Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország 2009: Karsai Zita is megy az Eurovíziós Dalversenyre

kozos_tanc_1Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV
Kíváncsi kamera: részlet a próbáról
Eredeti kiadás: 2009.04.01. 16:54
Új frissítés: újabb részlet és egy harmadik

Kiderült, kik lesznek Ádok Zoli táncosai az Eurovíziós Dalverseny színpadán májusban. A magyar csapat tagja Papp Timi, aki a Valami Amerika 2. nézői után a moszkvai közönséget is lenyűgözheti koreográfiájával, Béli Titanilla, Zoli állandó partnere, a Dance with me klipjének női főszereplője, és az ismert fiatal tehetség, Karsai Zita. A lányok azt ígérik: Magyarország leglátványosabb eurovíziós show-ját viszik színpadra Moszkvában.

Négy profi táncművész készül az idei moszkvai Eurovíziós Dalversenyre. A Dance With Me című dal április elsejei budapesti táncpróbáján Papp Timi, a produkció koreográfusa elmondta: látványos, akrobatikus elemekkel dobják fel a show-t. Szerencsére nemcsak a táncosok, hanem az énekes Ádok Zoli is könnyedén boldogul a legnehezebb mozdulatokkal is.

Lengyel Zsolt, a moszkvai produkció főrendezője hozzátette: megfeszített munkát vár a fellépőktől, hiszen a május 14-ei elődöntőig alig több mint egy hónap van hátra. A műsoron március eleje óta dolgoznak, most a nehezebb elemeket gyakorolják és fűzik össze. A következő hetekben véglegesítik a koreográfiát és tökéletesre csiszolják a részleteket.

Bár sokak szerint szinte lehetetlen egyszerre táncolni és énekelni a színpadon, Ádok Zoli pont erre készül. Nem ért egyet a pesszimistákkal, szerinte ez igenis lehetséges – ha az egyik cselekvés automatikus. Musicalszínészként Zoli ezt már rengeteget gyakorolta. Számára a mozgás magától jön, így elsősorban az éneklésre kell koncentrálnia. Zolit sportolói múltja is segíti a színpadon, állóképességét már junior műkorcsolya-bajnokként és tornászként megalapozta.

Bemutatkoztak a táncosok is: Béli Titanilla az angliai Brightonban tanult táncművészetet, színészként és táncosként dolgozik. Ádok Zolit 1998-ban ismerte meg, először az Operettszínházban, a Hotel Menthol próbáin találkoztak. Azóta nemcsak partnerek, de jó barátok is. Tita korábban egy osztrák együttes tagjaként táncolt két évig, velük már kétszer is vendégszerepelt Moszkvában, táncos karrierje során pedig rendszeresen dolgozott együtt a moszkvai produkcióban fellépő Timivel és Zitával is.

Karsai Zita nevét egy táncos tehetségkutató műsorban ismerte meg egész Magyarország. Ádok Zolihoz és Papp Timihez hasonlóan ő is a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult. 2002-től rendszeresen dolgozik a legjobb budapesti színházakban, koreográfusként is tevékenykedik. Magyarországi táncos munkáin kívül sokat dolgozott külföldön, Londonban, Mallorcán, Ibizán is, nemrégiben önálló tánciskolát alapított.

A koreográfus Papp Timi hároméves kora óta táncol. Bár művészi tornával és balettel kezdte, tízévesen már az utcán breakelt, electric boogie és break versenyekre járt. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola táncszakának elvégzése után a rotterdami Dansakedemie-t választotta modern- és jazztánc tanár szakon, majd elvégezte Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakát is. Hazatérve koreográfusként dolgozott a Pécsi Balettel, a Madách Színházban,  pop együttesek klipjeit és koncertjeit, illetve divatbemutatók, rendezvények koreográfiáit készítette el. Saját táncügynöksége van.

Az MTV eurovíziós híreit itt is nyomon követheti:

38 hozzászólás Magyarország 2009: Karsai Zita is megy az Eurovíziós Dalversenyre

  • Én szerintem valami hülyeség volt a háttérben is röhögnek.

  • Gabesz

    Húú mennyire elegük lesz májusra a számból:D

  • Pontosan nem szaltókra gondoltam…
    Csak máshogy képzeltem el maga a táncot..

  • Zsolesz

    igy a másik két anyagot is megnézve, kicsit tényleg olyan nem is tudom tipitopi az egész!!! Na de biztos lesz ez még jobb is!

  • Andor

    Senki nem figyelt fel az apró árulkodó részletekre a próba videóján???? A befejezésnél a rózsaszin felsőben levő csaj összekulcsolja a kezét amikor Zoli felé fordul,valószinű a vége egy dobott hátra szaltó lesz,csak gondolom Zoli nem szeretett volna beleszaltózni a tükörbe….

  • FENTE LEVENTE

    Leglátványosabb?Elmennek ezek a fenébe.FENTÉBEN nagyobb,jobb a mozgás még akkor is ha alszik.Ügyetlen,kegyetlen amatőrök.12 éves színt.Már megint elcsesztük.Karsai és társai maradjanak a vetkőzésnél,s konyhában meg főzésnél.

  • FENTE LEVENTE

    Izgultunk falvakban,városokban,de hiába.Az ábra a következő:Magyar táncosokban nem volt valami nagy fantázialáLthatta Európa,Ázsia.Stb.Ezért a hülyeségért Karsainak mennyi volt a gázsia?Karsai mikor Ádok alatt nem haladt,hanem feküdt,az tiszteletre méltó Ádoktól,hogy nem „pisilte” le Karsai Zitát a fiatal banyát.

  • FENTE LEVENTE

    Izgultunk falvakban,városokban,de hiába.Az ábra a következő:Magyar táncosokban nem volt valami nagy fantázia.Láthatta Európa,Ázsia.Stb.Ezért a hülyeségért Karsainak mennyi volt a gázsia?Karsai mikor Ádok alatt nem haladt,hanem feküdt,az tiszteletre méltó Ádoktól,hogy nem „pisilte” le Karsai Zitát a fiatal banyát.