Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország nyerte az idei Barbara Dex díjat

dexTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovisionhouse.nl – old.eschungary.hu

A Barbara Dex díjat 1997-től minden évben odaítélik annak az Eurovízión résztvevő versenyzőnek, aki az aktuális évben a legrosszabb ruházattal lép fel a színpadra. A díj az 1993-as belga versenyzőről, Barbara Dexről lett elnevezve, aki egy borzalmas, sajátkezűleg készített ruhával lépett fel azon az estén. Idén összesen 1295 szavazat érkezett be, ami 700-zal kevesebb, mint 2007-ben, amikor Verka Serduchka nyert. Idén a magyar versenyző ruházata lett az idei év „legemlékezetesebb” ruhakreációja.

Csak két országról, Szlovéniáról és Szlovákiáról feledkezett el az Eurovízió rajongói tábora, vagyis ez nem azt jelenti, hogy az övéké lett volna a legszebb fellépőruha. Tavaly előtt az űrruha, egyesek szerint cirkuszi jelmez volt a legsiralmasabb fellépőruha, a korábbi években az olcsónak tűnő utcai ruhát viselő versenyzők nyertek, mint például a Coisas de nada (Portugália, 2006), Martin Vucic (Macedónia 2005), vagy a t.A.T.u. (Oroszország 2003). A többi díjazott inkább a ruha extrémitásával nyerte el a nem éppen elismerő címet. Idén Magyarország neves divattervezőre bízta a ruha választását. Erre már korábban is volt példa az Eurovízióban, például a 2006-os évben őrült összegek lettek költve a külső megjelenésre. Nagy favorit a görög Anna Vissi, akinek 170000 eurót érő ruháját Jean Paul Gaultier tervezte. Kate Ryan ruhája „csak” 14000 euróba került. Hogy mit is kezdjünk ezzel a díjjal? Idén erős kritikákat kapott Magyarország szerelése, így nem csoda, hogy kiemelt figyelmet kaptunk ezen a versenyen. Nem mondhatunk mást, csak annyit, hogy „gratulálunk”, végtére csak nyertünk valamit. Tavaly Gisela nyert, Csézy ruhájára pedig csak 1 szavazat érkezett.

Korábbi Barbara Dex díjazottak: http://www.eurovisionhouse.nl/bdaward.php
Eurovízió divat: http://songfestivalstyling.web-log.nl/songfestivalstyling/

Az idei szavazás végeredménye (40 ponttal szárnyaltuk túl a cseheket): http://www.eurovisionhouse.nl/2009bdaward.pdf

35 hozzászólás Magyarország nyerte az idei Barbara Dex díjat

 • szakértő

  ezek szerint az orosz énekesnő fehér hálóinge, zsákruhája jobb volt?!??!!??, de vehetjük a norvég fiú néptáncos szerkóját is… na nekem meg ezek nem jöttek be !!!!!!!

 • Zsolti86

  Szakértő, ha megnézed, az elmúlt években is inkább a feltűnőbbek nyertek. Ezek jobban megmaradnak az emberben.

 • Matilda54

  Hát szerintem Zolié is elég feltünő volt! (nem a legjóbb értelemben!)

 • FENTE LEVENTE

  Rúzsa Magdi is megérdemelte volna.Rúzsa Magdi akkor nézett ki a legrosszabbul.Remélem abból tanul,tanult.Tehát már a múlt.Lefogyott,nőiesebb,helyesebb lett.

 • Zolecs

  Akkor ezek szerint lehet hogy ez is rátett egy lapáttal hogy nem jutottunk be a döntőbe.