Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Az EBU „nagyon elégedett” a szavazással

svanteTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Voltak kisebb problémák bizonyos országokban, köztük Magyarországon, de a 3 élő show alatt összesen csak 4 hiba adódott. Az EBU „nagyon elégedett” a 2009-es Eurovízió televotingjával – mondta Svante Stockselius, a verseny főellenőre az eurovision.tv-nek.

– Most egy független auditor újra ellenőrzi a bejövő hívásokat és SMS-eket. Ez egy általános eljárás. Röviddel azután, hogy ez a folyamat befejeződött, be tudjuk jelenteni az összes beérkezett szavazat számát – ecsetelte Stockselius a 2009-es verseny záró procedúráit, hozzátéve, hogy nagyon valószínű, hogy rekordot fog dönteni a beérkezett szavazatok száma.

4 hiba lett jegyzőkönyvbe véve idén. Az első elődöntőn minden hibátlan volt. A második elődöntőben a televoting darabszáma nem érte el az úgynevezett biztonságos szintet az egyik országban, vagyis a beérkező telefonhívások és SMS-ek száma túl alacsony volt ahhoz, hogy érvényessé lehessen nyilvánítani. Azért, hogy elkerüljük a szavazás befolyásolhatóságát a jövőben, az EBU nem hozza nyilvánosságra, melyik országban történt meg ez az eset. A spanyol köztelevízió nem közvetítette a második elődöntőt élőben, így televoting sem volt ott. Mindkét országban a zsűri szavazatai lettek felhasználva, az 54. Eurovíziós Dalfesztivál szabályainak értelmében.

A döntőben két probléma adódott. Magyarországon a beérkező telefonhívások egy technikai hiba miatt – ami a telefontársaságnál adódott – nem lettek összeszámolva. Mivel az SMS szavazatok probléma nélkül lettek összeadva, a magyarországi szavazatok a döntőben így is 50% zsűri, 50% televoting alapján lettek kihirdetve. Norvégiában pedig szintén technikai hiba miatt a telefontársaság nem tudta összeszámolni a beérkező hívások és smsek számát, így a norvégoknál a zsűri szavazatai lettek felhasználva.

– A felmerülő hibák ellenére az EBU és a szavazási rendszert szolgáltató partnere a Digame elégedett a televoting végeredményével és a nézők elsöprő támogatásával, amit a győztes kapott – mondta Stockselius.

Idén az EBU mind a 42 országban profi zsűrit kért fel a pontozásra, melyek 50%-ban határozták meg a döntő fordulójának eredményét. Az otthoni nézők a másik 50%-ot adták a végeredményhez. A versenyt Alexander Rybak nyerte elsöprő fölénnyel. A szavazás során 387 pontot kapott a győztes, ez 169 ponttal magasabb, mint amit a második helyezett Izland kapott.

98 hozzászólás Az EBU „nagyon elégedett” a szavazással

 • zolitt

  jajj gyerekek, én olyan jókat nevettem ezeken a hozzászólásokon!!!! 😀 kész! 😀 szgeri94 te húúú nem is tudom tegezhetlek-e!!! még a végén leosztol itt engem is! 😀 de amúgy észre vehetnéd hogy egyedül Te vagy itt ezen az állásponton! vagy nem is így mondom! mert biztos vannak még akiknek nem tetszik ez a dal, de ők normális hangnemben le is tudják azt írni! amúgy meg én is azt mondom, hogy teljesen korrekt, hogy Rybak nyerte! Első hallásra meggyőző! mikor az osztályomban megmutattam, mindenkinek tetszett, jajj de tudom!! nincs ízlésem nekem sem a barátaimnak sem, meg egész Európának sem! CSAK NEKED VAN ITT ÍZLÉSED! IGAZ??? vedd már észre magad légyszíves! oké, legyen meg a véleményed, nem tetszik akkor nem tetszik! de azért másokat akiket nem ismersz, ne becsmérelj már ennyire le…….

