Naptár

2011. január
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország az első elődöntő második felében lép színpadra!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: twitter.com/eurovision

Ma délután 16 órakor kezdődött el az Eurovízión résztvevő országok elődöntőkbe sorsolása. A sorsolási szabályok hasonlóak voltak: közös urnába tették azokat az országokat, melynek nézői szeretnek szimpátiából egy bizonyos másik országra szavazni, azért, hogy valamennyire kikényszerítsék azt, hogy valóban a dalra szavazzanak a nézők, ne pedig a szimpatikus országra. Az urnákban szereplő országok fele az első, fele a második elődöntőben fog versenyezni. 2008 óta két elődöntőt is tartanak, melyeken eddig a második elődöntőbe került Magyarország. Idén az első elődöntő második felében fogunk részt venni.

A sorsolás eredménye:

Az első elődöntő résztvevői

A verseny első felében fellépő országok:
Albánia
Finnország
Örményország
Svájc
Norvégia
Grúzia
Törökország
Szerbia
Oroszország
Lengyelország
A verseny második felében fellépő országok:
Horvátország
Azerbajdzsán
Litvánia
Magyarország
Málta
San Marino
Izland
Görögország
Portugália

A második elődöntő résztvevői

A verseny első felében fellépő országok:
Hollandia
Bosznia-Hercegovina
Ukrajna
Ciprus
Ausztria
Svédország
Moldova
Belgium
Szlovákia
A verseny második felében fellépő országok:
Izrael
Macedónia VJK
Dánia
Fehéroroszország
Bulgária
Lettország
Észtország
Románia
Szlovénia
Írország

A nagy országok szavazási rendje
(Az automatikusan döntős országoknak részt kell vennie valamelyik elődöntő szavazásán)
Első elődöntőben szavaz:
Nagy_Britannia
Spanyolország

Második elődöntőben szavaz:
Olaszország
Németország
Franciaország

A tényleges rajtsorrend sorsolását március 14-én, a delegációvezetők találkozóján fogják kihirdetni. A versenyek első felébe sorsolt országok 1-10-ig kapnak rajtszámot, a második felében résztvevők, így Magyarország is 11 és 19 közötti rajtszámot kaphat. A delegációvezetők találkozóján kell minden országnak bemutatnia versenydalát az EBU előtt.
Holnap déltől kezdik árulni a jegyeket az első elődöntőre, szerdán pedig a másodikra. Jegyek az interneten kizárólag erről a helyről vásárolhatók: dticket.de

51 hozzászólás Magyarország az első elődöntő második felében lép színpadra!

  • Zoli

    Amúgy ha Lauris kijutna, ahh, de örülnék neki!!! Meg ha Anastasia, vagy Áste és Rikke! A finneknél is egyetértek a Cardiant együttessel, de szerintem Stala jobb:) Meg még egy páran. Belgiumból pedig vagy Steve vagy Léa, más nem is jön szóba!

  • Belgiumból még nekem 3 kedvencem van Steve-en és Léán kívül: Syla K., Gautier Reyz és The Blazing. De akit nagyon szeretnék, az a JEDWARD, Írországtól 😀 Nagyon jók lennének. A 2009-es The X Factor negyedik helyezettjei lettek.

  • Zoli

    ők nem tudom kik, de a felsorolt belgák közül szerintem egyik sem közelíti meg Steve és Léa szintjét!

  • Zoey

    Én azt hittem, hogy Szlovákia nem is indul… :O Legalábbis a legutóbbi infóim ezek voltak vele kapcsolatban. Ezek szerint nem voltam jól informált :S

  • Sanyi

    Szerintem nem kellene azzal foglalkoznunk,hogy Szlovákia indul vagy nem indul….Őket és szomszédainkat sem érdekli szerintem,hogy Magyarország indul és visszatérőek leszünk idén.

  • azért jó látni mennyire foglakozik az mtv az eurovízióval,legalább valami cikket irhattak volna hogy melyik elődöntőben leszünk…gondolom ezt a „majd januárba mondanak több információt hogy hogy s mint lesz” dolog alatt azt értették hogy január 31. 23:59 😛

  • fer

    Na idefigyeljetek… Elhangzott itt kulonbozo velameny, hogy mi lenne jo, melyik rajtszammal, milyen orszagokkal egy elodontoben…

    Olyan edesmindegy, h elsonek enekelsz v utolsonak, hogy ellensegekkel vagy korbeveve, v pont a barataiddal, mert ha nem jo a szam, ugysem megy at a dontobe, es ha jo a szam es a hang, biztosan tovabb jut…

