Düsseldorf 2011: a nagy döntő napja

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Hát eljött a nagy nap: ma este 21:00-től Eurovíziós Dalfesztivál, a nagy döntő 25 ország részvételével, közben az ötös Wolf Katival, akit nagyon sokan szeretnek itt az arénában és a sajtóközpontban is, sokféle kritikát kapott a magyar produkció az elmúlt napokban, de végül csak bejutott a döntőbe. A Magyar Televízió bemelegítő műsort készít a verseny előtt, így a lottósorsolás után, 20:25-től már érdemes a tévé elé ülni.

A mai este fellépői:
1 Finnország
2 Bosznia-Hercegovina
3 Dánia
4 Litvánia
5 MAGYARORSZÁG
6 Írország
7 Svédország
8 Észtország
9 Görögország
10 Oroszország
11 Franciaország
12 Olaszország
13 Svájc
14 Nagy-Britannia
15 Moldova
16 Németország
17 Románia
18 Ausztria
19 Azerbajdzsán
20 Szlovénia
21 Izland
22 Spanyolország
23 Ukrajna
24 Szerbia
25 Grúzia

Előreláthatólag vasárnap délután fogjuk megtudni az elődöntőkön kiadott pontokat. A zsűri szavazásokról csak kiszivárogtatások vannak, de ezeket nem lehet közreadni.

899 Comments

Petra: kepzeld, itt eloben a sved dalt sokkal jobban elveztuk! Kati eleg verszegeny volt hozza kepest (is).. az a baj, hogy ti mind csak tv-ben lattatok, eloben mas a feeling, de hiaba magyarazom, ugysem ertitek.. legkozelebb nezzetek eloben… 🙂

Nem hiszem, hogy énekileg mi lettünk volna a leggyengébbek. MEg sehogy se. OK, ne az első hely, de miért ennyire a vége? Egyáltalán miért utálnak bennünket ennyire? Bántottunk valaha is valakit? Talán inkább mi óvtuk fél Európa hátsóját a töröktől tatártól stb. Egyszerűen nem értem. Szomorú, hogy így működik ez a dolog. Olyan rossz bízni mindig abban, hogy idén talán másképpen lesz, pláne egy ilyen dallal, aztán a végén rádöbbenni, hogy Európa nem változott semmit, mi gondoltunk túl sokat róluk. Hát ez van, mi mások vagyunk mint ők, és ezt valahogy nem tudják tolerálni. Talán mi másra vagyunk hivatottak, és ha van igazság, valahol sokkal magasabb szinten majd megkapjuk a jutalmunkat. Na jó, ez már nagyon eltávolodott az eredeti témától, de hát ez így van sajnos. Nem csak az eurovízióval. Mélységesen csalódtam ma, de hát ez van. Katit szeretjük, ezt is túléljük. De azért jó lett volna örülni 🙁

fúúúúú ez kész!
persze gratulálok Azerbajdzsánnak tényleg megérdemelték!
de ez mi volt nem hogy TOP3, de még TOP10 sem! csak a 22. hát köszönjük Európa szégyen….de valahol ezt vártam és NEM CSALÓDTAM EURÓPA!!!! hát tényleg ennyire utáltok minket? én sosem hittem volna, de ez az egész ezt is bebizonyította…..
aki azt mondta hogy ne éljük bele magunkat, hogy meg nyerhetünk annak most maximálisan igazat adok! én hatalmasat koppantam….
ezek után tényleg ne is indítsunk senkit sem soha-soha-soha többé ennyit ér az Eurovízió? Moldova, Görögország, Románia … pfff szánalom
hatalmasat csalódtam Lengyelországban, de attól még szeretem őket
nagyon szomorú vagyok …… de legjobban Katit és magunkat sajnálom! Feel your heart beat….hát az enyém most darabokban

Kedves jolci!

Nincs abban semmi probléma, hogy mi nem adtunk a finneknek. Ha nem tetszett az embereknek, akkor ne adjunk. De pont magaddal kerülsz ezzel ellentmondásba, mert felháborodsz, hogy a SZU egymásra szavaz (ebben persze természetesen igazad van, engem is felháborít), akkor ne várd el, azt sem, hogy ha a finnek ránk szavaznak, akkor nekünk is rájuk kell…

Lilien: oké, köszi, felfogtuk. Igazán örülünk hogy neked módodban állt élőben megnézni, én a helyedben nem is pazarolnám az időt erre a fórumba, amúgy is szerintem már tart az azeri buli biztos várják az ünneplő tömeget….

ha annyira képzetlennek és felkészületlennek gondolja egy pár ember Katit,el lehet fogadni,hisz mki mást gondol,de akkor merem ajánlani Bereczki Zolit, Dolhai Attilát, Feke Pált és meg sorolhatnám.De én Katival és a hangjával is meg vagyok elégedve csak lehetne néha biztosabb .Köszönöm Kati és a továbbiakhoz sok sikert kívánok!

