Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Olaszország visszatérése, Koszovónak STOP!

italyTudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

A második elődöntő előtti sajtótájékoztatón Moszkvában, az Olimpiai Arénában megjelentek e rangos zenei rendezvény vezető szakemberei is, és az aktuális történésekről beszélgettek, melyek az Eurovíziót érintették. A főbb kérdések az új belépő, illetve a visszatérő országok voltak. Svante Stockselius kijelentette, hogy jelenleg a legfontosabb, hogy Olaszországot meggyőzze arról, hogy térjen vissza a versenybe.

Az újságírók kérdésére, hogy Koszovó versenyezhet-e, Svante a következőt válaszolta: “Ez nem politikai szerveződés, hanem zenei fesztivál.” Vannak igények, hogy Koszovó is képviseltesse magát, de a részvételhez több feltételnek kellene teljesülnie, ami jelen állás szerint egyenlőre lehetetlen. Egyéb okokból kifolyólag nem csatlakozhat a dalversenyhez Palesztina, Katar és Kazahsztán sem.

17 hozzászólás Olaszország visszatérése, Koszovónak STOP!

  • Szerintem az olaszok nem jönnek vissza, és van egy olyan gyanum hogy Ausztria sem! Monaco talán, Luxemburg, viszont szintén nem! Grúzia viszont biztos ott lesz Oszlóban, hacsak el nem tiltják! Könnyen megtörténhet, hogy Andorra, Csehország, Macedónia és Magyarország visszalép! Ciprusnak és Máltának is járna már a siker, de ciprus a görögök miatt, Málta pedig amiatt, hogy idén döntős volt, nem fog visszalépni! Egyébként az idei évben az elődöntők egyértelmüen bizonyitották,hogy ha jó a dalod, döntőbe kerülsz! Azt nem tudom felfogni, hogy miért a finneket jutatta tovább a zsüri, holott svájc sokkal jobb volt!

    A döntő végeredményényét tekintve, Törökország 4. helye a legnagyobb tévedés szerintem, nem értem a zsüri hogy szavazhatott rá! Izraelnek, Máltának és Spanyolországnak pedig előbb kellett volna végeznie!

  • shusu

    Szerintem jó lenne ha a régi nagyok visszatérnének (Ausztria, Olaszo.) és valóban, ha jó a dal az a döntőbe kerül az ember.
    Viszont kifejezetten zavar, hogy én pl. miért nem szavazhattam az első elődöntőben, annak ellenére, hogy nem voltam érdekelt… szerintem ott is be kellene vezetni a mindenki mindenkire szavaz a zsűrivel egyetemben. Sokkal igazságosabb lenne a verseny…
    Magyarországon pedig a nagy nyertes országoknál bevált nemzeti döntőt kellene visszahozni, persze nem egy 2 órás műsorral. Az összes indulónak lehetőséget adni normális keretek között…
    A hazai nagy előadókat pedig ösztönözni az indulásra. Lehetne belőle egy Zenei Celeb Megasztár… És minden évben a nyertest kiküldeni. Nem hiszem el, hogy nincs a kisországunkban egy európai szintű, minőségi, nívós előadó és dalszerző…

  • Shusu: az első két elődöntőben szándékosan vannak szeparálva a blokkszavazó országok, már amennyire ez lehetséges. Ezzel nehezítik meg egy kicsit az egymásra szavazást, szóval kevesebb dönt, de igazságosabban.

    http://eschungary.hu/eurovizio-2009/eurovizio-2009-38-orszag-szetultetese-13-orakor/

  • seva9

    Zsolesz, a svájci tényleg nagyon király szám volt.:(

  • SilvaM

    Nemzeti döntő, bár nem lenne rossz, nem lesz, mert nem hoz nézettséget, másrészt előfordulhatna megint, hogy egy olyan előadó és úgy jut ki, mint Csézy.
    Katar? Palesztina? Mit keresnének ők itt? Még a kazahkok talán európaibbak, de elég enniy ország. Marokkó indulása is felesleges volt.
    Azt nem bánnám, ha vissza térnének azok, akik régen voltak (európaiak), kiv. az olaszokat, mert őket nem szeretem 🙂

  • SzZ94

    SilvaM, nagyon jó nézettsége volt a tavalyi nemzeti döntőnek! 750000 az MTV szerint, tehát több, mint a kétszerese a tavalyi döntőnek!

  • Zoey

    Szerintem azért, mert a nézők fele, azt hitte, hogy ez a Csináljuk a fesztivált!… vajon miért?!? 🙂 Az pedig jó nézettséget hoz, és most már az is Gundis műsor.
    Egyébként ez a hazai válogatós műsor jó ötlet, írni kéne nekik!!!

  • Most olvastam, hogy magyarországon gond volt az idei szavazással, mert csak a sms-ket tudták számlálni, a hivásokat nem! Szóval aki telefonált, annak a hivása elveszett, csak a sms-ek döntöttek!

  • Zoey

    Hol olvastad? Be tudnád linkelni? Köszi!

  • Esctoday vagy Oikotimes! És az is kiderült, hogy Norvégia miért szavazott utoljára! Mivel ott is összeomlott a rendszer, és végül csak a zsüri szavazatait olvasták be! A szlovák pletyka is igaznak bizonyult, hogy a második elődöntőben nem küldtek elég szavazatot! habár nem emliti konkrétan Szlovákiát, de én rájöttem hogy róla van szó!

  • Bálint the 2nd

    Katarnak tökre örülnék, de egy Arabvision-t is nagyon megnéznék. Ha már megcsinálta a maga Pop Idol-ját a közel-kelet + a magreb, miért éppen ez ne menne. Asia-Pacific Song Contest-ről pedig még mindig sajnos semmi hír, gondolom nem is lesz belőle már belőle idén semmi.

  • Zoey

    Na de az mégis mit jelent, hogy nem jött elég szavazat? Van egy limit, amit el kell érni? Kb. hány szavazat? Csodálkozok, hogy itt meglett, ott nem… pedig ezt hittem, a nemzeti döntő is ott sokakat érdekelt….

  • hben92

    Szerintem azért tartsuk meg az Eurovision-t, vagyis Katar meg ezek az országok, ne is induljanak. Azt viszont nem értem, hogy Olaszország mért lépett vissza 1997-ben, amikor a 4. helyen végeztek. Örülnék, ha viszzatérnének. Szlovákiát sikerült visszahívniuk nagy nehezen, remélem az Olaszokat is sikerül. Grúzia biztosan visszatér az idén szerintem, és San Marino-nak is örülnék, de leginkább Luxemburgnak és Monaco-nak. Leginkább attól félek, hogy Andorra visszalép. Örülnék, ha nem tennék. De még jobban félek, hogy ezután a Barbara Dex után, aminek semmi értelme, mi is visszalépünk, de remélem nem tesszük. Oslóba, döntősnek kell lennünk.

  • RoxyRocks

    Barbara Dex nem egy énekesnő??Ha igen akkor miért róla nevezik el ezt a „díjat”??

  • szgeri94

    Mert ha jól tudom 1993-ban ő képviselte Belgiumot az eurovision! (bár ebben nem vagyok teljesen biztos!) És saját készitésű rondának titulált ruhába lépet fel! (szerintem nem volt ronda olyan átlagos inkább)

  • Kristóf

    Nem akarom, h Magyarorszag visszalépjen 🙁