    Annyi gyenge velemnyt olvasok itt… Idegesito…
    Szedjetek ossze magatokat…

    Az MTV megis mikor kozli a dolgokat? Arrol volt szo h januar elejen… Mostmar elegge eltelt januar eleje…

    Semmi pletyka nem hallszik ott nalatok? Valkinek akinek vannak relacioi az mtv-nel az sem tudja? Szeretnem tudni, hogy kozoljem a romanokkal is,…
    Koszonom

  • Zoey

    Néhány napja még mindig itt jártunk:
    „Az Eurovíziós Fesztivállal kapcsolatban még nem tudunk semmi pontosat, természetesen, azonnal kommunikáljuk, amint kialakul a válogatás módja.”
    Mondjuk én azt gondoltam volna, hogy ők már többet tudnak, mint a semmi, de tévedtem. Most már gondolkodhatnának rajta és kommunikálhatnák.

  • az oké fer hogy ha jó dallal indulunk akkor bejuthatunk a döntőbe,de az is érdekes hogy a mi elődöntőnkben 7 olyan ország is van aki mindig továbbjut.a tiétekbe meg 2
    ergo a 2.elődöntőben van 8 szabad hely az 1-be meg 3

    egyébként románia simán bejut a döntőbe,aggodnótok biztos nem kell 🙂

  • Azért arra is kiváncsi leszek, ki lesz a magyar műsorvezető. Remélem Gundi 🙂

  • Szandra

    A nehezebb elődöntőbe kerültünk, a többi ország már sokszor bizonyított, legtöbbször a nagy részük biztos továbbjutó szokott lenni, de ha jó dalt küldünk, nincs esélyük:)

  • Matheus

    Na örülök, hogy idén az első elődöntőbe kerültünk. Azu én véleményem, ha csak azt nézzük, hogy ezek az országok akikkel együtt versenyzünk, mennyire sikeresek, akkor bátran mondhatjuk azt, hogy kemény ez az elődöntő, de az nem azt jelenti, hogy idén is el van könyvelve a siker nekik, mivel lehet idén nem tudnak elődrukkolni valami fergetegessel. Abban az esetben, ha egy jó dallal indulunk, a döntőbe befogunk jutni, és én úgy gondolom valamiért, hogy ez az év sorsfordító lesz.
    Egyébként megújult az eurovision.tv már teljesen az idei versenyre van hangolva.
    Még egy infó: Örményország rendezi a következő Junior Eurovíziót.

  • Máté94

    Jóhogy első elődöntőben vagyunk.De Spanyolország tuti Portugáliára szavaz.
    Akikre számíthatunk mi:Finnország,Horvátország,Lengyelország,Törökország,Szerbia és a nagy haverok Azerbajdzsán.remélem a többiek is megdobnak bennünket 4-5 ponttal.

    Azt meg ne mondjátok hogy most meg az a baj hogy az első elődöntőbe kerültünk,mert a másodikban kevesebb a „biztosan továbbjutó ország” Svédország is végig döntőben volt,de tavaly még sem,Horvátország is jó dalt küldött tavaly mégis gudbáj fájnöl volt nekik.

  • Atysh

    Egész jó a csapat :).

  • Gery

    Szerintem az nem igazságos, hogy Olaszország ennyi év kihagyás után most megjelennek és egyből a döntőbe jutnak:-S

  • dAVe

    Jó estét Mindenkinek!

    Olvastátok a hírt az eurovision.tv-n?
    Egy Sigurjón Brink Izlandi férfi, nemtudom hogy jól vettem ki de mintha ő tervezte volna az Izlandi nemzeti döntőre a színpadot 2005-2010 között. Nem nagyon tudok jól fordítani angolról, de azt sikerült kivennem, hogy a tragikus halállal 4 gyerekét és feleségét hagyta itt.
    Jól indul minden!

  • Dorka

    dAVe, nem a színpadot tervezte, hanem versenyző volt… szörnyű egyébként :(, és nagyon szerettem a dalait, tehetséges ember volt :(.

  • dAVe

    Ezért mondtam, hogy nem tudtam jól lefordítani, de ahogy mondtad tényleg szörnyű, ő nem indult idén is a selejtezőn izlandon?

  • ubulthebest

    dAVe: De, ezt írta Dorka. Az idei izlandi válogatón is indult, a harmadik elődöntőbe lett volna, ha jól emlékszem…

  • dAVe

    Azt nem tudom hogy mondta de én fordítottam félre, de tényleg szörnyű ami történt még nem hallgattam de fogok számokat hallgatni tőle, mert kiváncsi vagyok!

  • Sanyi

    A dalokat még nem ismerve nehéz azt mondani ,hogy egyes országok 100%-os továbbjutók.Várjuk meg az összes dalt,azután okoskodjunk.