Eurovíziós Dalverseny élőben a Duna Televízióban

[videofile]http://80.249.172.27/video/2010_17/10510022649470.wmv[/videofile]Tudósító: Klész Imre
Forrás: dunatv.hu
Videó: rövid interjú A. Szabó Magdával
Friss: Eurovision:Countdown a Duna Televízióban (2010.04.23)
Híradások a Duna TV idei közvetítésével kapcsolatban

A Duna Televízió az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének(EBU) felkérésére élőben közvetíti Oslóból az 55. Eurovíziós Dalversenyt: május 25-én és 27-én 21 órától az elődöntőket, május 29-én 21 órától pedig a döntőt követhetik figyelemmel a Nemzet Televíziójának nézői. A. Szabó Magda kulturális alelnök szerint a legfontosabb most az, hogy a verseny eljusson a nézőkhöz, jövőre pedig már ismét indulhasson magyar versenyző is a megmérettetésen.

A. Szabó Magda, a Duna Televízió kulturális alelnöke elmondta, örömmel mondtak igent az Eurovíziós Dalverseny igazgatójának februári megkeresésére a közvetítéseket illetően. „Egyrészt azért, mert amikor kiderült, hogy a Magyar Televízió nem fogja sugározni a versenyt, sok nézői megkeresést kaptunk és nem szerettük volna megfosztani a magyarországi eurovízió hívőket – akik komoly rajongói klubokkal is rendelkeznek – attól, hogy élőben is követhessék a fejleményeket. Másrészt pedig új rajongókat is szeretnénk szerezni, mert reményeink szerint a jövőben a Duna Televíziónak lehetősége nyílik arra, hogy – mivel ez feltétel – megszervezhesse, majd közvetíthesse is az elődöntőket” – indokolt az alelnök.

Mint ismeretes, eddig a Magyar Televízióban láthatták a nézők az Eurovíziós Dalversenyt, de ők 2009 őszén – anyagi okokra hivatkozva – nem neveztek versenyzőt és a visszalépés mellett döntöttek (így most a magyarországiak nem szavazhatnak a többi indulóra sem). Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége azért kérte fel a Duna Televíziót a verseny közvetítésére, hogy Magyarország ne maradjon ki a rendezvényből – februárban azonban a szabályok értelmében már nem volt lehetőség versenyző indítására, bár a Nemzet Televíziója mindent megtett ennek érdekében.

„Fontos kihangsúlyozni, hogy az Eurovíziós Dalversenyben olyan televíziós társaságok vehetnek csak részt, melyek tagjai az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU). Ennek Magyarországon a Magyar Televízió rendes, míg a Duna Televízió 2004 óta megfigyelő tagja”- tisztázta A. Szabó Magda a szabályokat. „Egy országban több tagja is lehet a szövetségnek: Oroszországban például a két közszolgálati csatorna meg tudott egyezni abban, hogy egyik évben egyikük, másik évben másikuk közvetíti a versenyt – tehát mi nem szeretnénk örökre elvenni az MTV elől ennek lehetőségét. Természetesen, ha végleg lemond róla, akkor örömmel átvállaljuk, de a legfontosabb az, hogy jusson el ez a verseny a magyar nézőkhöz, és jövőre már szavazhassanak, illetve szurkolhassanak is egy magyar indulóért” – fejezte be az alelnök.

Az Eurovíziós Dalversenyt 1956 óta rendezi meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége. Sok, azóta már híressé vált énekes karrierje indult innen: elég, ha Céline Dion, az Abba, Cliff Richard, Olivia Newton-John, Ofra Haza vagy Dana International neve jut eszünkbe, de a rockzenében „utazó” Lordi szörnymaszkjaira is emlékezhetünk. Magyarországot pedig többek között Rúzsa Magdi, Horváth Charlie, a NOX, Csézy és Bayer Friderika képviselte az elmúlt években.

