Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Franciaország: Patricia Kaas dala magyarul is

patricia_hatudtamvolnaTudósító: Klész Imre
Forrás: patriciakaas.net/eurovision2009

A 2009-es Eurovízió dalai közül több dalt lefordítottak különböző nyelvekre. Idén a NégyNagy országok mindenképpen javítani szeretnének eddigi gyászos eredményeiken. Ezért talán az egyik legszebb gesztus, hogy Franciaország versenyzőjének, Patricia Kaas-nak a dalát 38 nyelvre fordították le, köztük magyarra is. Így most mindenki számára érthető is az a mondanivaló, amit eddig csak a dal hangulatából lehetett sejteni.

Az énekesnő honlapján, a http://www.patriciakaas.net/eurovision2009/index_eng.html oldalon a „Lyrics” menüpontra kattintva a H betűnél megtalálhatjuk a magyar verziót is, ami a „Ha tudtam volna” címet kapta. NégyNagy, vagyis az Eurovíziót anyagilag jobban támogató országként a döntőben láthatjuk először a moszkvai színpadon Patricia dalát, franciául.

Köszönjük Zsolesznek a hírt!

5 hozzászólás Franciaország: Patricia Kaas dala magyarul is

  • Zsolesz

    Szerintem a dal szövege hihetetlen jó! Maga a dal nem egy tömegeknek szóló slágergyanús dal, de azt hiszem az idei mezőnyben, minőségileg TOP 3! Meglátjuk mire lesz elég… Én szurkolok a franciáknak is! A forditásban van egy két fura hiba, de azthiszem ettől eltekintve, mindent elmond nekünk magyaroknak is! Köszönjük Patricia és csapata!

  • Patrik

    nekem ez a szám még így sem tetszik nekem még mindig 42. hely

  • hben92

    Hát szerintem ez egy nagy gesztus volt a franciáktól, hogy minden nyelvre lefordították. Az biztos, hogy egy SMS-t küldök neki 21 nap múlva! Idén sok országra fogok szavazni: Norvégia, Svédország, Finnország, Izland, Azerbajdzsán, Spanyolország. Remélem, mi is kapunk jó sok szavazatot. Már csak 21 nap!!! 😀

  • Zsolesz

    Én Boszniára, Norvégiára, az Egyesült Királyságra biztos szavazok! Az elődöntőben, pedig csak Magyarországra, hogy biztos döntős legyen! Habár tudom, én kevés vagyok ahhoz! Csak arra nem emlékszem, hogy nálunk hogy megy a szavazás, lehet e több országra szavazni egy számról…. mert tavaly a döntőben Izlandra és Portugáliára szavaztam, de két külön telefonszámról, mivel kicsit drága az sms!

  • Patrik

    Zsolesz te hova valósi vagy? mert ha ma.o-i akkor nem szavazhatsz ma.o-ra.

    Én ezekre fogok szavazni: Albánia, finnország, örményország, azerbaijan, lengyelország, észtország, meg talán izlandra és uk-ra