Én úgy gondolom, hogy az emberek nagy része aki szavazott, nem itt a döntő alatt döntötte el, kire fog szavazni, hanem már előtte is nagyjából tudta. Szóval itt nem a mai teljesítmény lett értékelve. És senki nem állna hozzá ilyen negatívan, ha nem dícsérték volna jobbra-balra a magyar számot. Szerintem ez a felháborító. Európa vett egy 180 fokos fordulatot. Sokan beleélték magukat, hogy sikerülhet egy jó helyezés, mind ahogy én is, és pont ezért szar a dolog.

Kyp: egyetértek….
az egy dolog hogy nem szerették a számot, nem tetszett Európának… de akkor nem kellett volna az elmúlt időszakban úgy tenni, mint aki odavárja a top10-be és nem hiszem hogy ezt a magyarok találták volna ki…. kicsit becsapva érzem magam… de legalább újra értelmet nyert a “hiszem, ha látom” mondás….

1. elődöntőben az alábbiaktól kaptunk pontot:

12pont: Finno.
10pont: Szerbia, Spanyolo., Egyesült Királyság
7pont: Izland
6pont: Horváto., Töröko.
5pont: Görögo., Norvégia
1pont: Málta

Csak tudnám, hogy hová tűntek ezek a szavazatok. Pl. Egyesült Királyságtól, a döntőben 0 pont…?

Nekem is ez a legszarabb az egészben: ha végig semleges lett volna Kati és a dal, akkor nincs felfokozott izgalom, várakozás, stb. De ez a magasba emelés, majd hirtelen leejtés nagyon szar érzés.

Ez az amikor egy országgal semmi jó nem történik. Aztán egyszer beetetik őket, hogy most mutathattok valamit, jók vagytok, aztán inkább még jobban beletuszkolják őket a “lébe”.

Holnap majd leírom a véleményemet részletesebben, na és persze a top10-es listámat. De most inkább lenyugszok, és alszok egy jót! Tegyetek így Ti is! Jó éjszakát!!!

Gratulálok a stylistnak, és a koreográfusnak (szerintem jobb lenne mindenkinek ha ezek a kontárok a jövőben inkább disznóólat takarítanának).
Ezúton szeretném megköszönni lengyel és szlovák testvéreinknek (az utóbbiak elmehetnek a jó édes…) a MÉRHETETLEN mennyiségű szavazatot. Példát vehetnének a Finnektől(respect).
Köszönet a Szerbiából és Romániából érkező szavazatokért! Katinak a legnagyobb tisztelet(nem ő tehet róla, hogy így alakult)

ETI nálad a pont! Moldova tökéletesen megérezte, és cinikusan bemutatta, miről szól ez az egész:) Valljuk be, itt negyvenhárom javában ízléstelen dal versengett az elfajzott értékrendű, illetve leginkább értékrend nélküli nézők szimpátiájáért. Én sokkal inkább egy show-nak fogtam fel ezt az egészet, mint zenei vetélkedőnek, mert zeneértékileg egytől-egyig a bányászbéka fenekét súrolták, alulról. A magyar dalnak, mivel magyar vagyok én is szurkoltam, mi több, szavaztam is rá, de sohasem lesz a kedvenc, de még a hallgatott számaim között sem (még, ha a tingli-tangli számok közül a jobbak közé sorolnám én is). Ha valóban olyan sikeres volt a dalunk az európai hallgatóság körében, mint , ahogy azt beharangozták, akkor az aktuális helyezés ellenére ugyanúgy megfogják hallgatni otthon a youtube-on, mp4-en, ecetra… Ami Katit illeti, „elvesztett” egy versenyt és megnyerte egy ország szimpátiáját… Sok magyar popzenész szeretne ilyen „vesztes” lenni. Amíg egy Charlie az utolsó helyezést éri el egy Eurovíziós Dalfesztiválon, addig nem is kell komolyan vennünk 🙂 Jó éjszakát mindenkinek!

