Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az m2-n: Belgium

belgiumTudűsító: Szücs Zoltán – Klész Imre
forrás: eurovision.tv

Patrick Ouchène, Belgium idei képviselője nagy rajongója az 50-es évek rock’n’roll zenéjének: ő maga is ezt a stílust követi. Ebben a műfajban írja dalait, és adja elő – így a Copycat című dalt is, mellyel hazáját képviseli az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Első albuma már az 1980-as években megjelent, és Dani Klein a Vaya Con Dios-ból is segített létrehozni. Igazán nagy sikert „Je suis Swing” című dala hozta meg, mely 1991-ben a francia slágerlista TOP 10-ébe is bekerült. A dalt akkori együttesével, a The Dominos-zal vitte sikerre és adta elő rangos rendezvényeken, például a C’est à Paris-on, vagy különböző fesztiválokon, ahol duettet is énekelt Johnny Clegg-gel, a Blues Brothers Band-del, Wynton Marsalis-zal, Michel Legrand-dal, Claude Nougaroval, Mauranevel, Arnoval és a blues nagyágyújával, Louisiana Red-del. Patrik Ouchène 6 lemezt adott ki, mindegyiket hihetetlen lelkesedéssel fogadta az énekes nagy rajongótábora.

Patrick dala, a Copycat címet viseli, a hozzá készült videoklipet ma este 20:55-től tekinthetik meg a nézők az m2-n. Május 12-én az 54. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében fog részt venni harmadik fellépőként, rá Magyarországról az első elődöntőben nem lehet majd szavazni.

11 hozzászólás Eurovízió az m2-n: Belgium

 • Zoey

  DE Belgium hogyhogy nem Belorussia előtt volt?

 • Matheus

  Mert a Belarus előbb van mint a Belgium!!!! A Bel- után az a betű előbb van mint a g betű… javítsd ki ha nem így van!:P

 • Zsolesz

  Mert angolul Fehéroroszország az BELARUS!!!! És igy láthatod, hogy a BELA előbb van mint a BELG!!!!

  Nekem egyébként tetszik ez a szám, csak nem tudom elképzelni a szinpadi produkciót! Szerintem a látvány gyenge lesz, és mivel 3.nak lépnek fel, ezért szinte biztos nem jut tovább! Szegény Belgák…..

 • Ádám

  Azért nem kell őket sajnálni nem rossz dal minden esélyük meg van tavaly az első 4 továbbjutott valamelyii elődöntőből!

 • Matheus

  Akkor mit mondjon az a csaj aki Montenegrót képviseli. Az ő számát elég nagyra tartják, ő az első az első elődöntőbe. De igen tavaly Izland, Izrael, ukránok, törökök mind az első helyekről kerültek be. A svédek is, csak őket a zsűri szavazta be!:P

 • Zsolesz

  Szerinem elsőnek nem rossz lenni, ha jó a produkciód! Mondjuk tavaly az a Montenegroi dal, magában gyenge volt, a produkció pedig szépenszólva feledhető!!! Viszont, az ahogy tavaly az Izlandiak elinditották a második elődöntőt, az meghatározta nálam az egész estét!!! Mindenesetre hajrá Beligum, ráfér már egy kis siker! Montenegro nálam nem annyira nyerő, de a Moszkvai produkció még változtathat rajta!

 • hbalazs94

  Nekem Belgiumnak a szánma tetszik az egyik legjobban szerintem figyeljétek meg mivel 50%-50% lesz a Televoting & Zsűri biztos! mindíg úgyvan ami tetszik a zsűrinek nem teszik a televotingnak, ami pedig a televotingnak tetszik nem tetszik a Zsűrinek szerintem top 10-ben (az elődöntőben benne lesz) a Final-ban szerintem top 20 sajna de ez van. Nekem mindenesetre Top 10-ben benne van. 😀

 • SzZ94

  Nekem a részletek alapján az utolsó 5-ben van benn, a döntősök meg így néznének ki, nem sorrendben:
  Montenegró, Izland, Andorra, Fehéroroszország, Törökország, Bulgária, Csehország, Örményország, Románia, Finnország.

 • Gabesz

  Hmmm…érdekes izlésed van ^^ csehország bulgária:)

 • Zsolesz

  Szerintem is, de ez igy van rendjén! De az biztos, hogy Május 12-én vagy te örülsz majd, vagy én! Amivel egyet tudok érteni, az Finnország, Törökország, Izland!!

  Romániát, Örményországot, Montenegrot, és Andorrát pedig eltudom fogadni, de nem járnék örömtáncot!

  Nálam a 1O továbbjutó: Finnország, Svédország, Izland, Törökország, Bosznia, Portugália, Málta, Svájc, Izrael, Belgium!!!

  Akiket semmiképp nem akarok döntőben látni: Fehéroroszország, Macedónia, Bulgária és Csehország!

 • Zoey

  Bocsi, én azt hittem, Belorussia. Elnézést!!! 😀