Napi Eurovízió: Lengyelország 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Marcin Mroziński lehet az az előadó, aki a 2008-ban indult Isis Gee után ismét a döntő eredménytáblájára írja a “Poland” nevet. A 24 éves énekes a színjátszás területén is jeleskedik, és ő írja saját számait is. Eurovíziós versenydala is részben saját szerzeménye: a szöveg teljes egészében az ő munkája, a dallam viszont Marcin Nierubiec nevét dicséri.

Marcin Mroziński nyolc éves korában tűnt fel először a képernyőn. Ekkor az “5-10-15” nevű gyerekműsor vendége volt, később pedig rendszeres résztvevője lett különböző ifjúsági versenyeknek, ahonnét szinte mindig magas pontszámmal távozott. Mára már fordult a helyzet: nem résztvevőként, hanem műsorvezetőként dolgozik a Cartoon Network egyik népszerű produkciójában, melyben a legkisebbek mérhetik össze énektudásukat. Emellett készíti első saját lemezét, szeptembertől pedig a “Les miserables” (Nyomorultak) című musical szereplője lesz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VTThFPoEZA0[/youtube]Miről szól a dal?
Legenda – hangzik a jubileumi, 15. lengyel szám címe. A szöveg kétnyelvű: lengyel és angol részeket is hallhatunk benne. Látszik, hogy egy színész írta: a legigényesebb musicalbe is beillene, mint egy szerelmi szerenád, melyet a Marcin alakította “Pávatoll” lovag énekel szíve választottjának, és ígéri a hercegnőnek: élete végéig hódolni fog neki és hűséges marad hozzá.

10 Comments

Azt olvastam hogy ma mutatják be az új verzióját,és nagyon remélem hogy kiveszik belőle ezt a “zálá szenzábúró spágetúró”
részt az elejéről mert az nem tetszik.De a többi az nagyon,főleg a végefelé amikor már beindul.Sztem döntős és talán top10 de ezt nem merem biztosra mondani.
39/10

Szerintem az eleje a legjobb. De komolyan nálam az adja meg az egész alap hangulatát a számnak. Jó kis szám szerintem döntős. Nálam a 21. helyen van

én kíváncsi leszek az új verzióra,remélem az elején is változtatnak mert az nem nagyon tetszik.de igen jó kis dal,tuti döntős lesz-vagyis remélem.

szerintem ugyanolyan lett a végleges verzió 🙂 én semmi változást nem érzékelek,lehet csak azért mert nem jó a fülem 🙂

Sanyi!a háttérkórus változott valamit.az elején elég feltűnő sztem 🙂
huh minél többet hallgatom annál jobban tetszik.go poland!

Comments are closed.