Naptár

2010. december
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2011: Holnap dönt az EBU a Duna TV jelentkezéséről

Tudósító: Klész Imre – Szalma Róbert
Forrás: oikotimes.com
Eredeti kiadás: 2010.12.02. 19:32
FRISSÍTVE: hírkiegészítéssel

Az EBU ma és holnap tartja szokásos éves gyűlését. Az oikotimes.com értesülései szerint a napirendi pontok között megvitatják az új aktív tagok enegedélyezését a következő Eurovízióra. Liechtenstein és Magyarország is jelentkezett a helyre, mivel az 1FLTV és Duna TV is beadta a jelentkezését a 2011-es verseny részvételére.

FRISSÍTVE (2010.12.03. 17:47): Megkérdeztük az illetékeseket Magyarország jövő évi eurovíziós részvételével kapcsolatban, de azt a választ kaptuk, hogy a megjelent információk pontatlanok és az érdeklődők türelmét kérik az EBU hivatalos közleményének kiadásáig.

84 hozzászólás Eurovízió 2011: Holnap dönt az EBU a Duna TV jelentkezéséről

 • Sanyi

  Ha jól fordítom akkor negatív hírek….de nem tudni ezek valós információk,márpedig úgy néz ki igen,akkor no ESC Hungary 2011.

 • BeN

  Az oikotimes vmi olyasmit ír, hogy az EBU nem engedélyezi a „nem aktív” tagoknak a szereplést. Így sem Lichtenstein, sem Magyarország és Katar sem megy eurovízióra.

 • V.L.

  az ESCKaz szerint meg az MTV-vel indulunk.

 • Zoli

  Ehhez tudnál adni egy pontos linket? Nem találom, és ezen az esckaz-on kiigazodni sem tudok :S

 • V.L.

  http://esckaz.com/2011/ (az összes hír egyetlen kupacban van, úgyhogy ki kell keresgélned a ránk vonatkozót)

  Itt az áll, hogy az MTV beadta előzetes jelentkezését a ’11-es ESC-re, ugyanúgy mint a montenegrói és az olasz közszolgálati. (Amely persze nem zárja ki, hogy később még visszaléphetünk – Montenegró is csak akkor fog végül benevezni, ha sikerül összekapargatniuk elég buznyákot.)

  Érdemes lenne ennek az oldalnak az értesüléseit is követni, többször bizonyított, és nem légből kapott híreszteléseket közöl, mint az Oiko.

 • Hát most már nem tudom, mit gondoljak… De talán karácsonykor kiderül 🙂

 • Gabi

  Participating countries 2011: At this moment there is one confirmed return to the contest – from Austria and one confirmed withdrawal – of Slovakia. It is believed that Hungary (MTV) and Montenegro, as well as Italy have submitted preliminary applications to take part.

  As EBU has taken the decision to change the rules, allowing candidate-broadcasters that have not yet reached EBU full member status to apply for the Eurovision participation, but to be allowed only in case they will be able to reach this status in December. This may open the door for Liechtensteini broadcaster 1FL, Belarusian ONT and Hungarian Duna TV.
  Update: Seemingly, there have been no new Full members accepted at this General Assembly, we expect final confirmation soon.

  Csak hogy ne kelljen keresgetni:D

  • It is believed that Hungary (MTV) and Montenegro, as well as Italy have submitted preliminary applications to take part.

   Úgy véljük, Magyarország (MTV) és Montenegró Olaszországhoz hasonlóan szintén beadta a részvételi szándékot kifejező jelentkezési lapot.

 • szóval? Magyarul? De a smileyből, az 1FLTV-ből, a másik belarusz tévéből és a Dunából következtetve csak jó lehet 😀

 • Zoli

  Köszönöm! Máté, az van benne röviden, hogy eddig egy megerősített visszatérő, Ausztria, és egy megerősített visszalépő, Szlovákia van. A többi spekulációnak tűnik, de úgy hiszik, az MTV, valamint a montenegrói és az olasz tévé is beadta a jelentkezését. Valamint az EBU a szabályok megváltoztatása mellett döntött: a „tagjelölt” tévétársaságok (pl. Duna TV) is nevezhetnek, de csak akkor fogják elfogadni, ha decemberre megkapják az aktív tagságot. Én így fordítanám…

 • Gabi

  Ez az ami a fenti kommentekbe is volt az MTV elvileg jelentkezett és nem lett új tagja az EBUnak….így a dunatv sem

 • Zoli

  „13 év kihagyás után Olaszország elküldte jelentkezési lapját a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Múlt pénteken volt az informális határideje* annak, hogy szerte Európából elküldjék az EBU tagok jelentkezésüket a 2011. május 10-én, 12-én és 14-én tartandó Eurovíziós Dalfesztiválra, aminek a németországi Düsseldorf lesz a házigazdája (* a büntetés nélküli visszalépés határideje és a résztvevő országok listájának véglegesítése 2010. december 24 – a szerk.)”

  Ez a cikk eddig elkerülte a figyelmemet. Mármint, az informális határidős része. Csak a főcímet és az első mondatot olvastam, de ezek szerint lett volna még mit, mert most összeállt azt hiszem bennem, hogy hogyan lehet az, hogy az MTV beküldte a lapot az esckaz szerint. Lehet, hogy úgy csinálnak, mint Montenegro? Neveznek, és várnak 24-ig? Ez lehet??

 • Ezt szerintem megint egy 80%-osan biztos indulásnak vehetjük 😀 Már megint pozitív hangulat. 3 nap múlva meg negatív…. 🙁 Remélem ez a periódus szentestére pozitív lesz xD

  • Azt a mondatot úgy is lehetett volna fordítani, hogy: Lehet hogy Magyarország (MTV) és Montenegró Olaszországhoz hasonlóan szintén beadta a részvételi szándékot kifejező jelentkezési lapot, de lehet, hogy nem.

 • V.L.

  A fenti cikk az MTV strukturális változtatására és a fiatalabb célközönségre alapozza azt, hogy esetleg az MTV bevállalja. Nem vagyunk sokkal beljebb.

 • Igen, ez jónak tűnik, de sztem ez is csak felvetés. Az a lényeg hogy bár az EBU visszautasította a Duna TV tagkérelmét, Magyarország visszatérhet, mivel a forrásaik szerint az MTV beadta a jelentkezést, aki szerintük többek között ezzel több fiatalt akar vonzani. És itt is megemlítik h dec. 20-ig még visszaléphet büntetés nélkül.
  Hát most aztán már tényleg fogalmam sincs, hogy mit gondoljak 🙂 Nem merek egyelőre reménykedni, de azért mégis… hátha… 🙂

 • Matheus

  hát tudja az MTV hogy erre vevők lennének a fiatalok, szóval szerintem ismét beindulhatna az euróvíziós szekér Magyarországon! 🙂

 • Valaki nem szeretné megkérdezni az MTV-t, hogy tényleg igazak í hírek, vagy csak kacsa 🙁

 • Norbertt

  Nézzétek meg az interjút, nagyon érdemes http://rtlklub.hu/musorok/felketto/videok/109975