Düsseldorf 2011: a nagy döntő napja

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Hát eljött a nagy nap: ma este 21:00-től Eurovíziós Dalfesztivál, a nagy döntő 25 ország részvételével, közben az ötös Wolf Katival, akit nagyon sokan szeretnek itt az arénában és a sajtóközpontban is, sokféle kritikát kapott a magyar produkció az elmúlt napokban, de végül csak bejutott a döntőbe. A Magyar Televízió bemelegítő műsort készít a verseny előtt, így a lottósorsolás után, 20:25-től már érdemes a tévé elé ülni.

A mai este fellépői:
1 Finnország
2 Bosznia-Hercegovina
3 Dánia
4 Litvánia
5 MAGYARORSZÁG
6 Írország
7 Svédország
8 Észtország
9 Görögország
10 Oroszország
11 Franciaország
12 Olaszország
13 Svájc
14 Nagy-Britannia
15 Moldova
16 Németország
17 Románia
18 Ausztria
19 Azerbajdzsán
20 Szlovénia
21 Izland
22 Spanyolország
23 Ukrajna
24 Szerbia
25 Grúzia

Előreláthatólag vasárnap délután fogjuk megtudni az elődöntőkön kiadott pontokat. A zsűri szavazásokról csak kiszivárogtatások vannak, de ezeket nem lehet közreadni.

899 Comments

És aki azt mondja, hogy 10 felé kell egy országnak szakadni, hogy nyerjen, azoktól azt kérdezem, még hány felé szakadjunk, hogy nyerjünk, tényleg??? Elviekben a határon túli magyarság most előnyt jelentett ebben a versenyben, a gyakorlatban ez két dolgot jelenthet, vagy vészesen fogyunk és már nem is létezik magyar kisebbség, vagy csak szimplán b*szunk felemelni a telefont, mert, a ha a pénztárcánkat kell terhelni, akkor azért annyira nem számít, hogy magyarok vagyunk 🙂 Mindenesetre én 5 fontot azért csak azért is elszavaztam a magyarokra innen Skóciából.

Legyen ez ébresztő mindenkinek, aki lázas delíriumában azt hitte, hogy Európa befogadta magába a Kárpát-medencét. Egyedül vagyunk a kontinensen, legfeljebb csak pár odadobott sms-t kapunk egy politikailag elfogult giccsparádén egy – talán a rokonság okán – valóban baráti nemzettől: a finnektől. Tudni kell, hol a helyünk, és azt is tudni kell, hogy csakis EGYMÁSRA számíthatunk; amíg ez nem lesz másképp, Európa szemében gyengék leszünk.
Amúgy meg ne aggódjatok: a rengeteg kaukázusi olajmező segítségével a németeknél is pompázatosabb show-t produkálnak jövőre az azeriek Bakuban
Ja, és jövőre maradjunk inkább itthon. több pénz marad. Egyébként grat Katinak, nem rajta ment el.

Európának nincs füle? Döbbenet. Katinak gratulálok. Énektechnikailag, zenei felépítésben, szövegben sokkal jobb volt, mint amit a helyezése mutat. Én az első 5 helyezés valamelyikében reménykedtem. Ez a dalfesztivál nem a dalokról szól, hanem országszimpátiáról. Kell nekünk ezen részt venni?

Najó nekem ebből elég volt mára, ezt rohadtul emészteni kell, mert szerintem nem nagyon voltunk olyanok akik elhittük, hogy nyehet Kati de a 22. hely … k****ra nem reális. És nem is nagyon értem, hogy hogyan lehet, 10 országtól kaptunk csak pontot, olyan országoktól nem kaptunk semmit akik egészen eddig istenítették Kati dalát. Elődöntőben elöttünk a Görögök (1. helyen!!!!) Izland? (jó mondjuk őket mi toltuk az tuti 🙂 ). Az elődöntőben Szerbia mögöttünk, most meg ennyire elöttünk.

Ez az este tipikus WTF!!!!

Kedves Debug! Azon én is meglepődtem, hogy egyes szomszédoktól (lsd. Szlovákia) egyetlenegy pontot sem kaptunk… Elég szánalmas szerintem, pedig tőlük nagyon vártam. De hát biztos mindennek megvan az oka…

nem tudom, hogy kozuletek ki van itt meg dusseldorfban rajtam kivul, azt sem tudom, hogy ti mit lattatok, illetve hallottatok tv-n keresztul, de itt eloben tenyleg nem Kati volt a legjobb.. tul sokat kepzeltetek bele ebbe a vukos lanyba…..