 • szgeri94

  Biztos vagyok bene, hogy még vagyunk páran! Csak ők félnek a töbségtöl! Föleg az ilyen rosz izlésel megáldott szemtelen alkoktol mint te!

 • Zsolti86

  Geri, ha így is lenne (mármint hogy lefikáznám a kedvencedet), megpróbálnám lényegi érvekkel alátámasztani a kritikámat. A „semmit érő hang”, mint ahogy ezzel párhuzamosan egy másik topikban már drámáztunk ezen egy sort, érezhetően nem egy jó alátámasztó érv (én a dalverseny szempontjából meg is védtem a hangot).

 • Erzsi

  Oké, nem Rybak. Ezt eddig is tudtam. De komolyan érdekel! A fórumba ha bemész, ott lehet küldeni magánüzenetet, ha gondolod írd meg nekem. Csak nekem. Kettőnk közt marad. De hát, ilyen nincs: regisztrálsz egy ilyen honlapon, de nem árulod el ki tetszik neked, nehogy felhasználják ellened. Az én egyik kedvencem a ciprusi. Tudod, milyen egyedül voltam ezzel a szimpátiával? Ennél magányosabb csak akkor, amikor védelmembe vettem a szerb dalt. Mindkettőt túléltem.

 • szgeri94

  Erzsi ez a kettő nálam top 10-es! Talán lehet, hogy elárulom neked a kedvencemet!

 • Erzsi

  Nagyon pedálozok a bizalmadért.

 • szgeri94

  Erzsi tudod mit ha most feljösz a forumra elküldöm neked!

 • Zsolti86

  Hihetetlen, az egész gyerekről csak a nicknevét tudom, és még a kedvenc dala is hétpecsétes titok. Erzsi, azért ez az információ komoly felelősség, szerintem esküdnöd is kell, rendesen Biblia, minden játszik majd…

 • szgeri94

  Erzsi remélem megkaptad! ha nem akkor valamelyik hozászoláshoz ird meg!

 • Erzsi

  Esküdözést nem ígérhetek, tiltakozna az ateista lelkem. De hát rajongó társi bizalom is létezik. Megígértem, köztünk marad. Geri, fenn vagyok a fórumon, küldheted.

 • szgeri94

  már elküldtem!

 • Erzsi

  Geri, te nem vagy normális. Tudod, hogy hány embernek kedvence ez a dal, meg a produkció. Vagy ha nem is Nr. 1, de még olyanra nem emlékszem, hogy valaki szidta volna. Ezt a dalt még Robek is szereti. Nálam is benne van a tízben és a színpadon talán a legjobb produkció volt. Nagyon ütős. És hogy élvezte a közönség … Nagyon ki volt találva.

 • Zsolti86

  Nahát ez nem ér, Robekkel megvan a közös pont, Erzsi meg alapból nyerő volt a végtelen türelmével (respect!), én meg itt maradtam kivetve térből s időből. Elképzelni sem tudom, hol leszek, ha most álomra térek. 🙂 Jó éjt!

 • Robek

  Én imádom ezt a Geri gyereket! Ugyanaz a dal tetszik mindkettőnknek???? Nahááát? Igaz nekem cak a CZ dal nem tetszk! Egyéként Rybak helyett mást isel tudtam volna képzelni, ha Serinon nem beolyásol ilyen nyomatékosan 🙂

 • viktor421

  Ezen a kb. 40 hozzászóláson többet nevetttem, mint egy humoros összeállításon. 😀 Már biztos jó napom lesz!

 • Robek

  Mindenkinek békés jó reggelt és szép napot! A tündéreknek is 🙂

 • szgeri94

  Szép kellemes reggelt kívánok minden Isten ege alatt élönek!

