Düsseldorf 2011: a nagy döntő napja

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Hát eljött a nagy nap: ma este 21:00-től Eurovíziós Dalfesztivál, a nagy döntő 25 ország részvételével, közben az ötös Wolf Katival, akit nagyon sokan szeretnek itt az arénában és a sajtóközpontban is, sokféle kritikát kapott a magyar produkció az elmúlt napokban, de végül csak bejutott a döntőbe. A Magyar Televízió bemelegítő műsort készít a verseny előtt, így a lottósorsolás után, 20:25-től már érdemes a tévé elé ülni.

A mai este fellépői:
1 Finnország
2 Bosznia-Hercegovina
3 Dánia
4 Litvánia
5 MAGYARORSZÁG
6 Írország
7 Svédország
8 Észtország
9 Görögország
10 Oroszország
11 Franciaország
12 Olaszország
13 Svájc
14 Nagy-Britannia
15 Moldova
16 Németország
17 Románia
18 Ausztria
19 Azerbajdzsán
20 Szlovénia
21 Izland
22 Spanyolország
23 Ukrajna
24 Szerbia
25 Grúzia

Előreláthatólag vasárnap délután fogjuk megtudni az elődöntőkön kiadott pontokat. A zsűri szavazásokról csak kiszivárogtatások vannak, de ezeket nem lehet közreadni.

899 Comments

Lehet, hogy mi tévedtünk és ide nem jókat kell küldeni, hanem az esélytelenek teljes nyugalmával bejutni és megnyerni???? hm???

Azt hittem hogy idén talán tényleg a dalt is értékelik egy DALVERSENYEN, de sajna nem így van, és ez nem is fog változni SOHA. Ez politika és szimpátiaszavazás, semmi más. Kicsit hamisak itt a legvégén az azeriek, vagy nem?

jövőre Király L. Norbit küldjétek az majd megnyeri..-.-” annyira mondták milyen jó aztán az utolsók között van..szégyen..

hogy én mennyire vártam ezt a napot vagy két hónapon keresztül…. most meg bízom benne hogy reggelre nem nagyon fogok rá emlékezni….

Mi küldhetünk bármit, úgyis mindig a végén leszünk. Kati mindent megtett. Top10-ben biztos voltam, 7-10 közé vártam, de ez…szomorú. De legalább nem a beképzelt svéd nyerte….És sok esélyes is, mint mi nagyon rosszul zártuk ezt a dolgot.

Nem értem azt a sok hírt, hogy imádják a Kati dalát, meg megnyerjük, meg ilyen és olyan szavazáson nyertünk, youtube-on is csak mi magyarok értük volna el a hatalmas nézőszámot??!! Még a környező országok se szavaztak Katira….

azért nem szavaztak a magyarokra, mert mindenki utál minket és nem akarják, hogy ilyen szar kis ország nyerjen

Na csókolom, csókolom!
Hol vannak a délután engem fikázók és a hozzáértésemre cinikus, pikírt megjegyzéseket tevők, hm?

Szánalmas az egész Eurovíziós Dalfesztivál szavazási rendszere… Amíg nem szakadunk szét 10 tagállamra, addig semmi esély… Menjen Európa a francba. Ki a fenét kell kiküldenünk, hogy esélyünk legyen??? A VÁLASZ: bárkit küldünk ki, semmi esély… De azért szép volt Kati!!! És még mindig jobb, hogy Azerbajdzsán nyert, mintha a svéd SP nyert volna…

Mi??????????? Mingyár öngyilkos leszek! OLASZORSZÁG MÁSODIK????? Hol élünk? Mi történik itt? Te jó…! Azeri győzelem? Hát ez van esélyesek voltak.

Szóval 22. … Nem jó. 53 pont: nem rossz. 12 Finnektől? : JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Ott fenn nem bolondultak még meg. De az olaszok……..

szerintem ez politika… és minket nem nagyon szeretnek ebből kifolyólag…vagy ha tévednék kérek vki magyarázza meg hogy mi történt,h ne gondoljak rosszat a Európáról

mondtam en, hogy ne eljetek bele magatokat semmibe es ne legyetek elfogultak, mert nagyot fogtok koppanni.. hat tessek! 😛 Kati a fasorban sincs.. 🙂 viszlat jovore Bakuban 🙂 jo ejt! 🙂

hát igen…és az eurovízió még véletlenül se Európában lesz! 😉 nem baj…Kati mindent megtett…Európának nincs füle aztán ennyi 😀

Fel lehetünk háborodva, hogy mindenki a szomszédjára szavaz, csak egy valamit nem veszünk észre, hogy egyedül mi nem szavazunk magunkra a szomszédból 😀 Az, hogy Felvidékről egyetlen egy szavazatot sem kaptunk, ahol az egyik, ha nem a legnagyobb magyar kisebbség él, szerintem innentől kezdve nincsen miről beszélnünk… 43 országból kb. 6-7 tett be minket egyáltalán az első 10-be. Ez azt jelenti, hogy nem tetszett senkinek annyira a dalunk, hogy szavazzon is rá 🙂

Until the Final of the 2011 Eurovision Song Contest, the detailed results of both Semi-Finals were not revealed in order not to influence the voters. Now the rankings of the First and the Second Semi-Final are known:
First Semi-Final

1. Greece
2. Azerbaijan
3. Finland
4. Iceland
5. Lithuania
6. Georgia
7. Hungary
8. Serbia
9. Russia
10. Switzerland

Second Semi-Final

1. Sweden
2. Denmark
3. Slovenia
4. Romania
5. Bosnia & Herzegovina
6. Ukraine
7. Austria
8. Ireland
9. Estonia
10. Moldova

RIVGOS: Azért mások sem táncolták magukat halálra, sőt volt aki 12 hellyel előrébb került és még ennyit sem mozgott….Tehát a süket és a csengő dolog azért nem volt annyira felesleges :))))) Bocs 🙂

Comments are closed.