Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az M2-n: Montenegró

montenegroTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Andrea Demirović 1985 június 17-én született, Montenegró fővárosában, Podgoricában. A lány elvégezte a bari zeneiskola zongora szakát. 15 évesen Kotorba költözött, hogy befejezzen egy másik muzsikusképzőt, ahol már szólóénekesnek tanították. Tanulmányait a sok évi robotolás után sem fejezte be, napjainkban a cetinjei zeneakadémia hallgatója. Nyilvános bemutatkozására 2002-ben kerített sort, amikor a Herceg-Noviban megrendezett Suncane Skale fesztiválon lépett fel – ez az esemény jelentette karrierjében a fordulópontot, hisz ezután újabb fesztiválok programját színesítette, így külföldön is, például Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban.

Néhány hónapja ismét fellépett az előbb említett rendezvényen, hogy megmutathassa, mennyit is fejlődött, mint előadó. A két performált dal, a „Sta Ce Mi Dani” és „Planina” valóban nagy sikert aratott. Első albuma 2006-ban került a boltok polcaira, a korong az énekesnő nevét viselte. Komoly szakértői gárda dolgozott a lemezen, például a horvát énekes és zeneszerző, Vesna Pisarović. A lemez egyik dalában Andrea megmutatta, a komponáláshoz is van tehetsége. A CD-t Szerbiában is megjelentették. Az album sikere után az énekesnő rengeteg ajánlatot kapott: lehetősége nyílt duettet énekelni az olasz Massimo Bertaccival, utána pedig világhírű zenészek működtek együtt vele, így a spanyol Jose Juan Santana Rodriguez és Rafael Artesero. A velük készített dalok, így a „The Queen of the Night”, az „And now” és a „Ley ley le” Andrea következő lemezén kap majd helyet. Az énekesnő beadta „Just get out of my life” című számát a montenegrói versenydal kiválasztására. A zsűri őt méltatta arra, hogy képviselhesse az országot az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon. Ő Montenegró első képviselője, aki angolul énekel és nő, és talán ő juttatja be először hazáját a döntőbe a Ralph Siegel által komponált dallal, melynek szövegét Bernd Meinunger és Jose Juan Santana Rodriguez írta.

15 hozzászólás Eurovízió az M2-n: Montenegró

 • Az egyik legjobb dal az idei mezőnyben! Biztosan szép eredményt fog elérni, ha élőben is van olyan jó a hangja, mint a felvételen!

 • Zsolesz

  Csak a mozgása is jó legyen!!! Ne olyan mint egy fabábu!!! Azért nekem nem a kedvencem, de lehet hogy döntős lesz!

 • hben92

  Én attól félek, hogy idén Montenegró arra a sorsra jut mint tavaly Szlovénia, nagyon jó dal, de nem szavazzák be. 🙁
  Szurkolok neki én is! 😀 😉

 • Sanya

  Jó dal nekem kedvencem:)remélem hogy nem lesz csalódás és valóban jó hangja lesz élőben és mindent belead a produkcióba.Megjegyzés:(a montenegrói dal a csengőhangom azóta mióta kiderült hogy ő fog versenyezni)!

 • Robek

  Csengőhaaang? Rybak dalát hol lehet letölteni csengőhangnak???

 • Gabika

  Nekem kimondottan tetszik ez a dal!
  Ameddig varjatok a dontot,jatszatok ezzel: http://yurtuca.mybrute.com 😉

 • hbalazs94

  Én bárkinek eltudom küldeni mert megvan! az összes szám az ESC 2009-ből
  ha kell!

 • hbalazs94

  De amúgy le is lehet tölteni a Pirate Bay-ről azt még az nap vettem észre amikor kihozták az ESC 2009-et nmekunk :S 😀

 • Zsolesz

  Na most tudom, hogy ez nem ide tartozik, de szeretném tudatni mindenkivel, hogy a francia dalt minden eurovizión résztvevő ország nyelvére leforditották, igy magyarra is! Azért gondoltam felhivni rá a figyelmet, mert a többség nem beszéli a franciát, és igy meg értheti mindenki miről is szól a dal! szóval látogassatok el ide http://www.patriciakaas.net/eurovision2009/index_eng.html

  itt kattintsatok a lyrics linkre, és ott keressétek ki a Hungarian linket! Megfog jelenni a magyar forditás, sok szép gondolatot kivánok hozzá!

 • Erzsi

  Már délután mindenki megnyilatkozott a dalról és egyértelműen dícsérte. Gondoltam én azért megnézem a klipet, hátha megváltozik a véleményem. De nem. Sőt. A véleményem nem tűri a nyomdafestéket. Alsókategóriás gagyi szarság egy csekély terjedelmű hangocska felvezetésében. A klip meg olyan, ahogy montenegrói Kovács Pisti elképzeli a menő videóklipet. Az escnation-on ez a dal továbbjutó az első elődöntőből, míg az izraeli és az örmény ott van a szívóágon. Na, ne b* sszunk már lovon!

 • Zsolesz

  Egyetértek Erzsivel! De viszont az elődöntőben, az amerikai popkulturával hülyitett emberkék fognak szavazni! Annak örülnék, ha nem jutna be, vagy legyen tizedik, de akkor meg a zsüri kiejti! Jólenne MOntenegrót már döntőben látni, de nem ezzel! Izrael pedig döntős kell hogy legyen! Imádom azt a dalt! Mindig futkos a hideg mindenhol mikor hallom!

 • Zoey

  Tipikus rádiós popdal, amúgy nem olyan rossz, a refrén viszonylag jó. Összességében … nem tudom … talán 🙂

 • Nyee

  Nagyon szeretem ezt a dalt.Montenegró legyen végre döntős.A francia dal nekem is helyeket ugrott előre.HAJRÁ ANDREAAAA

 • Jajj Zsolesz, ez nagyon jó hír! Gyorsan faragok ebből egy cikket!