 • Erzsi

  Viktor, örülök. Hát miért is élünk, ha nem azért, hogy embertársaink szórakozzanak rajtunk? Geeri, küldök neked privát üzenetet.

 • szgeri94

  Rendben Erzsi várni fogom!

 • Kristoffer

  Zolié lett a Barbara Dex Award 😀
  Remélem eljut a hír az MTV-hez is 😀

 • szgeri94

  Én nem értem! Miért nevezték el ezt a díjat Barbara Dex díjnak! Rákerestem a youtube-on és az a ruha egész jó!

 • RoxyRocks

  Ez a díj a legrosszabbnak vagy a legjobbnak jár??

 • hbalazs94

  VÉGRE A ZOLIÉ ÉN RÁ SZAVAZTAM 😀 Juhú LEGALÁBB VALAMIBEN TUDUNK GYŐZNI 😀 TUDTAM HOGY Ő FOGJA NYERNI MÁR AZ ELEJÉTŐL (legalább a csehek vittek bele stílust).

  Gratulálok Zoli ha ilyen ügyes vagy megérdemled a dícséretet 😀

 • Robek

  A legrosszabb ruhának 🙁

 • szgeri94

  Szerintem Svetlana ruhájának rájt volna ez a díj! Zolié csak a 3. legroszabb…

 • hbalazs94

  Szerintem nem mert Svetlanának nagyon jó volt nekem tetszett szerintem az volt az egyik legjobb. 😀 Nem baj ez a te véleményed ez meg az enyém különben is Zoli úgy nézett ki benne mint egy …… nem mondom Svetlana legalább szexis volt.. a két csaj aki ott volt háttér vokálosnak az kicsit szúrta a szememet… TEHÁT LEGALÁBB RÁJUK SZAVAZTAK ÉS BEJUTOTTAK A DÖNTŐBE 😀 MAgyarország ezzel a számmal nem XD…
  Ennyi most mit kell itt izélni megnyerte és kész nem fognak elfelejteni 😀 .

 • Zsolti86

  Hát volt egy félelmem, hogy ő fogja kapni. 🙂 De nem számít, még a fanok közül sem tudja mindenki, mi ez a díj.

 • szgeri94

  Szegény Barbara Dex! Pedig nem is olyan csufi volt az a ruha, hogy egy ilyen „díjat” nevzenek el róla!

 • Zsolti86

  Geri, ugye te várod, hogy végre megint ellenkezhess valakivel 🙂 Na, itt vagyok, gyere, úgyis olyan nagy sikerű volt az éjszakai termésünk. Barbara szerintem azzal verte ki a biztosítékot, hogy saját készítésű volt a ruha, nem bízta hozzáértőkre a dolgot, vagyis igen meg volt a művével elégedve. Lépjünk túl azon, hogy színileg már egy egészen behatárolhatatlan költeményről van szó, mert ez a youtube hibája is lehet. Az laikusként is feltűnhet, hogy az alakjához egyáltalán nem előnyös, ha picit hunyorítok, egészen otthonka hatása van. Az alól lévő fekete (?) topszerű mellény (??), és a nappaliból lerángatott függöny ilyetén kompozíciója csakis a kétségbeesés szülte ötletekről tanúskodnak. Az i-re a pontot a gallér teszi fel nálam, ez már nem is átlátszó, hangsúlyos és súlyos. Még szerencse, hogy a cipő nem látszik, de így távolról némi kacsaszerű hatást ad az összképhez.

 • Robek

  No, elérkeztünk Barbarához! A ruha szerintem nem annyira rossz, hogy egy ilyen jellegű „díjat” kéne róla elnevezni. DVD-ről nézve semmi kivetni valót nem találok benne, persze aláírom, hogy nem a csúcs design, de volt tőle roszabb is már. Én inkább a 91-es YU indulóról neveztem volna el a díjat. Az is igaz, hogy sokkal jobban hangzik a Barbara Dex Award mint pl. … nem jut eszembe 🙁