251 Comments

végre valami jó hír!!!!
valahogy éreztem h a dunatv lesz a befutó,már azt hittem idén nem is lesz közvetítés.és remélem h jövőre már indulunk mert így nem az igazi.go hungary!!!

Na végre 🙂 Gondoltam, hogy a Duna TV lesz, és nagyon jó olvasni, hogy komolyan veszik és mindent megtettek, hogy versenyzőt is indítsanak, csak már sajnos késő volt… Köszönjük Duna TV!

Szerintem az egészben az a legjobb, hogy nem csak egy évre gondolkoznak, hanem hosszútávon. Ja, és hogy van, aki rajtunk kívül fontosnak tartja a magyar versenyző elindítását:)

A legjobb hír. (megjegyzem hogy februárban még lehetett volna indítani versenyzőt. Na mind1. Ez is több mint a semmi.

Nem lehetett volna már feburárban indítani, mert decemberben volt a jelentkezési határidő. Februárban már szerintem sorsolták az elődöntöket.

Köszönöm Duna tv! Ez ma nekem egy nagyon jó hír lett. Örülök, hogy tényleg van aki komolyan veszi a feladatát.

Nahh, örüljünk, hogy az Eurovízió-láz tovább éghet nálunk 🙂 Természetesen az eschungary.hu önkéntesei megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy bármilyen módon segítse a Duna Tv eurovíziós munkáját, hogy minél jobban sikerüljön minden. Bízom a sikeres együttműködésben és minden olvasónk támogatásában, építő kritikájában! Juhhé!!! :DDD

Jaj, de jó! Na, végre. Még jó, hogy felnéztem 🙂 Remélem ők adják jövőre is, akkor biztosabb a magyar induló (úgy néz ki). 🙂

Én örülnék Gundelnek,Harsányi Leventének,Demcsák Zsuzsának vagy Peller Mariannak.De szerintem közülük egyik sem lesz.Biztos olyan aki a Duna TV-n dolgozik,sajna nem ismerem az ottani embereket.

Demcsák már egyszer szerepelt a 2005-ös verseny közvetítésében két másik riporterrel, de azért nem sikerült annyira jól. Én Gundelnek vagy Vágó Istvánnak örülnék. De egy ismeretlen is jöhet, csak legyen felkészülve 😉

Ez tényleg nagyon jó hír, örülök neki, nem fogunk lemaradni a versenyről! A közvetítő meg tényleg mindegy, csak értse a dolgát!
Jövőre pedig induljon magyar versenyző is!!! 🙂

Hurrá! Legalább olyan csatorna, amit tudok fogni :P. Egyébként örülök neki, hogy valakik azért fontosnak tartják, hogy adásba kerüljön az Eurovízió nálunk :).

Legalább a Duna TV foglalkozik az Eurovízióval és próbálják itthon is népszerűsíteni nem úgy mint az MTV..Mindegy is.Duna TV-vel jobban jártunk és szerintem jövőre tuti hogy indulunk végre.

Csak ismételni tudok. Éljen a Duna TV!!!(És szégyen az MTV-re, ahol így értelmezik a köz szolgálatát. Na mindegy.)
Ha jövőre is a Duna Tv közvetít és a magyarországi elődöntőket is színvonalasan megrendezik, az a csatorna többi műsorára és hazai nézettségére is jó hatással lesz.
Javaslom, ha Gundel vagy Vágó nem ugorhat át egy vendégszereplés erejéig akkor az ex-aktívos Szebeni Pista közvetítsen, ő úgy is ott van a Dunánál, fiatal és jól állna neki ez a műsor. A pontokat pedig jövőre a másik ex-MTV-s híradós, Varga Edit mondja majd be, ő szép, intelligens és jól érthetően beszél angolul is.

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!! JUHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EZAZ!!!!!!!!!!

