Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Grúzia ellenversenyt szervez májusban

georgiaTudósító: Klész Imre
Forrás: stop.hu – MTI

Grúzia az augusztusi kaukázusi konfliktus nyomán minden fronton harcol tovább, s ezúttal a könnyűzene területén fitogtatja izmait: előbb csupán bojkottálni szándékozott a Moszkvában megrendezendő Eurovíziós Dalfesztivált, most azonban ugyanazon időpontokra saját fesztivált hirdetett.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap emlékeztetett arra, hogy az Euroviziós Dalfesztivál szervezői megkérték a benevezett grúz együttest, változtatna dala szövegén, vagy választana más dalt, mert a számban szereplő egyik sor – We Don’t Wanna Put In úgy hangzik, mintha Vlagyimir Putyin orosz kormányfőre utalna, vagyis a politikára, amit tilt a fesztivál szabályzata.

A Sztefane és 3G együttes azonban nem kívánt változtatni, hanem inkább bejelentette, hogy bojkottálja a moszkvai versenyt.

A Rusztavi 2 grúz tévéadó keddi jelentése szerint azonban most Tbilisziben az eurovíziós fesztivállal azonos időpontokban nemzetközi könnyűzenei versenyt szerveznek, amelyen az eddigiek szerint 15 ország 22 előadója indul, s a rendezvényekre a belépés ingyenes lesz.

Az orosz lap szerint sokféle zenei verseny létezik, némelyik óvodában is kiválasztják, melyik gyerek énekel a legjobban a kiscsoportban meg a nagycsoportban, de azért Eurovíziós Dalfesztivál az egész világon csak egy van.

8 hozzászólás Grúzia ellenversenyt szervez májusban