Bukmékerek 2011-ről: most Észtország vezet

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kXFGFCRV3z0[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: oddschecker.com
Videón: a jelen állás szerinti győztes

A 22 fogadóiroda oddszait szemléző oddschecker.com már napok óta átlagolja a fogadóirodák tippjeit az idei Eurovízióra. Eddig Franciaország vezetett. Most, hogy vége van a delegációvezetők találkozójának és minden dal ismert, Észtország vette át a nyerő pozíciót. A franciák a második helyen vannak, Svédország pedig feljött a harmadik helyre. Magyarország sokáig a 10. helyen volt, most egyet lépett előre.


A fogadóirodák közül 6 még nem adta közre tippjeit, és ahogy közeledik a verseny, úgy változhat a lista. Igaz, hogy a végeredményt soha nem tudja senki sem pontosan megtippelni, az oddschecker.com már több éve biztosan mutatja a verseny előtti hetekben, hogy ki lesz a győztes. A jelenlegi top 10: Észtország, Franciaország, Svédország, Norvégia, Nagy-Britannia, Németország, Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán, Magyarország, Oroszország.

127 Comments

A Dánok lehet hogy már nem emlékeznek arra a dalra…
De most mégis mit gaondolhatnak az oikonál,ezt?:

Rácz Gergő: Keresek valami ismeretlen dalt aztán beadom Wolf Katinak!
Rakonczai Viktor: Ez egy nagyon jó ötlet!
R.G.:Á itt van ez a spanyol, ez jó lesz!
R.V.:Igen kicsit alakítsuk át aztán kész is van!

Nos akkor üzenem a cikk IQ-bajnok írójának aki minden bizonnyal imádja a magyarokat hogy TÉVED!!!!!
Ennyi erővel: Brühühű a norvégok lemásolták Shakirát!

Legközelebb meg azért akarnak majd kizárni mert a próbán fél centivel rövidebb volt Kati haja mint a versenyen. Vagy mert a dobos lecsapott egy legyet.Hát nem hát ezért feltétlenül ki kell zárni minket!

Ez nem spanyol gyártmány. Rögtön a hivatalossá vált dal után ellendrukker magyarok kezdték el. Odáig elmentek, hogy a youtubon szidták, gyalázták, csalással vádolták Katit. Aztán miután látták, hogy nincs sikerük, álnok módon Spanyolországot regisztrálva márc 14-én regisztráltak, az angol verziónál mint spanyolok gyalázták Katit.. Várható volt, hogy tovább mennek. Világos a céljuk. A megbuktatás. Mert nem az általuk akart személy nyerte el ezt a lehetőséget. Ezek vagyunk.

Egy magyar illető is feltette ismét a dalt, kicsit átvágott videóval. Kérdeztem, mit akar elérni vele, de nem hogy nem válaszolt, de még törölte is a kérdésemet. Ezek szánalmas söpredék emberek, akik nagyon ráérnek. Szomorú, de sok ilyen van…

elképesztő, hogy a sajátjával akar ember ilyeneket tenni, most már minden kedély lenyugodhatna és NEM SZABAD BÁNTANI KATIT, mert nem a saját kedvence nyert, én is elfogadtam, SŐT MOST MÁR BÜSZKESÉGGEL TÖLT EL, HOGY MÉLTÁN KATI KÉPVISELI MAGYARORSZÁGOT és örülhetnénk hogy HAZÁNK ezzel a fantasztikus nevezéssel végre megint oda kerülhet a TOP5-be, Európai zenei élvonalába, és egy csomó külföldi országnak NAGYON tetszik a dal, még a rádióban is kérik hogy játsszák, ENNEK ÖRÜLNI KELLENE, és nem pedig lejáratni magunkat, persze ezt pont az nem fogja olvasni, akire vonatkozik, de le akartam írni. Köszi. Szép napot mindenkinek!

Ha ez így van, mélyen el vagyok keseredve és szánom ezeket a “magyarokat”… Nem is tudok ehhez mást hozzáfűzni. 🙁
De akkor is ilyen felháborodás övezte a magyar versenyzőt, amikor például Csézy lett a mi képviselőnk a dalversenyen? Az ő nemzeti döntős győzelmével kapcsolatban volt botrány is… Őt is ennyire támadták az ellendrukkerek, hogy mindenféle sz.rságot terjesztettek vele kapcsolatban? Ha nem, akkor nem értem, hogy Kati mivel érdemelte ezt ki… Hát tényleg úgy látszik, hogy ilyenre csak a magyar képes.