De jó :))

Ha majd jövőre indítanak magyar versenyzőt, lehetne a nemzeti döntő több részes, amit nagy tömegeknek hirdettek előtte. És ez lehetne az A38 hajón, a Millenárison, vagy a RIO-ban, vagy a Debreceni Lovardában vagy Kölcsey Központban.

Műsorvezető pedig lehetne Ördög Nóri, István Dániel, Sebestyén Balázs, Kembe-Sorel Arthur, Morvai Noémi, Szebeni István, Farkas Beatrix, Varga Edit, Istenes Bence, Ada, Zola, Hujber Feri,Fábry Sándor, Horváth Éva, Müller Attila, stb

Az előadók/szerzők/együttesek között pedig feltétlen legyen Király Linda, Rúzsa Magdi, Tankcsapda, Kovács Kati, Back II Black, Csík zenekar, Holdviola, Bencsik Tamara, SP, Hien, Tabáni István, Oláh Ibolya, Quimby, Zséda, Besh O Drom, Tóth Vera, Tóth Gabi, 30Y, Balkan Fanatik, Dalriada, Dobrády Ákos, Lányi Lala, Ambrus Rita, Beat Dis, Széles Izabella, Crystal, Belmondo, Bohemian Betyars, Molnár Ferenc, Mester Tamás, Presser Gábor, Pásztor Anna, Barabás Lőrinc Eklektric, Deák Bill Gyula, Gáspár Laci, Feke Pál, Heaven Street Seven, Nemjuci, Bárány Attila, Parno Graszt, Barbee, Fekete Dávid, BRAINS, Demjén Ferenc, Dér Henrietta, Papa Jo, Gitano, Harcsa Veronika, Hősök, Keresztes Ildikó, Irie Maffia, Kerekes Band, Király Viktor, Mocsok 1 Kölykök, Szabó Eszter, Soul Station, The Kolin, Zanzibár, Groovehouse, Napra, Kowalsky meg a Vega, Nagy ‘Gozth’ Zsolt, Magashegyi Underground, Lola, Mc Ducky, Mitsoura, Kozma Orsi, Mark, Oroszlan Szonja, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Majka, Zuboly, Péterfy Bori & Love Band, Nkuya Sonia, Sugarloaf, Szabo Zé, Fejes Szandra, The Moog, Zagar, Hooligans, Tompos Kátya, Vad Fruttik, Unique, Up, Palya Bea, Republic, Desperado, Magna Cum Laude, Szörényi Levente, Demjén Ferenc, Szekeres Adrien, Ágnes Vanilla, Turbo, Junies, Fiesta, The Idoru, Andrewboy, Stereo Palma, Váczi Eszter, Szirtes Edina Mókus, Kerekes Band, Chip Chip Chokas, Anselmo Crew, Compact Disco, …
Ha ők fellépnének, 100% siker lenne, és biztosan megtalálnánk azt, aki Magyarországnak elhozná az első helyet!

Kihagytam a Kormoránt, mint zenekar.
És ha már ilyen sokan lennének, lehetne az Arénában is. 🙂
Megfelelő promócióval és a fenti előadókkal kifizetődő is lenne. (Amúgy érdemes megnézni a svéd Melodifestivalen-t)

Ezt mind a Duna TV-nek írtam, köszönjük megint, és hajrá! 🙂

ÚÚÚÚÚÚ köszönjük! 😀

Amit Nóri írt, A38… 🙂 Szó szerint a Dunán 🙂

Szerintem nagyon jó ötlet a műsorvezetők és az előadók listája, de lehetnek ismeretlenebbek is, csak megfelelőek legyenek 🙂

Végre a DUNA TV! Új csatorna, új hozzáállás. Végre felzárkózhatunk Európához. Hátha új hozzáállása lesz az előadóknak is. Mert az ő érdekük is, hogy fellépjenek, ott legyenek, függetlenül az eredménytől, mert úgyis csak a legjobbak lehetnek ott… … és a DUNÁN már szerintem nem lesz ez a korrupciós mizéria…

Comments are closed.