Grúzia ellenversenyt szervez májusban

georgiaTudósító: Klész Imre
Forrás: stop.hu – MTI

Grúzia az augusztusi kaukázusi konfliktus nyomán minden fronton harcol tovább, s ezúttal a könnyűzene területén fitogtatja izmait: előbb csupán bojkottálni szándékozott a Moszkvában megrendezendő Eurovíziós Dalfesztivált, most azonban ugyanazon időpontokra saját fesztivált hirdetett.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap emlékeztetett arra, hogy az Euroviziós Dalfesztivál szervezői megkérték a benevezett grúz együttest, változtatna dala szövegén, vagy választana más dalt, mert a számban szereplő egyik sor – We Don’t Wanna Put In úgy hangzik, mintha Vlagyimir Putyin orosz kormányfőre utalna, vagyis a politikára, amit tilt a fesztivál szabályzata.

A Sztefane és 3G együttes azonban nem kívánt változtatni, hanem inkább bejelentette, hogy bojkottálja a moszkvai versenyt.

A Rusztavi 2 grúz tévéadó keddi jelentése szerint azonban most Tbilisziben az eurovíziós fesztivállal azonos időpontokban nemzetközi könnyűzenei versenyt szerveznek, amelyen az eddigiek szerint 15 ország 22 előadója indul, s a rendezvényekre a belépés ingyenes lesz.

Az orosz lap szerint sokféle zenei verseny létezik, némelyik óvodában is kiválasztják, melyik gyerek énekel a legjobban a kiscsoportban meg a nagycsoportban, de azért Eurovíziós Dalfesztivál az egész világon csak egy van.

8 Comments

He-he-he! 15 ország, s mind …sztán-ra végződő! Biztos “érinti” Portugáliát, vagy Norvégiát a Grúzia által szervezett nagysikerűvereny! Szerintem röhejes!

Annyira kiváncsi lennék melyik az a 15 ország aki részt vesz ezen a versenyen, vagyis inkább ingyenes koncerten!
De az elképzelés nem rossz, ki tudja lehet hogy valami újnak vagyunk a szemtanuja.

Azt elhiszem, sőt aláírom, hogy az ott élőknek számít valamit, de inkább a TV-sek turbózzák fel az egészet. A röhejes inkább az, hogy ESC ellen dolgoznak! Feltételezem, hogy nem is fogja közvetítenia a Grúz TV, csak a sajátjukat. Ebből a szempontból meg természetes, hogy ki töltik a műsoridőt valamivel. Utálom a csakazértis dolgokat… 🙁

Comments are closed.