Szerintem jó lenne a finnektől valamilyen módon megköszönni a 12 pontot, ha már mi nem adtunk nekik egyet sem…

Gyerekek, el ne higgyétek, hogy Szlovákiából egy magyar se szavazott! Itt valami mocskos nagy disznóság van a háttérben, szerintem manipulálták az eredményeket.

Azerbajdzsán szó szerint szar volt, nálam az utolsó harmadban végeztek volna.
Nem szeretem Svájcot, de egy egész jó produkcióval utolsók lettek, furcsa.
Az osztrák csaj is jó volt, szintén hátul végzett.

Tényleg ciki, hogy a finnek semmit sem kaptak tőlünk, valószínűleg jövőre már tőlük sem kapunk.

Kati ne búsulj, ennek az eredménynek semmi köze a produkciódhoz!

1. Bejutottunk a döntőbe. Ez utoljára 2007-ben sikerült. Nincs szó buktáról. Wolf Kati erre az ismertségre karriert építhet (most még többen is összefognak mögötte “csakazértis” alapon).
2. Tényleg hamiskás volt az ének, a színpadképből is többet ki lehetett volna hozni, kis tánc esetleg nem ártott volna, de régóta nem volt ilyen jó dalunk. Viszont:
3. Az Eurovíziós Dalverseny nem komoly zenei verseny, hanem egy megalomán giccsfesztivál.
4. Az Eurovíziós Országverseny pedig egy külön dolog, a kettőt akár egymástól függetlenül is szervezhetnék. Vajon miért nem szavazódarabszám szerint működik a dolog, ha annyira az “integrált Európa” víziójáról van szó?
A zsűris dolog pedig annyit ér, hogy konstatálhatjuk: lám-lám a szakmai zsűri is pont a szomszédos ill. rokon népeket találja jónak.
5. Magyarország egyszerűen “elfelejtődik”. Olyan nincs, hogy negatív szavazat. Egyszerűen nem ismernek minket eléggé (“országimázs”).

Már máshol is leírtam de ide is beteszem, mert már többen említették azt a bizonyos szakmai zsűrit! Amit idén nem tudok hova tenni!

Összesen 10 országtól kaptunk pontot, pedig állítólag egész Európában imádják Kati dalát. A németektől rádiós díjat kapunk, de egy pontot sem?? Nekem ne mondja senki, hogy az erdélyi és vajdasági magyarok szavaztak és a felvidékiek meg nem.Ez nem igaz!! Ne felejtsük el, hogy Szlovákiában népszámlálás van, ahol lényeges kérdés, hogy hányan vallják magukat magyarnak, majd biztos megengedik, hogy pontot adjanak a magyaroknak, ne adj isten sok pontot!!
De több ország van ahonnan igenis kellett volna pontot kanunk az előzetesek alapján, nekem meggyőződésem, hogy nem a szavazókon hanem a szakmai zsűrin múlott ez. A kérdés az csak, hogy miért??

Az észt lánnyal mi van? én nem szerettem a dalt! de utolsó előtti (Anna Rosellini előtt!) úgy h jobb helyre várták mint minket!

Arról meg nem is szóltam, hogy kvalitásokat nézve talán a szlovén lány volt még olyan jó mint Kati más senki. … Tényleg nem értem m alapján pontoz az a zsűri.

És a svéd gyerek -aki énekelni nem tud! – 3. tudott lenni egy szinte ugyanolyan dallal mint az orosz aki azzal 16. lett. mi van??

Fáj az eredmény ez kétségtelen. El kell fogadni, úgysem, lehet mit tenni de akkor is fáj.

Mindezek ellenére büszkék lehetünk a magyarokra mert a lehető legjobbat hozták ki magukból vasárnap, jobbak voltak mint az elődöntőben!! Személy szerint büszke vagyok rájuk, szeretem őket!!

Ám lehet, hogy most egy időre elment a kedvem az euróvíziótól, még szerencse, hogy csak egy év múlva lesz megint!

svéd dal erősen hasonló az orosszal, az egyik 3. a másik 16. …

Ugye elvileg 50-50%-ban dönt a szakmai zsűri és a nézők. Jó lenne ha azt is nyilvánosságra hoznák, hogy mennyi pontot adott a zsűri és mennyit a nézők.

Comments are closed.