Jövőre is lesz magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

Tudósító: Klész Imre
Forrás: quart.hu

Rákay Philip, az MTV intendánsa, programigazgató a Quart kérdésre elmondta, hogy „a Magyar Televízió a korábbi években több kiválasztási módszert kipróbált, az idén – elsősorban anyagi okokból – úgy döntöttünk, belső válogatás után jelöljük ki a magyar indulót. Ez természetesen nagyobb felelősséget rótt ránk, de a döntésünkért teljes mértékben és örömmel vállaljuk a felelősséget, bátran állíthatom: ma sem döntenénk másképp.” Ezt az igazolta, hogy „talán soha nem tapasztaltunk olyan széles körű szakmai és társadalmi összefogást és támogatást, mint most Wolf Kati és dala esetében. Százszámra kaptuk a leveleket nézőinktől, sőt külföldi rajongóktól, akik a rádiós premier után azonnal ezt a dalt szerették volna a versenyre küldeni. Így az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a magyar és a nemzetközi közönség, valamint a zenei szakma felsorakozott egy dal mögé, így végül sokkal könnyebben hozhattuk meg a végső döntést.”

A „Magyarország legelismertebb zenei szakértőivel” folytatott konzultáció után a Magyar Televízió vezetői Várkonyi Attila (DJ Dominique) projektvezetővel közösen hozták meg a döntést. „Minden olyan dalt meghallgattunk, amit a dalszerzők, előadók beküldtek, és azokat is, amelyeket nem küldtek el nekünk, de a rádiók már játszották őket, és a feltételeknek megfeleltek” – mondta a Quartnak Rákay Philip.

Az MTV intendánsa a jövőről ezt nyilatkozta: „Egyelőre kiértékeljük a történeteket, és ígérem, minél hamarabb meghozzuk a döntést a jövő évi versennyel kapcsolatban. Egy azonban nem lehet kérdés: 2012-ben is lesz magyar induló az Eurovíziós dalfesztiválon.” Ő maga egyébként, mint fogalmazott, „lelkes támogatója” annak, hogy publikus legyen az induló kiválasztásának folyamata.

Comments

227 hozzászólás a(z) “Jövőre is lesz magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon” bejegyzéshez

  1. Marcsi avatar
    Marcsi

    Janicsák Veca simán megállná a helyét.