Megtört a jég: Olaszország dalt küld a 2011-es Eurovízióra!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

13 év kihagyás után Olaszország elküldte jelentkezési lapját a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Múlt pénteken volt az informális határideje* annak, hogy szerte Európából elküldjék az EBU tagok jelentkezésüket a 2011. május 10-én, 12-én és 14-én tartandó Eurovíziós Dalfesztiválra, aminek a németországi Düsseldorf lesz a házigazdája (* a büntetés nélküli visszalépés határideje és a résztvevő országok listájának véglegesítése 2010. december 24 – a szerk.).

– Sok éven keresztül rengetek munkát fektettünk abba, hogy visszacsábítsuk olasz kollégáinkat az EBU legfőbb szórakoztató műsorába – mondta Jørgen Franck, az EBU ideiglenes TV direktora. – Nagy örömmel vesszük az újra előbukkanó érdeklődést és izgatottan várjuk, hogy megmutassuk az olasz közönségnek, hogy mennyit fejlődött a verseny az elmúlt 13 évben. Biztosan pozitív meglepetést fogunk okozni!
Olaszországnak gazdag tradíciója van eurovíziós téren: kétszer nyertek eddig (1964 és 1990), és gyakran végeztek a top 10-ben. Olaszország sok örökzöld slágert adott az Eurovíziónak, mint például Domenico Modugno “Nel Blu, Dipinto Di Blu” (Volare) vagy Umberto Tozzi & Raf “Gente Di Mare” című dalát. A műsorszolgáltatók karácsonyig még visszaléphetnek a versenytől. A résztvevő országok listája az ünnepek után lesz nyilvánosságra hozva.
Mivel Olaszország is az EBU költségvetéséhez nagyobb mértékben járul hozzá, így csatlakozik az eddigi NégyNagy országokhoz, így az ötösfogat miatt ismét 25 dal várható a május 14-i döntőben.

26 Comments

És ha nem Németország rendezné akkor már 5 nagy országunk lenne + a rendező? Érdekes.

Amúgy nekem személy szerint boldogságot okozott ez a hír, és az is hogy olaszul énekelnek majd, mert nekem nagyon tetszik az olasz nyelv és kultúra, a gimiben is olaszul tanulok 😀

Hajrá Italia! 🙂

Nem vártam, de angyon jó meglepetés 🙂 Az után, hogy a szlovákok visszaléptek ez egy igen erős pozitív 🙂 Mégis csak Olaszország 🙂 Örömmel üdvözlöm Őket ismét az Eurovízión és sok sikert kívánok Nekik! 😀

Remek….én örülök,hogy az olaszok visszatértek…már csak a magyarok visszatérése a kérdés:)Remélem ott leszünk mi is.

dejódejó *-* 😀 Már csak a Duna Tv-vel kapcsolatos tárgyalást kell kivárni 😀 Úgy érzem indul Magyarország is a Duna Tv-vel 😛 😀

Nem ide tartozik, de ugye nem jutott be egy magyar se a svájci nemzeti döntőbe? ha jól látom kilencen lesznek. de sjanos nem szerepel köztük hoffman mónika, illetve zsuzsi se. 🙁

Na végre egy jó hír! Ha jól vettem ki a szövegből,akkor már nem ezentúl nem NagyNégy lesz,hanem NagyÖt? Ez érdekes!

Katarról itt a hír: http://www.esctoday.com/news/read/14007

Az ÖtNagyról pedig semmi hír nincs, állítólag a tegnap megjelent információk nagy része téves volt, ugyanis egy jó szellemű wikipédia szerkesztő írta be, hogy Nathalie Giannitrapani fogja képviselni Olaszországot olasz nyelvű dalla, de végül kiderült, hogy erről még nem született döntés. Remélem még a mai nap folyamán sikerül zöld ágra vergődnie az EBU-nak, és indulhat Liechtenstein is és Magyarország is 😀

Az X-faktor győztes Nathalie Giannitrapani képviseli Olaszországot 2011-ben. Nagyon ott van a hangjával a lány, egy jó dallal biztos döntős Olaszország. Kár hogy Wolf Kati kiesése után nekünk már nincsenek ilyen nagy tehetségink a műsorba kivéve Nicolas.

Szerintem is Veca nagyon jó; én speciel Nikolast nem kedvelem nagyon, viszont a konkurens műsorban szintén nagyon nagy Szíj Melinda is, akit egy nagyon szép produkcióval el tudnék képzelni ESC színpadon is. Most jelenleg Tóth Veráért lobbizzunk szerintem; HA indulunk!

Nicolas hangszíne nem tetszik, Veca jó, Szíj Melinda tökéletesen alkalmatlan, de ez a Nathalie Giannitrapani sem ér sokkal többet szerintem. Amúgy adnátok egy linket, ami megerősíti, hogy ő képviseli az olaszokat? Mert én nem találok olyat ami kerek perec leírja.

Nekem a most futó két tehetségkutató versenyzői közül aki nagyon bejött az Szabó Mariann.

Semmi biztos információ nincs róla; csak azért mondják sokan, mivel annak idején azt mondta a RaiDue, hogy az X-Faktor 4 győztesével térnének vissza.

Képzeljétek, tisztára megszerettem Anastasia Action című dalát:) A stílus még mindig nem tetszik, de egy ilyen előadó élvezhetővé tette számomra, sőt, többé, mint élvezhető!

Az Action én is szeretem. A finn dalokról meg: a Party to party az nagyon jó szám, én eddig neki drukkolok, viszont a Lordi utódok nem tetszenek, bár annak idején a Lordi sem annyira.

Janicsák Veca!!!Lehetne ő akár egy új felfedezett énekes aki képviselhetné Magyarországot….csak az a baj,hogy szerintem nem ő nyeri meg az X-factort és nem is indulna Eurovízión.Maradjon a Duna vagy M1 Tv-nek a feladat,és küldejenek egy szuper énekest…várjuk a fontos információkat.

Hát ez nem igaz xDDD, megnéztem a Wikipedia-n hogy mely országok mennek az esc-re 2011-ben és Mo. meg Belorusszia nem jelezte még … xDDDD
Ja meg Moldova…. de románia már igen…. Ennyire csóró lenne Magyarország???? Már nem azért a 20-asért, dee ezt nem hiszem el…….

Itt a link, nyugodtan meg lehet nézni, csak a béna országok nem jelezték még a részvételüket, vagy a kicsi országok…. sajnálom, hogy ez van… nem lehet mit tenni…
http://en.wikipedia.org/wiki/File:ESC_2011_Map.svg

Comments are closed.