Genius, kedves! Az eurovíziós dalversenyre nem árt, ha olyan valaki megy, aki a jó dalt el is tudja énekelni lehetőleg nem hamisan, nem bizonytalanul, ugyanis ez nem a hazai megaszar, vagy mi a túró, hanem egy nemzetközi megmérettetés, yes. Ma este előadóként a leggyengébbek között voltunk. Ez van. A látványról meg már délután elmondtam, amit akartam. Sajnálom, hogy megint igazam lett. Legutoljára akkor vertem itt ki a biztosítékot, amikor azt mertem írni Csézi “művésznőről”, hogy zuhanóesésben fog kirepülni. S lőn. Úgyhogy lehet továbbra is szórakozni a hozzáértésemmel. Jó éjt!

Fúúúj.. a legrosszabb Eurovízió a történelemben. Ilyen unalmas és hamis dal nyert… Röhej az egész, jövőre ezerszer meggondolom, hogy nézzem-e ezt a szánalmas cirkuszt… 🙁 Pedig eddig nagyon szerettem, de ez betett. De nincs miért szégyenkeznünk!

Sokkal jobbak voltunk most, mint az elődöntőben, igazságtalan a helyezés.
Egész jó kis társaságban vagyunk ott a végén…
Az eleje elég gáz.
Idén előreléptünk, a siker 2 komponense megvolt: a jó dal és az előadó karizmája. Amiben javulni kell az összes többi: showban, koreográfiában, ötletekben, táncosokban, vokálosokban, promócióban, angol tudásban, és igen az énekes hangjainak biztonságában.

Hát, jah, ez politikai és európai számháború volt… Csak a mi számunkat már az első 20 percben kimondták… Na, mentem aludni és elfelejteni ezt az esti “mókát”. Sziasztok. Jó éjt mindenkinek…illetve valamilyet…

Visszaolvastam… RIVGOS: értelek. nincs ezzel gond… de akkor miért nem Te mentél????? :))) BOcs ez túl magas labda volt 🙂

sokadszorra ismet beegtunk, miert nem lehet ezt elfogadni..? Katinak nem jó a hangja, irritalo fejhang, nehol hamis, bizonytalan… ugyanez volt vele a baj az x-faktorban is..

A valós eredmény nem a versenyen dőlt el. Az, hogy nem egy szavazáson Kati nyert, hogy esélyesnek tartották sokáig, hogy youtube-on a dalának a nézettsége a top3-ban volt, az összes dal közül, igazából ezek számítanak, nem az, ami most a versenyen történt, mert ez …egyáltalán nem azt tükrözte, hogy mit szeret Európa…

és az durva, hogy az első elődöntőből Málta lett volna az aki továbbjut, a másodikból meg Belgium. mindketten 11.ek lettek.

Amíg ilyen és ehhez hasonló fórumokon magyar nyelven úgy beszélgetünk egymással, hogy “ti” és “mi”, amíg ilyen hangvételű kommentek születnek, addig ne várjunk jót se magunktól, a szomszédból meg pláne ne.
Katiban viszont azt is szeretem még a hangján kívül, hogy valószínűleg sokkal bölcsebben fogja ezt az egészet kezelni, mint mi itt.
Egyébként nálam sem Azerbajdzsán volt a nyerő, messze nem. 😉 – Hanem Moldova. :)))

Na,hát ez is csak politika.
Szégyen és gyalázat,hogy a Szovjetúnió országai egymásra szavaztak és ez döntötte el a versenyt.
Hogy a fenébe lehet ezt megengedni?
A szégyenhez még az is hozzátartozik,hogy mi egyetlen szavazattal sem támogattuk a Finneket,pedig tőlük kaptuk a legtöbb pontot.

Egy dal se került a Top10-be a kedvenceim közül. Szegény osztrákok, egy pillanatig el is hittem, hogy akár a mezőny elejére is kerülhetnek, annyira jól sikerült az előadásuk. Csak egy kérdésem lenne: A zsűri mégis mennyit számított az idei versenyen??? Mert, hogy nem akadályozták meg a szimpátia szavazást, az biztos. Nem lepődnék meg, ha franciák és a britek visszalépnének.

Comments are closed.