Hogy az X-Faktor előválogatós castingsztárját idézzem: “EZ MAGYARORSZÁG!; EZ MAGYARORSZÁG!; EZ MAGYARORSZÁG!…” Sajnos …ez 🙁

Nos, ha készül cikk erről a plágium dologról, akkor angolul is fel fogom rakni, amiben benne van Rakonczai Viktor múlt heti nyilatkozata az ügyről. Még alszok rá egyet. Nyilvánvalóan nem azonos a két dal, a ritmusa viszont hasonló, ami a dj-knek kedvez ha össze akarja mixelni a dalokat. Ezen összehasonlítás alapján feltételezem az ügy kirobbantójáról, hogy ha elmegy egy olyan táncos zenés klubba, ahol összemixelik a dalokat, vélhetően azt gondolja, hogy egyetlen dalt hall órákon át. Ez szerintem botfülűség és botrányokozás, vagy jő hírnév sértése, röviden f@ßság.

Hú Zoey, megy ám az észosztás azon a fórumon 🙂 És még hogy Zentai Márk és Csonka Pici Ding-dong dala is lopásnak van titulálva :))) Szerintem egy dal akkor lopás, ha a kiadott album borítóján nem az eredeti zeneszerző neve van feltüntetve, hanem valaki másé. A fent említett két előadó az eredeti zeneszerző dalát énekelte, csak más szöveggel. Márkéknak sajnos későn esett le, hogy úgy kapták meg a dalt a zeneszerzőtől, hogy az nem jelentette be, hogy azt már kiadták más országban is korábban. Ezzel nem loptak szellemi terméket, és az szerintem érthető, ha egy zeneszerző dala nem lesz világhíres, akkor megpróbálja országonként befuttatni. Nos, Csongrádi Kata Millió rózsaszál című dala sem volt lopás. Szerintem elég könnyelműen használják sokan ezt a “lopás” nevű kijelentést, hiába tájékozatlanok, ez azért nem mentség arra, hogy rágalmazzanak valakit.

Egyébként szerintem a nézők nagy része semmit nem érzékel az ilyen és ehhez hasonló dolgokról. Mármint az átlag szavazó. Mert azért valljuk be, az összes szavazóhoz képest kevesen vannak az olyanok, mint mi, akik már hónapokkal a nagy esemény előtt figyelemmel kísérnek mindent. A nézők nagy része valószínűleg az adásban hallja a dalokat először, esetleg a rádiókban, de ennyi. Úgyhogy talán nem befolyásolja egy ilyen ügy túlzottan a szavazást. (remélem legalábbis)

Nekem tetszik az észt dal, pont az tetszik benne, hogy játékos. Mondjuk a refrén kicsit olcsó, de sok hallgatás után azt is megszoktam, és megszerettem. Azt meg egyáltalán nem értem, hogy miért kell rögtön legyerekesezni meg leJESC-zni vmit, ami egy kicsit is játékosabb és pajkosabb, mint egy átlag dal…

Nekem 3 favoritom is van:
Maja Keuc – Vanilija, nyílván neki van a legszebb hangja az egész mezőnyben!
Getter Jaani – Rockefeller Street (Estonia) – Hm, hát ezt a kiscsajt megzabálom, annyira emberi vidám ez a dal, igazi sláger! 🙂
Természetesen a 3. Kati, és ahogy böngésztem a youtubot és a külföldi magánszemélyek által készített toplistákat ha összesítenénk ezeket most Kati nyerne, megdöbbentem jómagam mikor vagy 10 listán is első helyre hozták, Horvátok Slovénok, Görögök, Lengyelek… Sajnos a youtubos viszhang egyfajta visszajelzés a zenét szerető és értő emberektől, de a végeredményre rányomja a bélyegét azon pénzes emberek szavazata, akik már csak azért se ránk szavaznak…
Reméljük a legjobbakat! 🙂

