, hogy a tinilányok (szavazatai) csodára képesek . . .:)
El kell dönteni, hogy mi a cél: egy általunk minőségi produkciót küldeni és ezáltal tisztességesen helyt állni, vagy pedig jó helyezést elérni BÁRMI áron. Nem mindegy . . .

Én a tisztességes helytállásra szavaznék. Még akkor is, ha ezzel nem érünk el győzelmet vagy kimagasló eredményt. De legalább a lelkiismeret úgymond tiszta. Most is hiába végzett hátul Kati, de mégis európai top listákon van a dala és ezért ez is szép dolog.

Ez a bármi áron jó helyezést elérni, nekem kissé visszataszító…. olyan mint amit az azeriek csináltak, hogy mindenképpen meg kell nyerni az eurovíziót.

Amit én szeretnék: jó dallal, jó előadóval (vagy többel) tisztességesen, szégyenkezés nélkül színpadra állni, majd emelt fővel távozni onnan.

Akik egy jó dallal nálam szóba jöhetnek: Caramel, Tóth lányok, Wolf Kati, Rúzsa Magdi, Hooligans, Ákos, Janicsák Veca, Takács Nikolasz, Lakatos Yvette, Sebestyén Márta (?), Hien. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de van még sok opció.

szerintem rúzsa magdi lenne ezek közül a legoptimálisabb. neki van tapasztalata, és szép eredményt ért el, de nem lett első. bár ez hülyeség, de aki már egyszer megnyerte, az sose fogja megnyerni mégegyszer (lásd Dana International, vagy Lena), viszont aki először élmezőnyben volt, de nem nyerte meg, az mindig jól szerepel (pölö Vicky Leandros, vagy idén az a bosnyák manus). szóval ez az én logikám, ebbe pedig csakis rúzsa magdi illik bele; illetve friderika – de őt leköti a hitgyüli.:D sebestyén márta pedig egy nagyon jó ötlet, de sztem ő nem vállalná…

Szerintem egy előadónak sokkal nagyobb ereje lehet, mint kettőnek vagy háromnak. A lényeg az, hogy az embert általában egy ember “sztoria” jobban megragadja, mint ha többen vannak. A Bereczki Zolit azért favorizálom mert van már mögötte pár év rutin és most ebbe a duett műsorba megmutatta h Jackot is zud énekelni, amit valljuk be nem mindenki tud. Egyébként csak egy kis youtube keresgélés: http://www.youtube.com/watch?v=EgNT3BdmXvE …kicsit jobb, mint a Vastag Csaba 😛

én nagyon szeretném ha tóth gabi menne 2012-ben ő egy nagyon jó előadó egyedi hang és tökéletes színpadi megjelenése van.

Abszolút jó választás lenne ő is és jó dalai vannak ha még 1 fokkal jobbat összeraknának neki mint amúgy…ha NF-et rendez az MTV akkor neki mindenképp kell írni mert úgy tudom hogy szeretne is menni

Tóth Gabival semmire sem mennénk, ugyanis egy az egyben Poli Genova- Na Inat jut róla eszembe, ami nem aratott nagy sikert.
Az összes dala egy kaptafára való. Neki nem örülnék.

Szerintem Poli Genova gyenge volt! (Szerintem!!!)
Meg az a szám sem az a húú de…
Tóth Gabi tisztesen megállná a helyét! Neki ott van a “dög” a hangjában és az előadásmódjában is!
Az X faktoros produkciója is valami … jó volt! Minden kis gesztusát érezni lehetett! Benne ott van jócskán az a plusz ami Poliból hiányzott!
http://www.rtlklub.hu/xfaktor/video/105623

Teljesen egyetértek. Ráadásul Tóth Gabinak élőben nem az igazi a hangja, sajnos.
És nem lenne jó, ha megint egy izgulós énekest küldenénk (NOX Szilvi, Kati…)

Én meg remélem h a Tóth Gabit nem küldik, mert feláll a hátamon a szőr hacsak meglátom. A nővérének van hangja, mondjuk azt se küldeném, de a Gabi meg csak nyivákol, bocs ha durva voltam.

Comments are closed.