A Der Spiegel nem írt magyar transzvesztitákról

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

A sajtóközpontban áramlanak a hírek az újságírók között, megemlítettem az egyik német lap újságírójának a legújabb magyar szenzációt, hogy Wolf Katit transzvesztitához hasonlítják Németországban. Két cikket lehet találni Katival kapcsolatban a spiegel.de-n. Az egyikben Kati úgy néz ki mint egy hajas baba, és a Szex és New York főszereplőjére van benne utalás. A másikban pedig azt írják, hogy ennek az Eurovízió-slágernek a legerősebb pontja a dalszöveg, melyben a kétgyermekes családanya vívódását hallhatjuk az élet útvesztőjében, ami megadja a dal érzelmi töltetét.

 

A neve úgy hangzik, mintha Németország egy kevésbé ismert helyéről érkezett volna a versenyre (egy Hoyerswerda nevű országrész van itt megemlítve, ami talán egy német szólás, nem lehet igazán lefordítani magyarra). Az egyik német újságíró azt mondta, hogy valószínűleg félreértés lehet az elkészült magyar cikk hátterében. Mi is közreadtunk korábban egy újságrészletet fotón, amiben Wolf Katinak szenteltek egy fél oldalt, Ő volt az egyetlen aki ilyen nagy felületet kapott a lapban a többi versenyző közül, szóval én nem tapasztalok bármiféle negatívumot. A két kérdéses cikk itt, németeseknek ajánlott.

http://www.spiegel.de/kultur/musik/0,1518,762195,00.html
http://www.spiegel.de/kultur/musik/0,1518,761608-5,00.html

10 Comments

Wolf Kati nem kapott pontot Szlovákiából, mert nem lehetett szavazni. A megadott telefonszámokra nem tudtam sms-t küldeni. 3x is megpróbáltam. Szerintem nem csak egyedül voltam így vele… Sajnos.

Baromság hogy nem lehetett Szlovákiából szavazni, én gond nélkul kuldtem egy sms-t. Talán a telefonod volt rossz vagy nem volt térerod…

Kati csodálatos volt! Én nagyon sajnálom… Akkor nem is lenne gond ha nem lett volna kikiáltva, hogy az első tízben benne lesz. Kati nagyszerű énekes, a dal jó, úgy látszik Európával van valami baj…talán nem csípik a magyarokat? Köszönet a Finneknek és a székelyeknek!!! Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság pedig úgy tűnik mintha kifogyott volna a magyarokból…sajnálatos

Baromság az egész.

A legjobbak a végén, a suarok az elején.

Kalap szar ez a vízió, soha nem nézem többet.

Mocskos pöcs”haver” országok egymásra szavaznak, akár szarhatnának is a színpadon, az is többre lenne pontozva mint Kati.

A szavazás közepén ki is kapcsoltam a TV-t.

Hat nekem is hasonlo a velemenyem errol az egeszrol, azok a gagyi szarok nyertek a jol felepitett jo hangu enekesekkel szemben!! en meg svajcot tartottam eselyesnek de hat o is hol maradt hatul!!:(

Hát igen, mi magyarok mindennel így járunk, szarnak a fejünkre!Az egyetlen ország amelyiktől 12 pontot kaptunk Finnország volt.Nekem akkor kerekedett el a szemem amikor láttam hogy a finnek egyetlen pontot se kaptak tőlünk. Hát így vagyunk mi büszkék a finn-magyar rokonságra. Nem baj legközelebb tőlük is 2 pontot kapunk, mint az osztrák sógoroktól!

Emőke azt írtad Kárpátaljáról nem szavaztak Magyarországra, pedig ez nem igaz.Ha láttad a döntőt akkor Magyarország kapott Ukrajnától 4 pontot.Sajnos egy 40 milliós országban,mint Ukrajna van 160 000 magyar, mégis mire számítottál?

Pedig én imádtam az a kis finn gyereket*.* Olyan szépséges volt az a produkció…egyszerű, de mégis tökéletes:)

Comments are closed.