Nekem is 3 favoritom van:D
Nekemis szintén Maja Kauc u. azért amiért neked 😀
szintén Wolf Kati vmi érthetetlen módon 😀
és a Popular Eric Saade-től ….. bármennyire is sablonos, unalmas, nulla szövegű … a tinicsajok mind rá fognak szavazni …és valljuk be h ő Kati legnagyobb vetélytársa sajnos 🙁

Most már megelőztek bennünket az oroszok, de Norvégia egyre csúszik lejjebb. Lehet, hogy rájöttek a fogadóirodák, hogy haba-habázással nehezen lehet nyerni 🙂

Csak nekem tűnik úgy, hogy ez az idei észt dal tökre hasonlít a két évvel ezelőttire? Tudjátok, a fekete hajú csaj a négy csellistával. Csak az egy lassabb dal volt. De nekem a dallama nagyon hasonlít.

Ja, am. a verseny hivatalos facebook oldalán be vannak linkelve a versenyzők videói és magasan Katiét lájkolták eddig a legtöbben. 😀

Igen, viszont, ha megfigyeled, a legtöbb lájkoló magyar 🙂
(Ami persze szintén nem nagy baj, hiszen hadd lássák, hogy nagyon sokan támogatjuk hazánk indulóját 🙂 )

Nem baj az, mert a legtöbben (mint ahogy én sem), nem nézik, hogy ki lájkol, csak azt látják, hogy hmmm, ez ennyi embernek tetszik? Akkor bele hallgatok, biztos nem olyan rossz.
És belehallgatnak és rájönnek, hogy tényleg nem olyan rossz. 😀

Lehet hogy ez nem ide illik, de tud valaki adni egy honlapot/linket ahol le lehet tölteni Eurovíziós számot? Az ilyenekhez annyit sem értek mint a spanyolok a plágium fogalmához 🙂 Előre is köszönöm.

Remélem nem moderálnak, de próbálok nem konkrét dolgokat írni. Kedvenc megosztónk (Y..T…) oldaláról lehet leszedni a hozzá tartozó letöltő programmal, aztán pedig egy konvertáló programmal átkonvertálod mp3-ba vagy amivé akarod. De ha beírod a Gugliba a dal címét, meg hogy free download meg hasonlók, akkor biztos találsz olyan oldalt, ahol lehet ingyenesen letölteni.

Jobb oldalon Linkek alatt Letöltések (Túlélőkészlet) vagy Lengyel ESCnapló. Mindkét helyről le lehet tölteni.

Egy kis szavazásszemle 🙂

ESCNation – 1.hely
http://www.tummiweb.com/scorewiz/poll/results

Oddschecker – 9.hely
http://www.oddschecker.com/specials/tv/eurovision/winner

ESCforum.net – 7.hely
http://escforum.net/forum/showthread.php?17262-ESC-2011-Ranking-of-the-Songs&p=2220988&viewfull=1#post2220988

Eurovision Times – 3.hely (Bosznia és Anglia után)
http://eurovisiontimes.wordpress.com/

Egy brit oldal – 1. hely
http://sechuk.com/ESC11-Jury-Main1.htm

Egy francia oldal – 2. hely (Franciaország után)
http://www.eurovision-bonsoirparis.com/pages_concoursfans/pageconcoursBIGCHART2011.html

Egy német oldal – 2.hely (Németország után)
http://www.ogae.de/teds_mb/2011/esc2011_preted.php?action=aktuell

Egy észt oldal – 3. hely (Észtország és Bosznia után)
http://www.eurovisioon.ee/haaletused.php?id=12

Egy finn oldal – 3. hely (Franciaország és Észtország után)
http://www.kolumbus.fi/jarpen/chart11.htm

Nagyon durva pozíciókba vagyunk, úgy érzem történelmet írunk, és benne leszünk végre egyszer a legjobb 3-ba. Nem gondoltam volna, hogy egy Disco zene ennyire fog tetszeni a külföldi embereknek!

Nem azért tetszik a külföldieknek, mert disco zene, hanem mert JÓ disco zene! 🙂 És ami még többet mond, hogy a magyarok se f.kázzák, pedig a magyarok köztudottan soha nincsenek semmivel se megelégedve. Szóval ez már azért elárul vmit. 🙂

Comments are closed.